FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
"25 godina Sarajevo nije zabilo 4 gola Željezničaru
Najveća pobjeda u derbiju od kad se igra zajednička liga Bosne i Hercegovine! "
samo za to hvala.
Najveća pobjeda u derbiju od kad se igra zajednička liga Bosne i Hercegovine! "
samo za to hvala.
Svaka cast Mario, dobri covjece, sve najljepse i od ovih bordo bolesnika u nastavku karijere... 
Joj što ne mogu ovih hvalospjeva na račun Cvitanovića, čovjeku do juče psovali sve i tjerali na sva zvona a sada ga hvalite . Čovjek smijenjen i tjt, nemojte biti prevrtljivi, do juče jedna priča a sada druga. Čovjek je zaslužio sve pohvale i prije i sada kada je otišao. Sretno novom treneru ko god daje,uvijek će imati moju podršku. 
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
Upravo to. Sasvim korektan i normala lik,odnos,pristup i ponasanje za svaku pohvalu.
Struka i znanje u fudbalskom smislu nije nivo za FKS.
I to je sve.
Hvala Mario i sretno dalje u svakom smislu.
I to je sve.
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Prije svega, izvini molim te. Nemam zelju ni za svađom, a ni za jalovom raspravom, ali me bas interesuje; koji je to nas nivo? Sta ti mislis na kojem smo mi nivou, pa Mario nije mjera za nas? Koja smo to mi i kome mjera i za sta?TrofejiSuTu je napisao/la: ↑04 jun 2026, 19:55Upravo to. Sasvim korektan i normala lik,odnos,pristup i ponasanje za svaku pohvalu.
I to je sve.
Ti mozes reci i bices u pravu: kolju nas, kradu... i sve je to tacno..., ali ko nas u europi kolje? Zasto su Milsami, Slovan i slicne ekipe godinama nepremostiva prepreka za nas? Zasto poslije svakog zrijeba mi kazemo: e jjebiga... Je li to jjebiga nivo FKS?
Hajde da budemo iskreni prije svega prema sebi, pa cemo lako onda naci ko je za nas, a ko nije. Sigurno si svjestan da nas na svakom granicnom prelazu sa EU skeniraju kao stoku. Nakon trideset godina nismo u stanju sebi osigurati dostojanstveno putovanje i kretanje. Ima to itekakve veze sa nogometom. Po toj logici, nasa mjera i nivo su srpski, albanski i crnogorski treneri.
Ja razumijem tvoju poentu i ne zelim joj protivrjeciti, ali sigurno si svjestan da tesko mi imamo kome pravo postavljati letvicu i govoriti je li za nas ili ne. Prvo od sebe krenuti i sebi postaviti standarde kojih cemo se striktno pridrzavati, pa tek onda pricati o struci i znanju koje kod nas uopste ne postoje.
Iako sam.protiv Mamiceve involviranosti u klub, nadam se da ce postaviti upravo te standarde po kojima cemo moci sutra sa pokricem reci ko je za FKS, a ko nije.
Nadam se da mi nisi zamjerio zbog moje opservacije na tvoj post.
+1HeavyBassBlues je napisao/la: ↑04 jun 2026, 20:50Prije svega, izvini molim te. Nemam zelju ni za svađom, a ni za jalovom raspravom, ali me bas interesuje; koji je to nas nivo? Sta ti mislis na kojem smo mi nivou, pa Mario nije mjera za nas? Koja smo to mi i kome mjera i za sta?TrofejiSuTu je napisao/la: ↑04 jun 2026, 19:55Upravo to. Sasvim korektan i normala lik,odnos,pristup i ponasanje za svaku pohvalu.
I to je sve.
Ti mozes reci i bices u pravu: kolju nas, kradu... i sve je to tacno..., ali ko nas u europi kolje? Zasto su Milsami, Slovan i slicne ekipe godinama nepremostiva prepreka za nas? Zasto poslije svakog zrijeba mi kazemo: e jjebiga... Je li to jjebiga nivo FKS?
Hajde da budemo iskreni prije svega prema sebi, pa cemo lako onda naci ko je za nas, a ko nije. Sigurno si svjestan da nas na svakom granicnom prelazu sa EU skeniraju kao stoku. Nakon trideset godina nismo u stanju sebi osigurati dostojanstveno putovanje i kretanje. Ima to itekakve veze sa nogometom. Po toj logici, nasa mjera i nivo su srpski, albanski i crnogorski treneri.
Ja razumijem tvoju poentu i ne zelim joj protivrjeciti, ali sigurno si svjestan da tesko mi imamo kome pravo postavljati letvicu i govoriti je li za nas ili ne. Prvo od sebe krenuti i sebi postaviti standarde kojih cemo se striktno pridrzavati, pa tek onda pricati o struci i znanju koje kod nas uopste ne postoje.
Iako sam.protiv Mamiceve involviranosti u klub, nadam se da ce postaviti upravo te standarde po kojima cemo moci sutra sa pokricem reci ko je za FKS, a ko nije.
Nadam se da mi nisi zamjerio zbog moje opservacije na tvoj post.
Samo pogledajte kakvi klubovi imaju veći koeficijenat od nas u Evropi.
Pozdrav ekipa,
Nisam pisao ima dana i dana, ali ne mogu, a da se ne osvrnem na pisanje tipa da Mario nema znanja, a ni kompetencije da vodi FKS.
Mario nije Mourinho ili Lippi to svi znamo, ali kojim putem plovi ovaj klub kad nema duše, a ni ljudskosti, naravno da je Mario plaćen za svaki dan proveden na klupi i ne treba sad suze liti, ali našem klubu i nama karma vraća ovakav odnos prema nekome ko je bio tu kad je bilo teško i ko je došao pun energije da vrati klub na pobjedničke staze, a što je i uspio u potpunosti.
Dakle, Mario dolazi u 10 kolu, prije toga opšti haos, odlazak Zeke, primamo po 3 - 4 gola i ne zna se ništa, a ni kako igramo i uspio je da stabilizira ekipu, odbranu prije svega.
Svi znamo da su mu 2 ponajbolja igrača prodana na polusezoni i svako ko kaže da to nema uticaja o fudbalu pojma nema. Još jedna stvar, klub ispada taoc svoje nesigurnosti, jer izvodi ovakve poteze, više bi volio da su Mario nakon svega dali još jednu sezonu i pustili ga da bira sebi ekipu i prođe kroz par priprema, nego da iduće sezone uzmemo kup ili budemo drugi ili treći. Na taj način klub bi pokazao princip i zrelost da zna kojim putem ide i da ima povjerenja u čovjeka kojeg je i doveo svojim izborom.
Vidim u mnogo postova spominje se da se titula nije napala, pa se pitam da li ste realni i da li znate šta znači biti realan i objektivan u životu ?
Evo neka se javi stručnjak koji je za kratko vrijeme završio fakultet, napredovao poštenim radom postepeno na poslu ili odgojio djecu za godinu dana itd ?
Vrijeme je potrebno za sve, a kad radite u BiH i pogotovo u FKS to je onda posebno naglašeno, jer Vas dovode u sred sezone, trenirate i pokušavate uspostaviti sistem sa igračima koje niste birali i još da bi preživjeli prodaju najbolje igrače.
I kako uzeti titulu ? O čemu pričamo ?
Druga stvar, kaže Mario nije dostojan kluba kao što je FKS ?
Klub koji 30 godina od kraja rata nije igrao grupe u evropi, klub koji nije bio sposoban prije 30 godina uvidjeti da od Koševa nema ništa i da smo tad našli livadu i krenuli nešto graditi uz pomoć kantona, saveza, pitara širom svijeta do sada bi imali bordo la bomboneru.
Klub koji je sebi dozvolio da dama treneru prosipa taktike i dovede ga do toga da ode u sred **** sezone i onda čemu mi ovdje pričamo ? Koji zlatni standardi su u pitanju ?
Igra kod Mario nije bila bajna, ali nam je donio mir nazad i neke lijepe pobijede, možda mu se kup može zamjeriti, ali nije Velež naivan i realno na dvije tekme uvijek možeš ispasti.
Zeki sve najbolje, volimo ga i želimo da nas vrati na put stare slave, ali nakon 3 kiksa po ustaljenom receptu ide tjeranje, pa sve od nule laganini.
Na sva vrata u klubu, na članskim kartam i oko stadona napisati :
Uspjeha nema bez vremena i kontinuiteta, pa možda makar dijelu objektivnih ljubitelja bordo boje uđe nešto u mozak ili možda bitnije da našem Ismiru to konačno bude put sa kojeg neće skretati.
Kad je teško šuti, ne treskaj, daj podršku i vrijeme i kvalitetnim radom sve se vrati i onda se beru plodovi.
Vrijeme prijatelji, vrijeme ... Mario hvala, Zeka sretno
Nisam pisao ima dana i dana, ali ne mogu, a da se ne osvrnem na pisanje tipa da Mario nema znanja, a ni kompetencije da vodi FKS.
Mario nije Mourinho ili Lippi to svi znamo, ali kojim putem plovi ovaj klub kad nema duše, a ni ljudskosti, naravno da je Mario plaćen za svaki dan proveden na klupi i ne treba sad suze liti, ali našem klubu i nama karma vraća ovakav odnos prema nekome ko je bio tu kad je bilo teško i ko je došao pun energije da vrati klub na pobjedničke staze, a što je i uspio u potpunosti.
Dakle, Mario dolazi u 10 kolu, prije toga opšti haos, odlazak Zeke, primamo po 3 - 4 gola i ne zna se ništa, a ni kako igramo i uspio je da stabilizira ekipu, odbranu prije svega.
Svi znamo da su mu 2 ponajbolja igrača prodana na polusezoni i svako ko kaže da to nema uticaja o fudbalu pojma nema. Još jedna stvar, klub ispada taoc svoje nesigurnosti, jer izvodi ovakve poteze, više bi volio da su Mario nakon svega dali još jednu sezonu i pustili ga da bira sebi ekipu i prođe kroz par priprema, nego da iduće sezone uzmemo kup ili budemo drugi ili treći. Na taj način klub bi pokazao princip i zrelost da zna kojim putem ide i da ima povjerenja u čovjeka kojeg je i doveo svojim izborom.
Vidim u mnogo postova spominje se da se titula nije napala, pa se pitam da li ste realni i da li znate šta znači biti realan i objektivan u životu ?
Evo neka se javi stručnjak koji je za kratko vrijeme završio fakultet, napredovao poštenim radom postepeno na poslu ili odgojio djecu za godinu dana itd ?
Vrijeme je potrebno za sve, a kad radite u BiH i pogotovo u FKS to je onda posebno naglašeno, jer Vas dovode u sred sezone, trenirate i pokušavate uspostaviti sistem sa igračima koje niste birali i još da bi preživjeli prodaju najbolje igrače.
I kako uzeti titulu ? O čemu pričamo ?
Druga stvar, kaže Mario nije dostojan kluba kao što je FKS ?
Klub koji 30 godina od kraja rata nije igrao grupe u evropi, klub koji nije bio sposoban prije 30 godina uvidjeti da od Koševa nema ništa i da smo tad našli livadu i krenuli nešto graditi uz pomoć kantona, saveza, pitara širom svijeta do sada bi imali bordo la bomboneru.
Klub koji je sebi dozvolio da dama treneru prosipa taktike i dovede ga do toga da ode u sred **** sezone i onda čemu mi ovdje pričamo ? Koji zlatni standardi su u pitanju ?
Igra kod Mario nije bila bajna, ali nam je donio mir nazad i neke lijepe pobijede, možda mu se kup može zamjeriti, ali nije Velež naivan i realno na dvije tekme uvijek možeš ispasti.
Zeki sve najbolje, volimo ga i želimo da nas vrati na put stare slave, ali nakon 3 kiksa po ustaljenom receptu ide tjeranje, pa sve od nule laganini.
Na sva vrata u klubu, na članskim kartam i oko stadona napisati :
Uspjeha nema bez vremena i kontinuiteta, pa možda makar dijelu objektivnih ljubitelja bordo boje uđe nešto u mozak ili možda bitnije da našem Ismiru to konačno bude put sa kojeg neće skretati.
Kad je teško šuti, ne treskaj, daj podršku i vrijeme i kvalitetnim radom sve se vrati i onda se beru plodovi.
Vrijeme prijatelji, vrijeme ... Mario hvala, Zeka sretno
Zadnja izmjena: Djulboni, dana/u 04 jun 2026, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Kako vam više ne dosadi? Naravno da će se svi istinski i normalni navijači zahvaliti čovjeku na svemu. Po stoti put, izvadio nas iz vanago i preuzeo kad niko to nije htio. Nije istina da bi na tom mjestu svako uspio jer eto Husref nije uspio boda skupiti, a kamoli podići ekipu. Došao, posložio neke stvari, podigao atmosferu, konsolidovao ekipu, upisao dvije pobjede u derbiju, plus dobio Borac i Zrinjski. Mogli smo više u kupu i za tim ostaje žal. Uprkos svemu, sezonu je dobro priveo kraju i više od ovog u ligi nismo mogli. Igra nije bila na nivou čitavu drugu polusezonu i bilo je logično da ćemo se rastati.
Ne znam šta je problem zahvaliti se jer je čovjek zaslužio. Meni je isto bio smiješan u izjavama, ima tu dosta demagogije i preopširan je, ali pokazao je da je dobar čovjek i pedagog u svlačionici. U moru krkana od trenera koji prođu ovdje, Mario je dingospo.
Hvala mu i želim mu da napravi dobru trenersku karijeru. Možemo li sad na druge i bitnije teme?
Ne znam šta je problem zahvaliti se jer je čovjek zaslužio. Meni je isto bio smiješan u izjavama, ima tu dosta demagogije i preopširan je, ali pokazao je da je dobar čovjek i pedagog u svlačionici. U moru krkana od trenera koji prođu ovdje, Mario je dingospo.
Hvala mu i želim mu da napravi dobru trenersku karijeru. Možemo li sad na druge i bitnije teme?
-
SamoTi4000
- Kontakt:
Mi smo nivo da nam na ruševini od stadiona otvore jednu kapiju pa se ko ovce provlačimo poslije utakmice.
Toliko o nivou.
Toliko o nivou.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Al opet Borac ima sigurne bodove Sloga,Radnik i ko udje iz rs to je 36 i imat ce jos od Celika i Sirokog kad im bude trebalo .
-
AuroraBorealis
- Kontakt:
Upaljeni reflektori na koševu 
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Možemo li sad na druge i bitnije teme?
Evo pošto smo na nekom valu pozitive (Zekić) možda je uprava počela da osluškuje i navijače a ne da se bave samo računajem, brojevima, tržištem, pozicioniranjem, brendingom i ostalim pizdama.materinama i u to ime bih pokrenuo dvije za mene a vjerujem i za većinu navijač, jako bitne teme:
1. Da li je vrijeme da promjeni proizvođać opreme i da se uzme neko ko će biti povoljni i pristupačniji za većinu navijača.
2. Ulaznice, godišnje, pojedinačne koja bi to bila neka optimalna cijena.
Evo pošto smo na nekom valu pozitive (Zekić) možda je uprava počela da osluškuje i navijače a ne da se bave samo računajem, brojevima, tržištem, pozicioniranjem, brendingom i ostalim pizdama.materinama i u to ime bih pokrenuo dvije za mene a vjerujem i za većinu navijač, jako bitne teme:
1. Da li je vrijeme da promjeni proizvođać opreme i da se uzme neko ko će biti povoljni i pristupačniji za većinu navijača.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Pa ko nama brani da dobije o Slogu, Radnik, Celi, itd ?bordobijeli je napisao/la: ↑04 jun 2026, 21:27Al opet Borac ima sigurne bodove Sloga,Radnik i ko udje iz rs to je 36 i imat ce jos od Celika i Sirokog kad im bude trebalo .
Jeste otezano, ali ne i nemoguce.
Nije zavrsila sezona, poceli ste o sudijams, kalkulacijams, ko kome daje i ne daje.
Hajte ba pustitie bar do Septembra da sanjamo titulu, jel morate sve ujebat sa vasim prognozama.
Zadnja izmjena: Jet2Holiday, dana/u 04 jun 2026, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
-
bordobijeli
- Kontakt:
Adidas je dobar ne treba mijenja ti.DoktorXabaras je napisao/la: ↑04 jun 2026, 21:47Možemo li sad na druge i bitnije teme?
Karte istok i zapad 10 sjever 5 km.
Mozda bi i bilo dobro kada bi presli na novog proizvodjaca opreme, npr neki manje poznatiji ali da imamo ekskluzivni dizajn, vise stvari u shopu,malo nize cijene i slicno.Naravno,ako klub prihoduje vise novca od tog spoznora.DoktorXabaras je napisao/la: ↑04 jun 2026, 21:47Možemo li sad na druge i bitnije teme?
Mehmedovic
52:55
1:17:20
52:55
1:17:20
Zadnja izmjena: bvsic, dana/u 04 jun 2026, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Samjam i ja titulu samo kazem sta nas ceka. Oni u laganom ritmu mogu igrati 50% utakmica dok ti svaku moras krvariti jednostavno nisu jednaki uslovi .Jet2Holiday je napisao/la: ↑04 jun 2026, 21:50Pa ko nama brani da dobije o Slogu, Radnik, Celi, itd ?bordobijeli je napisao/la: ↑04 jun 2026, 21:27Al opet Borac ima sigurne bodove Sloga,Radnik i ko udje iz rs to je 36 i imat ce jos od Celika i Sirokog kad im bude trebalo .
Jeste otezano, ali ne i nemoguce.
Nije zavrsila sezona, poceli ste o sudijams, kalkulacijams, ko kome daje i ne daje.
Hajte ba pustitie bar do Septembra da sanjamo titulu, jel morate sve ujebat sa vasim prognozama.
btw. zna li neko kad će se očekivati novi dresovi? Ove godine moraaa vala adidas originals dres FK Sarajeva! Jedan od tri sigurno!
Cuj da promijenimo proizvođaca imamo najbolje i sad ga treba promjeniti. Nemojte mislit da ako dodje neki manje poznat brend da ce cijena dresa biti 50KM pa evo ti primjer reprezentacije za dres od Kelme-a 250KM.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

.png)