Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Kupuje li iko olx profile, imam profil iz 2012, 100%, sa 6000+ olx poena 
Jaki su u financijama, osiguranju i pravnim uslugama. Također, imaju snažan sektor biotehnologije.
Gledajući Globani index inovacija, prošle godine nalazili su se na visokom 7. mjestu. Praćene su kriterije tipa ljudski kapital, institucije, tehnologija i kreativni rezultati, kao i sofisticiranost tržišta te poslovanja.
Skoro 40 posto el energije dobijaju iz vjetra i nuklearke (27 + 12 posto).
A smooth sea never made a skilled sailor.
- sirBobbyMoore
- Kontakt:
Gdje ti to sve citas pa nama ovdje solis pametAsteriks je napisao/la: ↑02 jun 2026, 10:24Jaki su u financijama, osiguranju i pravnim uslugama. Također, imaju snažan sektor biotehnologije.
Gledajući Globani index inovacija, prošle godine nalazili su se na visokom 7. mjestu. Praćene su kriterije tipa ljudski kapital, institucije, tehnologija i kreativni rezultati, kao i sofisticiranost tržišta te poslovanja.
Skoro 40 posto el energije dobijaju iz vjetra i nuklearke (27 + 12 posto).
Šalu na stranu svaka cast na snazi da trazis tolike informacije i dijelis ih.
Mah, neko čita neke zanimljive vijesti, a kod mene ti je to preplata npr. na biznis The Telegraph, onda bliknem nekakve statistike.
Neko čita Focus.de ono površno, a ja uz kahvu eglenišem Wirtschaft nachrichten, onda agrar itd. Mehanizacija, mašine, historija i privreda. Oko toga se otprilike vrtim.
Volim recimo poljoprivredne infografike. Opuštaju me.
Neko čita Focus.de ono površno, a ja uz kahvu eglenišem Wirtschaft nachrichten, onda agrar itd. Mehanizacija, mašine, historija i privreda. Oko toga se otprilike vrtim.
Volim recimo poljoprivredne infografike. Opuštaju me.
Vjerovatno znas ali preporucujem da citas zeit de, top su.Asteriks je napisao/la: ↑02 jun 2026, 11:04Mah, neko čita neke zanimljive vijesti, a kod mene ti je to preplata npr. na biznis The Telegraph, onda bliknem nekakve statistike.
Volim recimo poljoprivredne infografike. Opuštaju me.![]()
Da, odlični su.Neutral je napisao/la: ↑02 jun 2026, 12:47Vjerovatno znas ali preporucujem da citas zeit de, top su.Asteriks je napisao/la: ↑02 jun 2026, 11:04Mah, neko čita neke zanimljive vijesti, a kod mene ti je to preplata npr. na biznis The Telegraph, onda bliknem nekakve statistike.
Moj neki njemački top 3 - Handelsblatt, FAZ i Tagesschau.
Kod Engleza The Telegraph, gdje imam godišnju pretplatu, sića 30ak eura.
Onda globalno Al Jazeera i sl.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Asteriks - pola covjek, pola statistikasirBobbyMoore je napisao/la: ↑02 jun 2026, 10:56Gdje ti to sve citas pa nama ovdje solis pamet![]()
Šalu na stranu svaka cast na snazi da trazis tolike informacije i dijelis ih.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jesi našao torygraph od svih engleskih, to ti je desničarski medij, isto kao što je Guardian ljevičarski nastrojen, ovi su još gore u desno, uzmi radije FT i/li EconomistAsteriks je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:10Da, odlični su.Neutral je napisao/la: ↑02 jun 2026, 12:47Vjerovatno znas ali preporucujem da citas zeit de, top su.Asteriks je napisao/la: ↑02 jun 2026, 11:04Mah, neko čita neke zanimljive vijesti, a kod mene ti je to preplata npr. na biznis The Telegraph, onda bliknem nekakve statistike.
Moj neki njemački top 3 - Handelsblatt, FAZ i Tagesschau.
Kod Engleza The Telegraph, gdje imam godišnju pretplatu, sića 30ak eura.
Onda globalno Al Jazeera i sl.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Iskreno zanimaju me rubrike pod biznis, iranska kriza i travel.
Imaju taj neki tradicionalni šmekerski stil, odlične infografike sa provjerenim izvorima itd.
Imaju taj neki tradicionalni šmekerski stil, odlične infografike sa provjerenim izvorima itd.
- kraljttbvb
- Kontakt:
U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM
Dobri zakoni, valjda su europski
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Pa ako pretekneš kolonu od 10 automobila i murija te vidi, dobite ćeš kaznu. Isto tako možeš se opet vozit a da se ne vežeš, i ako te ne vidi niko, nećeš dobiti kaznu.kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM![]()
Dobri zakoni, valjda su europski![]()
Što se mene tiče sve isto. Može vezanje biti i 1000 KM što se mene tiče, ionako me nikada u životu murija nije zaustavila zbog toga.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
-
19vendetta87
- Kontakt:
Meni je to nigdje veze. Koga ja ugrozavam u saobracaju, ako nisam vezao pojas?kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM![]()
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
Marokanci58
- Kontakt:
Vidis kao što si ti poglup ovdje, tako ima i glupih u saobraćaju. Pojas je tvoja sigurnost jer ako sam ja glup i neoprezan u saobraćaju i zabijem se u tebe možda tebi nedužnom taj pojas spasi glavu, je li imamo potencijalno manje jednu žrtvu? Imamo.19vendetta87 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 15:40Meni je to nigdje veze. Koga ja ugrozavam u saobracaju, ako nisam vezao pojas?kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM![]()
BRATSTVO GRAČANiCA
Tebrox, sta te ovo vredjaju ovdje? Ne dozvoljavaj si to.19vendetta87 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 15:40Meni je to nigdje veze. Koga ja ugrozavam u saobracaju, ako nisam vezao pojas?kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM![]()
-
19vendetta87
- Kontakt:
Jesam li ja tebe ili zivot nekog drugog ucesnika saobracaja ugrozio tim postupkom?Marokanci58 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 15:46Vidis kao što si ti poglup ovdje, tako ima i glupih u saobraćaju. Pojas je tvoja sigurnost jer ako sam ja glup i neoprezan u saobraćaju i zabijem se u tebe možda tebi nedužnom taj pojas spasi glavu, je li imamo potencijalno manje jednu žrtvu? Imamo.19vendetta87 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 15:40Meni je to nigdje veze. Koga ja ugrozavam u saobracaju, ako nisam vezao pojas?kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58
U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KM![]()
Ugrozavam svjesno sebe i svoj zivot, kao sto i alkoholicar ugrozava svoje zdravlje prekomjernom konzumacijom alkohola...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa to je bahata vožnja, par hiljada kazne, dva boda i šest mjeseci zabrane.kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM![]()
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Osoba koja ne veže pojas ima mnogo veće šanse da pogine ili zadobije trajni invaliditet.19vendetta87 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 15:40Meni je to nigdje veze. Koga ja ugrozavam u saobracaju, ako nisam vezao pojas?kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM![]()
Kreš testovi se rade na 65 km/h i već tu djeluju ogromne sile. U slučaju da nisi
vezan, tvoje tijelo postaje kao projektil koji se katapultira, pogotov pri većim brzinama.
Znači ozbiljan rizik. I kakva bi to onda bila vlast i zakoni da ne vode brigu o životu građanina, ako već on sam o sebi ne brine. Slučaj za psihijatrije, jer ko ne brine o sebi, ne brine ni o drugima.
Isto kao da želiš se baciti sa zgrade. Odmah bi ljudi pozvali vatrogace i policiju. Koga ugrožavaš, prvo naravno sebe ali i tvoju familiju, prijatelje, a nekima ne daj Bože može pozliti.
Civilizovan čovjek nije divlje, sebično biće.
Probaj pred policijom preteći 10 auta u krivini pa nam javi kako si prošao.kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM![]()
- kraljttbvb
- Kontakt:
Cuj vlast vodi brigu o nama
Izvini, ali moram se grohotom nasmijati jos jednom
Ovo su progurala osiguranja, da manje odšteta isplaćuju, ovaj zakon veze nema sa našom sigurnošću...