FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
44
11%
Drugi
41
10%
Treći
135
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
34
8%

Ukupno glasova: 401

nokee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nokee » 02 jun 2026, 11:10

ThrillerHz je napisao/la:
02 jun 2026, 10:56
Ja nigdje nisam procitao da je Mario bivsi, a vec izlazi ime novog trenera. Sramota! Nikad od nas ozbiljnog kluba… Oprosti nam Mario, nisi zasluzio sve ovo. Spasio si sezonu koju je zz usrao debelo i pobjegao, i sad mu se spektakularan docek sprema, jer pitar svrsava na pjesnike, a pamcenje mu nikad jaca strana nije bilo.
:crazy: :crazy: :problem:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 02 jun 2026, 11:12

Ja nigdje nisam procitao da je Mario bivsi, a vec izlazi ime novog trenera. Sramota! Nikad od nas ozbiljnog kluba… Oprosti nam Mario, nisi zasluzio sve ovo. Spasio si sezonu koju je zz usrao debelo i pobjegao, i sad mu se spektakularan docek sprema, jer pitar svrsava na pjesnike, a pamcenje mu nikad jaca strana nije bilo.
Po tvojoj logici onda treba ugasiti medije i gledati samo zvanični sajt. Otkad se Mourinho navodi kao novi trener Reala, nije ni sezona bila završila, garant je i to sramota. Obriši suze i uozbilji se.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 02 jun 2026, 11:13

ovdje ima izroda od rodene majke a ne ovog kluba. znalci sikter tzv znalci ublehasi i moroni za sve vas je zz pitar, p.zde raspale
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 02 jun 2026, 11:13

Fascinantno vidjeti da ISTI ljudi koji su pravdali tjeranje Zekica i pljuvali po njemu sad mu se kao raduju. Bas ni sekunde obraza. 🤮

Vise postujem ovog Thrillera nego takve iako se ne slazem ni sekunde sa momkom. On bar ima stav i to treba postovat.

Zeka, dobro nam dosao!!!!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 jun 2026, 11:15

Za pola godine ce i od ovoga stvarati mit da smo frajera bezveze otjerali a mi pucali od leprsave igre.Kao za Rozmana kojeg 11.Zeljo otrese 3 razlike.Jedini,znaci jedini dobar trener za Sarajeva za vrijeme Mirvica je Zoran Zekic i niko drugi.Sve ostalo je bilo fula i svi su zasluzeno otjerani osim Zorana koji nije ni trebao otici a zna se sto je otisao.Dudic je imao neke opravdane alibije ali nije ni on za Sarajeva,ovo ostalo teske fule.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 02 jun 2026, 11:17

Gledaj sad pojacanja
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 02 jun 2026, 11:19

Isti oni sto su ga pljuvali za ono pustanje sirokom na kosevu, i ostavljanjem ih u ligi, sad mu se raduju, pa tacno nas i treba je.bat, samo za tog i jesmo :clap:
1946~

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 02 jun 2026, 11:21

02 jun 2026, 11:19
Isti oni sto su ga pljuvali za ono pustanje sirokom na kosevu, i ostavljanjem ih u ligi, sad mu se raduju, pa tacno nas i treba je.bat, samo za tog i jesmo :clap:
Ti si neupuceni ker koji laje od sabaha.
Vecu skupinu masovnih idiota na jednom mjestu nisam vidio - TEMA FK SARAJEVO aferim
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 02 jun 2026, 11:23

NajvecaRadosti je napisao/la:
02 jun 2026, 11:09
1.Nije pobjegao
2.Nije ovaj qurca mog spasio jer bi isti rezultat imali da nas je Dzemo Smjecanin vodio,hvala Bogu pa ode.Jos se nesto ljuti ko da je oba pehara uzeo i stvarao 10 sansi po utakmici.Ne bi se sam sjetio da podnese ostavku jer zna da nema gdje sad ko sto kaze njegov CV.
Ne bih se slozio, jer smo imali eksperiment sa Husrefom i 4 poraza u 8 utakmica. Mario je dobro spasio sezonu i izvukao dobar bodovni saldo na kraju. Velika mana su te "bitne" utakmice, kup i superkup su se morali bolje odradit. Pogotovo kup, haj ovamo smo na penale zijanili, al da nas Velez onako pregazi...
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 02 jun 2026, 11:27

Poslije onog bježanja, sada bi morao dobro da se opere kod navijača. Opravdano ili neopravdano, onako se nije trebalo uraditi. Zna se zbog koga, ali bilo je drugačijih načina. Elem.

Ne treba očekivati titulu, kod mene barem, jer prvo nemamo šanse pored Vice i saveza, drugo i da imamo ekipu, opet je on samo na godinu potpisao, što je kratko za nešto ozbiljnije. Ekipa se stvara malo duže od godinu za velike ciljeve. Nek temelje neke napravi.
Nadam se da će doći par pojačanja, ali pojačanja, isto tako mladih nadam se, za 3,4 igrača iz akademije sigurno ima mjesta među 23, 24 da se uče.
Nadam se da neće više dovoditi Braliće, Ristovske ili Ljajiće. Dosta, da odmorimo od tih velikih i istrošenih imena i igrača, da probamo malo drugačije. Sretno Zeka! Samo mojne žatibje :)

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 02 jun 2026, 11:35

napoleon72 je napisao/la:
02 jun 2026, 11:23
NajvecaRadosti je napisao/la:
02 jun 2026, 11:09
1.Nije pobjegao
2.Nije ovaj qurca mog spasio jer bi isti rezultat imali da nas je Dzemo Smjecanin vodio,hvala Bogu pa ode.Jos se nesto ljuti ko da je oba pehara uzeo i stvarao 10 sansi po utakmici.Ne bi se sam sjetio da podnese ostavku jer zna da nema gdje sad ko sto kaze njegov CV.
Ne bih se slozio, jer smo imali eksperiment sa Husrefom i 4 poraza u 8 utakmica. Mario je dobro spasio sezonu i izvukao dobar bodovni saldo na kraju. Velika mana su te "bitne" utakmice, kup i superkup su se morali bolje odradit. Pogotovo kup, haj ovamo smo na penale zijanili, al da nas Velez onako pregazi...
Hvala mu za tu stablizaciju, nakon kriminalnih rezultata poprilicno je izvukao i u svom mandatu samo 5 bodova manje od borca.
Superkup ne treba komentarisati, kada smo u decembru bili u najjacoj formi oni ga pomjere 3-4 mjeseca i potrefi se da smo tu u padu bili i jos u gostima ga igrali
Kup je sramota nad sramotama, znaci da te velez razmontira 4 razlike je bruka. A samo mu je to bio zadatak znaci da osvoji i sto je moralo da se uradi

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 02 jun 2026, 11:37

Propustena godina dana. Al to je kad nemas sistema. Losa uprava, los "vodja".
Generalno, iz korjena se sve treba mjenjati.

Neka je sa srecom novom treneru.

Zoran Zekic je bio, po meni, najkompletniji trener Sarajeva unazad nekoliko godina. Sa svim svojim manama i vrlinama.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 02 jun 2026, 11:42

Zekić je strašan trener, sve ono što nama treba, međutim pojačanja su nam očajna, ja ne znam ko se bavi transfer politikom kluba ali mi smo prije godinu imali duplo jači sastav nego danas, a kako je krenulo nakon ovog prelaznog roka bit cemo u rangu Lištice po kvaliteti kadra...

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 02 jun 2026, 11:44

Zekić je rekao javno da je već poslje Krajove razmišljao o odlasku i da su to i igrači primjetili. Remi protiv Radnika mu je došao kao "kec na desetku" i to iskoristio i naravno da je to bilo šupački s njegove strane jer nas je ostavio u najgorem mogućem peridu za jedan klub.

Dvije stvari oko njegovg odlazka su bar jasne
1. On više nije bio isti nakon onog saopštenja,
2. Ajlino mješanje i upravljanhe igračima.

Po mom mišljenju trebao je otići odmah nakon Posušja i to je to, ovako je jasno ispalo da je kalkuliso sa Evropom a i po pripremi ekipe se to dalo vidjeti, jer su isti "problemi" bili i u junu kao i u avgustu kad je otišao.

Opet, ne trebamo se baviti prošlošću i razdvajati zbog nećeg što je prošlo. Gledajmo naprijed i pokušajmo biti složniji i da nas bude što više na stadionu.
Zekić je trenutno najbolje trenersko riješenje za nas isto kao što je i Mamić za sportskog direktora.
Dajmo im vremena i pustimo ih nek rade.
Sretno.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 02 jun 2026, 11:52

Prije svega, da se na ovaj način zahvalim Mariju Cvitanovicu. Uradio je ogroman posao. I to onaj najgori. Onaj koji niko ne voli, a rijetki ga uopste primjete. Vratio je mir u ekipu koja je nakon Zekica i Husrefa izgledala kao razbijena vojska. Uspio sve to nekako skupiti i ostvariti određeni uspjeh. Hvala, Mario i zelim ti mnogo srece i uspjeha u karijeri, kao i na privatnom planu.
Također zelim pozeliti dobrodošlicu Zoranu Zekicu, po meni, najboljem poslijeratnom treneru Sarajeva. Nadam se da ce u svom ponovnom dolasku ostvariti puni kapacitet, donijeti mnogo radosti navijacima i preci tu magicnu barijeru plasmana u europska takmicenja.
Sretno, Zeka!

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 02 jun 2026, 11:56

Seipronto je napisao/la:
02 jun 2026, 11:42
Zekić je strašan trener, sve ono što nama treba, međutim pojačanja su nam očajna, ja ne znam ko se bavi transfer politikom kluba ali mi smo prije godinu imali duplo jači sastav nego danas, a kako je krenulo nakon ovog prelaznog roka bit cemo u rangu Lištice po kvaliteti kadra...
Tako je, pojačanja u vidu Bubanje, Đorđevića itd su jedini pravi put. Etablirani igrači koji vrijede bar 1mil e, moras ih imati 3-4 ako zelis neki rezultat. Nažalost Đorđević se povrijedio, ali vidjeli smo koliko nam znači Bubanja.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 02 jun 2026, 11:57

HeavyBassBlues je napisao/la:
02 jun 2026, 11:52
Prije svega, da se na ovaj način zahvalim Mariju Cvitanovicu. Uradio je ogroman posao. I to onaj najgori. Onaj koji niko ne voli, a rijetki ga uopste primjete. Vratio je mir u ekipu koja je nakon Zekica i Husrefa izgledala kao razbijena vojska. Uspio sve to nekako skupiti i ostvariti određeni uspjeh. Hvala, Mario i zelim ti mnogo srece i uspjeha u karijeri, kao i na privatnom planu.
Također zelim pozeliti dobrodošlicu Zoranu Zekicu, po meni, najboljem poslijeratnom treneru Sarajeva. Nadam se da ce u svom ponovnom dolasku ostvariti puni kapacitet, donijeti mnogo radosti navijacima i preci tu magicnu barijeru plasmana u europska takmicenja.
Sretno, Zeka!
Protiv Veleža u kupu smo izgledali razbijeniji, nego na početku sezone, za vrijeme Zelića, Hošića i Husrefa.

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 02 jun 2026, 12:01

belosevic23 je napisao/la:
02 jun 2026, 11:56
Seipronto je napisao/la:
02 jun 2026, 11:42
Tako je, pojačanja u vidu Bubanje, Đorđevića itd su jedini pravi put. Etablirani igrači koji vrijede bar 1mil e, moras ih imati 3-4 ako zelis neki rezultat. Nažalost Đorđević se povrijedio, ali vidjeli smo koliko nam znači Bubanja.
Pa naravno, ne možeš dovoditi drugorazredne igrače iz kluba koji se bori za opstanak u Sloveniji i očekivati iskorak u Evropi i borbu za titulu i uz to još puštati najbolje igrače da idu poput Renata, Gulija itd

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 jun 2026, 12:05

02 jun 2026, 11:00
Hajdeee je napisao/la:
02 jun 2026, 10:52
Prespora je ovo ekipa za stil igre koji praktikuje Zekic. Bit ce ovdje dosta promjena. Izvjesno je.
A kakav to stil igre pjesnicki mag praktikuje bgt, pa vec mu se opravdanja nalaze, ja ne mogu, stvarno :puke: :puke:

Onaj drugi kaze: “Sad treba shvatiti da Zekić počinje od 0 i da ponovo mora graditi ekipu i sistem koji je u potpunosti izgubljen u prethodnih 7-8 mjeseci. Ove sezone nema prioriteta, sklopiti igrački kadar i graditi igru.”

AHAAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA SUNCE TI POLJUBIM
Jes mi drago sto onaj demagog leti u pm, NEK se drži Lokomotive.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 02 jun 2026, 12:09

Maroon1946 je napisao/la:
02 jun 2026, 10:26
NisamInSajder je napisao/la:
02 jun 2026, 10:20

Kako god.. Sad treba shvatiti da Zekić počinje od 0 i da ponovo mora graditi ekipu i sistem koji je u potpunosti izgubljen u prethodnih 7-8 mjeseci. Ove sezone nema prioriteta, sklopiti igrački kadar i graditi igru.
Ne slazem se, Zekic zna dobar dio ove ekipe i ovu ligu. Pritom 5 godina nismo konkurentni za titulu. Jedini cilj za ovu sezonu mora biti osvajanje iste.
Ma izgubio si identitet koji je ekipa imala pod Zekićem prvo. Kasnije otišao je veliki gro igrača koji su igrali i bili nosioci ekipe pod Zekićem (Lulić, Soldo, Pavičić, Bubanja, Guliashvili…), kasnije je malo bio sa ovima koji su trenutno tu (Elezi, Ristovski, Bralić). Zekić sigurno poznaje 90% ekipe iz raznih razloga (što im je bio trener u Sarajevu ili drugim klubovima, iz suportnih ekipa itd..). Na kraju kad uzmeš ekipu koja je igrala najviše pod Zekićem u dresu Sarajeva tu su ostali samo Kuprešak, Beganović, Mujkić, Kyeremeh i eto Krdžalić ukoliko ne ode.

Za godinu dana, tj. od ekipe koja je osvojila KUP i eto neka projektirani roster za narednu sezonu tu bi trebali biti samo Kuprešak i Beganović i Kyeremeh. To je naš problem nema kontinuiteta.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: misstianopenaldo, SamoTi4000 i 41 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []