Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

We are 26
Sogandolma21
Kontakt:

Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post Postao/la Sogandolma21 » 01 jun 2026, 09:59

dedo26 je napisao/la:
01 jun 2026, 09:53
Sogandolma21 je napisao/la:
01 jun 2026, 09:48
dedo26 je napisao/la:
01 jun 2026, 09:40

Ne mogu svima ponaosob da vam odgovorim, ali stvarno ma fascinirate s argumentima. Niko nije rekao da je Budimir los, niti da je klosar, pijanica, i razni drugi epiteti, nego sam povukao parlelu izmedju napada BiH i Hrvatske, kazavsi da nemaju bolji napad od Bosne i da im napad opcenito nije nesto atomski.

Te usporedbe Pjanic i Modric mozda su i mogle tad proci, jer je pjanic tad imao 24 i bio top igrac. Svakako da je Luka ispred njega kada se pogleda sve i to daleko.

Svaka cast za Budimira, ali ovo iznad sto sam ja rekao je sve cinjenica.

Ovaj argument sto je lik iznad napisao: "." suvisno je i komentarisati iskreno.

Ne znam koji dio mozga se ljudima ukljuci kad citaju nesto. Poredi neke neuporedive stvari. Gdje bgt nadje Memica i Radnik da poredis s ovim sto sam rek'o, tacno bi te castio sad s jedno 1000 eura samo jer si me nasmijao.

Memic ima 25 godina, a za Hadzice je igrao sa 19 godina. Ovom liku je 35 godina, a karijera mu uopste nije bila vrhunska.

I ovo ti je isto jako, ovaj komentar:

Matanovic je dao gol manje nego Demirovic. Prednost mu je sto je mladji, ima 23 i jos prostora za progres, ali trenutno nije bolji, i to je fakt. Stutgart evo tri sezone je medju top 4,5 ekipa, dok Freiburg je tu negdje 7,8, uglavnom ne igraju Ligu Prvaka. Ovaj mora jos konstante imat da bi ga poredio sa Demirovicem. Prosle sezone u Frankfurtu je dao samo jedan gol na 16 utakmica, i otisao je korak nize. Ko ti daje garant da ce opet narednih sezona davat golove? Niko. Sacekaj prvo za njeg, pa onda poredi.
Taj isti Freiburg je igro finale Europa lige,a Budimir je ozbiljan nogomet poceo igrati s 26 godina kada je za Malorcu u primeri dao 13 golova,a Memic s 25 igra u Viktoriji Plzen znam da Memic nije tema al vec kad totalne besmislene cinjenice iznosis.Ma Demirovic je cak najbolji spic na svijetu nema veze sto je protiv Walesa 5 mrtvaca promasio i sto za reprezentaciju nikad nista nije odigro.... Kakvih debila ima na ovom forumu.
Druze Demirovic je zadnje tri sezone sve na 10 plus golova, igra u timu koji igra Ligu Prvaka. Po toj logici tebi je bolja onda Aston Villa od Uniteda jer su igrali finale EL a ovi nisu.

Iskreno teski si debil, argument ti sto frajer masa za repku, pa po toj logici onda i Haaland je krs, jer daje golove za Siti, a masa zicere za Norvesku. Boze dragi s kim ja raspravljam. Stat cu na ovome, ne bi dalje stvarno s tobom raspravljao bilo sta.
Nema tebi spasa decko pored tolko lijepih sportova izabro si pogrešan....Svi mu govore da je bolji Budimir od Demirovica ali ne on je jedini u pravu naspram 5 forumaša.Poz ne da se ni meni vise
NKŠB

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 01 jun 2026, 11:19

Mi imamo za nijansu bolje napadace od njih trenutno (Dzeko, Demir, Tabak), ali su oni zato 5 puta jaci od nas u veznom i u odbrani su takodjer dosta jaci.

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 01 jun 2026, 11:27

dedo26 je napisao/la:
dedo26 je napisao/la:
01 jun 2026, 09:40

Ne mogu svima ponaosob da vam odgovorim, ali stvarno ma fascinirate s argumentima. Niko nije rekao da je Budimir los, niti da je klosar, pijanica, i razni drugi epiteti, nego sam povukao parlelu izmedju napada BiH i Hrvatske, kazavsi da nemaju bolji napad od Bosne i da im napad opcenito nije nesto atomski.

Te usporedbe Pjanic i Modric mozda su i mogle tad proci, jer je pjanic tad imao 24 i bio top igrac. Svakako da je Luka ispred njega kada se pogleda sve i to daleko.

Svaka cast za Budimira, ali ovo iznad sto sam ja rekao je sve cinjenica.

Ovaj argument sto je lik iznad napisao: "." suvisno je i komentarisati iskreno.

Ne znam koji dio mozga se ljudima ukljuci kad citaju nesto. Poredi neke neuporedive stvari. Gdje bgt nadje Memica i Radnik da poredis s ovim sto sam rek'o, tacno bi te castio sad s jedno 1000 eura samo jer si me nasmijao.

Memic ima 25 godina, a za Hadzice je igrao sa 19 godina. Ovom liku je 35 godina, a karijera mu uopste nije bila vrhunska.

I ovo ti je isto jako, ovaj komentar:

Matanovic je dao gol manje nego Demirovic. Prednost mu je sto je mladji, ima 23 i jos prostora za progres, ali trenutno nije bolji, i to je fakt. Stutgart evo tri sezone je medju top 4,5 ekipa, dok Freiburg je tu negdje 7,8, uglavnom ne igraju Ligu Prvaka. Ovaj mora jos konstante imat da bi ga poredio sa Demirovicem. Prosle sezone u Frankfurtu je dao samo jedan gol na 16 utakmica, i otisao je korak nize. Ko ti daje garant da ce opet narednih sezona davat golove? Niko. Sacekaj prvo za njeg, pa onda poredi.
Taj isti Freiburg je igro finale Europa lige,a Budimir je ozbiljan nogomet poceo igrati s 26 godina kada je za Malorcu u primeri dao 13 golova,a Memic s 25 igra u Viktoriji Plzen znam da Memic nije tema al vec kad totalne besmislene cinjenice iznosis.Ma Demirovic je cak najbolji spic na svijetu nema veze sto je protiv Walesa 5 mrtvaca promasio i sto za reprezentaciju nikad nista nije odigro.... Kakvih debila ima na ovom forumu.
Druze Demirovic je zadnje tri sezone sve na 10 plus golova, igra u timu koji igra Ligu Prvaka. Po toj logici tebi je bolja onda Aston Villa od Uniteda jer su igrali finale EL a ovi nisu.

Iskreno teski si debil, argument ti sto frajer masa za repku, pa po toj logici onda i Haaland je krs, jer daje golove za Siti, a masa zicere za Norvesku. Boze dragi s kim ja raspravljam. Stat cu na ovome, ne bi dalje stvarno s tobom raspravljao bilo sta.
Čuj Haaland promašuje za Norvešku.
U kvalifikacijama za svjetsko u 8 utakmica zabio 16 golova.
Da je nama jedan takav što "promašuje".

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 01 jun 2026, 11:44

Da mi imamo spica koji je treci strijelac La Lige a uz to jos i ne igra za veliku trojku a iza njega po golovima Vinicius, Yamal, Lewa, Alvarez, Rafinha poredili bi ga sa Kaneom.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 01 jun 2026, 13:09

Kaunas je napisao/la:
01 jun 2026, 11:44
Da mi imamo spica koji je treci strijelac La Lige a uz to jos i ne igra za veliku trojku a iza njega po golovima Vinicius, Yamal, Lewa, Alvarez, Rafinha poredili bi ga sa Kaneom.
Bosnjo s kompleksom nize vrijednosti. Imas 2 igraca u top 15 strijelaca u Bundesligi i Dzeku za koga nista ne moram govorit. I kao da je nama takav igrac, ko da je blago receno rijec o Lewandwoskom, a ne Budimiru koji je pola kariejre se vrtio po 2ligasima.

Druze sta precjenjujete toliko tudje, a svoje nipodastavate. Hrvati bi dali sve da imaju Dzeku ili Demirovica.

Ajd da si reko da bi mi dali sve da imamo Gvardiola ili Modrica, pa bi rekao svaka cast, upravu si.

Sto bi mi Bgt poredili tako s Kejnom, ko da kod nas u napadu igra igrac iz Bosne Visoko. Pa sve tri nasa napadaca igraju u boljim klubovima nego taj Budimir. Mozda jedino Gladbah Osasuna je dilema, ali tu je to.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 01 jun 2026, 13:14

jozinho je napisao/la:
01 jun 2026, 11:27
dedo26 je napisao/la:

Čuj Haaland promašuje za Norvešku.
U kvalifikacijama za svjetsko u 8 utakmica zabio 16 golova.
Da je nama jedan takav što "promašuje".
Primjer sam dao Haaland, ne moras sve bukvalno shvatat. Hocu reci da ako igrac masa za repku ne znaci nuzno da je los igrac. I Dzeko je jedno vrijeme imao krizu, prije 8-10 godina, kad su govorili da je mator, da ga treba izbacit.

Evo recimo Lukaku je dao jedan gol u kvalifikacijama za Belgiju, znaci kloc je automatski po tome. Mikutadze koji dere u Lyonu dao je isto 1 gol u kvalifikacijama, znaci krs je igrac po toj logici. Arnautovic je dao 8 golova, znaci klasa je za Lukakua. Ljudi pa vi stvarno ppjmate nemate o fudbalu Bgm.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 01 jun 2026, 13:16

Sindikat12 je napisao/la:
01 jun 2026, 11:19
Mi imamo za nijansu bolje napadace od njih trenutno (Dzeko, Demir, Tabak), ali su oni zato 5 puta jaci od nas u veznom i u odbrani su takodjer dosta jaci.
U veznom redu 5 puta, u odbrani mozda 3 puta. Imamo sasvim dobru odbranu, iako je njihova dosta jaca, u to nema sumnje.

Ali pitanje je koliko im je sad veza jakna, kada Kovacic nije igrao citavu sezonu, a Modric je logicki u padu sa 40 godina.

Naravno da je to i dalje prejak vezni red, ali znacajno slabiji nego prije 4 ili 8 godina.

Sucic je tu, ali ne znam, on nema tu magiju neku, on je vise profil Kovacica, da malo rusi napade. Nema vise maestra igraca poput Modrica ili Pjanica, sve je manje takvih profila.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 01 jun 2026, 13:35

Modric logicki u padu sa 40 al zato o Dzeki sa 40 pise ko da je onaj iz Citya ili Rome.
Kovacic diskutabilan zbog povrede a Dzeko nije iako ce do prvenstva bit 2 ipo mjeseca kako ne igra.

Sam si sebi kontradiktoran.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 01 jun 2026, 13:55

Kaunas je napisao/la:
01 jun 2026, 13:35
Modric logicki u padu sa 40 al zato o Dzeki sa 40 pise ko da je onaj iz Citya ili Rome.
Kovacic diskutabilan zbog povrede a Dzeko nije iako ce do prvenstva bit 2 ipo mjeseca kako ne igra.

Sam si sebi kontradiktoran.
Nije tema bila o 'padu' bosanskog napada, nego je tema bila usporedba izmedju Budimira i nasih napadaca. Tako da Dzeko i u 40 godini je ispred Budimira, jer Budimir nije nikakva klasa.

Ne citas sta ti se pise, nisam kontradiktoran.

I ptica na grani zna da Dzeko nije isti spic, zar to moram naglasavat, ali i kao takav je i dalje jedan od boljih napadaca, bas kao i sto je Modric jedan od boljih veznjaka sa 40. Kazem samo da nije Modric na istom nivou, kao sto i Dzeko nije.

Kovacic diskutabilan naravno jer cijelu sezonu nije igrao, tek sad zadnjih mjesec dana se vratio, odigrao 6 meceva. Sta ocekujes?

Dzeko odigrao 22 meca ove sezone u ligama. I oept fulas temu, niko ne poredi Dzeku ni Kovacica, niti govori o BiH, ulazis u druge teme. Tema je bila usporedba hrvatskih i bosanskih napadaca.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 01 jun 2026, 14:01

Trenutni Dzeko iz Cvajte se ne moze poredit sa trecim strijelcem La Lige, te Kramaricem i Matanovicem koji su zajedno zabili 30 golova u prvoj ligi u kojoj Dzeko igra drugi rang.

Dzeko prije 10 godina je medju 5 na svijetu al tema je danasnji Dzeko i uz to izlazi iz dvije povrede.

Isto tako ni po kojoj logici ne moze Demirovic bit klasa za nekoga ko u istoj ligi ima vise golova plus je legenda kluba ili da je klasa za nekoga ko je zabio isto golova. Okej da kazes da su tu negdje al ti pises da bi Hrvati dali sve da imaju Dzeku i Demirovica danas sto nema nikakvog smisla ni logike.

Dalic nije pozvao Belju sa 30 i kusur golova ove sezone jer nije imao mjesta a mi se tjesimo da je nas napad svemirski za njihov.
15.10.2013.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 01 jun 2026, 14:09

Kaunas je napisao/la:
01 jun 2026, 14:01
Trenutni Dzeko iz Cvajte se ne moze poredit sa trecim strijelcem La Lige, te Kramaricem i Matanovicem koji su zajedno zabili 30 golova u prvoj ligi u kojoj Dzeko igra drugi rang.

Dzeko prije 10 godina je medju 5 na svijetu al tema je danasnji Dzeko i uz to izlazi iz dvije povrede.

Isto tako ni po kojoj logici ne moze Demirovic bit klasa za nekoga ko u istoj ligi ima vise golova plus je legenda kluba ili da je klasa za nekoga ko je zabio isto golova. Okej da kazes da su tu negdje al ti pises da bi Hrvati dali sve da imaju Dzeku i Demirovica danas sto nema nikakvog smisla ni logike.

Dalic nije pozvao Belju sa 30 i kusur golova ove sezone jer nije imao mjesta a mi se tjesimo da je nas napad svemirski za njihov.
Ne bi se slozio da se ne moze poredit. Njegovi golovi su nas odveli na Svjetsko, dao je 5 golova u kvalifikacijama, u Schalkeu je spakovo 6 golova u 8 utakmica koliko vec. Jeste druga liga, ali opet bio je bas efikasan.

Dzeko je klasa za sve tri ta igraca i sad.

Kako Demirovic ne moze bit klasa za nekog ko je dao vise golova. Vodis se cisto golovima, onda je tipa Vuskovic sa 6 golova bolji napadac od Maschinoa iz Gladbaha koji je dao 4 ili 5 golova, a igraju drukcije pozicije. Nije ti sve u golovima kod spiceva. Ne igra lik bez razloga u ekipi koja evo zadnjih godina stabilna i igra Ligu Prvaka, dok Kramaric kuburi po Hoffenhaimu vec 10 godina, a onaj u Osasuni.

I ne znam na kog ciljas da je dao vise, Kramaric? Dao je 2 gola vise, ako su ti ta 2 gola razlog da je neko bolji onda svaka ti cast. Pri tome Demirovic je imao bolju statistiku zadnje 2 godine u bundesligi od njega, ali opet kazem to nije mjerilo.

Daj ba pricas o Belji koji igra u HNLu, nemoj me i ti nasmijavat. Sto jednostavno ne priznas cinjenice, ovo znaju svi ko imalo prati fudbal.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 01 jun 2026, 14:27

Kaunas je napisao/la:

Kad sastavis budimira, kramarica i matanovica skupa mozda ce tek biti u rangu dzekine lijeve noge u 2. njemackoj ligi.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 01 jun 2026, 14:28

rimljanin90 je napisao/la:
01 jun 2026, 14:27
Kaunas je napisao/la:

Kad sastavis budimira, kramarica i matanovica skupa mozda ce tek biti u rangu dzekine lijeve noge u 2. njemackoj ligi.
Hahaahah sigurno :rol:

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 01 jun 2026, 14:33

Markinhio je napisao/la:
01 jun 2026, 14:28
Kaunas je napisao/la:

Dali bi modrica da imate dzeku. Lijep pozdrav

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 jun 2026, 14:55

Markinhio je napisao/la:
01 jun 2026, 14:28
Kaunas je napisao/la:

Stvarno hoces da kazes da je ijedan od njih bolji od Dzeke? :lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 01 jun 2026, 15:13

Sve će to doći na svoje kroz koji tjedan.
Nekoga će iznenaditi neugodna Kanada, jer šta će Kanađani gdje njima igrači igraju i koliko golova su zabili.
A netko ide po treći medalju u nizu.
Šta bi tek da imamo Demirovića u napadu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 jun 2026, 15:17

jozinho je napisao/la:
01 jun 2026, 15:13
Nekoga će iznenaditi neugodna Kanada, jer šta će Kanađani gdje njima igrači igraju i koliko golova su zabili.
Nista, trk u kladionicu i ulozi koju marku. Odmah nam reci i ko ce osvojiti SP, da ne gledamo dzaba.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 01 jun 2026, 15:19

Naši ljudi gledaju Džeku kroz prizmu svega što je napravio u karijeri i to ih koči da stvari gledaju objektivno.

DA, trenutni Ante Budimir bi i meni bio prva opcije prije Džeke sa 40 godina, ovom sezonom gdje nije igrao ništa u Fiorentini i dvije povrede u Schalkeu, pogotovo ova zadnja. Ove godine je Budimir bio bolji od Džeke, nemam problem to priznati, i Muriqi je bio bolji od Džeke, i još bar 25 napadača širom Evrope.

Zato ne gubite vrijeme na gluposti, Džeko je nama Ronaldo i idemo tako jer nemamo bolje
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 01 jun 2026, 16:31

denimen99 je napisao/la:
01 jun 2026, 15:19
Naši ljudi gledaju Džeku kroz prizmu svega što je napravio u karijeri i to ih koči da stvari gledaju objektivno.

DA, trenutni Ante Budimir bi i meni bio prva opcije prije Džeke sa 40 godina, ovom sezonom gdje nije igrao ništa u Fiorentini i dvije povrede u Schalkeu, pogotovo ova zadnja. Ove godine je Budimir bio bolji od Džeke, nemam problem to priznati, i Muriqi je bio bolji od Džeke, i još bar 25 napadača širom Evrope.

Zato ne gubite vrijeme na gluposti, Džeko je nama Ronaldo i idemo tako jer nemamo bolje
A kroz prizmu cega da ga gledam, mozda kompleksa manje vrijednosti i da sve sto je tudje je bolje od naseg? Mozda kroz tu prizmu.

Budimir je u 36 meceva za Hrvatsku dao 6 golova. I ti bi njega stavio ispred Dzeke, koji je sa 6 golova u kvalifikacijama bio glavni zasluzan da idemo na Svjetsko Prvenstvo. Budimir s druge strane dao dva gola, i jedan iz penala, pri tome jedan dao Gibraltaru. Dok je Dzeko dao Walesu, Austriji, Rumuniji, i jedan San Marinu.

Po cemu bi ti mjenjao Dzeku koji svake sezone da 10 plus golova, pa i prosle sezone u Feneru je dao 14, a sezonu prije 21. Svake sezone daje golove vec 20 godina.

Pogresan transfer u Fiorentinu je jedino los potez, al u Schalkeu je vec poceo zabijat i u repki je i dalje najjaci napadac, i rijesi mec jednim potezom. Pogledaj samo njege golove koje je dao.

Taj Budimir proradio sad zadnje tri godine, ne vjerujem da uopste moram davat argumente o Dzeki i Budimiru.

A ovaj sto spominje vi bi Modrica sa 40 je tek teska prica, u nedostatku argumenata preskace na nesto drugo. Prica je bila o napadacima Bosne ne moram se 10 puta ponavljat.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 01 jun 2026, 16:34

jozinho je napisao/la:
01 jun 2026, 15:13
Vi ste jedina nacija koja broji bronce, sve nacije broje zlata, ako nisi osvojio znaci nisi nista ni postigao. Gleda li ko za 20 godina, eh hajmo vidit ko je bio bronca na svjetskom 2018te. Gleda se pobjednik i to je realnost.

Svaka cast Hrvatskoj na uspjehu, rijetka nacija od malih koja je napravila uspjeh, i suvisno je poredit se s njima. To je mozda jos samo Urugvaju poslo za rukom.

Inace, ne znam sto ovdje smaras, imas hrvatske forume pisi tamo i analiziraj Hrvate i gledaj kolko mozete napraviti.

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: smajke, visarionovich i 12 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []