Slazes se da je veci potencijal od Jusufa? Na osnovu cega, jeste li vi ikad gledali to dijete?
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
-
costacurta08
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Ja smatram da jeste i bi da nije imao tih nekih obiteljskih dešavanja i opstrukcija sigurno bi već imao solidnu minutažu u nekom ABA ligašu.
Bio je jedan od glavnih igrača u Brčko Distriktu u A2 ligi, postizao po 30 poena, uvijek dvocifren u skokovima. U juniorima nastupao za Basket i u predzadnjoj utakmici sam je pobijedio juniore OKK postigavši 42 poena.
Nemoj upoređivati Jusufa sad i Nurkića sad. Uporedi razvoj u godinama.
Jusuf prvi nastup u reprez imao za U18. Kenan je mnogo suptilniji i izizetno inteligentan momak.
On, nazalost, nije ni 10% talenat i potencijal kao Jusuf. Juka je u ovim godinama bio najbolji centar aba lige, a Keno nije mogao do minutaze u Basketu pored centara koji su poslije otisli u A2 ligu jer su i oni ispali iz rotacije. U Brckom nije zabijao po 30 poena, nego ponekad oko 20 (rijetko kad je isao preko), ali to je amaterska liga koju igraju ljudi s basketa. Tu rijetko ko ima i 2 metra visine, a niko ne trenira kao profesionalac. I onda on dodje sa svojih 208 cm i rukama do poda, u treningu je svaki dan i logicno da ce skakati i zakucavati kao lud.costacurta08 je napisao/la: ↑03 jun 2026, 16:22Ja smatram da jeste i bi da nije imao tih nekih obiteljskih dešavanja i opstrukcija sigurno bi imao solidnu minutažu u nekom ABA ligašu.
Bio je jedan od glavnih igrača u Brčko Distriktu u A2 ligi, postizao po 30 poena, uvijek dvocifren u skokovima. U juniorima nastupao za Basket i u predzadnjoj utakmici sam je pobijedio juniore OKK postigavši 42 poena.
Idealno bi bilo da ga Misko posalje u neki KLS klub gdje ce imati sigurnu minutazu, pa da se kroz par godina pokusa izboriti za aba ligu. Samo me je strah da na kraju ne uradi s njim ono sto je uradio s Amarom Mehicem...
-
Helemnejse
- Kontakt:
Kenan stao uz oca protiv Jusufa i snajke?
Sjećam ga se iz U16 reprezentacije 2023. godine. Iskreno, tada nije pokazao ništa posebno, nije mu ni data neka prilika, ali to ne mora značiti mnogo jer je konkurencija na poziciji centra bila jaka. Tu su bili Eman Jašarević, Novak Manojlović i Kenan Nurkić. Ni Novak ni Kenan tada nisu bili previše primijećeni jer je Eman jednostavno dominirao i bio u prvom planu.
Međutim, to se kasnije promijenilo – u U18 reprezentaciji 2025. godine Novak je bio taj koji je definitivno ostavio jači utisak i po mom mišljenju izdominirao u odnosu na Emana, umjesto Nurkića treći centar je bio Marko Protrka.
Zato nastupe iz 2023. ne bih uzimao kao konačno mjerilo za bilo koga od njih, ali se toga sjećam.