Bas fuj, brate nez sta da ti kazem na ovo sto citamo. Koliko samo oscilaciliraju od najvecih optimista do najvecih pesimista pa to je nevjerovatno, pola za psihijatrije.newton_heath_lyr je napisao/la: ↑30 maj 2026, 00:01Od riječi do riječi . Nema gorih forumaša na dunjaluku. Od 100 postova, 90 negativnih. Dobro se ova planeta ikako okreće,pored ovakvih . Fujjtuzlanskinacin je napisao/la: ↑29 maj 2026, 23:57Oj Allahu dragi ti si jedan ti si kadar, sta ovdje covjek nece procitati... koliko samo seratora ima pa to je za analiza.
29.05.2026. BiH - Sjeverna Makedonija
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Re: 29.05.2026. BiH - Sjeverna Makedonija
#CarsijaOdjebi
- JohnCleese
- Kontakt:
Vrlo dobra pripremna utakmica za nas, bila bi perfektna da nije bilo Osmanove povrede.
Iz ovog doziranog meca strucni stab moze izvuci određene stvari a u isto vrijeme nisu nista ponudili skauting sluzbi nasih protivnika na mundijalu.
Nabrojat cu neke stvari.
1.Probavale se razlicite taktike kroz dvije razlicite postave u dva poluvremena sto opet nije rezultiralo gubitkom nase kontrole nad utakmicom.
2. Dva debitatna skroz opravdali pozive, Lukic i Mahmic
3. Dzeko i Seo se sacuvali, a i ostali samo po poluvrijeme odigrali i proslo bez povreda.
4. Protivnik bio dovoljno kvalitetan i motivisan da nam "odglumi" snagu reprezentacije Katra.
5. Neki nasi igraci otklonili sumnje da nece biti spremni nakon odsustva zbog povreda, Amir i Nikola...
Iz ovog doziranog meca strucni stab moze izvuci određene stvari a u isto vrijeme nisu nista ponudili skauting sluzbi nasih protivnika na mundijalu.
Nabrojat cu neke stvari.
1.Probavale se razlicite taktike kroz dvije razlicite postave u dva poluvremena sto opet nije rezultiralo gubitkom nase kontrole nad utakmicom.
2. Dva debitatna skroz opravdali pozive, Lukic i Mahmic
3. Dzeko i Seo se sacuvali, a i ostali samo po poluvrijeme odigrali i proslo bez povreda.
4. Protivnik bio dovoljno kvalitetan i motivisan da nam "odglumi" snagu reprezentacije Katra.
5. Neki nasi igraci otklonili sumnje da nece biti spremni nakon odsustva zbog povreda, Amir i Nikola...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Alajbegovic mora igrati svaku, nije za njega klupa, najjaci nas igrac u ofanzivi, pa tek onda bajrak dolazi
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Burnic, Mujkic njima je 28god. igrsju u nizerszrednim klubovima i nikakvu ali bas nikakvu korost ne donose.
Ok znamo tu su jer su prosli ciklus kvalifikacija ali poslije SP moramo naci adekvatne lijeve bekove.
Bazdar takodjer, veceras fulao fine sanse, ok mlad je ali decko de u klubu zabij 10tak golova pa ce biti opet poziv.
Hadzikadunic takodjer bas osjetan pad forme i mislim da tu trebamo naci alternativu nakon SP.
Mahmic dobar igrac i trebao bi donjeti novu dimenziju nasem veznom redu.
ko je 4. golan Karic iz Veleza ili onaj iz Borca
Ok znamo tu su jer su prosli ciklus kvalifikacija ali poslije SP moramo naci adekvatne lijeve bekove.
Bazdar takodjer, veceras fulao fine sanse, ok mlad je ali decko de u klubu zabij 10tak golova pa ce biti opet poziv.
Hadzikadunic takodjer bas osjetan pad forme i mislim da tu trebamo naci alternativu nakon SP.
Mahmic dobar igrac i trebao bi donjeti novu dimenziju nasem veznom redu.
ko je 4. golan Karic iz Veleza ili onaj iz Borca
Nasi su igrali pod rucnom, nisu htjeli rizikovat povredu, pogotovo kad su vidjeli kako se Hadzikic okliznuo na poluvremenu, posto su bas lijepo navlazili teren. A makedonci su prilicno zestoko ulazili u dvoboje, a ono prijateljska. Uz to jos dolazi da u tom mjesanom sastavu prvi put igraju, i htjeli su stime isprobat neke kombinacije. Ja vjerujem da ce se do Kanade poslagat sve na svoje i da ce to izgledat jako kad bude najpotrebnije. Budimo Pozitivni.
- invincible1921
- Kontakt:
Evo sad s utakmice...nek se nije niko
bitan povrijedio to je najbitnije.
Ja ne kontam stvarno sta je barba htio...izveo dvije postave nista ni s cim. Ova u drugom pol ne bi dala go 5 dana da se igralo
Po meni ako nista radi 30k navijaca trebo je odigrat ozbiljno 60tak minuta
bitan povrijedio to je najbitnije.
Ja ne kontam stvarno sta je barba htio...izveo dvije postave nista ni s cim. Ova u drugom pol ne bi dala go 5 dana da se igralo
Po meni ako nista radi 30k navijaca trebo je odigrat ozbiljno 60tak minuta
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 30 maj 2026, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
Otkad znam za sebe u ovoj državi samo da je negativnosti, od medija, naroda,političara pa sve tako redom, ne daj Bože da su nas takvi ljudi branili 90ih
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Jel ima gdje repriza ?
nisam mogao gledati utakmicu
Bit ce sutra u 15:30 repriza na BHT.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ljepše bi bilo da se dobilo i da se Osman ne povrijedi. 3 debija upisana, 30k duša na stadionu za ispraćaj na SP.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Činjenica je da je prijateljska, da se ovih prvih 11 vjerovatno više nikad neće sastaviti, da su se igrači čuvali povreda, da je rezultat nebitan itd itd. Ali isto tako je i činjenica da mi teškom mukom dolazimo u prilike, a tek gol dati za nas je misaona imenica. Dakle, protiv protivnika gdje trebamo preuzeti inicijativu i nešto odigrati, to su teške muke i zato mislim da se Katar ni u kojem slučaju ne smije potcijeniti, i da ćemo puno lakše proći u prve dvije tekme zbog samih protivnika i načina igre, nego u trećoj. Rekao bih da se otprilike ponovila epizoda Kipar i SM od prošle godine. Pod hitno se rješenja moraju nalaziti i zato mi nije jasno zašto se u prvom poluvremenu nije izveo najjači sastav, da se odigra nešto kvalitetno i isproba koja smislena akcija, a onda u drugom daj priliku ostalim. Ovako u oba poluvremena izmiksani timovi i jedno veliko ništa.
Mi laici smo svi priželjkivali da vidimo u jednom momentu Kerima, Ermina i Esmira, nije mi jasno kako njima nije naumpalo da se to isproba, jer kad ćeš ako nećeš sad? Taj trojac sigurno neće igrati protiv Kanade i Švice, ali protiv Katra bi mogli, a nisi ih isprobao da vidiš nude li to što se očekuje.
S druge strane, možda je i bolja “lošija predstava”, da se malo spustimo na zemlju i ne poletimo previše.
Mi laici smo svi priželjkivali da vidimo u jednom momentu Kerima, Ermina i Esmira, nije mi jasno kako njima nije naumpalo da se to isproba, jer kad ćeš ako nećeš sad? Taj trojac sigurno neće igrati protiv Kanade i Švice, ali protiv Katra bi mogli, a nisi ih isprobao da vidiš nude li to što se očekuje.
S druge strane, možda je i bolja “lošija predstava”, da se malo spustimo na zemlju i ne poletimo previše.
Zadnja izmjena: Coolpanda24, dana/u 30 maj 2026, 01:09, ukupno mijenjano 1 put.
Nisam mogao dobro vidjet, ko je tacno skinuo onu loptu s linije u 1. poluvremenu kad su makedonci skoro gol dali? Mujakić? Radeljić?
- invincible1921
- Kontakt:
Mujakic necu da ga hejtam djeluje ko normala lik i bori se fkt...ali izgleda svaki put ko kad dodjes na termin svi nekad trenirali ti nisi...pa ono nece ti niko sr.at jer neces nista pogrijesit jer neces nista ni pokusat..ne pripadas tu jednostavno 
Burnic isto jedan od najtanjih na terenu...
Ovaj novi mali mi je uzivo bar djelovo za klasu bolji od svih veznjaka koje imamo
Burnic isto jedan od najtanjih na terenu...
Ovaj novi mali mi je uzivo bar djelovo za klasu bolji od svih veznjaka koje imamo
=\_1921_/=
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Radeljic u gol uklizao i izbio je
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Svaki put sebi kažem kratko ću o tekmi, a vazda odužim yebo me konj. Zato ide spoiler da ne spamam sa kilometarskim postom
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Drug, samo piši, ima nas što volimo ove analize i fudbalske stvari da pročitamo, a toga je sve manje u posljednje vrijeme jer se nakotilo svega i svačega.
Slažem se sa svim napisanim. Posebno bih izdvojio ovaj duo Esmir-Amar koji je i mene “zabrinuo” jer nikako nisu izgledali dobro, a imam ogromna očekivanja. Znam koliko mi je smetalo kad je Memić bio uz Dedića, nikako nisu funkcionisali pa sam priželjkivao Esmira, a večeras njih dvojica pa ni naopako.
- invincible1921
- Kontakt:
Ne kazem da je ijedan los ali Dedic ugusi esmira iskreno..eo i vcrs umjesto da mu odigra pas od 10/15 metara pa da esmir ima prostora da odigra 1na1..ovaj mu je donese na 3 metra i dovuce dva igraca i onda mi je doda
Takodjer Esmir mi je drazi igrac ali ako bih morao birat ko da pocne on ili kerim, realno Kerim. Gledam prema jugu daleko pa ne vidis bas sve..ide lopta lagano, dodje do njega ko da si turbo upalio...opasan je i na 59 metara od gola...
Jos da dodam, mozda grijesim al nikad ni blizu neku generaciju ili igrace nisu navijaci voljeli ko ove
=\_1921_/=
Bravo za post, Raonffa! Slazem se s tobom haman u vezi s svega. Da se osvrnem samo na ovo u vezi Esmira i Amara. Imam utisak da Esmiru fali i brzine i eksplozivnosti. Driblingom je znao izbaciti onog igraca Borca, ali ne uspije da ga pretrci i/ili zaobidje. Ne znam zasto nekad ne pokusa napasti okomito (kao sto radi Kerim), ali ne da odmah gleda da se izvuce na (centar)sut, nego da krene u prodor tako i da tek poslije izabere jedno od to dvoje. Brzina i eksplozivnost se tesko mogu nesto previse unaprijediti, ali do nekih 20% sigurno mogu, a smatram da njemu upravo toliko treba da prebrodi ove trenutne 'probleme'. S druge strane, Dedic mi nekako previse glumi krilo kad dodje na protivnicku polovinu. Ne shvata da nije vingbek, nego da ima momka ispred sebe na toj strani i da mu na vrijeme treba dati pas ili odigrati neku kombinaciju s njim. Ovako se cesto desi da se guse i preklapaju, sto na kraju ne daje nikakav doprinos. Da se razumijemo, Amar je meni fantastican igrac, gotovo sam ubijedjen da bi i u veznom redu kao neki desni veznjak dao puno vise od svih ovih koje imamo, ali mislim da bi mu Barba trebao skrenuti paznju na neke stvari. To su sitnice koje bi nam puno toga pozitivnog mogle donijeti.
Iskreno, ubjedljivo najbolja kombinacija na desnoj strani koju sam vidio bila je Memić-Esmir u drugom poluvremenu protiv Rumunije na BP. I to djeluje logično jer je Memić igrač koji je spreman više puta ponavljati šprint i to uz aut liniju pa samim tim ne zatvara, da se tako izrazim, koridore Bajraktareviću nego baš suprotno otvara mu prostor i odvlači barem jednog igrača od Esmira i onda Esmir ima mogućnost ili nešto odigrati 1vs1 pa centrirati ili je gurnuti Memiću u prostor. Doduše dobar dio poluvremena su Rumuni igrali sa igračem manje, ali nevezano za to tačno se vidjelo da nekako imamo dobar spacing na toj strani sa njima dvojicom na terenu.Coolpanda24 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 01:37Drug, samo piši, ima nas što volimo ove analize i fudbalske stvari da pročitamo, a toga je sve manje u posljednje vrijeme jer se nakotilo svega i svačega.
Slažem se sa svim napisanim. Posebno bih izdvojio ovaj duo Esmir-Amar koji je i mene “zabrinuo” jer nikako nisu izgledali dobro, a imam ogromna očekivanja. Znam koliko mi je smetalo kad je Memić bio uz Dedića, nikako nisu funkcionisali pa sam priželjkivao Esmira, a večeras njih dvojica pa ni naopako.
Dedić je malo drugačiji, voli loptu u nogama, i kada ima priliku za centaršut dosta čeka, voli udarati neki lažnjak pa okrenuti loptu na lijevu nogu i sl, izgleda kao da je u mlađim uzrastima možda igrao veznjaka jer nekada djeluje kao veznjak zarobljen u tijelu beka. Dosta je lijen po pitanju ponavljanja i overlapa, dakle skoro sve suprotno od Memića.
Jedini meč gdje su Dedić i Esmir djelovali korektno u paru bila je protiv Italije, i to je više bilo zbog crvenog kartona i toga što su Italijani igrali bunker pa je bilo samo pitanje ko će na ivici šesnaesterca pokušati probiti, nekad Esmir, nekad Amar. Dok jedan to radi, drugi stoji malo iza njega i čuva prostor. Recimo gol za 1-1 pao je upravo iz takve igre gdje je Dedić uspješno napao i probio stranu (sad ne znam je li probio Di Marca ili nekog drugog, nije ni važno). Ali generalno i u toj utakmici bilo je baš mnogo situacija, pogotovo u produžecima, gdje njih dvojica imaju izolaciju na desnoj strani ali to ide lagano, polako, lopta se drži u nogama po par sekundi i tako dalje. Mada dobro to je možda bila i stvar taktike da Italijanima ne damo šansu za posjed, ali generalno mi je utisak da čim treba odigrati neku kombinaciju oni uguše jedan drugog. To mora bolje jbg.
U pravu si, možda je djelovalo u mom postu kao da kudim Esmira više zbog tog "sudaranja" i nekompatibilnosti njih dvojice, ali ima tu itekako i Dedićeve krivice, po meni i više nego Esmirove. To što je Esmir nekada spor i pomalo predvidiv odnosno jednodimenzionalan je jedna stvar, a ova igra u paru sa Dedićem je nešto potpuno drugo. Evo upravo gore iznad u odgovoru Coolpandi sam više naružio Amarainvincible1921 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 01:44Ne kazem da je ijedan los ali Dedic ugusi esmira iskreno..eo i vcrs umjesto da mu odigra pas od 10/15 metara pa da esmir ima prostora da odigra 1na1..ovaj mu je donese na 3 metra i dovuce dva igraca i onda mi je doda
Takodjer Esmir mi je drazi igrac ali ako bih morao birat ko da pocne on ili kerim, realno Kerim. Gledam prema jugu daleko pa ne vidis bas sve..ide lopta lagano, dodje do njega ko da si turbo upalio...opasan je i na 59 metara od gola...
Jos da dodam, mozda grijesim al nikad ni blizu neku generaciju ili igrace nisu navijaci voljeli ko ovejbt esmir izlazi doso da pozdravi publiku ja imam osjecaj pocece plakat ljudi od srece
![]()
Što se tiče toga Esmir-Kerim, ofanzivno gledajući najlogičnije bi bilo da obojica startaju na krilnim pozicijama. Ali s obzirom da smo ofanzivno i kreativno limitirani, mislim da je nužno da barem jedan od njih dvojice ostane na klupi kako bi imali opciju u drugom poluvremenu koja može donijeti neku promjenu. Potom bi meni najlogičnije bilo da startaju Kerim i Memić po krilima jer i sam smatram da je Kerim kvalitetniji i raznovrsniji igrač u odnosu na Esmira, ali mislim da Barbarez tu prevashodno gleda defanzivu i odbranu jer recimo Kolašinac je u baražu pokazao koliko je pao na poziciji lijevog beka (koju i ne igra već godinama) i njemu je prijeko potrebno krilo koje će mu pomagati nazad a to je yebiga jedino Memić.
Onda ti na drugoj strani ostane samo Esmir kao opcija i onda faktički njih dvojica moraju startati. Mislim može on staviti Kerima desno ali to je bespotrebno zavaljivanje, a i ako ćemo realno jedino po čemu mi je Esmir danas bolji od Kerima je ta defanzivna odgovornost, tu su ga baš u PSV-u "opismenili" i od nekakvog zaigranog MLS talenta napravili defanzivno odgovorno krilo. A Kerim u drugom poluvremenu na svježinu može donijeti prevagu protiv većine reprezentacije i onda je to to. Uglavnom mislim da Sergej i te krilne pozicije bira prvo gledajući da sačuva svoj gol, a u napadu se uvijek nešto može zakuhati, pogotovo promijeniti i rizikovati u drugom poluvremenu ako ima potrebe.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Goalgetter, Hansestadt, MostarNeretva, random11, Soli, Zglavkar i 69 gostiju.