Premijer liga BiH - aktuelno

Telalovic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Telalovic » 31 maj 2026, 18:44

Ne mogu vjerovati da neka tv prenosi utakmicu ćelika :crazy:
Pa ko ce to gledati :shock:

Dajdza11
Kontakt:

Post Postao/la Dajdza11 » 31 maj 2026, 18:47

Vise gledalaca na jednoj tribini, nego ko fol sto ga zovu najveci derbi na cijelom gradskom stadionu. Malo jaca kasaba je ovo Sarajevo

💪💪👌

slika

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 31 maj 2026, 18:52

Dajdza11 je napisao/la:
31 maj 2026, 18:47
Vise gledalaca na jednoj tribini, nego ko fol sto ga zovu najveci derbi na cijelom gradskom stadionu. Malo jaca kasaba je ovo Sarajevo

💪💪👌

slika
Majko moja ko ce ih sad slusati...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

kouadio
Kontakt:

Post Postao/la kouadio » 31 maj 2026, 18:53

Skidam kapu Čeliku i Robijašima!

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 31 maj 2026, 19:07

kouadio je napisao/la:
31 maj 2026, 18:53
Skidam kapu Čeliku i Robijašima!
Sad će reći da si iz Zenice a ljudi prekucavaju ovako svako mjesto i svaku utakmicu u rangu Torcide. To je svaki član, pratioc i svaki klub iz federacije rekao.

Ovo je 9 levela iznad Borca, Lešinara i njihove proslave.
BRATSTVO GRAČANiCA

Herson

Post Postao/la Herson » 31 maj 2026, 19:10

Nema na cijelom stadionu više od 9.000, a sedmicama pozivaju ljude na nekakav spektakl i proslavu.
Poređenja radi, Sarajevo je gledalo 5.000 ljudi u Zenici protiv hebene Tuzle u srijedu. Jasno je ko ima veću podršku u Zenici.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 31 maj 2026, 19:11

Dajdza11 je napisao/la:

💪💪👌

slika
Prvo, netačno je da je na toj tribini više ljudi nego na sarajevskom derbiju inače najvećoj utakmici u Bosni i Hercegovini, a drugo, volio bih da mi daš neki naziv za Zenicu koja je duplo manja od Sarajeva, ako je Sarajevo malo jača kasaba.

Treće, zašto ovako malo Robijaša na proslavi i promociji koju su toliko dugo čekali? Jesu li neki problemi unutar grupe ili je zapravo to to koliko ih ima? Hvala na odgovoru. :thumbup:

slika

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 31 maj 2026, 19:14

Herson je napisao/la:
31 maj 2026, 19:10
Nema na cijelom stadionu više od 9.000, a sedmicama pozivaju ljude na nekakav spektakl i proslavu.
Poređenja radi, Sarajevo je gledalo 5.000 ljudi u Zenici protiv hebene Tuzle u srijedu. Jasno je ko ima veću podršku u Zenici.

Znamo sve vidjeli smo kroz sezonu vase posjete

ultrazonfa
Kontakt:

Post Postao/la ultrazonfa » 31 maj 2026, 19:15

Argentina je napisao/la:
31 maj 2026, 16:32
Beli98 je napisao/la:
31 maj 2026, 14:33
Argentina je napisao/la:
31 maj 2026, 14:10

Ta prica iskreno je losa kopija srpskih mitova. Sve je srpsko, zrak, livada, planina itd. Na kraju planeta i covjecanstvo postoji milione godina, a ove nase nacije su stare do 1000 godina. Realno smijesno.

Ko su svi ti narodi bili prije toga? Pitam jer je to prisvajanje i velicanja svoje nacije nepotrebno. Srbi prednjace, a ostali ili su glupi da vide greske gdjenih je to dovelo ili su razlike u nacijama minimalne neka svako skonta za sebe.

Kotromanici nisu bili ni Hrvati, ni Bosnjaci, ni Srbi. Imali su kraljevinu, a navedene nacije su nasljednici iste. Na kraju, nasljednici mogu biti i bez religije.

Ljiljan je generalno katolicki simbol (slazem se, greska sto sam napisao hrvatski. Isao sam iskreno na to da generalno katolici kod nas Hrvati). Pogledaj cijelu zapadnu Evropu. A i oni su ga nekad prije toga preuzeli i tako dalje.

P.S. Od svih nacija, svi lazu da su neke vjere/religije. Lako je reci, ali se treba ponasati u duhu vjere i religije. Tako da su kod nas sve vjernici na baterije.

I na kraju, ponavljam. Ova zastava je svacija i zajednicka, simboli su koji su iz historije svih nas, ne vrijedja nikoga, ima utemeljenje par stoljeca. Preglupo je odricanje, kao i forsiranje. Jedna od rijetkih stvari oko koje nema arfumenata za svadju i prepirku, ali ocito da kod nas zive bas glupi i retardirani ljudi, nazalost.
Argentina, ovo sto ti radis je tesko skrnavljenje historije. Kakvi covjece srpski mitovi? Historijske cinjenice poredis sa srpskim guslanjem? Ja razumijem da je vjera u danasnje vrijeme glavni izvor identiteta, nazalost. Ali, ja svijet ne posmatram tako. Kotromanici nisu bili ni Srbi ni Hrvati to je tacno, bili su BOSNJANI. Bili su bogumili, heretici (nevjernici), ako pitas Vatikan. Sta su bili njihovi preci? Pojma nemam, vjerovatno sljedbenici jos nekih "paganskih" religija u to vrijeme. Katolicanstvo je doslo iz Rima, Islam od Istanbula. Niti jedna od danasnje 3 religije u Bosni i Hercegovini i na Balkanu nije autohtona. Ljudi moji, u kamenom dobu su se obozavali kipovi, hocemo li ici do samog pocetka? Mozda su se moji najstariji preci klanjali nekakvom totemu, sta mene briga za to? U to vrijeme to je bila njihova vjera, i ja to postujem. Mozda su moji blizi preci bili katolici, mozda su poginuli kao bogumili, ja nemam problem sa tim stvarima. Vjera odrzava covjeka, to je normalna stvar. Cijela Skandinavija je obozavala nekakve drvene statue i sta ja znam, pa eto ih sad, sve krscani. Za 1000 godina, Boga pitaj kakva ce biti religijska struktura Europe. I za tih 1000 godina simbol ljiljana nece biti nista manje bosnjacki nego sto je danas.

30 sekundi i 3 pitanja za AI, sto danas moze svako uradit. Morao sam nakon dugo vremena paliti incognito, da mi neko ne vidi historiju i ovu bruku od pitanja.
No, the Bosnian lily (fleur-de-lis) coat of arms is not more Croatian than Bosnian—historically and heraldically, it is fundamentally and uniquely Bosnian. While it has shared European roots, its specific application on the blue shield with six golden lilies belongs strictly to the medieval Kingdom of Bosnia and the native ruling Kotromanić dynasty.
Yes, historically speaking, the Kotromanić rulers were Bošnjani.In the Middle Ages, "Bošnjani" (singular: Bošnjanin; Latin: Bosniensis) was the archaic demonym used to designate the inhabitants of medieval Bosnia. As the rulers, sovereigns, and elite nobles of that exact territory, the Kotromanić family fit this definition perfectly.
Yes, it is historically true. In its final decades, the Kingdom of Bosnia officially suppressed its indigenous, independent church—which Rome viewed as heretical—in a desperate geopolitical bid to secure military aid from the Vatican and Catholic Europe against the advancing Ottoman Empire.
Kotromanici se nisu izjasnjavali kao pripadnicidanasnjih nacija, niti ima vjerodostojnih dokumeneta da se spominju u njihovim spisima danasnje nacije. Bosnjanin nije isto sto i Bosnjak (Dinamika jezika kroz vijekove, ali opsirna tema. Da skratim, najblizi prevod toga je Bosanac. Npr na njemackom jeziku ti je najbolji primjer toga).

Slazem se da nije bitno ko je sta bio, sta je sada i sta ce biti. Nacija je izmisljena stvar, podlozna jos milionima promjena, kao i drzave. Treba uvazavati sta god ko odluci da je.

I da se vratim opet na vec napisano. Zastava sa ljiljanima ne vrijedja nikoga, ima uporiste i argumente da je simbol svih ljudi na ovim podrucjima imali naciju i ne, bili pripadnici neke religije ili ne. Prisvajanje ljiljana samo za sebe ili negiranje ili pljuvanje je preglupo. Inat i postupak bez mozga.
Praroditelja gospode Srpske, Kralj Srba, Bosne, Primorja i Zapadnih strana!

slika

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 31 maj 2026, 19:21

Ko je osvojio najvise titula prvaka druge lige; ćelik, skretnica ili sloboda?

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 31 maj 2026, 19:25

Telalovic je napisao/la:
31 maj 2026, 19:21
Ko je osvojio najvise titula prvaka druge lige; ćelik, skretnica ili sloboda?
Od kog je tvoja mama dobila najvise masper soseva?

Opamprchim ti ono malo majke

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 31 maj 2026, 19:27

Domaći zadatak svima u državi.
ROBIJASI,ZENICA,ČELIK!!!!
I nemojte molim vas da vas deru kompleksi :salut:

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 31 maj 2026, 19:29

Telalovic je napisao/la:
31 maj 2026, 18:44
Ne mogu vjerovati da neka tv prenosi utakmicu ćelika :crazy:
Pa ko ce to gledati :shock:
A sto je najzalosnije ja ne mogu vjerovati da vas nit ko gleda na stadionu a ni na TV-u.

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 31 maj 2026, 19:33

RobijasiZenica1988 je napisao/la:
31 maj 2026, 19:27
Vec sam reko kapa do poda da se ne lazemo, ne volimo se ali kad je nesto dobro treba pohvaliti.

Vidimo se pocetkom nove sezone i dobro dosli… :mrgreen: :thumbup:
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 31 maj 2026, 19:34

Robijaši su u godini 2005. u internet priči. :mrgreen:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 31 maj 2026, 19:35

Domaći zadatak svima u državi!📢📢📢

Domaći zadatak:

slika

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 31 maj 2026, 19:36

KosevoZove je napisao/la:
31 maj 2026, 19:33
RobijasiZenica1988 je napisao/la:
31 maj 2026, 19:27
Vec sam reko kapa do poda da se ne lazemo, ne volimo se ali kad je nesto dobro treba pohvaliti.

Vidimo se pocetkom nove sezone i dobro dosli… :mrgreen: :thumbup:
Vidim da si normalan momak.
Hvala i vidimo se ako Bog da.

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 31 maj 2026, 19:37

Dajdza11 je napisao/la:

💪💪👌

slika
Skupi vas se vise od 5 hiljada svako 15 godina, smiri dozviljaj druze
U INAT SVIMA

Herson

Post Postao/la Herson » 31 maj 2026, 19:38

NoProfit je napisao/la:
31 maj 2026, 19:35
Domaći zadatak svima u državi!📢📢📢

Domaći zadatak:

slika
Možda bi bolji dojam ostavili da nije bilo ove koreografije.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 31 maj 2026, 19:38

Teško se vama momci,nemojte misliti da ste nekom zanimljivi ili nešto.
Samo pokazujete koliko ste imbecili.Ali hajde vjerovatno ste mladi jos da bi znali neke stvari...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Marokanci58, Vanja8 i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []