AS Roma

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Surreal
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Surreal » 28 maj 2026, 10:33

Braćo, vjerujem da neki od vas malo i odmaraju od Rome i fudbala, ali mene je tek sad hype uhvatio. Hajde da prokomentarišemo malo igrače koji se najviše i realno povezuju sa nama.

Crysencio Summerville - iskreno ovo što sam ispratio ovih dana, odličan igrač, brzina, dribling, šut. Dečko ima sve i pokazao se u Engleskoj, gledajući kako se Malen, ali i nekolicina drugih igrača od tamo prilagodila italijanskoj ligi, mogao bi biti pun pogodak. Wesley i Crysencio na lijevoj strani, zvuči predobro. Problem je što će definitivno biti ozbiljne konkurencije, naročito ako budemo čekali kasnije periode prelaznog roka.

Antonio Nusa - ozbiljan potencijal, gledajući ove njegove klipove rekao bih da je već sad svjetska klasa, ali dečko je imao jako lošu sezonu u Njemačkoj. Za njega navodno traže blizu 50 miliona, po meni je to ogromna kocka. Strašno je eksplozivan, vrhunski dribler, ali lahko bi se moglo desiti da postane novi Openda. Bilo bi mi drago da dođe, ali za njega ne bi da više od 35 miliona. Treba samo još reći da ga hoće i Liverpool...

Mason Greenwood - Najbolje što bi se moglo dogoditi ovom klubu, dovodiš elitnog igrača, svjetsku klasu. Uz Gasperinija dečko bi činio čuda, nažalost mislim da neće doći kod nas, a da čak nije stvar u novcu. Navijači već sada seru kako nema smisla dovoditi nasilnika, kako nema smisla da Roma čija ženska ekipa dominira Italijom dovodi ovakvog igrača, previše je tu faktora u igri, tako da ne vjerujem da će se usuditi dovesti ga. U svakom slučaju vrhunski igrač, moja prva želja, a otvara se da ga dovedeš baš kao što je bio i slučaj sa Dybalom, jer ga Englezi još ignorišu, ali pitanje je koliko dugo će još.

Dodô
- Ovo je baš tipično Gasperini - pojačanje, apsolutno ima sve karakteristike koje on traži, objektivno možda i nije neka klasa, ali u ovom sistemu koji će Gasp da gura, ne da će biti koristan, već se profilisati baš kao i Wesley, uz to on će doći na mjesto letargičnog Čelika...

Gianluca Scamacca - Baš me zanima šta vi mislite o ovom potezu, u jednu ruku se meni on strašno sviđa, Rimljanin, igrač sa mudima, suprotnost Malenu što nam i treba u ovom trenutku, Gasperini ga odlično zna, nema onog perioda adaptacije, naš navijač. Ipak sa druge strane, kuburi sa povredama gotovo kao Dybala, baš nisam siguran da li je pravi izbor.

Ima tu još igrača koje su mediji spomenuli kao što Kolo Muani, Alajbegović, Freuler, Mijnans, no to je sve od ne baš tako pouzdanih izvora.

Evo slike dresa, prelijep.
slika
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 28 maj 2026, 10:45

Gaspova želja je Greenwod, navodno je i kontaktiran vec ali treba cekati kraj juna zbog ffp... Cijena 50 milki, hocemo li dati te pare?
Situacija je jasna, prvo novi s.d pa onda prodaja Soulea za kojeg se bude trazilo izmedu 35 i 40 milki i ovo je izvedivo, jos smo u dobrim odnosima s Marseillom....
Ako bi došao i ljevi top winger to bi onda sex bio.. Oba mi se sviđaju i Nusa i ovaj iz West hama...
Scamacca veliko ne zbog potrganih koljena... Pol sezone bi sigurno propustio...
Čudim se kako opet se ne piše o Fratessiju :D
Negdje prije 2 mjeseca sam čitao da je Gasp izjavio da ne želi polovnjake i valjda se bude 4 zvijeri dovelo da imamo top tim za 100 godina kluba

Ovaj dres je :ljepota:
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 28 maj 2026, 10:59

Greenwood je moć. Nadam se da ga dovodimo. Scamacca je sad zdrav. I pored povrede on je odigrao 38 utakmica u sezoni i zabio 14 golova plus 3 asistencije. Visok, jak, robustan...često nam zafali takav napadač. Summerville dobar igrač. Bojim se uklapanja. Dodo odmah bi ga potpisao.
Commando Ultrà Curva Sud

Perotti
Kontakt:

Post Postao/la Perotti » 29 maj 2026, 19:42

Evo spominje se i Kolo Muani, ne znam sta bi rekao. Uglavnom počelo je s imenima, najzanimljiviji period u godini 😁

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 jun 2026, 19:02

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 02 jun 2026, 08:16

Soule je na prodaju ako bude ponuda.
Commando Ultrà Curva Sud

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 jun 2026, 13:48

Čudno mi je koliko malo vijesti ima vezano za nas, doduše tek je početak.

Sve na stranu, imam osjećaj da je Alajbegović dogovoren, te da se čeka kraj svjetskog da to ozvaniče.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 02 jun 2026, 14:43

Nadam se da nece dati vise od 20mil za Alajbegovica, koliki god potencijal bio pred njim je mnogo posla, 15 i bonusi je realan deal. @Surreal kako nema vijesti za nas, povezuju nas sa 100 imena i valjda svakog igraca prodajemo. Ako dodje do prodaje ovih par igraca sto imaju kvalitet, oprostit cu im samo ako to bude za pravu cijenu, a ovo sto se pise da Inter nudi Frattesija, Augusta, a zele u kontra smjeru Konea, Ndicku :urnebes: . Imam osjecaj da cim se knjige ispeglaju na Fiumicino slijece Greenwood. Oko tog ffp je mnogo toga nejasno, postoji mogucnost da se u oktobru uradi novi "settlement".
Ne znam ko bi mogao biti prodat a da ne diramo okosnicu ekipe. Mozda Salah E. 10-15mil, ipak je imao dobru sezonu u Nizozemskoj, Baldanzi ce valjda u Genou za 10-ak, ima nekih ponuda i za Ziolkowskog, navodno trazimo 20mil. Pisilli je vecinu sezone proveo na klupi a ipak se moze uzeti nesto za njega, samo u tom slucaju mogli bi zazaliti kasnije. Soule, valjda trazimo 45mil, dobar igrac u polju, radi dosta, ali 6 golova na kontu za njegovu poziciju je jako malo da se ne lazemo.
embrace the chaos

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 02 jun 2026, 22:47

Vakat nešto slabo vjesti u zadnje vrijeme... Marsille mora prodat Grenwooda i ako ga želimo moramo biti brzi, navodno ga i Fener želi a on bi i otišao u Tursku, tako dok mi budemo peglali knjige ode on u Tursku.. Gasp je rekao da želi top wingere tako da sumljam da bude se Kerima za tu lovu dovodilo, nedavno se pljunulo i za Vaza 25 milki tako da ne vjerujem bas....
Što kaže denno Forest želi poljaka i spremni su dadnut 25 milki.. Ako taj ffp moramo ispoštovat nek daju Poljaka i Soulea, yebe me to čim se ponadamo da bi neki top fudbaler mogao doci ode on iz nekog razloga drugdje a nama uvijek d ili f opcija ostane...
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 03 jun 2026, 12:21

Soulea bih prodao. Dosta je pao posle povrede. Moguće je da će opet nakon priprema proraditi, ali ko će čekati i rizikovati ako postoji dobra ponuda. Sjetimo se Zaniola pre i posle povrede. Soule je tehnički savršen, ali snaga i brzina nisu na nivou top igrača. Aston Villa i Brighton su novi zainteresovani klubovi.

Alajbegović je dobar potencijal. Momak je za prvu postavu. Pogotovo posle iskustva na SP. Ali ako se bude čekalo na završetak SP, ode on negdje drugo. Dobit će bolje ponude. Zainteresovani smo za Garnacha i Arne Engelsa iz Celtica. Greenwood je lud ako ode u Fenerbahce. Oni neće ući u LŠ.

Ostanak Dybale je najbolja stvar. Samo da "preživi" pripreme. Pislilija ne bih prodavao. Momak je sve bolji. Naša krv.
Commando Ultrà Curva Sud

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 03 jun 2026, 14:15

Zvijer. Samo 24 godine. 40 mil smo ponudili ali traže 50 koliko je ponudio Fenerbahce. Ako želimo na viši nivo moramo to platit.

Dybala Greenwood
Malen

:kralj:
Commando Ultrà Curva Sud

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 04 jun 2026, 11:46

Odbili smo Čelzijevih 50 miliona za Svilara i Atletikovih 45 za Konea. Međutim Villa nudi 50.
Na radaru nam je Julian Brandt. Ideja je da se ponovo upare on i Malen. Njih dvojica u tandemu su za Dortmund učestvovali u 135 golova.
Sve je više zainteresovanih za Greenwooda tako da vjerovatno neće kod nas.
Commando Ultrà Curva Sud

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 04 jun 2026, 13:47

Ima naravno vijesti, ali su "izvori" diskutabilni.

Buba Sangaré i Saud Abdulhamid su zvanično napustili klub, hvala i sretno! Sangaré nije ni dobio neku priliku, ali očigledno nema kvalitet za ovaj nivo. I dalje se čeka ozvaničenje suradnje sa novim sportskim direktorom, pa očekujem da će se nakon toga i objaviti produžetak ugovora sa Dybalom. Najveća misterija je za sada Čelik, po mom mišljenju on nema šta da traži na nivou Lige Prvaka, pogotovo ne na poziciji desnog beka. On mi nekako potpuno ispada iz te Gasperinijeve Rome, eventualno možda da ostane kao backup stoper, mada i to...

Konačno smo dočekali da se glat odbiju neke ozbiljne ponude, najbliži odlasku je Ziolkowski, koji bi stvarno mogao izrasti u vrhunskog igrača, ali baš se na ovom primjeru vidi nivo sukoba Massara - Gasperini, jer očigledno Gasp nema problem sa odlaskom Poljaka, što onda dovodi do pitanja, da li su se zaista igrači dovodili u dogovoru sa trenerom.

Baš sam istraživao Greenwood-a i što više gledam manje vjerujem da bi jedna takva igračina mogla da pojača Romu, jednostavno dečko ima sve! Zaista se nadam da nećemo dočekati neke grafite, banere i slične gluposti po gradu koje će primorati SD-a i trenera da traže alternativna rješenja. On u kombinaciji sa Malenom :beba:

Ovo ostalo se nešto slabo i spominje, u igri su Obrador i opet Frattesi..

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 04 jun 2026, 14:20

Abdulhamid je zaslužio više šanse. Po meni vrlo dobar igrač. Pokazao je to u Lensu. 25 nastupa, skoro pola svih 90 minuta. Pet asistencija i dva gola.
Commando Ultrà Curva Sud

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 04 jun 2026, 23:41

Cassano2024 je napisao/la:
03 jun 2026, 14:15

Zvijer. Samo 24 godine. 40 mil smo ponudili ali traže 50 koliko je ponudio Fenerbahce. Ako želimo na viši nivo moramo to platit.

Dybala Greenwood
Malen

:kralj:
Bas mocan igrac, jos nisam provalio da li je ljevak ili desnjak, ako dodje onda Soule postaje visak.
embrace the chaos

Perotti
Kontakt:

Post Postao/la Perotti » 05 jun 2026, 00:38

Dybala - Malen - Greenwood
? - Kone - Cristante - Wesley
Hermoso - Ndicka - Mancini
Svilar

Ovo je već opasna ekipa, sanjam evropsko proljeće 😍

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 05 jun 2026, 07:43

Dybala - Malen - Greenwood
Dodo - Kone - Cristante - Wesley
Hermoso - Ndicka - Mancini
Svilar

Ispunio sam upitnik :D
Commando Ultrà Curva Sud

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 05 jun 2026, 09:47

Ako bi se Dodo dovodio igrao bi desno jer je desni bek i nikad ne igra ljevo, Znači Wesly bi ostao na svojoj krivoj strani... Jel i u 2027 godini budemo morali gledat opet Cristantea grob ti yebem :kuknjava:
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 05 jun 2026, 12:38

Delvechio je napisao/la:
05 jun 2026, 09:47
Ako bi se Dodo dovodio igrao bi desno jer je desni bek i nikad ne igra ljevo, Znači Wesly bi ostao na svojoj krivoj strani... Jel i u 2027 godini budemo morali gledat opet Cristantea grob ti yebem :kuknjava:
Što je naravno odlično.

Izgleda ćemo dobiti još 6 miliona od transfera Calafiorija u Arsenal. Kako? U ugovoru sa Baselom ima klauzula da Roma dobija procenat od svakog prihodovanja Basela na prodaji igrača. Kada je Calafiori prešao iz Bologne u London, švajcarci su dobili procenat. E od tog procenta Romi nisu platili njen dio. Pitanje je predato Sudu za sportsku arbitražu, a prema izvještajima La Gazzetta dello Sport, očekuje se da će dva kluba postići sporazum o nagodbi koji će Romi donijeti oko 6 miliona eura. Već smo zaradili 5 miliona prodajama Sangarea i Abdulhamida.

Bryan Zaragoza priznao da je pogrešio što je došao u Romu. Volio bih da se vrati u Celtu ali španci više nisu zainteresovani. Bayern mu traži novi klub.
Commando Ultrà Curva Sud

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 05 jun 2026, 13:10

Treba nam i 6-ica, igrac poput Paredesa. Navodno se tek krece po Greenwooda i ne planira se dugo pregovarati, posao ce biti uradjen brzo ili se ide po drugog igraca. Samo ne znam kako se rijesit Dovbyka, ima visoka primanja a lik veze nema, najfascinantnije je kako ne zna dvije rijeci italijanskog a dvije godine je u Rimu.
embrace the chaos

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []