Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Pa i dalje im ostaje vezni Pasalic, Sucic (oba), Fruk, Baturina. Mi da imamo taj vezni i njihovu odbranu sa Gvardiolom, Stanisicem i Vuskovicem pricali bi o finalu.
Napad Budimir, Kramaric, Matanovic je itekako ozbiljan.
Napad Budimir, Kramaric, Matanovic je itekako ozbiljan.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
Sogandolma21
- Kontakt:
Ovo prvenstvo vezni red je jaci za Petra Sucica slican tip igraca ko Brozovic jer moze dosta trcati box to box igrac tehnicki potkovan.Modric i Kova jesu slabiji nego 2022 ali mislim da ce oni prvenstvo uradit na nivou jer su klase pogotovo Luka.Mislim da veza nije slabija nego je podjednaka ko i 2022., a napad je odličan Perisic iako ima 36 igra u odličnoj formi i iznjet ce ovo prvenstvo,Matanovic igra u životnoj formi u Freiburgu,a tu je i Kramaric od kojeg se uvijek puno ocekuje,Baturina bi trebao biti krilo i od njega se očekuju velike stvari s obzirom na igra u Comu.O jačini napada govori da Dion Drena Beljo nije pozvan koji je zabio 31 gol ove sezone.Hrvatska ce kao i uvijek napravit velike stvari i ovo prvenstvo prognoziram im minimalno četvrfinale.dedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 14:55Ne vjerujem da Hrvatska moze daleko ovog puta, a nit se slazem da imaju jacim tim. Defanzivno su brutalni i dosta jaci nego prethodne generacije, ali vezni red je vec u poznim godinama. Nit Modric, nit Kovacic, nit Brozovic (ako je na spisku) nisu na svom nivou kao nekad. I dalje su dobri igraci, ali svakako da su 30% losiji u odnosu na ranija izdanja.
Napad im je isto po meni slabiji nego prije. Perisic je isto u poznim godinama, dok desnog krila uopce nemaju kao i uvijek. Kramaric solidan napadac, nije top klasa ali je dobar spic.
Ne znam, tesko je procjenit al tesko da mogu ponovit ponovo tako vrhunska izdanja kao mala nacija. Imaju po meni roster za 1/4 finala i tu da zavrse pricu.
Da li ce iskopat kakve talente, kad ova generacija veznjaka ode, vidjet cemo. Cini se da uvijek se pojavi neko kod njih.
NKŠB
Sucic je stvarno dobar igrac, ali mislim da nije nivo ove dvojice. Opet, imati igraca u Interu koji je standardan bi pozelio svakoj repki.Sogandolma21 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 17:45Ovo prvenstvo vezni red je jaci za Petra Sucica slican tip igraca ko Brozovic jer moze dosta trcati box to box igrac tehnicki potkovan.Modric i Kova jesu slabiji nego 2022 ali mislim da ce oni prvenstvo uradit na nivou jer su klase pogotovo Luka.Mislim da veza nije slabija nego je podjednaka ko i 2022., a napad je odličan Perisic iako ima 36 igra u odličnoj formi i iznjet ce ovo prvenstvo,Matanovic igra u životnoj formi u Freiburgu,a tu je i Kramaric od kojeg se uvijek puno ocekuje,Baturina bi trebao biti krilo i od njega se očekuju velike stvari s obzirom na igra u Comu.O jačini napada govori da Dion Drena Beljo nije pozvan koji je zabio 31 gol ove sezone.Hrvatska ce kao i uvijek napravit velike stvari i ovo prvenstvo prognoziram im minimalno četvrfinale.dedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 14:55Ne vjerujem da Hrvatska moze daleko ovog puta, a nit se slazem da imaju jacim tim. Defanzivno su brutalni i dosta jaci nego prethodne generacije, ali vezni red je vec u poznim godinama. Nit Modric, nit Kovacic, nit Brozovic (ako je na spisku) nisu na svom nivou kao nekad. I dalje su dobri igraci, ali svakako da su 30% losiji u odnosu na ranija izdanja.
Napad im je isto po meni slabiji nego prije. Perisic je isto u poznim godinama, dok desnog krila uopce nemaju kao i uvijek. Kramaric solidan napadac, nije top klasa ali je dobar spic.
Ne znam, tesko je procjenit al tesko da mogu ponovit ponovo tako vrhunska izdanja kao mala nacija. Imaju po meni roster za 1/4 finala i tu da zavrse pricu.
Da li ce iskopat kakve talente, kad ova generacija veznjaka ode, vidjet cemo. Cini se da uvijek se pojavi neko kod njih.
Zaboravio sam Baturinu, dobar igrac, ne klasa, ali sasvim dobar igrac.
Perisic jeste imao sezonu iz snova, ali sad pitanje je jel na istom nivou, Holandska liga ima manji intenzitet nego neke jace lige.
I Dzeko je u Schalkeu dao 6, a u Italiji niti jedan.
Ekipa je dobar, nema se tu sta, pogotovo odbrana, al tesko je za ocekivat da opet ponove isto, svakako i da je 2 put prevelik uspjeh, skidam im kapu.
Nemoj me nasmijavat da je to ozbiljan napad.
Demirovic je za sve tri ta izmislio fudbal, za Dzeku da ne govorim.
Budimir treci strijelac La Lige, Kramaric 5-6 Bundeslige, Matanovic zabio jedan gol manje od Demirovica u 5 utakmica manje.
Nemoj me nasmijavat, njihov napad je za nas Bale-Benzema-Cristiano.
15.10.2013.
Ako ces gledati puku statistiku i samo jednu sezonu statistike, onda po toj logici je i neki iz Betisa bolji spic od Dzeke i Demirovica. Igra li ijedan od tih ligu prvaka i jel ikad igrao u top 4 kluba lige petice? Demirovic igra u klubu top 4 Njemacke, vec 4 sezone je konstantan, igra Ligu Prvaka. Za Dzeku je suvisno bilo sta reci. Daj Bgt, nemoj me nasmijavat.Kaunas je napisao/la: ↑31 maj 2026, 19:40Budimir treci strijelac La Lige, Kramaric 5-6 Bundeslige, Matanovic zabio jedan gol manje od Demirovica u 5 utakmica manje.
Nemoj me nasmijavat, njihov napad je za nas Bale-Benzema-Cristiano.
Jel se oporavio Gvardiol?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Jeste, igrao je i za City 2-3 meca.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dobro hajde necemo puku statistiku. Puno si precijenio napad koji nije mogao da zabije protiv San Marina kuci dok Dzeko od 40 godina nije usao u igru.dedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 19:46Ako ces gledati puku statistiku i samo jednu sezonu statistike, onda po toj logici je i neki iz Betisa bolji spic od Dzeke i Demirovica. Igra li ijedan od tih ligu prvaka i jel ikad igrao u top 4 kluba lige petice? Demirovic igra u klubu top 4 Njemacke, vec 4 sezone je konstantan, igra Ligu Prvaka. Za Dzeku je suvisno bilo sta reci. Daj Bgt, nemoj me nasmijavat.
Igrao je i Vardy jednom u zivotu ligu prvaka pa je najbolji engleski napadac poslije Kanea u zadnjih 15 godina. Kakve veze ima klub, valjda ti je prednost sto igras u boljem klubu, imas bolje saigrace i tvoj tim daje vise golova.
15.10.2013.
Pa nije jedini napad koji definise hoce li bit gol ili ne, vazna su i krila i vezni red. Ne moze Dzeko sam uzet loptu, prec sve i dat gol. Obojica su se dokazali na velikoj sceni, dok Kramaric je eventualno jednu sezonu lige prvaka igrao sa Hoffenhaimom, prosjecnimt imom u Bundes Ligi.Kaunas je napisao/la: ↑31 maj 2026, 19:55Dobro hajde necemo puku statistiku. Puno si precijenio napad koji nije mogao da zabije protiv San Marina kuci dok Dzeko od 40 godina nije usao u igru.dedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 19:46Ako ces gledati puku statistiku i samo jednu sezonu statistike, onda po toj logici je i neki iz Betisa bolji spic od Dzeke i Demirovica. Igra li ijedan od tih ligu prvaka i jel ikad igrao u top 4 kluba lige petice? Demirovic igra u klubu top 4 Njemacke, vec 4 sezone je konstantan, igra Ligu Prvaka. Za Dzeku je suvisno bilo sta reci. Daj Bgt, nemoj me nasmijavat.
Igrao je i Vardy jednom u zivotu ligu prvaka pa je najbolji engleski napadac poslije Kanea u zadnjih 15 godina. Kakve veze ima klub, valjda ti je prednost sto igras u boljem klubu, imas bolje saigrace i tvoj tim daje vise golova.
A to za prednost, sve ti zavisi od sistema igre. Svaka ekipa ce dat 40 golova u sezoni, dugacka je to tema, preopsirno onda moram pisat, smorit cu i tebe i sebe.
Uglavnom svako ima svoje misljenje.
St Pauli, Crotone, Sampdria, Mallorca, Osasuna. WOOW kakvi vrhunski klubovi, majstor je nema sta. Pa bolju karijeru od njeg ima Tabakovic vec sad, za Demirovica da ne govorim. Pola karijere proveo po drugim ligama, i zadnje 3 godine proigrao, u 31 u prosjecnoj Osasuni i on je kao bolji od Demirovica i klasa neka. Idi ba, gledaj kriket.
Budimir 3.po golovima u laligi s timom koji je negdje pri dnu,a demirovic ima manje golova u svim takmicenjima nego budimir samo u laligidedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 22:24St Pauli, Crotone, Sampdria, Mallorca, Osasuna. WOOW kakvi vrhunski klubovi, majstor je nema sta. Pa bolju karijeru od njeg ima Tabakovic vec sad, za Demirovica da ne govorim. Pola karijere proveo po drugim ligama, i zadnje 3 godine proigrao, u 31 u prosjecnoj Osasuni i on je kao bolji od Demirovica i klasa neka. Idi ba, gledaj kriket.
Kad se sjetim rasprava ovdje na forumu prije svjetskog 2014.dedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 22:24St Pauli, Crotone, Sampdria, Mallorca, Osasuna. WOOW kakvi vrhunski klubovi, majstor je nema sta. Pa bolju karijeru od njeg ima Tabakovic vec sad, za Demirovica da ne govorim. Pola karijere proveo po drugim ligama, i zadnje 3 godine proigrao, u 31 u prosjecnoj Osasuni i on je kao bolji od Demirovica i klasa neka. Idi ba, gledaj kriket.
Pjanić klasa za Modrića, nije Luka neki igrač.
Tako i sada, najlakše omalovažavati tuđi uspjeh.
Budimiru nitko ništa u životu nije poklonio ako to nije sam zaradio.
Rano ostao bez oca, majka sama odgojila njega i dvije sestre.
Obje završile fakultet, a on ga završava.
Dalić ga prije tri godine praktički otpisao, a on se svojim igrama ponovno vratio u reprezentaciju.
Zadnje 3 godine 55 golova u Primeri i to u Osasuni.
-
Sogandolma21
- Kontakt:
Ako gledas statistiku po kojem parametru je Demirovic ove sezone bolji od npr Matanovica igraju u istoj ligi isto golova,a Budimira necu ni spominjat uzdise se u nebesa igrac koji je zamalo Bih koštao prolaza u Ameriku.dedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 22:24St Pauli, Crotone, Sampdria, Mallorca, Osasuna. WOOW kakvi vrhunski klubovi, majstor je nema sta. Pa bolju karijeru od njeg ima Tabakovic vec sad, za Demirovica da ne govorim. Pola karijere proveo po drugim ligama, i zadnje 3 godine proigrao, u 31 u prosjecnoj Osasuni i on je kao bolji od Demirovica i klasa neka. Idi ba, gledaj kriket.
NKŠB
-
Sogandolma21
- Kontakt:
Igro je i Memic prije 2 sezone u Radnik Hadzicima pa to znaci da je loš igrač po tvojoj logici.dedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 22:24St Pauli, Crotone, Sampdria, Mallorca, Osasuna. WOOW kakvi vrhunski klubovi, majstor je nema sta. Pa bolju karijeru od njeg ima Tabakovic vec sad, za Demirovica da ne govorim. Pola karijere proveo po drugim ligama, i zadnje 3 godine proigrao, u 31 u prosjecnoj Osasuni i on je kao bolji od Demirovica i klasa neka. Idi ba, gledaj kriket.
NKŠB
Igrački je ova reprezentacija kvalitetnija od one iz Katara i nešto lošija od finalista iz Rusije. Fali im taj jedan ubica u napadu već duže vrijeme. Svi ovi napadači su dobri, i više nego dobri, ali da su ona najveća elita, kao što je to Gvardiol kad je obrana u pitanju, realno nisu. Nemaju takvog još od Šukera. Njega još nitko nije ni sustigao po broju postignutih golova za reprezentaciju. Bio bi to vjerojatno Eduardo da se nije desio Taylor. Ibrahimović je u onom intervju što je dao Biliću rekao da im je falio takav napadač u Rusiji da uzmu zlato. Rebić je odigrao sjajno prvenstvo, premašio sva očekivanja, ali realno nije taj. Mandžukić jeste bio svjetska klasa i tad na vrhuncu, ali u Juventusu je tih godina igrao nešto drugačije od onoga što je igrao u Bayernu. Nije bio klasični golgeter, donosio je neke druge kvalitete. Slično je i danas. Svi ovi napadači su sjajni, ali da postoji razlika u kvaliteti između obrane i napada, postoji. Doduše nije tako drastična, kao u nekim drugim primjerima. Kad se samo sjetim one Srbije sa Ivanovićem, Vidićem, Kolarovim, Subotićem, a ispred njih Matić, doslovno najbolji defanzivni blok na svijetu, a napad niđe veze. Uglavnom, prolazak grupe mislim da nije upitan, a kasnije sve ovisi ko te zapadne u nokaut fazi. Utakmica sa Engleskom će dati neke odgovore.
Ne mogu svima ponaosob da vam odgovorim, ali stvarno ma fascinirate s argumentima. Niko nije rekao da je Budimir los, niti da je klosar, pijanica, i razni drugi epiteti, nego sam povukao parlelu izmedju napada BiH i Hrvatske, kazavsi da nemaju bolji napad od Bosne i da im napad opcenito nije nesto atomski.jozinho je napisao/la: ↑31 maj 2026, 22:50Kad se sjetim rasprava ovdje na forumu prije svjetskog 2014.dedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 22:24St Pauli, Crotone, Sampdria, Mallorca, Osasuna. WOOW kakvi vrhunski klubovi, majstor je nema sta. Pa bolju karijeru od njeg ima Tabakovic vec sad, za Demirovica da ne govorim. Pola karijere proveo po drugim ligama, i zadnje 3 godine proigrao, u 31 u prosjecnoj Osasuni i on je kao bolji od Demirovica i klasa neka. Idi ba, gledaj kriket.
Dalić ga prije tri godine praktički otpisao, a on se svojim igrama ponovno vratio u reprezentaciju.
Te usporedbe Pjanic i Modric mozda su i mogle tad proci, jer je pjanic tad imao 24 i bio top igrac. Svakako da je Luka ispred njega kada se pogleda sve i to daleko.
Svaka cast za Budimira, ali ovo iznad sto sam ja rekao je sve cinjenica.
Ovaj argument sto je lik iznad napisao: "
." suvisno je i komentarisati iskreno.Igro je i Memic prije 2 sezone u Radnik Hadzicima pa to znaci da je loš igrač po tvojoj logici
Ne znam koji dio mozga se ljudima ukljuci kad citaju nesto. Poredi neke neuporedive stvari. Gdje bgt nadje Memica i Radnik da poredis s ovim sto sam rek'o, tacno bi te castio sad s jedno 1000 eura samo jer si me nasmijao.
Memic ima 25 godina, a za Hadzice je igrao sa 19 godina. Ovom liku je 35 godina, a karijera mu uopste nije bila vrhunska.
I ovo ti je isto jako, ovaj komentar:
"Ako gledas statistiku po kojem parametru je Demirovic ove sezone bolji od npr Matanovica igraju u istoj ligi isto golova,a Budimira necu ni spominjat uzdise se u nebesa igrac koji je zamalo Bih koštao prolaza u Ameriku."
Matanovic je dao gol manje nego Demirovic. Prednost mu je sto je mladji, ima 23 i jos prostora za progres, ali trenutno nije bolji, i to je fakt. Stutgart evo tri sezone je medju top 4,5 ekipa, dok Freiburg je tu negdje 7,8, uglavnom ne igraju Ligu Prvaka. Ovaj mora jos konstante imat da bi ga poredio sa Demirovicem. Prosle sezone u Frankfurtu je dao samo jedan gol na 16 utakmica, i otisao je korak nize. Ko ti daje garant da ce opet narednih sezona davat golove? Niko. Sacekaj prvo za njeg, pa onda poredi.
-
Sogandolma21
- Kontakt:
Taj isti Freiburg je igro finale Europa lige,a Budimir je ozbiljan nogomet poceo igrati s 26 godina kada je za Malorcu u primeri dao 13 golova,a Memic s 25 igra u Viktoriji Plzen znam da Memic nije tema al vec kad totalne besmislene cinjenice iznosis.Ma Demirovic je cak najbolji spic na svijetu nema veze sto je protiv Walesa 5 mrtvaca promasio i sto za reprezentaciju nikad nista nije odigro.... Kakvih debila ima na ovom forumu.dedo26 je napisao/la: ↑01 jun 2026, 09:40Ne mogu svima ponaosob da vam odgovorim, ali stvarno ma fascinirate s argumentima. Niko nije rekao da je Budimir los, niti da je klosar, pijanica, i razni drugi epiteti, nego sam povukao parlelu izmedju napada BiH i Hrvatske, kazavsi da nemaju bolji napad od Bosne i da im napad opcenito nije nesto atomski.jozinho je napisao/la: ↑31 maj 2026, 22:50Kad se sjetim rasprava ovdje na forumu prije svjetskog 2014.dedo26 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 22:24
St Pauli, Crotone, Sampdria, Mallorca, Osasuna. WOOW kakvi vrhunski klubovi, majstor je nema sta. Pa bolju karijeru od njeg ima Tabakovic vec sad, za Demirovica da ne govorim. Pola karijere proveo po drugim ligama, i zadnje 3 godine proigrao, u 31 u prosjecnoj Osasuni i on je kao bolji od Demirovica i klasa neka. Idi ba, gledaj kriket.
Te usporedbe Pjanic i Modric mozda su i mogle tad proci, jer je pjanic tad imao 24 i bio top igrac. Svakako da je Luka ispred njega kada se pogleda sve i to daleko.
Ovaj argument sto je lik iznad napisao: "." suvisno je i komentarisati iskreno.Igro je i Memic prije 2 sezone u Radnik Hadzicima pa to znaci da je loš igrač po tvojoj logici
Ne znam koji dio mozga se ljudima ukljuci kad citaju nesto. Poredi neke neuporedive stvari. Gdje bgt nadje Memica i Radnik da poredis s ovim sto sam rek'o, tacno bi te castio sad s jedno 1000 eura samo jer si me nasmijao.
Memic ima 25 godina, a za Hadzice je igrao sa 19 godina. Ovom liku je 35 godina, a karijera mu uopste nije bila vrhunska.
I ovo ti je isto jako, ovaj komentar:"Ako gledas statistiku po kojem parametru je Demirovic ove sezone bolji od npr Matanovica igraju u istoj ligi isto golova,a Budimira necu ni spominjat uzdise se u nebesa igrac koji je zamalo Bih koštao prolaza u Ameriku."
Matanovic je dao gol manje nego Demirovic. Prednost mu je sto je mladji, ima 23 i jos prostora za progres, ali trenutno nije bolji, i to je fakt. Stutgart evo tri sezone je medju top 4,5 ekipa, dok Freiburg je tu negdje 7,8, uglavnom ne igraju Ligu Prvaka. Ovaj mora jos konstante imat da bi ga poredio sa Demirovicem. Prosle sezone u Frankfurtu je dao samo jedan gol na 16 utakmica, i otisao je korak nize. Ko ti daje garant da ce opet narednih sezona davat golove? Niko. Sacekaj prvo za njeg, pa onda poredi.
NKŠB
Druze Demirovic je zadnje tri sezone sve na 10 plus golova, igra u timu koji igra Ligu Prvaka. Po toj logici tebi je bolja onda Aston Villa od Uniteda jer su igrali finale EL a ovi nisu.Sogandolma21 je napisao/la: ↑01 jun 2026, 09:48Taj isti Freiburg je igro finale Europa lige,a Budimir je ozbiljan nogomet poceo igrati s 26 godina kada je za Malorcu u primeri dao 13 golova,a Memic s 25 igra u Viktoriji Plzen znam da Memic nije tema al vec kad totalne besmislene cinjenice iznosis.Ma Demirovic je cak najbolji spic na svijetu nema veze sto je protiv Walesa 5 mrtvaca promasio i sto za reprezentaciju nikad nista nije odigro.... Kakvih debila ima na ovom forumu.dedo26 je napisao/la: ↑01 jun 2026, 09:40Ne mogu svima ponaosob da vam odgovorim, ali stvarno ma fascinirate s argumentima. Niko nije rekao da je Budimir los, niti da je klosar, pijanica, i razni drugi epiteti, nego sam povukao parlelu izmedju napada BiH i Hrvatske, kazavsi da nemaju bolji napad od Bosne i da im napad opcenito nije nesto atomski.jozinho je napisao/la: ↑31 maj 2026, 22:50
Kad se sjetim rasprava ovdje na forumu prije svjetskog 2014.
Ovaj argument sto je lik iznad napisao: "." suvisno je i komentarisati iskreno.Igro je i Memic prije 2 sezone u Radnik Hadzicima pa to znaci da je loš igrač po tvojoj logici
I ovo ti je isto jako, ovaj komentar:"Ako gledas statistiku po kojem parametru je Demirovic ove sezone bolji od npr Matanovica igraju u istoj ligi isto golova,a Budimira necu ni spominjat uzdise se u nebesa igrac koji je zamalo Bih koštao prolaza u Ameriku."
Iskreno teski si debil, argument ti sto frajer masa za repku, pa po toj logici onda i Haaland je krs, jer daje golove za Siti, a masa zicere za Norvesku. Boze dragi s kim ja raspravljam. Stat cu na ovome, ne bi dalje stvarno s tobom raspravljao bilo sta.
Trenutno korisnika/ca: Kaunas, smajke, visarionovich i 10 gostiju.