Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

LeCoq
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la LeCoq » 31 maj 2026, 14:49

DeeWa je napisao/la:
31 maj 2026, 11:33
LeCoq je napisao/la:
31 maj 2026, 10:58
Mi pravimo hajp oko igrača za koje se već zna da nemaju neki kapacitet. O Huseinbašiću, Gigoviću, Hamuliću, Naliću...se guslalo kao da su igrači koji prave razliku, a i prije nego su zaigrali za nas znalo se koliki im je domet.
Razočarenja su Tahirović, Baždar, igrači koji su bili vrlo ozbiljan potencijal kada su zaigrali za nas.
Bez obzira, cilj je pridobiti svakoga ko može da pomogne i tu mora biti i promašaja.
Tahirovic nikada nije imao neki argument zbog kojeg smo ocekivali velike stvari. Jedina stvar je sto je Mourinho mu spletom nekih okolnosti dao sansu u Romi par utakmica. To je sva mudrost. On se ni tamo nije nikada pokazao i dalji transfer u Ajax je rezultat iskljucivo dobrih kontakata jer je mlad, a Ajax ganja mlade potencijale iz poznatih klubova od kojih moze eventualno zaraditi. Nikada on nije imao neku posebnu statistiku za odusevljenje ni u jednom klubu u kojem je igrao, a igrac kakav bi on trebao biti u najmanju ruku bi trebao biti kljucni igrac Brondbija. Ako tamo ne moze igrati bitnu kariku, otkud on u reprezentaciji?

Onomad smo mislili da je Modic svjetska igracina jer je nekako dospio u akademiju Milana. Na kraju se ispostavilo da je tezi fail.
Kada je došao u reprezentaciju, Tahirović je zaista bio veliki talenat. Dobijao je sa 19 godina minute u jakoj Romi, kod Mourinha, i s pravom se očekivalo da bude najveći dobitak nakon Pjanića. Tek u Ajaxu se moglo reći da stvari neće ići kako smo se nadali.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 31 maj 2026, 14:50

Cardaklija je veci potencijal od Kospe, jako dobro igra ove sezone vec par puta u timu kola. Moguc transfer u Italiju ovo ljeto.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 31 maj 2026, 14:56

PeppermintSA je napisao/la:
31 maj 2026, 14:38
Madal je napisao/la:
31 maj 2026, 14:28
LeCoq je napisao/la:
Mi pravimo hajp oko igrača za koje se već zna da nemaju neki kapacitet. O Huseinbašiću, Gigoviću, Hamuliću, Naliću...se guslalo kao da su igrači koji prave razliku, a i prije nego su zaigrali za nas znalo se koliki im je domet.
Razočarenja su Tahirović, Baždar, igrači koji su bili vrlo ozbiljan potencijal kada su zaigrali za nas.
Bez obzira, cilj je pridobiti svakoga ko može da pomogne i tu mora biti i promašaja.
Guslamo i sad i evo formacije sa ovom djecom a neki ne igraju profesionalan fudbal jos uvijek. Do skora su se pravile ovakve formacije sa Tahirovicem aka novi Pjanic, Bazdarom i slicnima, nafuramo se i onda nas je udarao samar realnosti poput poraza u Njemackoj.
Imamo mnogih koji su vec nasi sa velikim potencijalom, ima ih i potencijalnih nasih ali polako da vidimo prvo da li ce igrati za nas a zatim i kako ce se razvijati.
Mi ako ne završimo 3-4 imena koja se spominju i ako oni ne počnu igrati na nekom ozbiljnom nivou, muku ćemo mi mučiti da se uopšte plasiramo na Euro.
Za EP28 je najbitnije da popunimo u veznom, mislim prvenstveno na DPL, na ostalim pozicijama smo sasvim soldino popunjeni.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 31 maj 2026, 14:59

Sindikat12 je napisao/la:
31 maj 2026, 14:50
Cardaklija je veci potencijal od Kospe, jako dobro igra ove sezone vec par puta u timu kola. Moguc transfer u Italiju ovo ljeto.
Gledao sam ga većinu tekmi ove sezone, prošlu protiv Siriusa je pokaza dosta slabosti. Prilično je spor i kad se nađe na širem prostoru bježe mu igrači.
Tekmu prije protiv Hamarbyja je bio dobar, nadam se da je Sirius bio loš dan. Vidjećemo na ljeto, skauti znaju procijeniti.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 31 maj 2026, 15:50

Svedska skola fudbala, ako dogura do cvajte dobro je
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 31 maj 2026, 15:54

Spahic98 je napisao/la:
31 maj 2026, 15:50
Svedska skola fudbala, ako dogura do cvajte dobro je
Cardaklija veci potencijal od kospe, svasta

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 31 maj 2026, 15:54

Busuladzic juce

Kenan Busuladzic vs Halmstad - 89 min. - 1 goal. - 1 assist. - 41/46 (89%) successful passes. - 3/4 successful long balls. - 3/6 successful dribbles. - 14/24 duels won. - 3 interceptions.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 31 maj 2026, 15:57

Sve sto dodje iz Švedske je polovno. Užasna škola fudbala

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 maj 2026, 16:16

Mi ako ne završimo 3-4 imena koja se spominju i ako oni ne počnu igrati na nekom ozbiljnom nivou, muku ćemo mi mučiti da se uopšte plasiramo na Euro.
Pa nisi daleko od istine ali otom potom. Ne znamo sta sljeduje, moze lupam Tahirovic proigrati a neko ko je sad stalan ici silaznom putanjom. Ali da moramo sve ganjati i da nam je zlata vrijedan svaki igrac - to svakako. Ova ekipa to vec radi tako ne trebamo imati brige jer svako ko zeli igrati za nas a da ima kvalitet to ce se i desiti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 31 maj 2026, 16:23

Madal je napisao/la:
31 maj 2026, 16:16
Pa nisi daleko od istine ali otom potom. Ne znamo sta sljeduje, moze lupam Tahirovic proigrati a neko ko je sad stalan ici silaznom putanjom. Ali da moramo sve ganjati i da nam je zlata vrijedan svaki igrac - to svakako. Ova ekipa to vec radi tako ne trebamo imati brige jer svako ko zeli igrati za nas a da ima kvalitet to ce se i desiti.
Naravno. S tim da mi zaista nemamo lufta da takoreći izgubimo igrače. Mi ako recimo od Ćatovića, Topalovića i Pejčinovića izgubimo jednog, biće ravno tragediji jer nemamo alternative. Užasno nam je mali bazen. Jbg, i ovako užasni Srbi mogu sebi priuštiti mnogo više prostora jer brojčano imaju puno nadolazećih igraca. O Hrvatima da ni ne govorim. Mi objektivno gledajući nemamo vezne linije.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 31 maj 2026, 16:28

Mi smo fenomen. Reprezentacija koja je od nezavisnosti dva puta izborila SP, a praktično kao da i nema domaću ligu u smislu popunjavanja kadra reprezentacije.
U ekipi koja je istrčala na Marakani protiv Argentine, samo je Džeko imao neke veze sa domaćom ligom.
I da, za nas je katastrofa ako izgubimo bilo kog obećavajućeg igača iz dijaspore.
Zadnja izmjena: LeCoq, dana/u 31 maj 2026, 16:31, ukupno mijenjano 1 put.

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 31 maj 2026, 16:29

Madal je napisao/la:
31 maj 2026, 14:28
LeCoq je napisao/la:
Guslamo i sad i evo formacije sa ovom djecom a neki ne igraju profesionalan fudbal jos uvijek. Do skora su se pravile ovakve formacije sa Tahirovicem aka novi Pjanic, Bazdarom i slicnima, nafuramo se i onda nas je udarao samar realnosti poput poraza u Njemackoj.
Imamo mnogih koji su vec nasi sa velikim potencijalom, ima ih i potencijalnih nasih ali polako da vidimo prvo da li ce igrati za nas a zatim i kako ce se razvijati.
Jest,ali po meni ključni detalj je Liga nacija.
Ako završimo u Top 2,znaci da cemo biti 2 šesir u kvalifikacijama i trebalo bi da imamo lakšu grupu.
Kad bi bili 2 šešir i dobijemo nekog slabog iz šešira 3,mislim da i sa ovakvim rosterom idemo na Euro bez problema.

Catalunya1
Kontakt:

Post Postao/la Catalunya1 » 31 maj 2026, 18:05

Spahic98 je napisao/la:
31 maj 2026, 09:34
DonRamiz je napisao/la:
29 maj 2026, 15:39
Sky sports objavio tekst o catovicu gdje ga naziva mega talentom koji je odveo stuttgart II do trofeja i za kojeg je salzburg nudio 5 miliona u januaru

https://sport.sky.de/fussball/artikel/v ... 7287/34240
Ovaj momak je jedina nada da Tahirovic ne prestigne Dzeku po broju nastupa za Bosnu i Hercegovinu.
on i Tahirovic uopste ne igraju istu poziciju, Tahirovic je deep lying playmaker a Catovic ti je prava sestica ko

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 31 maj 2026, 18:39

zelenortska ostrva pune komšinicu, a ovdje prizivani Avdić, igra od prve minute. Ima još vremena da se predomisli

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 31 maj 2026, 18:42

Gledam ovog Avdića protiv Zelenortskih otoka, jako zanimljiv i školovan igrač. Što bi se reklo, na par poteza se vidi znanje.

Po meni, ako želi svojoj sreći, im'o nem'o veze sa nama, nek gramba rukama i nogama da igra za nas. Ova Srbija je odron od reprezentacije realno. Koliko god se to na papiru činilo kvalitetno, na terenu je to jedan haos.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 31 maj 2026, 19:01

bavarian_bk je napisao/la:
31 maj 2026, 18:42
Gledam ovog Avdića protiv Zelenortskih otoka, jako zanimljiv i školovan igrač. Što bi se reklo, na par poteza se vidi znanje.

Po meni, ako želi svojoj sreći, im'o nem'o veze sa nama, nek gramba rukama i nogama da igra za nas. Ova Srbija je odron od reprezentacije realno. Koliko god se to na papiru činilo kvalitetno, na terenu je to jedan haos.
Ne sumnjam da je vec kontaktiran
naprijed rejal

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 31 maj 2026, 19:06

Spahic je u onom intervjuu rekao da je bilo igraca kod kojih nisu osjetili zelju ni taj neki nacionalni naboj i da su se od takvih odmah 'okrenuli'. Mozda tu misli na Avdica, Pejcinovica i slicne ili na one od prije poput Markovica, Jankovica itd.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 31 maj 2026, 19:12

Ghuraba je napisao/la:
31 maj 2026, 19:06
Spahic je u onom intervjuu rekao da je bilo igraca kod kojih nisu osjetili zelju ni taj neki nacionalni naboj i da su se od takvih odmah 'okrenuli'. Mozda tu misli na Avdica, Pejcinovica i slicne ili na one od prije poput Markovica, Jankovica itd.
Suplja prica,sunjic osvoji trofej i slika se sa hrvatskom zastavom
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 31 maj 2026, 19:24

Taj Avdić je Rom iz Šapca. Jedina poveznica s BiH je što mu je otac Rasid 2005. I 2006. igrao Prvu ligu RS za Radnik i PL za Zrinjski I Želju.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 31 maj 2026, 19:38

bavarian_bk je napisao/la:
31 maj 2026, 18:42

baahaha drug oni ni na papiru ne izgledaju kvalitetno, cak naprotiv. Slabiji su i od nas. Kosovo bi ih glat uzelo sad.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Confiance, dedo26, Futbol, Goalgetter, Google Adsense [Bot], MiranGlasnic, MostarReds22, mukydesign, random11 i 87 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []