San Antonio Spurs
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: San Antonio Spurs
Ma idemooooooo!!!! Caatle mi je skratio zivot za 10 godina sa ovim izgubljenim na kraju.Ja sta uradi lik ibt!!
Dosli,vidjeli i pokorili!!!
Evo nas u Finalu nakon 12 godina!
Kako odigrana tekma i pod kakvim pritiskom!
A sad repriza iz 1999!
Evo nas u Finalu nakon 12 godina!
Kako odigrana tekma i pod kakvim pritiskom!
A sad repriza iz 1999!
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ona blokada Korneta je slomila utakmicu ! Najbolji potez čitave serije, dosli bi nam na 4, a mi odemo na 8 pa 11... ! Jeste da smo bili bolji cijelu utakmicu osim par minuta na kraju druge četvrtine ali bojim se da bi momentum otisao na njihovu stranu!
Niko nije vjerovao osim njih na parketu!!! Kakve mlade mud.onje !!
+14 skokova u drugom, od toga deset u napadu! U 4. Četvrtini 6 Trica, rafaljna paljba, Keldon se ukazao sa one dvije trice i napokon Julian!
Mitch sta reci, od dječaka je napravio ljude!!
O finalu narednih dana...sad uzivanje!
Niko nije vjerovao osim njih na parketu!!! Kakve mlade mud.onje !!
Max Allegri
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma uzivanje, nego sta.Ne moze se sad nista pisati dublje.Sreca pa se i Keldon ukaza.Nasao je vala momenat iako je brljao i ovu tekmu.
Champu novi ugovor sad.Lik se pojavio u 7 tekmi u gostima, sta vise hocemo?
Fox isto, igra lik povrijedjen i bez njega apsolutno ne bi dobili ovu seriju.
Kakvi ofanzivni skokovi na kraju ove djece, kad je najbitnije bilo.
Jbg, nije gotovo
Znam da su svi mrtvi nakon ove serije al jos 4 W sto bi Wembi rekao.
Dogodine kontam da ce valjati igrati protiv Shai i Giannisa nakon ovog izivljavanja na Chetu citavu playoff seriju.
Jbg, nije gotovo
Dogodine kontam da ce valjati igrati protiv Shai i Giannisa nakon ovog izivljavanja na Chetu citavu playoff seriju.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Za Champagniea je svakako ocekivano da ovo ljeto dobije novi ugovor.Pitanje je samo da li ce lik sebi podici cijenu toliko da je izvan naseg ranga? Sreca nam je da je sad na ugovoru od 3mil i da se zbog cap pravila slijedeci ugovor ne moze dici toliko da bi bio izvan naseg dometa, ali to ce precizno izracunati pametniji ljudi.Raul_64 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 06:13Champu novi ugovor sad.Lik se pojavio u 7 tekmi u gostima, sta vise hocemo?
Jbg, nije gotovo![]()
Fox je nevjerovatan sa ovakvom povredom.Sve sto sam pricao u smislu nekog nezadovoljstva spram njega, ostavljam po strani.Lik je ratnik, lik zeli da pobjedi i spreman je na sve da to ostvari.To su ljudi koje nasa fransiza najvise voli.Oni koji su zarad tima ostavili ego kod kuce.Fox je to pokazao i dokazao, sta god uradio u finalu.
Posao svakako nije gotov.To se vidjelo na onim majicama od sinoc.U fokusu je natpis "NBA Finals", dok je vrlo malim slovima napisano WCF champions.To nikad ranije nije bilo.
Mislis li zaista da ce ici po Giannisa? Ja ne mislim.Presti je nasa skola.Nece reagovati na prvu.Ojacace ekipu nekim sitnim promjenama (draft ili manji trejd) i pokusati opet.Njima i ne treba mnogo.Siguran sam da vjeruju da su bolji od nas da su bili kompletni.Mozda i jesu bili, ove godine.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Rekoh sinoc da necu sad pisati neke dublje analize, ali ne da mi adrenalin, pa cu napisati par stvari za finalnu seriju...
Svi znamo ono ocito ...NYK su jedna od ekipa koja nam najmanje odgovara stilom igre i osobljem koje imaju.Em su iskusni, em imaju jaka krila, em imaju C koji je talentovan i moze sutirati izvana.Na to sve, superstar im je bek i lik koji moze bukvalno sve.
Mi smo se u prethodne 2 serije mogli fokusirati koliko-toliko na pojedinca i pruziti dosta pomoci na njemu (Edwards i SGA).Ne znam koliko ce se to moci protiv NYK, jer oni imaju petorku u kojoj svaki igrac moze kreirati sut za sebe.Dakle, ako previse pomognes, oni ce lako kreirati visak i unistiti te sutem izvana.Tako su se, uz dobru odbranu, i prosetali Istokom.Nama je ovdje sreca da Brunson, uz sve postovanje, ipak nije SGA ili Edwards talentom i da bi Castle tu trebao bolje braniti kako se ne bi previse pomagalo.
Doduse, nije bas sigurno da cemo otvoriti sa Castleom na Brunsonu, jer smo zadnju tekmu u MSGu eksperimentisali sa Wembyem na Hartu (da moze pomagati i da se rizikuje njegov sut), a sa Castleom na KATu i Foxom na Brunsonu.Nije to izgledalo lose dok nismo poceli brljati ofanzivno, pa treba vidjeti sta ce Sweeney postaviti!?
Doprinos u ovoj seriji definitivno mora dati klupa.Ne moze se i ne smije se desiti da nas nadigraju kao sto je to uradila klupa OKCa.U prevodu, od 1.tekme Kornet (koji ih dobro poznaje i koji je prosle sezone za BOS imao u POu odlicnih tekmi protiv njih), Keldon, pa i Barnes moraju biti na nivou.Starteri NYK svi imaju dvocifren broj poena u rukama i ako te na to nadigra i njihova klupa, ne pise ti se dobro.Nasoj klupi odgovara match up njihove klupe, s tim da se posebna paznja treba obratiti na odbranu njihovih sutera s klupe.
Mislim da ce kljucno za nasu pobjedu biti da nas ne izdominiraju njihova krila (Anunoby i Bridges), te defanzivni skok.Ne mozemo dopustiti da nam prevelike probleme u skoku prave Hart i Robinson.Posebno ovaj drugi.Licno bih Robinsona faulirao svaki put kad uhvati ofanzivni skok, a posebno ako smo u bonusu, jer se time sprijecava kickout za sut za 3p.
Ofanzivno, svakako da sto vise treba napadati Brunsona i KATa.Inicirati switch i hajmo.Oni ce Wembya skoro sigurno cuvati Anunobyem, a mislim da je Wemby dovoljno napredovao da ga to ne ometa previse, iako je OG zaista vrhunski defanzivac.Kljuc je da Wemby sto vise rolla i stavlja pritisak na obruc.To ce otvoriti sve drugo.
Tekma br.1 je vec u srijedu, sto nama daje neophodna 3 dana odmora (bez putovanja sto je isto jako bitno) i trebalo bi da ih odmah, kao i OKC, zestoko napadnemo i iskoristimo cinjenicu da su dugo odmarali, kao i da se, u svom dosadasnjem PO putu, nisu sreli sa nicim slicnim kao sto smo mi.Setnja kroz PO serije ti sigurno ne cini dobro u prvu tekmu ili dvije dok se ne priviknes.
P.S.Fun fact je da se u finalu opet susrecemo sa "nasim" Mike Brownom nakon CLE i 2007.godine.Takodje, Champagnie i Harper su njujorcani.Vracaju se kuci za finale.
P.S. P.S. Zaboravih reci da bi i ovdje mali Bryant mogao biti x faktor, jer u RSu gotovo da nista nije igrao protiv njih, a mogla bi nam dobro doci njegova odbrana i skok.
Takodje, nadam da necemo opet lako prosuti prednost HCa kako smo to uradili prethodne 3 serije.Zaista se nadam da smo tu nesto naucili.
Svi znamo ono ocito ...NYK su jedna od ekipa koja nam najmanje odgovara stilom igre i osobljem koje imaju.Em su iskusni, em imaju jaka krila, em imaju C koji je talentovan i moze sutirati izvana.Na to sve, superstar im je bek i lik koji moze bukvalno sve.
Mi smo se u prethodne 2 serije mogli fokusirati koliko-toliko na pojedinca i pruziti dosta pomoci na njemu (Edwards i SGA).Ne znam koliko ce se to moci protiv NYK, jer oni imaju petorku u kojoj svaki igrac moze kreirati sut za sebe.Dakle, ako previse pomognes, oni ce lako kreirati visak i unistiti te sutem izvana.Tako su se, uz dobru odbranu, i prosetali Istokom.Nama je ovdje sreca da Brunson, uz sve postovanje, ipak nije SGA ili Edwards talentom i da bi Castle tu trebao bolje braniti kako se ne bi previse pomagalo.
Doduse, nije bas sigurno da cemo otvoriti sa Castleom na Brunsonu, jer smo zadnju tekmu u MSGu eksperimentisali sa Wembyem na Hartu (da moze pomagati i da se rizikuje njegov sut), a sa Castleom na KATu i Foxom na Brunsonu.Nije to izgledalo lose dok nismo poceli brljati ofanzivno, pa treba vidjeti sta ce Sweeney postaviti!?
Doprinos u ovoj seriji definitivno mora dati klupa.Ne moze se i ne smije se desiti da nas nadigraju kao sto je to uradila klupa OKCa.U prevodu, od 1.tekme Kornet (koji ih dobro poznaje i koji je prosle sezone za BOS imao u POu odlicnih tekmi protiv njih), Keldon, pa i Barnes moraju biti na nivou.Starteri NYK svi imaju dvocifren broj poena u rukama i ako te na to nadigra i njihova klupa, ne pise ti se dobro.Nasoj klupi odgovara match up njihove klupe, s tim da se posebna paznja treba obratiti na odbranu njihovih sutera s klupe.
Mislim da ce kljucno za nasu pobjedu biti da nas ne izdominiraju njihova krila (Anunoby i Bridges), te defanzivni skok.Ne mozemo dopustiti da nam prevelike probleme u skoku prave Hart i Robinson.Posebno ovaj drugi.Licno bih Robinsona faulirao svaki put kad uhvati ofanzivni skok, a posebno ako smo u bonusu, jer se time sprijecava kickout za sut za 3p.
Ofanzivno, svakako da sto vise treba napadati Brunsona i KATa.Inicirati switch i hajmo.Oni ce Wembya skoro sigurno cuvati Anunobyem, a mislim da je Wemby dovoljno napredovao da ga to ne ometa previse, iako je OG zaista vrhunski defanzivac.Kljuc je da Wemby sto vise rolla i stavlja pritisak na obruc.To ce otvoriti sve drugo.
Tekma br.1 je vec u srijedu, sto nama daje neophodna 3 dana odmora (bez putovanja sto je isto jako bitno) i trebalo bi da ih odmah, kao i OKC, zestoko napadnemo i iskoristimo cinjenicu da su dugo odmarali, kao i da se, u svom dosadasnjem PO putu, nisu sreli sa nicim slicnim kao sto smo mi.Setnja kroz PO serije ti sigurno ne cini dobro u prvu tekmu ili dvije dok se ne priviknes.
P.S.Fun fact je da se u finalu opet susrecemo sa "nasim" Mike Brownom nakon CLE i 2007.godine.Takodje, Champagnie i Harper su njujorcani.Vracaju se kuci za finale.
P.S. P.S. Zaboravih reci da bi i ovdje mali Bryant mogao biti x faktor, jer u RSu gotovo da nista nije igrao protiv njih, a mogla bi nam dobro doci njegova odbrana i skok.
Takodje, nadam da necemo opet lako prosuti prednost HCa kako smo to uradili prethodne 3 serije.Zaista se nadam da smo tu nesto naucili.
Trebali bi, vjerovatno nece.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑31 maj 2026, 16:25
Mislis li zaista da ce ici po Giannisa? Ja ne mislim.Presti je nasa skola.Nece reagovati na prvu.Ojacace ekipu nekim sitnim promjenama (draft ili manji trejd) i pokusati opet.Njima i ne treba mnogo.Siguran sam da vjeruju da su bolji od nas da su bili kompletni.Mozda i jesu bili, ove godine.
Rezon da su 60 W ekipa, da su bili out Jay/Mitchel ima smisla, al nije rezonski ocekivati iste Spurse.Apriori je ovo najgora nasa verzija.Isto ne vidim kako ce Chet magicno pronaci muda protiv Wembia, jer ovaj ga mentalno unistava svaki put kad su na terenu.Vassell moze biti bolji, a kamoli igraci trece,druge,prve godine.Nece Shai dobivat lakse poene u reketu dogodine.Neka Janisa na istoku.Ove su nas mogli uzeti(trebali) zbog iskustva i svega, postat ce samo daleko teze.Nije da smo mi bili zdravi, jedan igra rovit. a drugi povrijedjen citavu seriju.
NEZALAGANJE je napisao/la: ↑31 maj 2026, 17:22
KAT je kljuc.
Ako njega budemo mogli neutralisat bez da ga Wembi cuva, imamo veliku prednost.
Ako ga bude Wembi morao pokrivati vani i ostavit reket otvoren, bit ce duga serija.
Nije samo to, al to je poprilicno kljucan matchup, koliko mogu Castle i drugi prezivit na njemu.
Mozel isto da nas MR. prestane unistavat ofanzivnim skokovima s klupe, bitna serija i za Korneta.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma ja bi dao i da KAT zabija, ali da nas ne trpaju Anunoby i Bridges koji se protiv nas pretvori u Duranta.Raul_64 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 18:04NEZALAGANJE je napisao/la: ↑31 maj 2026, 17:22
KAT je kljuc.
Ako njega budemo mogli neutralisat bez da ga Wembi cuva, imamo veliku prednost.
Ako ga bude Wembi morao pokrivati vani i ostavit reket otvoren, bit ce duga serija.
Nije samo to, al to je poprilicno kljucan matchup, koliko mogu Castle i drugi prezivit na njemu.
Mozel isto da nas MR. prestane unistavat ofanzivnim skokovima s klupe, bitna serija i za Korneta.
A ovo drugo za skok znamo.Kornet mora biti pravo dobar.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.