Kad vidim ovaj post jasno mi je kakve ste vi šifre, jel moguce da neko s malo vijuga ovo napise?? Al on ce otvoriti oči svojim intelektom. Očaran sam, još jedan pitar preinteligatan
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
E cuj zastava vise hrvatska, pa je.be mu mater jeste imali historiju u skoli? Da je to ikad bilo njihovo, mislis da bi se tek tako odrekli? Najveci problem ovdje je sto se religija izjednacava sa nacijom. Zasto je njihov simbol? Ako su Bosnjaci ovdje autohton narod, ako je kralj Tvrtko za sebe rekao da je Bosnjanin, ako je on imao 6 ljiljana na zastavi... Kako onda moze bit vise hrvatska zastava? Covjece, Hrvatska je kroz historiju vecinom bila vazalna drzava, rijetko kad su bili samostalni. Kako mozete tako ponizavati sami sebe tim komentarima? Nasi su, da bi se branili od turaka presli na katolicanstvo, uzeli katolicku krunu jer su tako htjeli osigurati pomoc od pape i Vatikana, koju naravno nisu dobili. Pa djeca kraljice Katarine su zavrsila u Istanbulu, presli na Islam kasnije. Po toj vasoj logici to nije njihova zastava? Kako ste toliko ograniceni? Vjera se mijenja, prisvaja, odbacuje.... Nekad po potrebi, nekad po osjecajima. Tacno je da su hrvatski politicari imali veliki doprinos u vracanju te zastave, to niko ne spori, ali za ljiljane reci da je vise hrvatski simbol nego bosnjacki, pa to je ludost.Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
Nepotrebna kontra svih naroda u bezi ove zastave, kao i odricanje, ali prisvajanje. Ne vrijedja nikoga, jedna od rijetkih zajednickih stvari.
Ako vec nemate o cemu pisati, onda se manite i mlataranja gluposti.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
Nepotrebna kontra svih naroda u bezi ove zastave, kao i odricanje, ali prisvajanje. Ne vrijedja nikoga, jedna od rijetkih zajednickih stvari.
Arma00 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:44Nisu Hrvatski, nego katolički, a bliži su Bošnjacima, problem nastaje jer su nekad sve bili Bošnjaci različitih vjera na području BiH, a danas su Bošnjaci 99% muslimani.Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
Ta prica iskreno je losa kopija srpskih mitova. Sve je srpsko, zrak, livada, planina itd. Na kraju planeta i covjecanstvo postoji milione godina, a ove nase nacije su stare do 1000 godina. Realno smijesno.Beli98 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:57E cuj zastava vise hrvatska, pa je.be mu mater jeste imali historiju u skoli? Da je to ikad bilo njihovo, mislis da bi se tek tako odrekli? Najveci problem ovdje je sto se religija izjednacava sa nacijom. Zasto je njihov simbol? Ako su Bosnjaci ovdje autohton narod, ako je kralj Tvrtko za sebe rekao da je Bosnjanin, ako je on imao 6 ljiljana na zastavi... Kako onda moze bit vise hrvatska zastava? Covjece, Hrvatska je kroz historiju vecinom bila vazalna drzava, rijetko kad su bili samostalni. Kako mozete tako ponizavati sami sebe tim komentarima? Nasi su, da bi se branili od turaka presli na katolicanstvo, uzeli katolicku krunu jer su tako htjeli osigurati pomoc od pape i Vatikana, koju naravno nisu dobili. Pa djeca kraljice Katarine su zavrsila u Istanbulu, presli na Islam kasnije. Po toj vasoj logici to nije njihova zastava? Kako ste toliko ograniceni? Vjera se mijenja, prisvaja, odbacuje.... Nekad po potrebi, nekad po osjecajima. Tacno je da su hrvatski politicari imali veliki doprinos u vracanju te zastave, to niko ne spori, ali za ljiljane reci da je vise hrvatski simbol nego bosnjacki, pa to je ludost.Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
Ko su svi ti narodi bili prije toga? Pitam jer je to prisvajanje i velicanja svoje nacije nepotrebno. Srbi prednjace, a ostali ili su glupi da vide greske gdje ih je to dovelo ili su razlike u nacijama minimalne neka svako skonta za sebe. Bosnjavi, Srbi, Hrvati - realno bezvezne nacije i kad se uzme najbolje i najpozitivnije od svake. Pokusalo se sa Jugoslovenima, fijasko teski i to. Primitivni ljudi ovdje zive, sto prije to shvatimo svi, bit ce lakse. Pa mi danas u 2026 pricamo o temi koja treba da bude stid za svakog od nas.
Kotromanici nisu bili ni Hrvati, ni Bosnjaci, ni Srbi. Imali su kraljevinu, a navedene nacije su nasljednici iste. Na kraju, nasljednici mogu biti i bez religije.
Ljiljan je generalno katolicki simbol (slazem se, greska sto sam napisao hrvatski. Isao sam iskreno na to da generalno katolici kod nas Hrvati). Pogledaj cijelu zapadnu Evropu. A i oni su ga nekad prije toga preuzeli i tako dalje.
P.S. Od svih nacija, svi lazu da su neke vjere/religije. Lako je reci, ali se treba ponasati u duhu vjere i religije. Tako da su kod nas sve vjernici na baterije.
I na kraju, ponavljam. Ova zastava je svacija i zajednicka, simboli su koji su iz historije svih nas, ne vrijedja nikoga, ima utemeljenje par stoljeca. Preglupo je odricanje, kao i forsiranje. Jedna od rijetkih stvari oko koje nema arfumenata za svadju i prepirku, ali ocito da kod nas zive bas glupi i retardirani ljudi, nazalost.
Ako nista, slazemo se da nam je kraljevska familija pokorena od strane okupatora koji nam je unistio i pokorio zemlju (Osmanlije). AU Monarhija je bila nesto bolja, ali i oni su okupatori. Nas je jezikom ulice **** ko je stigao, zato se sad i ne znamo ponasati, ne znamo sta je drzava jer je imamo 30 godina i to nakon 500 godina raznih okupacija i tlacenja.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
To dok je HDZ bio sarajevska stranka, dok nisu Grude i Sovići preuzeli.Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
O brate rođače, o brate ćutuče
Zašto me raspila, zašto me utuče
O brate obade, o brate udave
Zašto me udavi, zašto me ubode
Zašto me raspila, zašto me utuče
O brate obade, o brate udave
Zašto me udavi, zašto me ubode
Pričajte vi i činjenice i bajke, i istine i laži al jedno je jasno, ta zastava danas u 2026. godini nije ništa više nego bošnjačka nacionalistička zastava. "Bila je priznata, bila je službena" , naglasak je na "bila", isto to je za HR narod "bila" zastava HRHB. Da će ijedna ikad opet biti državna su samo snovi, hrvatski koliko i bošnjački.
U jednu ruku mi je drago što je nosite samo iz razloga što se s njom nitko više ne može skrivati iza "građanske" zavjese. A nekako volim i tu povijesnu kontradiktornost , europskih kršćanskih simbola sa istovremenim slavljenjem islamskih koljača i okupatora.
U jednu ruku mi je drago što je nosite samo iz razloga što se s njom nitko više ne može skrivati iza "građanske" zavjese. A nekako volim i tu povijesnu kontradiktornost , europskih kršćanskih simbola sa istovremenim slavljenjem islamskih koljača i okupatora.
Samo Široki!
Argentina, ovo sto ti radis je tesko skrnavljenje historije. Kakvi covjece srpski mitovi? Historijske cinjenice poredis sa srpskim guslanjem? Ja razumijem da je vjera u danasnje vrijeme glavni izvor identiteta, nazalost. Ali, ja svijet ne posmatram tako. Kotromanici nisu bili ni Srbi ni Hrvati to je tacno, bili su BOSNJANI. Bili su bogumili, heretici (nevjernici), ako pitas Vatikan. Sta su bili njihovi preci? Pojma nemam, vjerovatno sljedbenici jos nekih "paganskih" religija u to vrijeme. Katolicanstvo je doslo iz Rima, Islam od Istanbula. Niti jedna od danasnje 3 religije u Bosni i Hercegovini i na Balkanu nije autohtona. Ljudi moji, u kamenom dobu su se obozavali kipovi, hocemo li ici do samog pocetka? Mozda su se moji najstariji preci klanjali nekakvom totemu, sta mene briga za to? U to vrijeme to je bila njihova vjera, i ja to postujem. Mozda su moji blizi preci bili katolici, mozda su poginuli kao bogumili, ja nemam problem sa tim stvarima. Vjera odrzava covjeka, to je normalna stvar. Cijela Skandinavija je obozavala nekakve drvene statue i sta ja znam, pa eto ih sad, sve krscani. Za 1000 godina, Boga pitaj kakva ce biti religijska struktura Europe. I za tih 1000 godina simbol ljiljana nece biti nista manje bosnjacki nego sto je danas.Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 14:10Arma00 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:44Nisu Hrvatski, nego katolički, a bliži su Bošnjacima, problem nastaje jer su nekad sve bili Bošnjaci različitih vjera na području BiH, a danas su Bošnjaci 99% muslimani.Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26
Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
Nepotrebna kontra svih naroda u bezi ove zastave, kao i odricanje, ali prisvajanje. Ne vrijedja nikoga, jedna od rijetkih zajednickih stvari.Ta prica iskreno je losa kopija srpskih mitova. Sve je srpsko, zrak, livada, planina itd. Na kraju planeta i covjecanstvo postoji milione godina, a ove nase nacije su stare do 1000 godina. Realno smijesno.Beli98 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:57E cuj zastava vise hrvatska, pa je.be mu mater jeste imali historiju u skoli? Da je to ikad bilo njihovo, mislis da bi se tek tako odrekli? Najveci problem ovdje je sto se religija izjednacava sa nacijom. Zasto je njihov simbol? Ako su Bosnjaci ovdje autohton narod, ako je kralj Tvrtko za sebe rekao da je Bosnjanin, ako je on imao 6 ljiljana na zastavi... Kako onda moze bit vise hrvatska zastava? Covjece, Hrvatska je kroz historiju vecinom bila vazalna drzava, rijetko kad su bili samostalni. Kako mozete tako ponizavati sami sebe tim komentarima? Nasi su, da bi se branili od turaka presli na katolicanstvo, uzeli katolicku krunu jer su tako htjeli osigurati pomoc od pape i Vatikana, koju naravno nisu dobili. Pa djeca kraljice Katarine su zavrsila u Istanbulu, presli na Islam kasnije. Po toj vasoj logici to nije njihova zastava? Kako ste toliko ograniceni? Vjera se mijenja, prisvaja, odbacuje.... Nekad po potrebi, nekad po osjecajima. Tacno je da su hrvatski politicari imali veliki doprinos u vracanju te zastave, to niko ne spori, ali za ljiljane reci da je vise hrvatski simbol nego bosnjacki, pa to je ludost.Argentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26
Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
Ko su svi ti narodi bili prije toga? Pitam jer je to prisvajanje i velicanja svoje nacije nepotrebno. Srbi prednjace, a ostali ili su glupi da vide greske gdjenih je to dovelo ili su razlike u nacijama minimalne neka svako skonta za sebe.
Kotromanici nisu bili ni Hrvati, ni Bosnjaci, ni Srbi. Imali su kraljevinu, a navedene nacije su nasljednici iste. Na kraju, nasljednici mogu biti i bez religije.
Ljiljan je generalno katolicki simbol (slazem se, greska sto sam napisao hrvatski. Isao sam iskreno na to da generalno katolici kod nas Hrvati). Pogledaj cijelu zapadnu Evropu. A i oni su ga nekad prije toga preuzeli i tako dalje.
P.S. Od svih nacija, svi lazu da su neke vjere/religije. Lako je reci, ali se treba ponasati u duhu vjere i religije. Tako da su kod nas sve vjernici na baterije.
I na kraju, ponavljam. Ova zastava je svacija i zajednicka, simboli su koji su iz historije svih nas, ne vrijedja nikoga, ima utemeljenje par stoljeca. Preglupo je odricanje, kao i forsiranje. Jedna od rijetkih stvari oko koje nema arfumenata za svadju i prepirku, ali ocito da kod nas zive bas glupi i retardirani ljudi, nazalost.
30 sekundi i 3 pitanja za AI, sto danas moze svako uradit. Morao sam nakon dugo vremena paliti incognito, da mi neko ne vidi historiju i ovu bruku od pitanja.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Islamskih koljaca? Jesu li onda Njemci bili katolički koljači ili su samo nacisti?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem oko cega se raspravljaju majko moja.
Postoji samo 1 prava ispravna zastava a to su ljiljani.
Kome smetaju neka crkne od ljubomore,ne preostaje mu nista drugo.A ova zastava je zastava pod kojom je priznata ova država i bolja je a i ljepša od ove trenutne nametnute zastave.
Postoji samo 1 prava ispravna zastava a to su ljiljani.
Kome smetaju neka crkne od ljubomore,ne preostaje mu nista drugo.A ova zastava je zastava pod kojom je priznata ova država i bolja je a i ljepša od ove trenutne nametnute zastave.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Nemoj nas vise ti branit molim teArgentina je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:26Ova zastava i simboli su vise hrvatski nego bosnjacki. Greska je odricanje ljiljana i zastave, koju nece naravno hrcatska politika priznati. Ali historija se ne moze izbrisati plus za izgled ove zastave su najvise Hrvati zasluzni.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
-
Marokanci58
- Kontakt:
19vendetta87 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 14:34Islamskih koljaca? Jesu li onda Njemci bili katolički koljači ili su samo nacisti?
Nema kod križara terorista to je izmisljeno samo za muslimane usta li ih J*** pogana sve redom
BRATSTVO GRAČANiCA
- MostarskiBijeli1
- Kontakt:
Lagana štiva nedjeljom na temi Premijer liga BiH
Muški su borovi, žene su jele
Nikad ovdje narod ne moze skontat da je religija privatna stvar i da se ničiji preci ako se ide do kraja nisu rodili ni kao pravoslavci ni kao katolici a ni kao muslimani.
Ako ćemo ići logikom 3 glupa naroda u BiH onda su svi izdali vjeru tamo nekih predaka,samo je važno vratiti se malo više unazad a ne samo do dolaska Osmanlija na ove prostore.
Ako ćemo ići logikom 3 glupa naroda u BiH onda su svi izdali vjeru tamo nekih predaka,samo je važno vratiti se malo više unazad a ne samo do dolaska Osmanlija na ove prostore.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Jel ona što se najavljuje na pres konferenciji?RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 13:47Danas ide jedna brutalna koreografija,iz pazite sad "Druge lige Bosne i Hercegovine"...
19vendetta87 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 14:34Islamskih koljaca? Jesu li onda Njemci bili katolički koljači ili su samo nacisti?
Sta su onda ustase bile, promoteri renesansne umjetnosti...
Hvala Wagneru i sličnima, vi ste najzaslužniji za ovo.
Ma glupi ljudi brate, bas tako i jest. Pojedincima historija pocinje od pojave Pape i Reisa.rishovski je napisao/la: ↑31 maj 2026, 15:04Nikad ovdje narod ne moze skontat da je religija privatna stvar i da se ničiji preci ako se ide do kraja nisu rodili ni kao pravoslavci ni kao katolici a ni kao muslimani.
Ako ćemo ići logikom 3 glupa naroda u BiH onda su svi izdali vjeru tamo nekih predaka,samo je važno vratiti se malo više unazad a ne samo do dolaska Osmanlija na ove prostore.![]()
- svrakino1921
- Kontakt:
Željezničar – Partizan
0-4
14. kolo, 23.02.1947, Sarajevo, Stadion "6. april", 4.000 gledalaca
Simonovski 16`, 73`, Janevski 44`, Rupnik 59`
Partizan: Glazer, Brozović, Čolić, Čajkovski, Đurđević, Palfi, Mihailović, Janevski, Rupnik, Bobek, Simonovski
Željezničar - Partizan
0-1
20. kolo, 07.6.1959, Sarajevo, Stadion Željezničara, 20.000 gledalaca
Galić 52`
Partizan: Šoškić, Belin, Jusufi, Jončić, B. Pajević (Vasović), Miladinović, Z. Čebinac, Vukelić, Kaloperović, Galić, B. Mihajlović
Partizan - Željezničar
0-4
34. kolo, 11.6.1972, Beograd, Stadion JNA, 28.000 gledalaca
Partizan: Ćurković, Radaković, Golac, Pejović, Paunović, Budišić, Živaljević, Grubješić, Đorđić, Katić, Bjeković
Željezničar – Partizan
3-1
7. kolo, 21.9.1986, Sarajevo, Stadion na Grbavici, 22.000 gledalaca
Vučićević 28’
Partizan: Omerović, Miodrag Bajović, Sadriu (Pantić), Vermezović, Čapljić, Župić, Đelmaš, Bogdanović, Vučićević, Đurovski, Smajić (Stevanović)
Partizan – Željezničar
0-1
24. kolo, 05.4.1987, Beograd, Stadion JNA, 30.000 gledalaca
Partizan: Omerović, Miodrag Bajović, Smajić, Vermezović, Čapljić, Katanec (Đorđević), Đelmaš, Župić (Pantić), Stevanović, Đurovski, Vučićević
Partizan – Željezničar
0-2
30. kolo, 25.4.1990, Beograd, Stadion JNA, 18.000 gledalaca
Partizan: Pandurović, Milanič, Joksimović (Stanojković), Spasić, Petrić, Vujačić, Mijatović, Milojević, Šćepović (Bogdanović), Đurovski, Stevanović
Partizan – Željezničar
4-0
34. kolo, 14. 6. 1986, Beograd, Stadion JNA, 50.000 gledalaca
Živković 26`, Smajić 40`, Varga 43`, Pantić 75`
Partizan: Omerović. Miodrag Bajović. Sadriju. Vermezović. Župić. Radanović. Đelmaš (Pantić). Živković. Varga. Vučićević. Smajić (Bogdanović)
0-4
14. kolo, 23.02.1947, Sarajevo, Stadion "6. april", 4.000 gledalaca
Partizan: Glazer, Brozović, Čolić, Čajkovski, Đurđević, Palfi, Mihailović, Janevski, Rupnik, Bobek, Simonovski
Željezničar - Partizan
0-1
20. kolo, 07.6.1959, Sarajevo, Stadion Željezničara, 20.000 gledalaca
Partizan: Šoškić, Belin, Jusufi, Jončić, B. Pajević (Vasović), Miladinović, Z. Čebinac, Vukelić, Kaloperović, Galić, B. Mihajlović
Partizan - Željezničar
0-4
34. kolo, 11.6.1972, Beograd, Stadion JNA, 28.000 gledalaca
Partizan: Ćurković, Radaković, Golac, Pejović, Paunović, Budišić, Živaljević, Grubješić, Đorđić, Katić, Bjeković
Željezničar – Partizan
3-1
7. kolo, 21.9.1986, Sarajevo, Stadion na Grbavici, 22.000 gledalaca
Partizan: Omerović, Miodrag Bajović, Sadriu (Pantić), Vermezović, Čapljić, Župić, Đelmaš, Bogdanović, Vučićević, Đurovski, Smajić (Stevanović)
Partizan – Željezničar
0-1
24. kolo, 05.4.1987, Beograd, Stadion JNA, 30.000 gledalaca
Partizan: Omerović, Miodrag Bajović, Smajić, Vermezović, Čapljić, Katanec (Đorđević), Đelmaš, Župić (Pantić), Stevanović, Đurovski, Vučićević
Partizan – Željezničar
0-2
30. kolo, 25.4.1990, Beograd, Stadion JNA, 18.000 gledalaca
Partizan: Pandurović, Milanič, Joksimović (Stanojković), Spasić, Petrić, Vujačić, Mijatović, Milojević, Šćepović (Bogdanović), Đurovski, Stevanović
Partizan – Željezničar
4-0
34. kolo, 14. 6. 1986, Beograd, Stadion JNA, 50.000 gledalaca
Partizan: Omerović. Miodrag Bajović. Sadriju. Vermezović. Župić. Radanović. Đelmaš (Pantić). Živković. Varga. Vučićević. Smajić (Bogdanović)
Svi se rode kao muslimani samo sto neke kasnije popovi opogane pa postanu nesto drugo jer nisu vise cistirishovski je napisao/la: ↑31 maj 2026, 15:04Nikad ovdje narod ne moze skontat da je religija privatna stvar i da se ničiji preci ako se ide do kraja nisu rodili ni kao pravoslavci ni kao katolici a ni kao muslimani.
Ako ćemo ići logikom 3 glupa naroda u BiH onda su svi izdali vjeru tamo nekih predaka,samo je važno vratiti se malo više unazad a ne samo do dolaska Osmanlija na ove prostore.![]()
Trenutno korisnika/ca: pomocniDJUBRE, Redfire16, RobijasiZenica1988, Vanja8 i 24 gosta.