FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
45
11%
Drugi
41
10%
Treći
136
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
34
8%

Ukupno glasova: 403

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 03 jun 2026, 03:44

SHZ82 je napisao/la:
02 jun 2026, 20:55
pitanje je sa cim se ZZ krenuti, jel se vracamo na 352 ili cemo ipak ici na 4 nazad. Mario je tu dosta konbinovao.
Evo bas me zanima, jer Korda u onom podcastu rece da 3 nazad nije sistem koji Zekic forsora ali je ovde bio prinudjen jer su mu takvi igraci servirani.
Elem vjerujem da cemo do kraja vikenda imati predstavljanje i da cujemo koji su planovi
Utakmice koje su mu obilježile dosadašnju trenersku karijeru, dvije pobjede sa Osijekom protiv PSV-a (2 x 1:0), odradio je sa 4-2-3-1. Vidjecemo kroz prve prijateljske utakmice, sta planira forsirati. Bitno je da Mamic i on sto vise popune roster, do prozivke, najkasnije do odlaska na glavni dio ljetnih priprema.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 03 jun 2026, 07:35

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 jun 2026, 23:46
NajvecaRadosti je napisao/la:
02 jun 2026, 23:25
Znaci Kosi predstavljen,Galesic i Mikic potpisali i ovaj Caraballo dolazi.Grbic i Roncal u pregovorima+ova dvojica bugara
Zasad
Koja dva Bugara? Vidio sam za onog beka, koji još?
Eno ih na granici, 3 godine cekaju da dodju
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 03 jun 2026, 07:48

Jet2Holiday je napisao/la:
03 jun 2026, 07:35
02 jun 2026, 23:46
Znaci Kosi predstavljen,Galesic i Mikic potpisali i ovaj Caraballo dolazi.Grbic i Roncal u pregovorima+ova dvojica bugara
Zasad
Koja dva Bugara? Vidio sam za onog beka, koji još?
Eno ih na granici, 3 godine cekaju da dodju
Ma ima tome i više...
Ti bugari koji su zapeli na granici, spominjali se u vrijeme Sharbinija, ako mislimo na iste :mrgreen:

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 03 jun 2026, 08:20

Pustite se suplje i titula i opet ovih nekih spektakularnih pojacanja iz egzoticnih zemalja. Daj da pokupimo ovo iz nase lige sto valja, recimo hrkac bi nam legao ko samar budali

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 03 jun 2026, 08:31

Zasad
Kakav Galesic bolan, mislis na Niku iz Dinama?!
Covjek dokapetan, mlad jos, Standardan na proljecu kod dinama i platila ga 3,5 miljuna € 2025

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 jun 2026, 08:33

DzaniMehmet je napisao/la:
03 jun 2026, 08:31
Zasad
Covjek dokapetan, mlad jos, Standardan na proljecu kod dinama i platila ga 3,5 miljuna € 2025
Misli na Antonia Galešić koji bi trebao doći iz Orijenta..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 03 jun 2026, 08:44

03 jun 2026, 08:33
DzaniMehmet je napisao/la:
03 jun 2026, 08:31
Zasad
Misli na Antonia Galešić koji bi trebao doći iz Orijenta..
Haha okkk hvala 🤓

StriktnoZlo
Kontakt:

Post Postao/la StriktnoZlo » 03 jun 2026, 08:49

Pitar6785 je napisao/la:
02 jun 2026, 20:16
Nemogu se slozit da je ZEKIC IMAO BOLJE REZULTATE OD CVITANOVICA, niti da je Zekic imao slabije igrace nego cvitanovic, niti da je Zekic preuzeo klub u tezim okolnostima.

Zekic se zalio jer je izgubio 5 dana ljetni priprema, njegovo imenovanje je po njemu trebalo bit 5 dana ranije.

Dosao je na pocetku priprema ekipa bila poprilicno ok i sa kosturom plus vracen Gulijashvili sa posudbe.

Takodje pojacao je ekipu sa 3 igraca po njegovoj zelji BUBANJA PAVLOVIC I LULIC

PLUS DJORDJEVIC SA KIM SE POGODILO KAO POJACANJEM

ZNACI Guli pavlovic lulic djordjevic plus rogic koji je tu bio duze nije branio al se covjek dohavizo.

Renan keremeh beganovic jovic

Plus promocija Jatte

Dok je cvitanovic dosao u ekipu koja je osvoila 1 bod po utakmici u 9 kola. Koja je primila 18 golova u 9 utakmica koja je dala 12 golova, ekipa koja je imala 5 standardni igraca povrijdjeni Elezi Adem beganovic cimirot krdzalic i golman koji se tek vratio tad kad je dosao mario dosao, plus prodaja Jatte. Covjek je odradio vrhunski posao, garantujem da je Jakirovic dosao umjesto Marija nebi bolji rezultat imao.

Nastavak prvenstva PRODAJA NAJBOLJA DVA IGRACA GULIJASHVILI I MLINARIC plus povreda RENANA.

Takodje roster se skratio dosao je Menalo koji nije bio standardan u rijeci, i karlos koji nije imao klub 4 mjeseca.

Takodje dosao iz osjeka povrijdjen posudba i stoper ivanesevic takodje kao posudba plus hujber i vracen turkes

Uz to sve sa minusom od 15 boba nad borcem i minusom oko 13 boba nad zrinjskijem kad je tek dosao presao je zrinjski (cinjenica jeste da je zrinjski igrao evropu i uzeo kup i super kup) i otisao je SAMO -5 boba iza borca. Kazem samo ako uzmemo samo utakmicu na kosevu protiv prijedora to ti dodje na -3. A sjeticemo se samo sloge i vodjenje juniora da igraju protiv borca netreba nista vise pa utakmica birac velez 1-1 i 2-2 zna.

Naravno najvise mu se zamjera kup utakmica sa velezom, jalovo jesmo izgledali ali smatram da je Spahic dobio crveni u 55 minuti da bi prosli, takodje u mostaru smo bili mnogo bolji u prvih 20 minuta dok sudija nije dao direktan cevenin i tom odlukom je unio totalnu pometnju u ekipu. Koja je bila vec tesko uzdrmana sa teskom kradjom na kosevu protiv rudara utakmicu prije kao prvom (kup utakmice prije toga)Uz to Mario je dao ogroman broj minuta akademcima mladim igracima.

Takodje VELEZ JE bio mnogo tezi protivnik u kupu nego zrinjski i borac prosle godine. Mi kad smo igrali protiv zrinjskog oni su tad povukli potez sezone i iskocili su iz kupa i to im je donijeli titulu, a to je borca kostalo titule jer upravo te dvije utakmice protiv nas su njih dodatno istrosile i smatram da su uvidjeli da ce izgubit titulu ako prodju u finale i sigurno nisu igrali full gasom.

Velez je igracki bio slabi od ovih protivnika al je sve ulozio u kupu i nije to velez kojeg je borac nakanto niti zrinjski (izuzmemol zadnju utakmicu) a i mi smo ih minimalno pobjedili za bodeve. Velez nije kanta ekipa a velki se kredit zekicu da je za izbacivanje zrinjskog i borca u kupu.

Ljepsu igru smo imali pod Zekicem, koji je odradio ljetne pripreme sa ekipo, dok Mario je igrao na bodove i igrao je cvrsce odbranu, i to je to.

Plus VREMENSKE NEPOGODE U SARAJEVU I ANTALI NA ZIMSKIM PRIPREMAMA SU I PRIPREME DOBRO POREMETILE
Zekića su klali 3 tekme unaprijed, a Maria nisu imali potrebe. Ovoj ekipi Maria da si jednom ishabo, lupam penal u 90 nepostojeći, ne bi ih niko vratio u život tako da nema potrebe o tome pričati.
"Sve laže onaj mali ..."

ULTRAGOTIVA

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 03 jun 2026, 09:02

Zekić je imao bolje rezultate od Maria jer je osvojio trofej. Kraj diskusije.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 03 jun 2026, 09:17

Zar neko poredi najboljeg poslijeratnog trenera FKS i Maria Cvitanovica. :crazy:

DoSmrtiOdani87
Kontakt:

Post Postao/la DoSmrtiOdani87 » 03 jun 2026, 09:19

mnon46 je napisao/la:
03 jun 2026, 09:02
Zekić je imao bolje rezultate od Maria jer je osvojio trofej. Kraj diskusije.
Crtati im treba.
OSNOVALA PARTIJA, PODRŽALA ČARŠIJA

Laganini1986
Kontakt:

Post Postao/la Laganini1986 » 03 jun 2026, 09:24

Zekic je bolji strucnjak od Cvitanovica sto mu sami CV govori . Pa ovdje niko nije znao za Cvitanovica kad je imenovan ,a za Zekica smo boga mi znali.
Da je imao svojih mana kad je vodio nas klub jeste.
Sad zna gdje dolazi i sta ga ceka ,tako da je i to prednost.
Samo njegov odnos sa mamicem ne znam kako ce to funkcionisati poslije dva uvezana losa rezultata.
Znajuci sta je mamic uradio bjelici kad je bio u dinamu ,nista me ne bi cudilo da ce i ovdje biti svega.
Zoran ne voli niko da je iznad njega ,e sad mozda se promjenio 😎

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 jun 2026, 09:25

Cvitanović nije materijal trenera koji će donijeti trofeje.
Odradio je posao kad je trebalo uskočiti, hvala mu.
Koševo Zapad

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 03 jun 2026, 09:27

Kolumbijac iz saudije sto treba doci imao ugovor tamo mjesecno 110k dolara, kako li smo ga uspjeli nagovorit da dodje u nasu ligu, Bog zna samo. Svaka cast upravi, momak masina, mlad i ima potencijala ko sto je i viveros bio. Samo ovaj je vec imao ozbiljan angazman. Bravo Mamicu!
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

StriktnoZlo
Kontakt:

Post Postao/la StriktnoZlo » 03 jun 2026, 09:32

Meni je i dalje za Viverosa nejasno sve... ko je tu koga zayebo ili htio zayebat, ali šta smo mi pustili olako...
doduše nismo pustili uzelo se keša, ali ono je ubica.
"Sve laže onaj mali ..."

ULTRAGOTIVA

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 jun 2026, 09:33

plisek je napisao/la:
03 jun 2026, 09:27
Kolumbijac iz saudije sto treba doci imao ugovor tamo mjesecno 110k dolara, kako li smo ga uspjeli nagovorit da dodje u nasu ligu, Bog zna samo. Svaka cast upravi, momak masina, mlad i ima potencijala ko sto je i viveros bio. Samo ovaj je vec imao ozbiljan angazman. Bravo Mamicu!
A nema Penerande... :rol: :rol: :rol:

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 03 jun 2026, 09:37

StriktnoZlo je napisao/la:
03 jun 2026, 09:32
Meni je i dalje za Viverosa nejasno sve... ko je tu koga zayebo ili htio zayebat, ali šta smo mi pustili olako...
niko nikog nije zajebao, momak dosao, nije mu se svidjela liga i grad, uprava pocela trazit opciju da ga proda i nasla na kraju. Momak je masina danas, vrijedi preko 10 miliona, na spisku za svjetsko
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 03 jun 2026, 09:38

Ispricano xx puta i potvrđeno s vise strana, nije mogao da se navikne ali nikako, potonuo lik totalno bio, trazio raskid na svoju stetu, nasi opet mudro uradili nisu se svadjli, jer je Mirvic imao neku dobru vezu s njim pa se istrpilo na kraju ozbiljna lova se uzela na njemu..

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 03 jun 2026, 09:40

Vanja8 je napisao/la:
03 jun 2026, 09:33
plisek je napisao/la:
03 jun 2026, 09:27
A nema Penerande... :rol: :rol: :rol:
eno ga hara drugom venecuelanskom ligom sa ucinkom od jednog zutog :urnebes: :urnebes: citava ekipa im 900k, sam Nido kostao 3 put toliko :urnebes: :urnebes: :urnebes:
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 jun 2026, 09:41

Od ukupno 9 minuta kod Varešanovića/Rožmana prije nepune tri godine, do vrijednosti 10 miliona eura i statusa drugog strijelca brazilske lige.Samo zbog prejake konkurencije, izvisio sa konačnog spiska za SP.
To da se nije mogao uklopiti je po meni glupost, izmišljotina.Onaj Mulato se uklopio u Konjicu i Posušju, nekad davno onaj Fil Džekson se isto uklopio u Zenici i Laktašima (oženio ženu iz Laktaša), a eto Viveros se nije mogao uklopiti u gradu od pola miliona ljudi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Vanja8 i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []