Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)

We are 26
231983
Kontakt:

Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)

Post Postao/la 231983 » 01 jun 2026, 00:09

Nama je prvenstveno cilj riješiti Kanadu, oni su nama glavni protukandidat za drugu poziciju. Sa Švicarima i ne bih previše zapinjao ako Kanadu uzmemo, jer racunam da bismo i Katar uzeli. Od Švicara se može i izgubiti onda, halal bilo. Neko je ovdje pravio neke predikcije pa dosao do zakljucka da je najbolje da idemo s druge pozicije dalje, radi kasnijeg ždrijeba. Treba i to prostudirati.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 01 jun 2026, 12:57

Kanada bas kuburi sa povredama, novi na listi povredjeni Flores. Imaju 5 povredjeni igraca….

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 01 jun 2026, 13:03

Sindikat12 je napisao/la:
01 jun 2026, 12:57
Kanada bas kuburi sa povredama, novi na listi povredjeni Flores. Imaju 5 povredjeni igraca….
Nije ni naša situacija sjajna… nažalost. Previše je rovitih igrača, i onih koji nisu baš u zavidnoj formi.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 jun 2026, 03:50

Evo kod Kanadjana i Bombita i Corneliusa u startnih 11, iako je prvi bio povrijedjen cijelu sezonu, a drugi haman pola sezone. Obojica su stoperi i imaju solidan broj odigranih utakmica u prvoj ligi Francuske.

Kanadjani u prvih pola sata nisu pokazali nista vise od Uzbekistana, cak su ovi imali konkretnije sanse.

Btw, upravo je nekad nakon 30-ak minuta izveo Bombita i haman lijevog beka (mislim da je i on bio povrijedjen skoro 2 mjeseca). Moguce da nisu spremni za vise.

Edit: Sad na poluvremenu prikazuje Bombita kako sepa, vrlo moguce da se ponovo povrijedio.

UDAlmeria
Kontakt:

Post Postao/la UDAlmeria » 02 jun 2026, 05:01

Ništa rumuni nisu slabiji od ovih. Tu negdje 2 ekipe. Sve ispod 2-1-0/2-0-1 će biti loš rezultat

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 jun 2026, 05:27

Odlicni su oni bili u drugom poluvremenu, kad su presli da igraju u dosta drugacijem sistemu u odnosu na prvo poluvrijeme (u prvom su haman igrali nesto slicno kao mi - 4-2-4 s dva krila i dva centarfora). Dobro kombinuju, dobro se krecu bez lopte i stalno mijenjaju mjesta. Konstantno im neko utrcava u prostor i zbog toga fokus mora biti na 200%. Ovaj neki kosonja Nelson sto je dao drugi go je bio bas opasan. Malo ga potrazio po netu, frajer ko da ne postoji. :lol: Moguce da je on uskocio umjesto povrijedjenog 'Meksikanca'. Sve u svemu, nimalo naivna reprezentacija, ali daleko od toga da su nepobjedivi. Moj neki dojam je da su jaci od Rumuna, ali losiji od Velsana. Rekao bih da su im defanzivci nesto losiji dio ekipe, mada tu imaju dosta rovitih igraca i pitanje je u kakvoj ce oni biti formi.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 02 jun 2026, 08:41

Ghuraba je napisao/la:
02 jun 2026, 05:27
Odlicni su oni bili u drugom poluvremenu, kad su presli da igraju u dosta drugacijem sistemu u odnosu na prvo poluvrijeme (u prvom su haman igrali nesto slicno kao mi - 4-2-4 s dva krila i dva centarfora). Dobro kombinuju, dobro se krecu bez lopte i stalno mijenjaju mjesta. Konstantno im neko utrcava u prostor i zbog toga fokus mora biti na 200%. Ovaj neki kosonja Nelson sto je dao drugi go je bio bas opasan. Malo ga potrazio po netu, frajer ko da ne postoji. :lol: Moguce da je on uskocio umjesto povrijedjenog 'Meksikanca'. Sve u svemu, nimalo naivna reprezentacija, ali daleko od toga da su nepobjedivi. Moj neki dojam je da su jaci od Rumuna, ali losiji od Velsana. Rekao bih da su im defanzivci nesto losiji dio ekipe, mada tu imaju dosta rovitih igraca i pitanje je u kakvoj ce oni biti formi.
Boga mi druze svaka tebi cast kad si ustao u ono doba da gledas prijateljsku Kanada-Uzbekistan!
Hvala na informacijama. I ja sam se zacudio sto je ove izveo u prvom poluvremenu, a eto moguce je da je neka povredica. Prije to nego da ne mogu vise od pola sata. Jer ako je ovo drugo u pitanju, onda bi ih valjda stavio zadnjih pola sata, ne u prvih 11.
Citam neke kanadske medije, vidim pišu da je izasao zbog "opreza", ali i oni pisu da je imao led na istoj nozi koju je lomio ranije. Tako da... mislim da je rano za reci hice li biti spreman za nas.

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 02 jun 2026, 08:56

U prvoj postavi Kanade bi trebao igrati i igrač Hajduka Niko Sigur.
U Hajduku igra na poziciji desnog beka, iako je po vokaciji veznjak.
Mislim da je u većinu utakmica za Kanadu odigrao na poziciji desnog beka iako sam čitao da bi zbog problema s ozljedama mogao čak igrati i lijevog beka.
Dosta je tehnički potkovan zato mu to nije ni problem, inače je dosta ovako prgav igrač i voli ući u raspravu.
Dobio crveni ove sezone protiv Rijeke jer je pljunuo Radeljića tijekom proslave Hajdukova gola.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 02 jun 2026, 09:12

Ima li negdje link za pogledati utakmicu?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 02 jun 2026, 09:23

Uzbekistan imao bar 3 100% šanse, moglo je i više samo nemaju brzih igrača.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

rukometubih23
Kontakt:

Post Postao/la rukometubih23 » 02 jun 2026, 09:33

Ghuraba je napisao/la:
02 jun 2026, 05:27
Mislim da je Bombitu najveći problem brzina, to jest ima je previše. Mozda smijesno zvuci ali je on za CB nenormalno brz. Naravno njegova povreda je došla kao lom noge zbog sudara, ali u oporavku od povrede i sada vraćanju na teren mislim da mu ta brzina moze praviti problem. Više se troše mišići i ligamenti i muscle memory ce ga tu zezati jer ce htjeti da ide u puni sprint a nije moguće.

Osim toga mislim da im je odbrana pogotovo bez Daviesa dosta slaba. Kolega dole spominje Sigura koji jeste tehnicki potkovan jer ako se ne varam u Hajdukovim mlađim selekcijama je igrao veznog, ali je isto tako fizički dosta inferioran (barem se meni tako) čini. Pa u dosta situacija nadoknađuje to prgavošću.

Kako god mislim da imamo priliku igrati s njima, pogotovo ako Promise David ne bude igrao, Johnatan David je dobar napadač ali je u padu forme i samopouzdanja pa se nadamo da ce to prenijeti i na reprezentaciju :bih: :arrow:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2026, 09:36

Clutch je napisao/la:
02 jun 2026, 09:23

Svi protiv njih imaju nekoliko zicera, bar ovo što sam ja gledao posljednje 3-4 utakmice.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 02 jun 2026, 09:50

jozinho je napisao/la:
02 jun 2026, 08:56
U prvoj postavi Kanade bi trebao igrati i igrač Hajduka Niko Sigur.
U Hajduku igra na poziciji desnog beka, iako je po vokaciji veznjak.
Mislim da je u većinu utakmica za Kanadu odigrao na poziciji desnog beka iako sam čitao da bi zbog problema s ozljedama mogao čak igrati i lijevog beka.
Dosta je tehnički potkovan zato mu to nije ni problem, inače je dosta ovako prgav igrač i voli ući u raspravu.
Dobio crveni ove sezone protiv Rijeke jer je pljunuo Radeljića tijekom proslave Hajdukova gola.
On je sam na papiru desni bek.
Većinu utakmice provede u veznom redu i zato mislim da bi Alajbegović radio nered na njegovoj strani.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 02 jun 2026, 10:08

Clutch je napisao/la:
02 jun 2026, 09:23
Fayzullaev im je neka verzija Alajbegovića, brz i sklon 1v1 driblingu, samo je mnogo sitniji :mrgreen:
Oni ne primaju lako golove, imaju slične probleme u konverziji kao i mi što im se na kraju obilo o glavu.

Očekivao sam neki remi, ali Kanađani su uspjeli nešto iskombinirati.
Sigur i Laryea su izrazito prgavi igrači i neće me čuditi ako budu jako agresivni prema našim krilima, samo ne smijemo pasti u tu zamku jer će oni ipak biti domaćini i teže će dobiti crveni karton.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 02 jun 2026, 10:11

DamirT je napisao/la:
31 maj 2026, 15:57
akisarajevo92 je napisao/la:
31 maj 2026, 15:55
i ovaj Manzambi vec vrijedi 50 miliona :tokralju:
A statistika mu malo jaca od kisele vode :lol:
Čovjek igra većinom na 8, rijetko na 10, šta očekuješ?
Ima strašnu distribuciju i sposobnost da ubrza igru, odličan šut. Kada bi Mahmić bio 50% toga naš vezni red bi se popravio za klasu.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 02 jun 2026, 10:14

Dajem glavu da je Vels jači od ove Kanade, tako da mozemo se sa njima nosit sigurno
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jun 2026, 10:19

Zajebani su Kanađani, brzi, nekad sam ih brojao po 7-8 na šesnaestercu, ali su i opasno ranjivi na kontre i slabi u odbrani kod prekida. Ovaj Buchanan brz ko struja. Dobro je za nas što Davies neće igrati kako izgleda.

Nakon gola su se povremeno povukli ko Arsenal protiv PSG-a i igrali na kontre. Ne smijemo rano primiti gol ili previše srljati i gubiti lopte, inače su odmah ispred gola sa 5-6 igrača. Izgleda Marsch implementirao kao Red Bull sistem. Ali dobro je da i oni znaju srljati. Biće čupavo, sa neriješeno bih mogao živjeti.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 jun 2026, 10:36

50:50 utakmica kao i protiv Velsa gdje utakmica moze otici na obje strane.
Na jednu stranu kvalitet, koji je ako su oni bez Daviesa na terenu vjerovatno na nasoj strani, ali odlucujuce ce biti ko ce se bolje nositi sa uslovima i pritiskom kojeg ova utakmica nosi.

Uknaac
Kontakt:

Post Postao/la Uknaac » 02 jun 2026, 10:43

fukara87 je napisao/la:
02 jun 2026, 10:14
Dajem glavu da je Vels jači od ove Kanade, tako da mozemo se sa njima nosit sigurno
Vels je za klasu jači od Kanade ali to ne mora nista da znaci , nasi momci ako udju ozbiljno u utakmicu ne bih trebali imati problema ali ako proradi onaj nas balkanski mentalitet ( ma lako cemo snjima) onda gubimo .

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jun 2026, 10:54

Uknaac je napisao/la:
02 jun 2026, 10:43
fukara87 je napisao/la:
02 jun 2026, 10:14
Vels je za klasu jači od Kanade ali to ne mora nista da znaci , nasi momci ako udju ozbiljno u utakmicu ne bih trebali imati problema ali ako proradi onaj nas balkanski mentalitet ( ma lako cemo snjima) onda gubimo .
balkanski mentalitet je već proradio čim se počelo laprdat o nekoj prolaznoj grupi. Nije to više ona Kanada od prije pet godina, ozbiljna je to ekipica iako ima dosta mana. Najgore od svega je što naša igra njima ide u prilog. Već vidim Džeku kako ide u sprint duel s onim crncima 40 metara od gola ili neki naš vezni zajebe dodavanje .

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, Elddar, invincible1921, Markinhio, napapijri1987, random11, rossonero85 i 38 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []