Rekonstrukcija stadiona u BiH

svrakino1921
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la svrakino1921 » 30 maj 2026, 20:23

Jaooo stadioncine
Al ovi Mexicki valovi su brutalni

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦

numanumaye23
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye23 » 31 maj 2026, 14:43

head88 je napisao/la:
30 maj 2026, 14:34
slika

Ovdje stadion napraviti i cao sve ima prilaze auto brza cesta ni prevoz nije daleko od 30 hiljada.
Mislim da je taj citav dio Sarajeva vodozastitna zona te su upitni i ti objekti koju su vec tu, a tek stadion…

StormX
Kontakt:

Post Postao/la StormX » 31 maj 2026, 23:09

Roki50 je napisao/la:
29 maj 2026, 19:56
StormX je napisao/la:
29 maj 2026, 19:41
Roki50 je napisao/la:
29 maj 2026, 19:20
Nek pogledaju celnici Kantona Sarajevo koliko je doslo ljudi iz dijaspore i drugih gradova i sela Bosne i Hercegovine i koliko se potrosilo danas po radnjama hrane i odjece,to je ogromna zarada i nek im neko ako nista ono kaze kako nisu mogli da naprave nacionalni stadion u Sarajevu za 40 000 gledalaca,pogotovo nakon ove euforije koja ce sigurno trajat jos 10g zbog jako mlade i perspektivne reprezentacije,sigurno da bi se ta sredstva vratila kroz PDV i placanje poreza a stadion ostaje u vlasnistvu kantona,nikad mi nece to biti jasno da niko to primjecuje od politicara a prvi su za slikanje sa fudbalerima
Pogledali su celnici kantona al ima kvaka, trazili ste novac za zemljiste dok su zenicani dali djabalaba.Al hajd koji ce vam qrac kad ga vico gradi.Ne vidim nijedan razlog da se ne gradi u Zenici stadion.Auto put 40 min voznje od aerodroma, a stadion lokacija ne moze bolja sve u 5 minuta od hotela, restorana, kafica.Jos u po BiH lokacija.
Nisu dala djaba nego da im se napravi stadion njihovom Celiku,ja nisam rekao da se pravi ni Zelji ni Sarajevu nego bas naacionalni stadion,a to sto ovi cigani odmah vrijedjaju samo da ih podsjetim 98 u Zenici utakmica Celik-Sarajevo robijasi pjevaju Markale,Markale,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,to nis cetnici se nisu toga sjetili da ne pisem sta su i u Tuzli i da nije Sarajlija kada Bosna igra bio bi prazan stadion,Zenicaci ne idu da gledaju utakmicu,ali ko vas ****
Nisi ti centriran nikako, gluplji post od ovoga tvoga ne pročita.Ne Zenčani idu na pecanje kad igra repka :urnebes:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 jun 2026, 12:09

Pomoćni teren je u potpunosti obnovljen i opremljen novom savremenom podlogom koja će, nakon licenciranja, omogućiti i odigravanje utakmica.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Izgleda da se voljena reprezentacija seli na Tušanj kad se sruši u Zenici stadion

Dobra vlast u Gradu Tuzla i u TK

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 jun 2026, 12:39

Kakav je ono razglas na Koševu, spiker se haman ne čuje (krči), jel moguće da se u 2026. godini, bar to ne može regulisati.

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 03 jun 2026, 13:13

Nek ga naprave u Visokom, odmah pored novog aerodroma :mrgreen: , i mirna Bosna. Na pola puta izmedju Sarajeva i Zenice. A reprezentacije mogu birati hoce li spavati u Zenici ili Sarajevu :D .

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 04 jun 2026, 15:34

Zeljković je istakao da se projekat odvija prema planu te da je postignut dogovor o zajedničkom finansiranju izrade glavnog projekta.

“Drago mi je da smo nastavili aktivnosti na projektu Nacionalnog stadiona. Nakon završetka idejnog projekta, koji smo realizirali zajedno s Vladom ZDK, dogovorili smo i zajedničko finansiranje izrade glavnog projekta. To je izuzetno važan korak prema samoj izgradnji stadiona. Krećemo se planiranom dinamikom i uvjeren sam da ćemo već ove godine uspjeti započeti radove”, poručio je Zeljković.

Premijer Pivić naglasio je da se radi o jednom od najvažnijih sportskih infrastrukturnih projekata u Bosni i Hercegovini.
BRATSTVO GRAČANiCA

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 04 jun 2026, 15:48

Kad bi Bog dao da se vise to sto prije uradi , ono po videu i slikama nebi se ni Real postidio kako izgleda dobro.....a ovo sad je dno dna, nema sumnje da smo mozda na samom dnu u evropi po fudbalskim stadionima.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 jun 2026, 18:37

Istočna tribina Gradskog stadiona u Banjoj Luci dobila krov

slika

Svaka čast

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 jun 2026, 19:52

JAOOO SVLACIONICA

GOLEM SI NAŠ DRUGI DOME

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 04 jun 2026, 21:36

:opaopa: :opaopa: :opaopa:
BRATSTVO GRAČANiCA

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 04 jun 2026, 22:10

svrakino1921 je napisao/la:
04 jun 2026, 18:37
Istočna tribina Gradskog stadiona u Banjoj Luci dobila krov

slika

Svaka čast
Grozno, arhitekte sa pima

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 jun 2026, 21:19

Čim se objavi da se novi korak uradio u Zenici prema izgradnji nacionalnog stadiona odmah sutradan ide press sarajevske vlasti na Grbavici i medijski natpisi Grbavica uskoro kao Allianz arena.
Kakvi su to kompleksaši...Nema većeg trna u oko njima u Sarajevu od Bilinog polja i Zenice.
Kad zakopa prvi bager u Zenici dan ranije u Sarajevo poslati onih 200 raspiratora za svaki slučaj.
Ja mislio ti se zajebavas, al ljudi stvarno rekli izgledat ce ko allianz arena 😂😂😂😂
Ma ne zajebavam oboljeli su kad su vidjeli da je nacionalni stadion završena stvar i kako će izgledati. Vidjeces iduci press će im biti DAN nakon SP kada Vico bude održao press o tome kako su riješili finansiranje što je jučer najavio..
Zato kad krene gradnja i prvi bager ima da dnevno pravim 20 slika galerije sa im šećere nabijem :mrgreen:
Ovo ne samo da će riješiti Čelik idućih 50 godina nego još više će doprinijeti Zenici kao gradu i promjeni imidža. Čelik zadržava sva stečena prava kao do sada i bit će potpisan ugovor izmedju saveza, grada i kluba. :srce:

Dobiti ovo a u situaciji si da ne mozes sada plaćati 200 000 održavanje travnjaka pa grad mora plaćati :pray:

4 pokrivene tribine, nema sunce ubi na istoku, kiša, uništene prljave stolice na koje ne mozes sjesti i slično.
Očekujem prosjek oko 10 000 zbog uslova i očekivanog napretka Čelika kako sada fino raste. Bit će paklena atmosfera pod krovom sa svih strana. Da je malo veći ne bi valjalo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 jun 2026, 21:25

Čuj da savez upravlja stadionom od kojih ce najmanje uložiti u projekat, ako uzmemo u obzir samo zemljiste koje su dobili besplatno.Ovo nema ni u onim zemljama sa afričkog kontinenta one države novonastale sto im ne znam ni ime izgovoriti.
Od stadiona koje je bio nase vlasnistvo, preko toga da je prebacen na Grad, do toga da bude "vlasnik" savez i da budemo samo korisnici-podstanari.
Pogledajte koji su to prevrtaneri.Od trenutka kada su trazili mjesto izgradnje do trenutka kada su dosli u Zenicu i potpisali sa gradom i ZDK gore u trening kampu, nikad nisu spomenuli da oni upravljaju stadionom, necete nigdje naci.Vico je izlazio toliko puta u medije i tada spominjao Čelik sve fino bajno, dogovor sa njima, i da je njihov dom....ali nikad nije spomenuo upravljanje stadionom.

Željo sam gradi stadion uz podršku lokalne zajednice i nije ni ponudio savezu stadion, znaju šibicari s kime imaju posla i šta je savez.Al apsurdistan je da Željo gradi stadion sa 21 000 mjesta, a nacionalni stadion se rusi i gradi sa 18 000 mjesta.

Kije je to leglo kriminala gore na Otoci u onoj zgradi.Samo se vrte prevare,kako koga zajebat i što više klepiti.Boga ti pitaj šta je u njihovim glavama.

Podrška upravi,žao mi je više ljudi, taman da odahnu malo od problema dođe virus zvani savez.Mislim da ne trebamo davati njima da upravljaju stadionom, osim ako to znaci održavanje stadiona.Nama kapa svaki mjesec on našeg stadiona od poslovnih prostorija, a ja garantujem da ce opet biti poslovne prostorije,kafici....i da zato hoce da oni upravljaju, a mogu samo da zamislim kolika ce kirija biti na novom stadionu.Živi bili pa vidjeli

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 05 jun 2026, 22:43

05 jun 2026, 21:25
Čuj da savez upravlja stadionom od kojih ce najmanje uložiti u projekat, ako uzmemo u obzir samo zemljiste koje su dobili besplatno.Ovo nema ni u onim zemljama sa afričkog kontinenta one države novonastale sto im ne znam ni ime izgovoriti.
Od stadiona koje je bio nase vlasnistvo, preko toga da je prebacen na Grad, do toga da bude "vlasnik" savez i da budemo samo korisnici-podstanari.
Pogledajte koji su to prevrtaneri.Od trenutka kada su trazili mjesto izgradnje do trenutka kada su dosli u Zenicu i potpisali sa gradom i ZDK gore u trening kampu, nikad nisu spomenuli da oni upravljaju stadionom, necete nigdje naci.Vico je izlazio toliko puta u medije i tada spominjao Čelik sve fino bajno, dogovor sa njima, i da je njihov dom....ali nikad nije spomenuo upravljanje stadionom.

Željo sam gradi stadion uz podršku lokalne zajednice i nije ni ponudio savezu stadion, znaju šibicari s kime imaju posla i šta je savez.Al apsurdistan je da Željo gradi stadion sa 21 000 mjesta, a nacionalni stadion se rusi i gradi sa 18 000 mjesta.

Kije je to leglo kriminala gore na Otoci u onoj zgradi.Samo se vrte prevare,kako koga zajebat i što više klepiti.Boga ti pitaj šta je u njihovim glavama.

Podrška upravi,žao mi je više ljudi, taman da odahnu malo od problema dođe virus zvani savez.Mislim da ne trebamo davati njima da upravljaju stadionom, osim ako to znaci održavanje stadiona.Nama kapa svaki mjesec on našeg stadiona od poslovnih prostorija, a ja garantujem da ce opet biti poslovne prostorije,kafici....i da zato hoce da oni upravljaju, a mogu samo da zamislim kolika ce kirija biti na novom stadionu.Živi bili pa vidjeli
FSBIH neka napravi jos tu jednu tribinu i eto nam stadiona za reprezentaciju.Plus ustrda 100-tinjak moliona

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 07 jun 2026, 20:30

05 jun 2026, 21:25

NK Celik ce imat sva ista prava a Grad je vlasnik stadiona uvijek i tako ostaje.Ovaj dogovor o pravu upravljanja je isti kao do sad sto je bio potpisan 2016 u trajanju 10godina, NK celik koristi sve isto samo kad je repka onda normalno oni koriste a mi trening centar NS dok mi ne napravimo Plandilo za potrebe akademije NK Celik.
Upravljanje je uslov kreditnog zaduzenja NS i povlacenja sredstava iz razni fondova Uefa I Fifa i dalje kanton, federacija, drzava.
NACIONALNI STADION KAD SE NAPRAVI BEZ OBZIRA STO CE PRIMAT OKO 18 DO 19 MILJA BICE 5 LEVELA IZNAD GRBAVICE(nisam ljubomoran volio bi da i vi zavrsite i zapadi da imste top stadion kao i Tuzls Vrapcici i dr).
MODERNIJI I MNOGO VECI BEZ OBZIRA NA KAPACITET JER RASPORED STOLICA I PROLAZA I LOZA I RESTORANA NOVINARSKI PROSTORIJA KAO I PROSTORIJA ZA KONFETRNCIJE AMBULANTE DOPING KONTROLE I DRUGE STVARI KOJE CE BILINO POLJE SVRSTAVAT U STADIONE ELITNE KATEGORIJE

FKSLOBODA
Kontakt:

Post Postao/la FKSLOBODA » 09 jun 2026, 00:31

Zanimljiv način financiranja sportskog centra u mjestu Tarevo u BiH. Odlučili su se za crowdfunding kampanju. Ima li na forumu gospode koja će donirati 5, 10, 20 € za sportski centar? :bih: :ljepota:

https://gofund.me/1b484739e

slika

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []