29.05.2026. BiH - Sjeverna Makedonija

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

ajaca
Kontakt:

Re: 29.05.2026. BiH - Sjeverna Makedonija

Post Postao/la ajaca » 30 maj 2026, 08:25

akisarajevo92 je napisao/la:
30 maj 2026, 05:29
koliko zalopojke za trecim golmanom bokte, valjda zalimo sto mozda nece turisticki vidjeti USA i Kanadu

previse nonsalancije jucer iako je prijateljskaa, jedino su Dedic, Muharemovic, Alajbegovic i Mahmic izgledali kao da igraju profesionalni mec

uzivajte u ovom periodu pred SP jer nece dugo trajati, ne nervirajte se zbog slicica, dresova, losih pjesama i slicnih stvari, vrlo brzo se opet vracamo u realnost, nismo mi jos toliko dobri kao sto nam se trenutno cini

Evo ga....pesimizam na vidiku

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 maj 2026, 08:26

Hoce li to buraz, satra me sa notifikacijama
Don't believe the hype.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 maj 2026, 08:34

https://vt.tiktok.com/ZSxGSoSSY/

Evo Ugwu je rad da igra :D
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 30 maj 2026, 08:42

Jednao od onih utakmica u kojima, iako bez golova, fudbalski sladokusci mogu vidjeti sve ljepote koje pruža ovaj sport.
:crazy:

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 30 maj 2026, 08:43

O dvije stvari sam sinoc dugo razmisljao na Koševu:

1. Ova atmosfera se polahko pretvara u seljakluk pair excellence! Kad na razglasu ide Halid, ide ludilo. Međutim, kada treba navijati, nula bodova. Tek se tribine probudile negjde oko 70. min., kada su krenuli valovi.

2. U rijetkim trenucima kada su tribine grmile, stvarno su grmile, tako da Koševo stvarno puuuno bolje zvuči (kad hoće) od Bilinog polja. Kako i ne bi kad je tri puta više ljudi. To najbolje čuješ kada krene ono svaka tribina da viče: Bosna je šampion, oo ooo oo.. ja sam bio na zapadu, i kada istok zagalami, jeza me uhvati. E sad, mogu zamisliti kako je igračima kad 30000 ljudi u isti glas pjeva isto. O infrastrukturi i ostalim prednostima Sarajeva u odnosu na Zenicu neću, samo velim da bi bilo bolje da Koševo dovedu u red, ali haman ništa od toga.

ArmandoMarenzi
Kontakt:

Post Postao/la ArmandoMarenzi » 30 maj 2026, 08:47

Šteta proširenja. Nekad sam gledao svaku utakmicu Svjetskog prvenstva, a sada ću mnoge morati preskakati zbog ovakvih dvoboja nogometnih liliputanaca.

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 30 maj 2026, 09:57

Meni je Malić odlično odigrao u sredini i mislim da bi tu mogao zamijeniti Šunjića, barem dok ne dobijemo nekog kvalitetnijeg igrača. Fino se kretao, presjekao je nekoliko napada, a kako je utakmica odmicala, sve više se oslobađao i prema naprijed te podijelio nekoliko vrlo dobrih lopti. Sve u svemu, pohvale Barbarezu što ga je isprobao na toj poziciji.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 30 maj 2026, 10:04

ebi46 je napisao/la:
30 maj 2026, 09:57
Meni je Malić odlično odigrao u sredini i mislim da bi tu mogao zamijeniti Šunjića, barem dok ne dobijemo nekog kvalitetnijeg igrača. Fino se kretao, presjekao je nekoliko napada, a kako je utakmica odmicala, sve više se oslobađao i prema naprijed te podijelio nekoliko vrlo dobrih lopti. Sve u svemu, pohvale Barbarezu što ga je isprobao na toj poziciji.
Ne može mjenjati Šunjića kad ne igraju istu poziciju... Mahmić će i najbolje igrati uz Šunjića imat će kvalitetnu radilicu iza sebe...

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 30 maj 2026, 10:08

NoProfit je napisao/la:
30 maj 2026, 00:49
"Atmosfera je bila fantastična. Za nas je to bilo vrhunski. Želio sam da uživam u utakmici i zaista sam uživao. Malo mi je falilo da dođem i do pogotka", rekao je Alajbegović.

"Hvala navijačima što nas podržavaju. Zaista je lijep osjećaj kada znate da idete na Svjetsko prvenstvo. Atmosfera je večeras bila stvarno sjajna", zaključio je Katić.

"Da, svakako, ovo mi je najdraži stadion. Ponosan sam što sam postao član reprezentacije", započeo je Čelik.

"Zahvalio bih se navijačima, ovo je veliki osjećaj za mene i saigrače", poručio je Baždar.

"Stvarno prelijep ambijent danas. Užitak je bilo igrati na ovakvom terenu i u ovakvoj atmosferi. Hvala svim navijačima i stvarno sam sretan", rekao je Hadžiahmetović.
Ali ako ovaj papak iz Gračanice kaže da je bilo sranje i da je stadion uklet, onda je bilo sranje.
E čuj uklet stadion :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Kakva glava ovaj Marokanac :tokralju:
Sportski pozdrav iz metropole. :bih:

Pun stadion i odlican ambijent :ljepota: Krivo je raznoraznim seljacima sto ne mogu otvarati standove gdje pozele i prodavati sesire za cirkus i ostale gluposti, pa onda cmizdre na razne nacine. Uglavnom je rijec o sirotinji koja samo gleda kako ce izvuci koju marku na ovakvim dogadjajima.

Sto se tice stadiona, Kosevo svakako treba kompletnu rekonstrukciju i uklanjanje atletske staze. Al to je vec neka druga tema.

Lamse
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

emir_

Post Postao/la emir_ » 30 maj 2026, 10:14

Samo brate Tahirović tanak a tako ga se forsira
4-IN-A-ROW

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 30 maj 2026, 10:16

Mi smo prosjecna reprezentacija, talentovana ali prosjecna i malo se moraju spustiti ocekivanja da poslije ne bude pljuvanja igraca. Alajbegović svjetska klasa dok je on igrao u prvom poluvremenu imali smo 12 šuteva cim je izasao nismo se mogli sastaviti sa loptom. Ovako lose smo igrali u kvalifikacijama i bili bezidejni protiv Cipra dvije utakmice i San Marino kuci. Takodjer Ermin Mahmić je vec sad nas najbolji veznjak veliko pojačanje definitivno. Kao sto smo svi odavno znali Barbarez je los trener sta je mislio u drugom poluvremenu kad smo igrali sa jednim napadačem to mi nikad nece biti jasno. Memić isto tako odlican mozda i bolji i opasniji od Esmira i mora biti u prvih 11. Sve u svemu odlicna provjera za obje ekipe

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 30 maj 2026, 10:19

Badgley je napisao/la:
30 maj 2026, 10:16
Mi smo prosjecna reprezentacija, talentovana ali prosjecna i malo se moraju spustiti ocekivanja da poslije ne bude pljuvanja igraca. Alajbegović svjetska klasa dok je on igrao u prvom poluvremenu imali smo 12 šuteva cim je izasao nismo se mogli sastaviti sa loptom. Ovako lose smo igrali u kvalifikacijama i bili bezidejni protiv Cipra dvije utakmice i San Marino kuci. Takodjer Ermin Mahmić je vec sad nas najbolji veznjak veliko pojačanje definitivno. Kao sto smo svi odavno znali Barbarez je los trener sta je mislio u drugom poluvremenu kad smo igrali sa jednim napadačem to mi nikad nece biti jasno. Memić isto tako odlican mozda i bolji i opasniji od Esmira i mora biti u prvih 11. Sve u svemu odlicna provjera za obje ekipe
Bit ce to dobro kad igramo s najjacom ekipom.

Sinoc su se vise cuvali nego sto su igrali.

ajaca
Kontakt:

Post Postao/la ajaca » 30 maj 2026, 10:42

Edincapitano je napisao/la:
30 maj 2026, 10:19
Badgley je napisao/la:
30 maj 2026, 10:16
Bit ce to dobro kad igramo s najjacom ekipom.

Sinoc su se vise cuvali nego sto su igrali.

Ja ću se složiti s ovim!

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 30 maj 2026, 10:48

Shategabri je napisao/la:
30 maj 2026, 10:17
slika
Kako ti plavo dobro stoji.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 30 maj 2026, 10:58

Nakon sto sam gledao utakmicu ponovo mogu reci da je Barba profulao taktiku u potpunosti..zapravo neki potezi su mi bili nevjerovatni.

Kako je moguce da se mujakic I katic nalaze na terenu u isto vrijeme? Igraci operisani od tehnike I organizacije igre, s njima dvojicom kipra nas je izdominirao. Koja je svrha mujakica na terenu? Sta je on igrao, glumio lijevog beka? Nijedan jedini overlap nije napravio da pomogne alajbegovicu da mu otvori prostor, nista. Lik dobije loptu I Samo gleda da je se rijesi da nije kod njega. Nedao bog da krene u dribling u trku I proba stvoriti prostor za centarsut. Momak jednostavno ne moze igrati fudbal na ovom nivou pogotovo na nepriprodnoj poziciji. Barba bi momku Jos danas trebao saopstiti da nece ici na svjetsko I ekspresno pozivati karica Koji je za 3 klase bolji igrac a uz to je prirodni Bek. Njegovo nepozivanje je cisti kriminal. Silovanje burnica na toj poziciji Koji nikad , ama bas nikad ne igra u klubu je Jos veci kriminal.

Hadzikadunic na boku I malic na zadnjem veznom? :crazy: :crazy: :crazy: . Kad su njih dvojica igrali tu poziciju u svim klubu?

Tahirovic.. voditi njega na svjetsko prije sarica je kriminal nad kriminalima. Momak je pogubljen, zbunjen, samopouzdanje na nuli otprilike onaj sut u 25 minuti sumira njegovu trenutnu formu. Tacno se vidi da momak ni sam ne zna sta igra. 8ca nije, 6ca nije . Glave ce nam doci na svjetskom.

Radeljic - jucer solidan ali je nevjerovatno koliko je momak limitiran I u to se golim okom odmah vidi.

Zlomislic- katastrofa pa lik ne moze da igra nogom nikako. Kakvi on referencu ima za poziv osim sto mu je Ivica dzidic menadzer?

Katic- dokaz da je baraz odigrao daleko iZnad svojih realnih mogucnosti. Apsolutno operisan od pas igre I iznosenja lopte.

Burnic- sta treba da uradi da momka prestanu silovati na poziciji koju nikad u zivotu nije igrao

Hadziahmetovic,basic I gigovic- onako pristojno, sva trojica su trenutno doktori fudbala za tahirovica. Meni je nevjerovatno da benjo dobija minutazu koju dobija.

Sve u svemu, pronasena taktika, los tj sramotan odabir igraca, katastrofalno pozicioniranje I to sve protiv ekipe koja nije nista jaca od Katara

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 30 maj 2026, 10:58

30 maj 2026, 06:59
Spahic98 je napisao/la:
30 maj 2026, 06:31
30 maj 2026, 05:29

uzivajte u ovom periodu pred SP jer nece dugo trajati, ne nervirajte se zbog slicica, dresova, losih pjesama i slicnih stvari, vrlo brzo se opet vracamo u realnost, nismo mi jos toliko dobri kao sto nam se trenutno cini
+1

Dodaj na to sve da nam je glavna prijetnja po gol dzeko od 40 godina
Bit ce jako tesko izborit euro
Ne kazem da smo losi, imamo mi izgledne sanse da se plasiramo na Euro, posebno uz dobru grupu, ali trenutno je atmosfera oko nas kao da smo top reprezentacija (tako i treba da bude pred SP, trebamo se loziti), a onda upalis utakmicu i vidis Tahirovica na sredini terena, vidis Mujakica, Burnica i slicne, jos je previse takvih u timu da bi se smatrali kvalitetnim timom, zato Spaha mora nastaviti siriti bazen igraca a ne ljutiti se kad mu neko postavi pitanje za potencijalne nove reprezentativce

prije samo 12 mjeseci nismo imali Kerima, pa skoro ni Esmira, koliko su samo njih dvojica pridonijeli da je ova reprezentacija zanimljivija za pratiti, posebno kad imas takva dva "zabavna" i okomita igraca na krilu, oduzmi njih dvojicu i teski smor, Muharemovic i Dedic su igracine ali nece ti oni privuci ljude na stadion

bas takvi igraci su razlog sto vlada jos veca euforija nego 2014., a i sto je jucer bilo jedno 10.000 djevojcica na Kosevu :mrgreen:
Ovisi puno o grupi ali rekao bih trenutno 50-50 sanse za euro
I da apsolutno je tandem Alajbegovic-Bajraktarevic jedan od najvecih razloga ovolike euforije
Narod ih voli, bosanska verzija Ribery-Robben
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 30 maj 2026, 10:59

Maverick je napisao/la:
28 maj 2026, 23:12
zeljovac21 je napisao/la:
28 maj 2026, 21:22
DamirT je napisao/la:
28 maj 2026, 21:20

Sto se mene tice, neka obje prijateljske izgubimo, ako bi to znacilo dobar rezultat na SP :mrgreen:
Ma i ja bi al znas kakav je bosnjo. Od ocaja do sjaja sve za jednu utakmicu :D
Sutra ide lagano remi. Dobro i nama a i njima.
Ja zaradih nesto pinke na vlastitu prognozu. Nadam ste da ste i vi :thumbup:
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 maj 2026, 11:01

ono sto stvarno brine je da nam OGROMAN dio ekipe nije , ne mogu reci fizicki spreman jer momci su svi fit, nema dizelasa kao pred Brazil i nekad prije. nego zdravstveno nisu spremni i to ih limitira

Katic, Hadzikadunic, Hadziahmetovic, Basic, Gigovic, Hadzikic jos kad na to dodas Sunjic, Dzeko , Tabakovic koji nisu igrali, Kolasinac koji je uvijek rovit. Alajbegovic koji mi djeluje umorno, zdravstveni bilten ni malo povoljan. Nadati se da ce se to znacajno popraviti do prve utakmice.

mali Mahmic je veliki plus, ogroman, volio bih da protiv Paname proba malo i na lijevog strani da vidimo mozemo li ga i tu koristiti. zadnji pas koji on donosi je sigurno osvjezenje, posebno kad ne bude igrao u spicu i kad bude imao 3 igraca spred sebe koja moze proigrati.

odbrana bas nesigurna posebno u prvom dijelu, vidi se koliko znaci Muharemovic , da je Katic nespreman i po meni se jasno pokazalo da je prva rezerva Hadzikadunic, daleko najsigurniji od ostalih. ali ovo je definitivno pozicija na kojoj se mora traziti jos rjesenja za ligu nacija.

Radeljic, Mujakic, Bazdar pa i Gigovic standardno reklo bi se pokazali da se na njih ne moze racunati preozbiljno. Opasno je i sto nemamo zamjene za Dedica
Ali sve u svemu za SP ovisimo od zdravlja veznog reda, trebaju nam potpuno fit Sunjic i Basic, te Hadziahmetovic koji moze dati jakih minimum 30 minuta. i Dzeke, jer Harisa nema a nema ko treci dat go.

format takmicenja nam isto ide u prilog, jer ocigledno je da jako tesko gubimo, i nadam se da cse se to i nastaviti na SP. Pod pretpostavkom da cemo nekako dobiti Katar, sa 4 ili 5 bodova si 90% u knock out fazi, a onda jos vise dolazi do izrazaja to sto tesko gubimo. uvijek mozemo i tu nekog dovuc na penale
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 30 maj 2026, 11:02

Ako ko ne zna Hrvatska je 2018 kada je bila druga na svijetu u 4 prijateljske dvije izgubila i to od Perua i Brazila, a slavila protiv Senegala i Meksika. Eto ako koga zanima, koliko te prijateljske znace kada nas stalno usporedjuju sa Hrvatskom vala mogu i sad i malo prestat kenjat.
#CarsijaOdjebi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, Futbol, Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz, Kljukusar, Micron, prisonbreak, Proximic, Shevko, torbica i 64 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []