12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Al pazi zadnji red na ovoj tribini. Neces ni vidjeti teren od dijela ovog krova.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa nece valjda fifa i lokalne vlasti dozvoliti da svjetsko koristi tribinu koja nije projektovana za hiljade ljudi koji skacu i navijaju. Takve stvari se proracunavaju unaprijed, ukljucujuci dinamicka opterecenja od navijanja, vjetra i max kapaciteta. Sigurnost ove tribine ja najmanji problem.AmorVincitOmnia je napisao/la: ↑03 jun 2026, 16:08Ruzan stadion sa montaznim tribinama na skelama. Stvarno ne mogu da vjerujem da im je FIFA ovo dozvolila.Ovo bi potencijalno moglo biti pravo opasno.
Mozda su kanadski hokejaski navijaci staticni ali fudbalski navijaci pjevaju, skacu, plesu... Da li ce ove tribine to izdrzati?
Eto mi ćemo reći tako jednoj organizovanoj zemlji kako treba da naprave stadion za SP. Ipak smo mi organizovali puno takmičenja.
U Rusiji je ista ovakva tribina bila na jednom od stadiona. Znaci moze, boli njih ****.
-
stanjejepsihoticno
- Kontakt:
Ma meni se generalno ne sviđaju stadionu na ovom SP,90% stadiona uopšte nisu pravi fudbalski stadioni i to mi nekako nema taj neki šmek kad se igra fudbalska tekma,vidi se jasno da to nije pravi fudbalski stadion
-
AmorVincitOmnia
- Kontakt:
Kao gosti i ucesnici prvenstva imamo pravo na to. Ako kanadjanima to smeta mozda se nisu trebali upustati u organizovanje prvenstva? Sigurnost nasih navijaca je najbitnija stvar. Nema nas sto miliona, moramo se boriti za svakog od nas...
Vjeruj mi ja bih prvi pljuvao na nas kada bi mi organizovali neko takmicenje i napravili klimave montazne tribine za navijace.
Najgore da se ovo desi kod nas, citav svijet bi ismijavao. Kao npr stadion u Zenici kad su Talijani sra.li, a 80% stadiona im u raspadu teskom.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Naravno da imamo pravo da im kazemo kad naprave ovu skalameriju od tribine
Sramota
Sramota
4-IN-A-ROW
+1viKK je napisao/la: ↑03 jun 2026, 15:19Pitanje moderatorima/adminu: zasto se ova tema ne prebaci u podforum reprezentacije? Tamo su oduvijek bile teme za utakmice reprezentacije, lakse ih vecina ljudi nadje, a tamo je i tema za predstojecu prijateljsku protiv Paname. Ovako se diskusija o ovoj utakmici vodi na toj temi i jos 2-3 razlicite, jer raja ni ne vidi ovu temu.
Slicna stvar i sa temom reprezentacija na SP
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Cini mi se cak i u Brazilu da je bila jedna ovakva.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
rossonero85
- Kontakt:
Možemo li prebaciti ovu temu u folder za reprezentaciju BiH? Ovako je razbacano, neko piše o Kanadi ovdje, neko u temi BiH - Panama, neko u onoj generalnoj temi o reprezentaciji...
U Kataru je bio stadion od Brodskih kontejnera, komplet montazni. Tako da je to izgleda postao standard. Samo zivota mi ne znam kako ovaj u Kanadi vrijedi 7.3 milijarde $, da je u Dinarima opet bi puno bilo. Koda su ga sitnom ciglom zidali a bakrenu armaturu betonirali
Montazno se i gradi da izadje jeftinije ovdje je neka ozbiljna muljaza bila.
Montazno se i gradi da izadje jeftinije ovdje je neka ozbiljna muljaza bila.
A imamo stadion koji zadovoljavaju sve Uefine i Fifine kriterije na svakom coskou gdje god kreneš stadion na kojoj se moze igrati i finale LP, SP, EP nema sta.
Sjećaš se kad je u Banja Luci organizovan neki ATP turnir i postavljene su ovakve tribine. Pa je došlo jedno 400-500 policajaca i vojnika iz Republike Srpske i testirali izdržljivost trbine, sjedili, skaklai pljeskali- misli da Kanadjani nisu posegnuli za istim testom izdržljivosti?AmorVincitOmnia je napisao/la: ↑03 jun 2026, 16:08Ruzan stadion sa montaznim tribinama na skelama. Stvarno ne mogu da vjerujem da im je FIFA ovo dozvolila.Ovo bi potencijalno moglo biti pravo opasno.
Mozda su kanadski hokejaski navijaci staticni ali fudbalski navijaci pjevaju, skacu, plesu... Da li ce ove tribine to izdrzati?
![]()
-
Edincapitano
- Kontakt:
Potrvdeno da Davies nece igrati protiv nas. Nije spreman.
I gdje bas da na nas prvi to testirajuSport90 je napisao/la: ↑04 jun 2026, 14:54Sjećaš se kad je u Banja Luci organizovan neki ATP turnir i postavljene su ovakve tribine. Pa je došlo jedno 400-500 policajaca i vojnika iz Republike Srpske i testirali izdržljivost trbine, sjedili, skaklai pljeskali- misli da Kanadjani nisu posegnuli za istim testom izdržljivosti?AmorVincitOmnia je napisao/la: ↑03 jun 2026, 16:08Ruzan stadion sa montaznim tribinama na skelama. Stvarno ne mogu da vjerujem da im je FIFA ovo dozvolila.Ovo bi potencijalno moglo biti pravo opasno.
![]()
Kapetan je napisao/la: ↑03 jun 2026, 17:48U Kataru je bio stadion od Brodskih kontejnera, komplet montazni. Tako da je to izgleda postao standard. Samo zivota mi ne znam kako ovaj u Kanadi vrijedi 7.3 milijarde $, da je u Dinarima opet bi puno bilo. Koda su ga sitnom ciglom zidali a bakrenu armaturu betonirali![]()
Odakle ti to da vrijedi 7 milijardi dolara?
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
- Goalgetter
- Kontakt:
Bombito ce najvjerovatnije biti vec spreman i za prijateljsku protiv Irske, ali ocito da jos nije na 100% nakon loma noge“Moïse is feeling a little bit of sensitivity where he broke his tibia,” explained Marsch. “We’re still really hopeful. [He] had a day off today to really help recover and regenerate a little bit, so that he can be ready to go for his next match against Ireland.”
Kod Daviesa jos imaju neke minimalne nade, ali sam siguran da nece riskirati sa njim u prvom mecu.Talking to reporters after his workout on Wednesday, Davies also left the door open a tad, regarding his potential availability for the clash against Bosnia and Herzegovina.
“The first game is coming up pretty quickly,” he said. “We understand how important the first game is, but we understand recovery is always an important thing. If I’m recovering as good as possible, let’s see. If not, then there’s no need to rush. Just keep continuing the recovery.”
“Anything is possible in life,” Davies added. “For me, it’s (all) depending on how the recovery is going, how these next few days or this week leading up to the game goes.”
samke objasnioKanada najteži rival, ali BiH može do drugog kruga:
Muratović posebno ističe da javnost možda potcjenjuje Kanadu, prvog protivnika Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu.
“Po meni je Kanada najteži protivnik u grupi. Prva je utakmica, igraju na domaćem terenu i imaju kvalitetnu reprezentaciju. Ne trebamo nikoga ni podcijeniti ni precijeniti. Ipak, vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da se borimo za jedno od prva dva mjesta u grupi.”
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
X ko kući obojima
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.