29.05.2026. BiH - Sjeverna Makedonija
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
- invincible1921
- Kontakt:
Re: 29.05.2026. BiH - Sjeverna Makedonija
@Ranoffa...Slazem se sa svime, nedavno sam pisao da u PSVu jesu malo ugasili esmira ali je zato psoto duplk ozbiljniji igrac...takodjer za obojicu...svaka cast svima ali bez esmira i kerima istovremeno mi ne mozemo sanse napravit a kamol go dat
=\_1921_/=
Ma vidi evidentno je da Esmiru fali eksplozivnosti za ono što bi on trebao igrati ili možda bolje rečeno za ono što mi tražimo od njega. On možda ima veću magiju u nogama u odnosu na Kerima, ali po meni su u današnjem fudbalu mnogo važnije Kerimove lateralne promjene/kretnje gdje on jednim potezom loptu gurne lijevo/desno/pravo i prosto brzom promjenom tijela slomi protivnika nego to što Esmir izbaci potezom protivnika ali onda nema dovoljno izraženu promjenu i brzinu da to konkretizuje, već se protivnik ako je iole okretan često vrati u igru. Tako meni djeluje razlika između njih dvojice onako laički i nekako najkraće rečenoGhuraba je napisao/la: ↑30 maj 2026, 02:05Bravo za post, Raonffa! Slazem se s tobom haman u vezi s svega. Da se osvrnem samo na ovo u vezi Esmira i Amara. Imam utisak da Esmiru fali i brzine i eksplozivnosti. Driblingom je znao izbaciti onog igraca Borca, ali ne uspije da ga pretrci i/ili zaobidje. Ne znam zasto nekad ne pokusa napasti okomito (kao sto radi Kerim), ali ne da odmah gleda da se izvuce na (centar)sut, nego da krene u prodor tako i da tek poslije izabere jedno od to dvoje. Brzina i eksplozivnost se tesko mogu nesto previse unaprijediti, ali do nekih 20% sigurno mogu, a smatram da njemu upravo toliko treba da prebrodi ove trenutne 'probleme'. S druge strane, Dedic mi nekako previse glumi krilo kad dodje na protivnicku polovinu. Ne shvata da nije vingbek, nego da ima momka ispred sebe na toj strani i da mu na vrijeme treba dati pas ili odigrati neku kombinaciju s njim. Ovako se cesto desi da se guse i preklapaju, sto na kraju ne daje nikakav doprinos. Da se razumijemo, Amar je meni fantastican igrac, gotovo sam ubijedjen da bi i u veznom redu kao neki desni veznjak dao puno vise od svih ovih koje imamo, ali mislim da bi mu Barba trebao skrenuti paznju na neke stvari. To su sitnice koje bi nam puno toga pozitivnog mogle donijeti.
A za Dedića se slažem od riječi do riječi, ništa dodati ni oduzeti
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
To je to, brate.Raonffa je napisao/la: ↑30 maj 2026, 02:30Ma vidi evidentno je da Esmiru fali eksplozivnosti za ono što bi on trebao igrati ili možda bolje rečeno za ono što mi tražimo od njega. On možda ima veću magiju u nogama u odnosu na Kerima, ali po meni su u današnjem fudbalu mnogo važnije Kerimove lateralne promjene/kretnje gdje on jednim potezom loptu gurne lijevo/desno/pravo i prosto brzom promjenom tijela slomi protivnika nego to što Esmir izbaci potezom protivnika ali onda nema dovoljno izraženu promjenu i brzinu da to konkretizuje, već se protivnik ako je iole okretan često vrati u igru. Tako meni djeluje razlika između njih dvojice onako laički i nekako najkraće rečenoGhuraba je napisao/la: ↑30 maj 2026, 02:05Bravo za post, Raonffa! Slazem se s tobom haman u vezi s svega. Da se osvrnem samo na ovo u vezi Esmira i Amara. Imam utisak da Esmiru fali i brzine i eksplozivnosti. Driblingom je znao izbaciti onog igraca Borca, ali ne uspije da ga pretrci i/ili zaobidje. Ne znam zasto nekad ne pokusa napasti okomito (kao sto radi Kerim), ali ne da odmah gleda da se izvuce na (centar)sut, nego da krene u prodor tako i da tek poslije izabere jedno od to dvoje. Brzina i eksplozivnost se tesko mogu nesto previse unaprijediti, ali do nekih 20% sigurno mogu, a smatram da njemu upravo toliko treba da prebrodi ove trenutne 'probleme'. S druge strane, Dedic mi nekako previse glumi krilo kad dodje na protivnicku polovinu. Ne shvata da nije vingbek, nego da ima momka ispred sebe na toj strani i da mu na vrijeme treba dati pas ili odigrati neku kombinaciju s njim. Ovako se cesto desi da se guse i preklapaju, sto na kraju ne daje nikakav doprinos. Da se razumijemo, Amar je meni fantastican igrac, gotovo sam ubijedjen da bi i u veznom redu kao neki desni veznjak dao puno vise od svih ovih koje imamo, ali mislim da bi mu Barba trebao skrenuti paznju na neke stvari. To su sitnice koje bi nam puno toga pozitivnog mogle donijeti.Mislim sad ispade Esmir ne može beka iz naše lige "slomiti", nije tako naravno, on je i dalje kvalitetan igrač (za naše usove jako kvalitetan) koji može napraviti puno u karijeri, ali neke stvari će morati unaprijediti ukoliko želi igrati i praviti razliku na najvećem nivou.
A za Dedića se slažem od riječi do riječi, ništa dodati ni oduzeti![]()
Htio bih se osvrnuti posebno na kraju. Nije svako ovdje visoko letio niti bio previše optimističan. Stvarnost je jednostavno takva da smo one dvije utakmice u baražu dobili prije svega na borbu, i naravno uz dozu sreće ..... što je sasvim u redu kad se pogleda koliko često nismo imali sreće. Ali mislim da je posebno utakmica protiv Italije tipično pogrešno protumačena, naročito od strane takozvanih stručnjaka. Nismo mi nadigrali Italiju, nego se Italija ,kao što si sam rekao, nakon 1:0 i crvenog kartona potpuno povukla kako bi sačuvala rezultat do kraja, što opet ne znači da smo mi igrali loše. Mislim da od tada svi misle da spadamo u skrivene favorite i da imamo neku 'prolaznu grupu', što nije tačno. Na Svjetskom prvenstvu nema prolazne grupe, a ako se analiziraju protivnici, vidi se da nijednog nije lako pobijediti.
Ne bih ulazio previše duboko u individualne kritike pojedinih igrača, već sam se prosipao po forumu i sve to što si napisao stoji, ali mislim da naš glavni problem nije individualni kvalitet pojedinaca, nego to što ne znamo igrati presing kako treba. Lako nam prođu prvu liniju, pa odbrana počne plivati.. i što nam timska tranzicija nije na nivou. To je jedan od razloga zašto naprijed često fale opcije za dodavanje. Koliko god čestitao Barbarezu što je vratio kult reprezentacije, vjerujem da stručni štab ima deficite u tom segmentu. Nemam pojma šta treniraju, ali ovaj problem smo imali u mnogim utakmicama.
Ako ćemo iole napraviti neki rezultat na SPu, onda će se to bazirati na zajedništvu i borbi koju su momci sami skovali u baražu, kao i na uvjerenju da možemo stići svaki zaostatak.... što su vjerovatno i najvažniji aduti na jednom turniru, čak i prije same taktike.
Osim toga, sve u svemu, smatram da se iz ove prijateljske utakmice ne bi trebalo ništa previše analizirati niti se moglo očekivati nešto spektakularno realno, jer je već i najavljeno da će se isprobati nekoliko stvari, pa tako mislim da rezultat bar meni i nije bio u prvom planu. Sve u svemu, odigrali su okej. Što se tiče SPa, mislim da bi trebalo biti moguće pristupiti s euforijom, ali i s dozom realnosti. Ipak se nalazimo u jednom procesu i smatram da je pred nama dobra budućnost. Tako da je sve preko ove tri utakmice samo šlag na tortu. Ljudi bi trebali malo da se smire, pripreme roštilj i uživaju.
- akisarajevo92
- Kontakt:
koliko zalopojke za trecim golmanom bokte, valjda zalimo sto mozda nece turisticki vidjeti USA i Kanadu
previse nonsalancije jucer iako je prijateljskaa, jedino su Dedic, Muharemovic, Alajbegovic i Mahmic izgledali kao da igraju profesionalni mec
uzivajte u ovom periodu pred SP jer nece dugo trajati, ne nervirajte se zbog slicica, dresova, losih pjesama i slicnih stvari, vrlo brzo se opet vracamo u realnost, nismo mi jos toliko dobri kao sto nam se trenutno cini
previse nonsalancije jucer iako je prijateljskaa, jedino su Dedic, Muharemovic, Alajbegovic i Mahmic izgledali kao da igraju profesionalni mec
uzivajte u ovom periodu pred SP jer nece dugo trajati, ne nervirajte se zbog slicica, dresova, losih pjesama i slicnih stvari, vrlo brzo se opet vracamo u realnost, nismo mi jos toliko dobri kao sto nam se trenutno cini
Don't believe the hype.
+1akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 05:29
Dodaj na to sve da nam je glavna prijetnja po gol dzeko od 40 godina
Bit ce jako tesko izborit euro
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
- GoldenLilies
- Kontakt:
Bio sam na utakmici, ali moram pregledati na TVeu. Ima li neko link gdje se moze gledati repriza na BHT?
Jovo dobro gradi prostor i drzi loptu. Na momente jače od Edina.
4-IN-A-ROW
- akisarajevo92
- Kontakt:
Ne kazem da smo losi, imamo mi izgledne sanse da se plasiramo na Euro, posebno uz dobru grupu, ali trenutno je atmosfera oko nas kao da smo top reprezentacija (tako i treba da bude pred SP, trebamo se loziti), a onda upalis utakmicu i vidis Tahirovica na sredini terena, vidis Mujakica, Burnica i slicne, jos je previse takvih u timu da bi se smatrali kvalitetnim timom, zato Spaha mora nastaviti siriti bazen igraca a ne ljutiti se kad mu neko postavi pitanje za potencijalne nove reprezentativceSpahic98 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 06:31+1akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 05:29
prije samo 12 mjeseci nismo imali Kerima, pa skoro ni Esmira, koliko su samo njih dvojica pridonijeli da je ova reprezentacija zanimljivija za pratiti, posebno kad imas takva dva "zabavna" i okomita igraca na krilu, oduzmi njih dvojicu i teski smor, Muharemovic i Dedic su igracine ali nece ti oni privuci ljude na stadion
bas takvi igraci su razlog sto vlada jos veca euforija nego 2014., a i sto je jucer bilo jedno 10.000 djevojcica na Kosevu
Don't believe the hype.
Slazem se. Mislim da je vrijeme da se polako pocnemo odmicati od "bio je tu od pocetka" analogije i traziti kvalitetnija rjesenja.akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 06:59Ne kazem da smo losi, imamo mi izgledne sanse da se plasiramo na Euro, posebno uz dobru grupu, ali trenutno je atmosfera oko nas kao da smo top reprezentacija (tako i treba da bude pred SP, trebamo se loziti), a onda upalis utakmicu i vidis Tahirovica na sredini terena, vidis Mujakica, Burnica i slicne, jos je previse takvih u timu da bi se smatrali kvalitetnim timom, zato Spaha mora nastaviti siriti bazen igraca a ne ljutiti se kad mu neko postavi pitanje za potencijalne nove reprezentativceSpahic98 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 06:31+1akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 05:29
prije samo 12 mjeseci nismo imali Kerima, pa skoro ni Esmira, koliko su samo njih dvojica pridonijeli da je ova reprezentacija zanimljivija za pratiti, posebno kad imas takva dva "zabavna" i okomita igraca na krilu, oduzmi njih dvojicu i teski smor, Muharemovic i Dedic su igracine ali nece ti oni privuci ljude na stadion
bas takvi igraci su razlog sto vlada jos veca euforija nego 2014., a i sto je jucer bilo jedno 10.000 djevojcica na Kosevu![]()
naprijed rejal
Mi smo sami sebi krivi što igrače uvijek uzdizemo da su bolji od onoga što jesu. Pa nije sramota reći da smo nekoga iznenadili i dobili i da je to čudo. Treba se u svakoj utakmici nadati, ali biti i realan.akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 06:59Ne kazem da smo losi, imamo mi izgledne sanse da se plasiramo na Euro, posebno uz dobru grupu, ali trenutno je atmosfera oko nas kao da smo top reprezentacija (tako i treba da bude pred SP, trebamo se loziti), a onda upalis utakmicu i vidis Tahirovica na sredini terena, vidis Mujakica, Burnica i slicne, jos je previse takvih u timu da bi se smatrali kvalitetnim timom, zato Spaha mora nastaviti siriti bazen igraca a ne ljutiti se kad mu neko postavi pitanje za potencijalne nove reprezentativceSpahic98 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 06:31+1akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 05:29
Imamo 7-8 talentiranih igrača, ali je problem što niko na svijetu ne igra svaku svoju utakmicu najbolje što može, pa ni oni. Svi oni imaju nekad svoj dobar ili loš dan. Medjutim, nama čim neko od njih nema svoj idealni dan, odmah se to vidi na terenu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Nidal Čelik velika buducnost, uz Mahmica, Alajbegovica, Bajrektarevica i Dedica
Dodati im Pejcinovica i Topalovica i mirna Bosna
Ova dva moraju biti prioritet Spahiću
Gico peederu hebemo ti goricu
Dodati im Pejcinovica i Topalovica i mirna Bosna
Ova dva moraju biti prioritet Spahiću
Gico peederu hebemo ti goricu
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Milion puta je rečeno da je fokus bio na Euru. Sad kad su uspjeli za SP, i to još na ovaj način, trebaju igrati isti, a poslije prvenstva ćemo vidjeti dalje.. bićemo svi pametniji.Sveti je napisao/la: ↑30 maj 2026, 07:04Slazem se. Mislim da je vrijeme da se polako pocnemo odmicati od "bio je tu od pocetka" analogije i traziti kvalitetnija rjesenja.akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 06:59Ne kazem da smo losi, imamo mi izgledne sanse da se plasiramo na Euro, posebno uz dobru grupu, ali trenutno je atmosfera oko nas kao da smo top reprezentacija (tako i treba da bude pred SP, trebamo se loziti), a onda upalis utakmicu i vidis Tahirovica na sredini terena, vidis Mujakica, Burnica i slicne, jos je previse takvih u timu da bi se smatrali kvalitetnim timom, zato Spaha mora nastaviti siriti bazen igraca a ne ljutiti se kad mu neko postavi pitanje za potencijalne nove reprezentativce
bas takvi igraci su razlog sto vlada jos veca euforija nego 2014., a i sto je jucer bilo jedno 10.000 djevojcica na Kosevu![]()
Ne mogu da vas citam, sve strucnjak do strucnjaka hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hebo vas otac kako vam nije mrsko pisati tolike postove
U najmanju ruku ko da pišu Klop i Guardiola zajedno
U najmanju ruku ko da pišu Klop i Guardiola zajedno
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Amar i Esmir su meni dobro djelovali protiv Italije. Veceras su bili kao da jedan ne cuje a drugi ne vidi. Mada siguran sam da ce kliknuti i to. Kerim je dosta agresivniji pa i probjni. Mene opet raduje sto imamo neku raznovrsnost u napadu. Esmir je puno boliji u centriranju unutra, kerim u probijanju u sesesterac.invincible1921 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 01:44Ne kazem da je ijedan los ali Dedic ugusi esmira iskreno..eo i vcrs umjesto da mu odigra pas od 10/15 metara pa da esmir ima prostora da odigra 1na1..ovaj mu je donese na 3 metra i dovuce dva igraca i onda mi je doda
Takodjer Esmir mi je drazi igrac ali ako bih morao birat ko da pocne on ili kerim, realno Kerim. Gledam prema jugu daleko pa ne vidis bas sve..ide lopta lagano, dodje do njega ko da si turbo upalio...opasan je i na 59 metara od gola...
Jos da dodam, mozda grijesim al nikad ni blizu neku generaciju ili igrace nisu navijaci voljeli ko ovejbt esmir izlazi doso da pozdravi publiku ja imam osjecaj pocece plakat ljudi od srece
![]()
Mahmic mi se cini kao fin igrac, koji bi mogao unijeti i malo kreativnosti kroz sredinu.
Meni je upravo ta sredina najveca briga. Jer kad nam neka repka ugusi krila, mi kroz sredinu haman ni dva pasa ne mozemo uvezat.
Mi ne znamo još kako igrat kad imamo posjed na svojoj strani i to se jučer ponovo vidjelo, kao i protiv Kipra i San Marina.
- Shategabri
- Kontakt:
Legendo, vratis od sinoc na BHT.GoldenLilies je napisao/la: ↑30 maj 2026, 06:54Bio sam na utakmici, ali moram pregledati na TVeu. Ima li neko link gdje se moze gledati repriza na BHT?
Za serratore, pogledajte samo kako Kosevo grmi pred pocetak Ljiljane
Koševo Zapad
Bas tako, sto prije da Spaha nastavi rad, evo Umijesto Burnic Catovic, Basic Mahmic, Tahirovic Topalovic, jos na ovo dodati i siri bazen igraca u odbrani, Mujakic Smajlovic, Hadzimujovicakisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 06:59Ne kazem da smo losi, imamo mi izgledne sanse da se plasiramo na Euro, posebno uz dobru grupu, ali trenutno je atmosfera oko nas kao da smo top reprezentacija (tako i treba da bude pred SP, trebamo se loziti), a onda upalis utakmicu i vidis Tahirovica na sredini terena, vidis Mujakica, Burnica i slicne, jos je previse takvih u timu da bi se smatrali kvalitetnim timom, zato Spaha mora nastaviti siriti bazen igraca a ne ljutiti se kad mu neko postavi pitanje za potencijalne nove reprezentativceSpahic98 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 06:31+1akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 05:29
akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 05:29koliko zalopojke za trecim golmanom bokte, valjda zalimo sto mozda nece turisticki vidjeti USA i Kanadu
Evo ga....
akisarajevo92 je napisao/la: ↑30 maj 2026, 05:29koliko zalopojke za trecim golmanom bokte, valjda zalimo sto mozda nece turisticki vidjeti USA i Kanadu
Evo ga....
Trenutno korisnika/ca: GIBRA, Godfather, PeppermintSA, rukometubih23 i 40 gostiju.