Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)

We are 26
Confiance
Kontakt:

Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)

Post Postao/la Confiance » 02 jun 2026, 10:55

Prvi mec moze otici u svakakvim pravcima. Po meni nema favorita tu, bas 50-50 mec. Remi ne bi bio los, bila bi to solidna baza za dalje meceve

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 02 jun 2026, 10:58

dena24 je napisao/la:
02 jun 2026, 10:54
Uknaac je napisao/la:
02 jun 2026, 10:43
fukara87 je napisao/la:
02 jun 2026, 10:14
Dajem glavu da je Vels jači od ove Kanade, tako da mozemo se sa njima nosit sigurno
Vels je za klasu jači od Kanade ali to ne mora nista da znaci , nasi momci ako udju ozbiljno u utakmicu ne bih trebali imati problema ali ako proradi onaj nas balkanski mentalitet ( ma lako cemo snjima) onda gubimo .
balkanski mentalitet je već proradio čim se počelo laprdat o nekoj prolaznoj grupi. Nije to više ona Kanada od prije pet godina, ozbiljna je to ekipica iako ima dosta mana. Najgore od svega je što naša igra njima ide u prilog. Već vidim Džeku kako ide u sprint duel s onim crncima 40 metara od gola ili neki naš vezni zajebe dodavanje .
Baš nije tačno, ja mislim da više mi njima ne ležimo. Oni ne znaju igrati protiv dobro postavljenih linija, dok staviš dupli blok koji zna da radi posao njihova igra pada u vodu. Ja mislim da imamo veće šanse protiv Kanade nego protiv Katara. Protiv Katara ćeš morati uzeti inicijativu, a slab si u sredini...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 jun 2026, 11:24

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jun 2026, 12:02

Iceplayer je napisao/la:
02 jun 2026, 10:58
dena24 je napisao/la:
02 jun 2026, 10:54
Uknaac je napisao/la:
02 jun 2026, 10:43

Vels je za klasu jači od Kanade ali to ne mora nista da znaci , nasi momci ako udju ozbiljno u utakmicu ne bih trebali imati problema ali ako proradi onaj nas balkanski mentalitet ( ma lako cemo snjima) onda gubimo .
balkanski mentalitet je već proradio čim se počelo laprdat o nekoj prolaznoj grupi. Nije to više ona Kanada od prije pet godina, ozbiljna je to ekipica iako ima dosta mana. Najgore od svega je što naša igra njima ide u prilog. Već vidim Džeku kako ide u sprint duel s onim crncima 40 metara od gola ili neki naš vezni zajebe dodavanje .
Baš nije tačno, ja mislim da više mi njima ne ležimo. Oni ne znaju igrati protiv dobro postavljenih linija, dok staviš dupli blok koji zna da radi posao njihova igra pada u vodu. Ja mislim da imamo veće šanse protiv Kanade nego protiv Katara. Protiv Katara ćeš morati uzeti inicijativu, a slab si u sredini...
nemaju oni igru osim presing i brza tranzicija. e sad nemojte srljati Vasilj/Tahirovic/Basic itd

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 02 jun 2026, 12:22

I jedni i drugi ste upravu. Opet svakako ne treba podcijeniti Kanadu, nabili su Rumuniju u gostima 3-0, pobijedili i Wels u gostima protiv kojeg smo se mi dobro napatili. Itekako treba imati dozu respekta, ali sa druge strane pokazuju neke slabosti koje bi mi disciplinovanim pristupom mogli iskoristiti. Dobra stvar je sto napadaju prema naprijed i ostavljalju dosta prostora prema nazad tu je prilika za nasa krila i bekove. Gledao sam i prethodne utakmice pravili su iste greske. Vjerujem da pravim pristupom mozemo pobijediti Kanadu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jun 2026, 12:53

Kapetan je napisao/la:
02 jun 2026, 12:22
I jedni i drugi ste upravu. Opet svakako ne treba podcijeniti Kanadu, nabili su Rumuniju u gostima 3-0, pobijedili i Wels u gostima protiv kojeg smo se mi dobro napatili. Itekako treba imati dozu respekta, ali sa druge strane pokazuju neke slabosti koje bi mi disciplinovanim pristupom mogli iskoristiti. Dobra stvar je sto napadaju prema naprijed i ostavljalju dosta prostora prema nazad tu je prilika za nasa krila i bekove. Gledao sam i prethodne utakmice pravili su iste greske. Vjerujem da pravim pristupom mozemo pobijediti Kanadu.
To je tacno, samo sto su jedno prijateljske, a drugo kljucni mecevi kvalifikacija plus baraz. Nabili bi i mi Makedonce da smo izasli u najjacem sastavu i da nam je sta znacila ta utakmica.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 02 jun 2026, 13:13

Nema od ovoga ništa haman.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 02 jun 2026, 13:15

DamirT je napisao/la:
02 jun 2026, 12:53
Kapetan je napisao/la:
02 jun 2026, 12:22
To je tacno, samo sto su jedno prijateljske, a drugo kljucni mecevi kvalifikacija plus baraz. Nabili bi i mi Makedonce da smo izasli u najjacem sastavu i da nam je sta znacila ta utakmica.
Ima i toga, Kanadjani su zadnjih godinu dana igrali samo prijateljske. Isto tako ne zabijaju puno golova po mecu.

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 02 jun 2026, 13:29

Abysmal defending. Any competent striker would have us 2-0 down in the first 30. Play like this and we'll be lucky to get 1 point off Qatar.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 jun 2026, 14:01

231983 je napisao/la:
02 jun 2026, 08:41
Ghuraba je napisao/la:
02 jun 2026, 05:27
Odlicni su oni bili u drugom poluvremenu, kad su presli da igraju u dosta drugacijem sistemu u odnosu na prvo poluvrijeme (u prvom su haman igrali nesto slicno kao mi - 4-2-4 s dva krila i dva centarfora). Dobro kombinuju, dobro se krecu bez lopte i stalno mijenjaju mjesta. Konstantno im neko utrcava u prostor i zbog toga fokus mora biti na 200%. Ovaj neki kosonja Nelson sto je dao drugi go je bio bas opasan. Malo ga potrazio po netu, frajer ko da ne postoji. :lol: Moguce da je on uskocio umjesto povrijedjenog 'Meksikanca'. Sve u svemu, nimalo naivna reprezentacija, ali daleko od toga da su nepobjedivi. Moj neki dojam je da su jaci od Rumuna, ali losiji od Velsana. Rekao bih da su im defanzivci nesto losiji dio ekipe, mada tu imaju dosta rovitih igraca i pitanje je u kakvoj ce oni biti formi.
Boga mi druze svaka tebi cast kad si ustao u ono doba da gledas prijateljsku Kanada-Uzbekistan!
Hvala na informacijama. I ja sam se zacudio sto je ove izveo u prvom poluvremenu, a eto moguce je da je neka povredica. Prije to nego da ne mogu vise od pola sata. Jer ako je ovo drugo u pitanju, onda bi ih valjda stavio zadnjih pola sata, ne u prvih 11.
Citam neke kanadske medije, vidim pišu da je izasao zbog "opreza", ali i oni pisu da je imao led na istoj nozi koju je lomio ranije. Tako da... mislim da je rano za reci hice li biti spreman za nas.
Ovaj kadar je prikazan na pocetku drugog poluvremena. Nesto kontam da su male sanse da ce rizikovati s njim protiv nas. I dobar dio ostalih defanzivaca im izlazi iz duze pauze.
U prvih 35 minuta, pa i cijelo prvo poluvrijeme, definitivno se moze reci da je Uzbekistan bio konkretniji i opasniji. Medjutim, ovi su bas mljeli u drugom poluvremenu. Moj utisak je da oni nisu ekipa protiv koje se treba braniti jer se puci kad-tad. Odbrana i golman im ne djeluju nista posebno i bar sinoc su bili totalno pogubljeni dok je Uzbekistan napadao i vrsio pritisak. Mozda u tome trebamo traziti svoj nacin igre, mada ne vjerujem da ce oni protiv nas izaci u toj 4-2-4 formaciji.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 02 jun 2026, 14:06

Kanada - BiH X
Katar - Svica 2

Svica - BIH 1
Kanada - Katar 1

Kanada - Svica X
Katar - BIH 2

stanjejepsihoticno
Kontakt:

Post Postao/la stanjejepsihoticno » 02 jun 2026, 14:09

Ghuraba je napisao/la:
02 jun 2026, 14:01
231983 je napisao/la:
02 jun 2026, 08:41
Ghuraba je napisao/la:
02 jun 2026, 05:27
Odlicni su oni bili u drugom poluvremenu, kad su presli da igraju u dosta drugacijem sistemu u odnosu na prvo poluvrijeme (u prvom su haman igrali nesto slicno kao mi - 4-2-4 s dva krila i dva centarfora). Dobro kombinuju, dobro se krecu bez lopte i stalno mijenjaju mjesta. Konstantno im neko utrcava u prostor i zbog toga fokus mora biti na 200%. Ovaj neki kosonja Nelson sto je dao drugi go je bio bas opasan. Malo ga potrazio po netu, frajer ko da ne postoji. :lol: Moguce da je on uskocio umjesto povrijedjenog 'Meksikanca'. Sve u svemu, nimalo naivna reprezentacija, ali daleko od toga da su nepobjedivi. Moj neki dojam je da su jaci od Rumuna, ali losiji od Velsana. Rekao bih da su im defanzivci nesto losiji dio ekipe, mada tu imaju dosta rovitih igraca i pitanje je u kakvoj ce oni biti formi.
Boga mi druze svaka tebi cast kad si ustao u ono doba da gledas prijateljsku Kanada-Uzbekistan!
Hvala na informacijama. I ja sam se zacudio sto je ove izveo u prvom poluvremenu, a eto moguce je da je neka povredica. Prije to nego da ne mogu vise od pola sata. Jer ako je ovo drugo u pitanju, onda bi ih valjda stavio zadnjih pola sata, ne u prvih 11.
Citam neke kanadske medije, vidim pišu da je izasao zbog "opreza", ali i oni pisu da je imao led na istoj nozi koju je lomio ranije. Tako da... mislim da je rano za reci hice li biti spreman za nas.
Ovaj kadar je prikazan na pocetku drugog poluvremena. Nesto kontam da su male sanse da ce rizikovati s njim protiv nas. I dobar dio ostalih defanzivaca im izlazi iz duze pauze.
U prvih 35 minuta, pa i cijelo prvo poluvrijeme, definitivno se moze reci da je Uzbekistan bio konkretniji i opasniji. Medjutim, ovi su bas mljeli u drugom poluvremenu. Moj utisak je da oni nisu ekipa protiv koje se treba braniti jer se puci kad-tad. Odbrana i golman im ne djeluju nista posebno i bar sinoc su bili totalno pogubljeni dok je Uzbekistan napadao i vrsio pritisak. Mozda u tome trebamo traziti svoj nacin igre, mada ne vjerujem da ce oni protiv nas izaci u toj 4-2-4 formaciji.
Kakav su im bekovi,logicno tu cemo najvise napadat preko kerima i esmira,znam da je jedan od bekova ovaj johnston iz seltika,a ovog drugog ne znam,samo da ne bude Daviesa i top

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 02 jun 2026, 14:32

Kanada - BiH 2
Švicarska - BiH x
BiH - Katar 1

BiH - Meksiko 1

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 jun 2026, 14:48

stanjejepsihoticno je napisao/la:
02 jun 2026, 14:09
Kakav su im bekovi,logicno tu cemo najvise napadat preko kerima i esmira,znam da je jedan od bekova ovaj johnston iz seltika,a ovog drugog ne znam,samo da ne bude Daviesa i top
U prvom poluvremenu tanki, pogotovo lijeva strana. Poceli su s Laryeom lijevo, pa ga je zamijenio ovaj iz Hajduka. Poslije u drugom poluvremenu nisam uspio ni zapaziti ko im igra bekove, jer su bas napadali i konstantno mijenjali mjesta. :mrgreen: Mislim da na tome i trebamo bazirati nasu igru, jer smo po krilima najjaci.

Btw, ova dvojica njihovih krila iz prvog poluvremena (jedan je iz Villarreala desno, drugi je Amirov saigrac iz Hulla lijevo) su itekako opasni igraci, samo sto ekipa generalno nije izgledala kako treba.

Grunf
Kontakt:

Post Postao/la Grunf » 02 jun 2026, 15:20

Svasta vi nešto kombinujete i stavljate nas u isti koš sa kanadom, neki čak i sa svicom. Moramo biti svjesni da je utakmica sa kiprom u gostima 2-2 bila prije samo godinu dana. Pa taj nas je kipar ubio trkom, bas nas napatili. Ne leže nam takve ekipe. Ja sam se predstravio kad sam vidio sta su i kako Kanađani uradili Rumuniji.

Tacno je da je od Kipra napravljena okosnica i sljedeće 4 utakmice su bile konstantan rast, gdje su dokazali da kad su maksimalno fokusirani i disciplinirani, mogu odigrati i tvrdo i kreativno u napadu.
S kanadom je stvarno otvoren svaki rezultat i ne smijemo upasti u tunel ležernosti, sto je često karakteristika naših ekipa u ovakvim situacijama.
Sa svicom je prepisana utakmica kao s Austrijom, s tim sto su ovi na papiru još jači.
Kad bi iz prve dvije izvukli 4 boda bilo bi kao plasman u polufinale.

Sogandolma21
Kontakt:

Post Postao/la Sogandolma21 » 02 jun 2026, 17:01

Nitko iz odbrane Kanade ove sezone nije odigro preko 10 utakmica kolko vidim.
NKŠB

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 02 jun 2026, 17:12

Vlade Divac bez postavljenog pitanja kaze da ce navijati za Bosnu. Krv nije voda. Zna li ko sta mu dodje Nurkic?

Querty
Kontakt:

Post Postao/la Querty » 02 jun 2026, 17:26

Iceplayer je napisao/la:
02 jun 2026, 14:32
Kanada - BiH 2
Švicarska - BiH x
BiH - Katar 1

BiH - Meksiko 1
Da nije malo. :urnebes:

Kan x
Švi x1
Kat 1

4-5 bodova puna šaka brade...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 jun 2026, 17:28

Jesu i ovi Kanadjani retardirani na tribinama ko Amerikanci sa navijanjem?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 02 jun 2026, 17:30

Najveća kanadska zvijezda potvrdila: "Neću igrati protiv BiH"

Naime, prva zvijezda selekcije Kanade i standardni član minhenskog Bayerna Alphonso Davies, potvrdio je da neće igrati u ovom meču.

Razlog tome je obnovljena povreda koju je nedavno doživio na utakmici svog kluba.

"Prva utakmica turnira neće biti moguća", rekao je Davies. „Ali vidjet ćemo što će biti u drugoj, trećoj, možda ako prođemo grupnu fazu. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Sve ovisi o mojoj rehabilitaciji i kako će moje tijelo reagirati na liječenje, te koliko brzo mogu ozdraviti i, očito, (postati) što zdraviji, a da ništa ne riskiram", kazao je Davies i dodao:

"Naravno da želim igrati na Svjetskom prvenstvu, naravno da želim igrati pred državom, svojom porodicom i prijateljima te pomoći momčadi koliko god mogu“, rekao je Davies. „Ali opet, postoje stvari koje kao fudbaler morate shvatiti, poput, posebno povreda koje se događaju jedna za drugom, ne možete ih baš požurivati. Najbolje što možete učiniti je da se ponekad morate žrtvovati."

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, Baidu [Spider], MostarNeretva i 37 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []