FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
77
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
77
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 434

Anpa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Anpa » 04 jun 2026, 13:36

MisterBlue je napisao/la:
04 jun 2026, 13:19
Rudar ostaje u ligi. Eto sigurnih bodova i naredne sezone za borac. Ide rudar ide sloga ide široki ide radnik. Računica je vrlo jasna. Borac ima sigurnih bodova koliko smo mi sakupili za čitavu ovu sezonu što je poražavajuće i za nas a i za fudbal u BiH.
Otkud ta informacija?

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 04 jun 2026, 13:46

Jbt grob zavrsili smo 6ti u ligi od 10 klubova i neko pise da mali Cosic ne moze stat na go, sine ili ce te stavit na go ili bjezi iz ove vukojebine. Zeljo ako ovako bude razmisljao nikad nece izbaciti juniora. A i te pare od transfera znamo investirati u pm najbolji dokaz nam je Al Jaberov rekordni transfer kako su se taldzije rastalile
Curva Sud

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 04 jun 2026, 13:51

Jedno off topic pitanje zanima me da li je ikada postojao ZRK Zeljeznicar negdje sam pronasao da su to sad valjda ZRK Hadzici, zanima me ako je aktivacija muskog da li ce se vratit i zenski rukomet.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 04 jun 2026, 14:14

Anpa je napisao/la:
04 jun 2026, 13:36
Rudar ostaje u ligi. Eto sigurnih bodova i naredne sezone za borac. Ide rudar ide sloga ide široki ide radnik. Računica je vrlo jasna. Borac ima sigurnih bodova koliko smo mi sakupili za čitavu ovu sezonu što je poražavajuće i za nas a i za fudbal u BiH.
Otkud ta informacija?
To je javna tajna da oni ostaju, samo niko o tom ne razgovara.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

BosnianLevi
Kontakt:

Post Postao/la BosnianLevi » 04 jun 2026, 14:32

NoDi80 je napisao/la:
04 jun 2026, 11:20
Daj Hamzica iz Salzburga
Allosio je napisao/la:
04 jun 2026, 11:13
Tarik Karic. Decko koji je trebao biti projekat kluba, ali izigran od strane Basic Nermina i ostalih mesetara, kada su prije par godina doveli onog Mulalica iz Slovenije. Hasagic kao trener golmana u Tarika bi sigurno imao puno povjerenje jer je odlicno upoznat sa njegovim kvalitetama. Tarik je svakako Željino djete i odlicno bi se uklopio u tim. Sve osim njegovog dolaska bilo bi velika steta.
To je kad se stalno mijenjaju ljudi u klub izmaknu talenti
Nadam da ce onaj Cosic dobiti neku sansu, jer bio dobar u onim pripremama
Hamzić ima platu u Salzburgu ko Ljajić u pitara, plus moraš platiti odštetu koju nemaš ni kad bi prodao svu imovinu kluba.

Emindoks20
Kontakt:

Post Postao/la Emindoks20 » 04 jun 2026, 14:37

Sta ce sa terenom, kad ga misle mijenjati? Ne moze se na ovako losem terenu nastaviti igrati, ove sezone je uzasan bio

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 04 jun 2026, 14:54

Ferroviere1987 je napisao/la:
04 jun 2026, 13:51
Jedno off topic pitanje zanima me da li je ikada postojao ZRK Zeljeznicar negdje sam pronasao da su to sad valjda ZRK Hadzici, zanima me ako je aktivacija muskog da li ce se vratit i zenski rukomet.
Da bio je zenski rukometni klub Zeljeznicar Hadzici.
I to je 2 ili 3 godine bio jako dobar,borio se za titulu ,cini mi se da je i kup uzimao,a moguce da su bile i prvakinje.
U to doba je za klub igrala ubijedljivo najbolja igracica BiH. Stvarno sam zaboravio kako se zvala. Crna cura,davala preko 10 golova po tekmi. Slagacu ti Pehlic ili tako nekako se prezivala.
Da ne pricamo kosarkaski zenski klub koji je godinama bio uzastopni prvak. Cak je osvojio i jednu zensku Jadransku ligu. Bio najbolji klub uz Sibenik Jolly.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 04 jun 2026, 15:09

Uniited je napisao/la:
04 jun 2026, 14:14
Anpa je napisao/la:
04 jun 2026, 13:36
Otkud ta informacija?
To je javna tajna da oni ostaju, samo niko o tom ne razgovara.
Intuitivno na prvu ne bih rekao, s obzirom da im je otisao trener i pola tima, ali eto vjerujem da nije iskljuceno da bude neka mucka opet oko stadiona, licence itd

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 04 jun 2026, 15:41

Jedan mali osvrt na jučerašnju utakmicu protiv pitara, ima nas koji pratimo, pa da ne bude bilo zabune oko igrača...
Do 60. minute bili smo u najmanju ruku ravnopravni, ako ne čak i bolji od pitara, Gojak pogodio prečku, imali smo možza i zrelije šanse..
Gojak ubjedljivo najbolji, pogotovo prvo poluvrijeme. Njegovim izlaskom kad se povrijedio (valjda opet loža, nadam se da neće dugo odsustvovati), naša igra se raspala. Kasnije usljed naše slabe klupe i nedovoljno kvalitetne rotacije, pitari uz pomoć svježine i igrača s klupe nas natamburali.
Ćosić juče i više nego slab, njegova su dva gola, ako ne i treći. Po meni, promovisati ga u drugogo golmana, ipak, mada sam mislio drukčije, smatram da još nije dorastao da stane među stative prvog tima.
Gojak najbolji, Korora loš bio, ali treba uzeti u obzir da je Korora godinu mlađi, a što, Boga mi, itekako znači.
Suma sumarium, u prvi tim, po nekom mom skromnom mišljenu, a nije to samo moje mišljenje, priključiti Dragovića, Gojaka, Hamidovića, Raščića i Kororu. Oni bi mogli dati ruke. Ćosić sad - zasad ne, hoće li nadoći, vrijeme će pokazati.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 04 jun 2026, 15:49

To i kazem, nije jednostavno spreman za to. Medvjedju bi mu uslugu ucinili da ga stavimo na go, ali dzaba objasnjavati.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 04 jun 2026, 16:21

bojamora je napisao/la:
03 jun 2026, 23:55
AjkulaCekicarka je napisao/la:
03 jun 2026, 17:58
bojamora je napisao/la:
02 jun 2026, 23:55
Največa greška makar u poslijeratnoj našoj istoriji je ikakav kontakt sa Mirvićem. Več nas je unazadio a još če više
Hold my beer.
slika
Kakav bolan Misimović. Ovaj Mirvić je njegova kopija prevarantska samo možda još gora. Obadvojici je bio jedinin cilj da bez para ili sa malo para privatizuju Želju al na onaj najgori način. Da ga unište i zarade na njemu. Hvala ti ministre al samo ni pored očite prevare koju je Mirvić htjeo napravit mi mu opet vjerujemo.
Za Mirvića još ne mogu ništa reć, a hadžija je kuga u ljudskom obliku.
-Domovina se brani vjerom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 04 jun 2026, 16:45

sanjinusto je napisao/la:
04 jun 2026, 15:49
To i kazem, nije jednostavno spreman za to. Medvjedju bi mu uslugu ucinili da ga stavimo na go, ali dzaba objasnjavati.
Lik bio treći golman Igmana, istog Igmana koji umalo nije ispao u treću ligu.
Kombinacijom došao u Želju i mi bi ga na gol stavljali, pa da su mu dali šansu u nebitnih par utakmica ove završene sezone pa i okej ali ovako u novoj sezoni, ne hvala.
Za golmansku poziciju u ovoj ligi treba visok golman da nije linijski i da ponešto odbrani, ne treba Casillas.
U21 poziciju nek nađu u krilima, špicu itd.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 04 jun 2026, 16:51

Ma ostaviti Abdulahovica i mirni smo, beze sada na silu nekoga dovoditi.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 jun 2026, 17:08

ELDIABLO20 je napisao/la:
04 jun 2026, 16:51
Kakvu silu, Bog ti dao, pa ne igramo Evropu da moramo pozuriti s pojacanjima...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 jun 2026, 17:36

04 jun 2026, 13:16
04 jun 2026, 13:10
Pa napravi trenera sam sebi ne razumijem, skoluj trenera kao i igraca imas licence, seminare,obuke pa veliki treneri sirom svijeta odrzavaju obuke, seminara milion na sedmicnom nivou svi to rade samo kod nas treba nekog dovest. Druga stvar trener iz RB nikad nece doc u Zelju ili iz Benfike bas iz istog razloga jer mu je taj klub omogucio rad, napredak i naravno platu. Treca stvar ne razumijem zasto Cosic ne moze? A Jurkas moze jel, Karic moze, svi mogu samo kod nas ne moze kaze fali mu jos malo, a Cosic ce ti donijeti 150 puta vise nego evo Dubljanic da ti dodje, prvo ulazes u potencijalni izlazni transfer, drugo imas golmana najmanje 3 sezone da ti brani i rahat si sa u21. Jurkas ode na svjetsko sa 18 a mi se pitamo jel trebamo Cosicu dat sansu...
Nekim "trenerima" u nasem OP-u nikakvo skolovanje ne moze pomoci, a naravno da treba to rijesiti nekome ko je trenerski potencijal i proizvoditi vlastite kadrove. U OP bi trebalo da dodju ljudi koji su radili u Dinamu godinama, tako da to nije bezveze.

Sto se Cosica tice, jako bi volio da si ti u pravu. Eto neka ga probaju, ali vidjecemo ko ce ga i koliko tripiti. Ja ti garantujem da ces za par kola imati situaciju da se momak tjera, da mu se psuje, da gubimo bodove, da prima golove kroz usi jer je jednostavno nespreman za seniorski fudbal na ovom nivou, barem za sad.
Zbog ovakvih misljenja da nasi juniori nisu spremni za seniorski fudbal cemo i dalje tavoriti u bari.
Nek smo mi Muftica spremnog imali ili Ibru Šehica, pa kakve je taj kikseve pravio ali se istrpio.
Primao je i Muftic kroz uši pa uvijek branio, sta god da se desi. Nama treba konkurencija i borba za mjesto u ekipi i da igra bolji a ne onaj sa stelom ili koga trener gotivi.
Nama je tom logikom bolje Sulju drzati dok moze hodati jer je 'spreman' za fudbal. To je suplja, ili jesi ili nisi taj.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 04 jun 2026, 17:47

bhsport je napisao/la:
04 jun 2026, 17:36
04 jun 2026, 13:16
04 jun 2026, 13:10
Pa napravi trenera sam sebi ne razumijem, skoluj trenera kao i igraca imas licence, seminare,obuke pa veliki treneri sirom svijeta odrzavaju obuke, seminara milion na sedmicnom nivou svi to rade samo kod nas treba nekog dovest. Druga stvar trener iz RB nikad nece doc u Zelju ili iz Benfike bas iz istog razloga jer mu je taj klub omogucio rad, napredak i naravno platu. Treca stvar ne razumijem zasto Cosic ne moze? A Jurkas moze jel, Karic moze, svi mogu samo kod nas ne moze kaze fali mu jos malo, a Cosic ce ti donijeti 150 puta vise nego evo Dubljanic da ti dodje, prvo ulazes u potencijalni izlazni transfer, drugo imas golmana najmanje 3 sezone da ti brani i rahat si sa u21. Jurkas ode na svjetsko sa 18 a mi se pitamo jel trebamo Cosicu dat sansu...
Nekim "trenerima" u nasem OP-u nikakvo skolovanje ne moze pomoci, a naravno da treba to rijesiti nekome ko je trenerski potencijal i proizvoditi vlastite kadrove. U OP bi trebalo da dodju ljudi koji su radili u Dinamu godinama, tako da to nije bezveze.

Sto se Cosica tice, jako bi volio da si ti u pravu. Eto neka ga probaju, ali vidjecemo ko ce ga i koliko tripiti. Ja ti garantujem da ces za par kola imati situaciju da se momak tjera, da mu se psuje, da gubimo bodove, da prima golove kroz usi jer je jednostavno nespreman za seniorski fudbal na ovom nivou, barem za sad.
Zbog ovakvih misljenja da nasi juniori nisu spremni za seniorski fudbal cemo i dalje tavoriti u bari.
Nek smo mi Muftica spremnog imali ili Ibru Šehica, pa kakve je taj kikseve pravio ali se istrpio.
Primao je i Muftic kroz uši pa uvijek branio, sta god da se desi. Nama treba konkurencija i borba za mjesto u ekipi i da igra bolji a ne onaj sa stelom ili koga trener gotivi.
Nama je tom logikom bolje Sulju drzati dok moze hodati jer je 'spreman' za fudbal. To je suplja, ili jesi ili nisi taj.
Tako je upravo to, moramo stvoriti konkurentne igrace u OP a i dovesti kvalitetne, da bi se jedni sa drugima takmicili za poziciju i time jedne druge gurali ka boljem razvoju, ovako lijevo imas Alica kojem je zamjena bio Obradov, tako smo od najboljeg lijevog beka dobili bolikurca i kiksera jer je stagnirao tacnije nije napredovao nego nazadovao, ista situacija sa Mufticem bez obzira na sve kikseve lik je branio, mi ni na jednoj poziciji nemamo dva igraca iste kvalitet koji bi se borili za istu.
Bez obzira na juniorske utakmice ti moras racunati odma da momku ove sezone moras dati minute, ako neces ti ima ko hoce pa nek drugi zarade to jel on spreman il nije nikad necemo ni znat dok ne probamo.

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 04 jun 2026, 17:53

“Nek nam vrate Ibru, Kjosevskog, Bruce Lee-a, evo im Koningsa, Šabića i Trupea…” 😁

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 04 jun 2026, 18:22

04 jun 2026, 17:53
“Nek nam vrate Ibru, Kjosevskog, Bruce Lee-a, evo im Koningsa, Šabića i Trupea…” 😁
jaka
nek crknu dusmani, najjaci smo

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 04 jun 2026, 18:33

19vendetta87 je napisao/la:
04 jun 2026, 17:08
ELDIABLO20 je napisao/la:
04 jun 2026, 16:51
Kakvu silu, Bog ti dao, pa ne igramo Evropu da moramo pozuriti s pojacanjima...
Pa vidim ovdje se stvara panika sto vec nema pojacanja sto mahala ne zna neke stvari itd.

I usput Hulahopka J*** ti najmilije.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 04 jun 2026, 18:44

Samo bih podsjetio da je ovo, unatoč teškom porazu, najbolja sezona juniora od sezone 2020/2021 i najbolji rezultat jedne od selekcija kluba u ovoj sezoni.

Još ćemo mi da kišemo sve ono što je rađeno u OP tokom mandata dotičnog stručnjaka sa iskustvom iz Holandije. Ove šeme sa holanđanima ni u jednom obliku se nisu pokazale dobrima.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], DoktorXabaras i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []