NBA 2025-26 Playoffs

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Ko će biti Finals MVP?

Anketa je završila: 09 maj 2026, 20:32.

SGA
12
29%
J-Dub
0
Nema glasova.
Wemby
9
22%
Jokic
1
2%
Murray
0
Nema glasova.
Cade
1
2%
J. Brown
3
7%
Tatum
6
15%
Brunson
3
7%
Neko deseti
6
15%

Ukupno glasova: 41

jestamaji
Kontakt:

Re: NBA 2025-26 Playoffs

Post Postao/la jestamaji » 31 maj 2026, 10:31

nevjerovatno koliko grešaka u zadnjih 3-4 minute sa obje strane, kad je najbitnije svaka druga turnover. a okc još ispucao sve timeoute … sve totalno netipično za game 7

sada svi vide spurse sa peharom u ruci … a vidjeli su i italijane na SP ;)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 31 maj 2026, 10:50

Alem brat se ugasio, javice se u oktobru. Jbg ne moze sad ni za nyk navijati jer je citavo vrijeme podjebavao Triplea kako ce i ovu sezonu flopati :). Znaci najgore moguce finale za brata alema.

Aleme cujemo se u oktobru :)

Hvala Spursima sto su spasili kosarku i izbacili ove padavicare. Sad se nadati sto boljem finalu i opet da ide u 7 tekmi. Uopste ne znam kome bi dao prednost, nekako mi je ovo 50-50 trenutno.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 31 maj 2026, 11:33

Aleme molim te pocni hejtat Bullse :salut:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 31 maj 2026, 11:48

Nakon pobjede fudbala sinoc, nesto kasnije je i kosarka pobjedila. Bas mi je drago zbog Wembya, a i zbog Knicksa, zasluzili su. Bit ce preinteresantno finale za ispratiti. Alem za koju god je ekipu navijao ovaj PO, ona je odmah ispala, a ovdje prosipa neku pamet :mrgreen:

Cestitke naravno i @nezu i @tripleu i zelim vam da uzivate u pracenju finala

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 31 maj 2026, 12:27

NEZALAGANJE je napisao/la:
31 maj 2026, 04:59
TripleThreat je napisao/la:
31 maj 2026, 04:58
Kakav run, stvarno golemo.

Sad sam poprilično siguran da su Spursi napravili historiju noćas - prva ekipa novajlija u PO bez signifikantnog PO iskustva da je dospjela do finala. Neka me neko ispravi ako griješim, ali stvarno se ne sjećam da je ikad iko ovako nešto napravio u NBA.
Nije ovo nikad niko uradio da su 3 od 4 glavna igraca bez PO iskustva, kao i da su ti 2 najbolja role igraca bez PO iskustva.
Izgleda da ce se ostvariti moje prognoze.

UmjetnikZijad
Kontakt:

Post Postao/la UmjetnikZijad » 31 maj 2026, 12:44

I tako, NBA ce narednih 10 godina vjerovatno biti nezanimljiva. Wemby je juggernaut, ako ga se sad ne moze zadrzati i ako to ne moze OKC sa svim potrebnim alatima, sta ocekivati u buducnosti.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 31 maj 2026, 13:07

Bili su malo jaci igraci u ligi od Wembija pa nisu dominirali 10 godina. Polako sa tim zakljuccima.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 maj 2026, 13:41

superFrankie je napisao/la:
31 maj 2026, 11:48
Nakon pobjede fudbala sinoc, nesto kasnije je i kosarka pobjedila. Bas mi je drago zbog Wembya, a i zbog Knicksa, zasluzili su. Bit ce preinteresantno finale za ispratiti. Alem za koju god je ekipu navijao ovaj PO, ona je odmah ispala, a ovdje prosipa neku pamet :mrgreen:

I kako to veze ima, (navijanje sa tim)? Navijas da prodje neka ekipa i ispadne pa sta? Evo navijati ces na SP ne znam Holandija vs FRA za Holandiju i oni ispadnu i to znaci da nemas pojma o fudbalu jel? Pa sam ti termin "navijati" jasno govori.

"Navijam" (ono navijam nidje veze ali haj, libo me i za Nyk i za Spurse), za NYK u finalu, idemo @triple gazi smetljare :kafa:

Inace falio je ipak Jalen Okc :kafa:

Inace 2 nisam uopste ulazio na forum zadnjih dana, niti pomislio na isti, i ovo eto da ne bude lafo nece da se javin(kao da je ono forum bitan nekom ali haj), tako da cu vjerovatno postepeno prestati pisati skroz. Ostarilo se za ovoga

UmjetnikZijad
Kontakt:

Post Postao/la UmjetnikZijad » 31 maj 2026, 13:51

ronaldo99 je napisao/la:
31 maj 2026, 13:07
Bili su malo jaci igraci u ligi od Wembija pa nisu dominirali 10 godina. Polako sa tim zakljuccima.
Uz duzno postovanje svima, a gledao sam Jordana, Shaqa, Duncana, Kobea, Lebrona, ovo jos nije viđeno. Jos uz to ima sasvim dovoljno talenta oko sebe da se smanji pritisak na obje strane parketa. Decko je cudo prirode i samo povrede ga mogu zaustaviti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 maj 2026, 14:03

Problem je visina, nece on vjerovatno moci dugorocno igrati, vec je propustio odredjeni broj meceva.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 31 maj 2026, 14:07

Drago mi je da je Okc izduvao. Ipak nece imati dinastiju kakva se predvidjala, sve dok je Wemby zdrav. Šuška se da ce Presti na draftu pokusat doci do Aday Mare...Mada generalno nema spasa od aliena

U finalu mi je svejedno...Mozda vise naginjem Knicksima jer mi je kugla Brunson gotivan i i volio bih da dokaze neke stvari (da ne mozes osvojiti sa niskim bekom kao prvom opcijom) ali me iritira njihov celebrity fanbase....posebno Timojew Saramplije i njegova kurava sto iskacu iz pastete

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 31 maj 2026, 14:20

alemsa je napisao/la:
31 maj 2026, 13:41

I kako to veze ima, (navijanje sa tim)? Navijas da prodje neka ekipa i ispadne pa sta? Evo navijati ces na SP ne znam Holandija vs FRA za Holandiju i oni ispadnu i to znaci da nemas pojma o fudbalu jel? Pa sam ti termin "navijati" jasno govori.

"Navijam" (ono navijam nidje veze ali haj, libo me i za Nyk i za Spurse), za NYK u finalu, idemo @triple gazi smetljare :kafa:

Inace 2 nisam uopste ulazio na forum zadnjih dana, niti pomislio na isti, i ovo eto da ne bude lafo nece da se javin(kao da je ono forum bitan nekom ali haj), tako da cu vjerovatno postepeno prestati pisati skroz. Ostarilo se za ovoga
A nisi zaboravio ući na forum nakon poraza Spursa ili u trenucima kada su Knicksi gubili... jer oni poraza nisu ni imali od prošlog mjeseca :kafa:

Šta da ti kažem aleme, dvije ekipe za koje si nakucao toliko hejterskih postova kroz sezonu, dočekivao haman svaki poraz postom, se sastadoše u finalu. Nastavlja se noćna mora od sezone za tebe. Lose-lose situacija.
"Your favorite player's favorite player" - MB

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 maj 2026, 14:34

Cuj lose-lose :rol: its not that deep bruh

Go NYK :mrgreen:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 31 maj 2026, 15:04

Inače, inače, inače, inace :rol: :rol:
Max Allegri

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 31 maj 2026, 15:22

Velizar je napisao/la:
31 maj 2026, 14:07
Drago mi je da je Okc izduvao. Ipak nece imati dinastiju kakva se predvidjala, sve dok je Wemby zdrav. Šuška se da ce Presti na draftu pokusat doci do Aday Mare...Mada generalno nema spasa od aliena

U finalu mi je svejedno...Mozda vise naginjem Knicksima jer mi je kugla Brunson gotivan i i volio bih da dokaze neke stvari (da ne mozes osvojiti sa niskim bekom kao prvom opcijom) ali me iritira njihov celebrity fanbase....posebno Timojew Saramplije i njegova kurava sto iskacu iz pastete
Sta svi dizete tog wembanyamu u nebesa,samo se ceka kad ce mu cackalice puknut...
Da je neki igrac pokazalo bi se kroz RS

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 31 maj 2026, 15:25

:facepalm:
"Your favorite player's favorite player" - MB

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 31 maj 2026, 15:30

alemsa je napisao/la:
31 maj 2026, 13:41

Pasa moj, kad lozis, budi spreman da i tebe loze!
Al nisi, realno te ne idu prognoze, a ni loziona ti ne ide. Prozivas, pokusavas bost, al kad tebe ubodu, uvrijedis se ko djace prvace.
Vise si ti nezreo, nego prestar za forum. :bih:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 maj 2026, 15:41

:rol:

"Navijam" da Knicks uzmu Spurse (mada mi je totalno svejedno ono), jel to prognoza? :rol: ili ti zelis da bude prognoza, haj koga libo kako god

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 maj 2026, 15:48

Navijao bi za Izrael protiv Spursa hladno

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 maj 2026, 16:08

Raja, hvala na cestitkama.Dugo je 12 godina bez fakticki ikakvog uspjeha i onda boom-odmah povratak u finale.Ovo nisu sigurno ocekivali ni najveci optimisti medju nama na pocetku sezone.

Jesmo ocekivali plasman u PO i eventualno jednu rundu da se prodje i to je to.Sve ovo ostalo izgleda kao san.Ekipa je neizmjerno talentovana, ne boje se nicega i ono sto je mozda i najvazniji sastojak- zaista se medjusobno gotive i imaju super hemiju koja se prenosi na teren.

Finale bi trebalo biti odlicno.Vidim da se blaga prednost (vjerovatno zbog domaceg terena i boljeg RS rekorda) daje SAu, ali pisao sam i prije prolaska u finale, ovo je sansa za NYK.Ne vjerujem da ce im ova generacija imati drugu.

@Triple Ne znam koliko to zna ova mladja raja (puno je 27 godina) i koliko ih je ikad pregledalo zadnji finalni susret ove 2 fransize iz 99' godine, ali se cini da je ovo opet sudbonosni spoj.

Kao neko ko je gledao to finale 99' i koji ce aBd gledati i ovo sada, mogu reci da je nevjerovatno mnogo slicnosti.Prva i osnovna je da SA opet ulazi u seriju sa prednoscu domaceg terena, iako su sada NYK ekipa koja ima vise iskustva.Druga, vjerovatno i najveca slicnost, je da SA ponovo u finale ulazi sa, cini se, novim mladim PF/C superstarom za kojeg liga nema rjesenje. :mrgreen: Tada je to bio Duncan, a sada je to Wemby.Duncan je u potpunosti izdominirao to finale i donio tu 1.titulu. Trece, NYK su i tada, a evo i sada (iako ne u istoj magnitudi) imali problema sa povredom C.Ewing nije mogao igrati, a za Robinsona se sada ocekuje da ce igrati, ali treba vidjeti koliko ce biti efikasan, jer povreda prsta za igraca ciji je osnov igre skok i zakucavanje, nije bezazlena.
Dakle, mnostvo nekih slicnosti je isprepleteno.

U svakom slucaju, ocekuje se velika borba.Nema ovdje drasticne razlike u kvalitetu da bi se moglo tvrditi jedno ili drugo.
Iskreno, jedva cekam i komentar Breena, jer mi je Millera (iako je Tirico bio odlican kao i uvijek) vise preko glave. :D

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []