FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
77
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
77
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 434

sanjinusto
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sanjinusto » 04 jun 2026, 18:53

bhsport je napisao/la:
04 jun 2026, 17:36
sanjinusto je napisao/la:
04 jun 2026, 13:16
Ferroviere1987 je napisao/la:
04 jun 2026, 13:10
Pa napravi trenera sam sebi ne razumijem, skoluj trenera kao i igraca imas licence, seminare,obuke pa veliki treneri sirom svijeta odrzavaju obuke, seminara milion na sedmicnom nivou svi to rade samo kod nas treba nekog dovest. Druga stvar trener iz RB nikad nece doc u Zelju ili iz Benfike bas iz istog razloga jer mu je taj klub omogucio rad, napredak i naravno platu. Treca stvar ne razumijem zasto Cosic ne moze? A Jurkas moze jel, Karic moze, svi mogu samo kod nas ne moze kaze fali mu jos malo, a Cosic ce ti donijeti 150 puta vise nego evo Dubljanic da ti dodje, prvo ulazes u potencijalni izlazni transfer, drugo imas golmana najmanje 3 sezone da ti brani i rahat si sa u21. Jurkas ode na svjetsko sa 18 a mi se pitamo jel trebamo Cosicu dat sansu...
Nekim "trenerima" u nasem OP-u nikakvo skolovanje ne moze pomoci, a naravno da treba to rijesiti nekome ko je trenerski potencijal i proizvoditi vlastite kadrove. U OP bi trebalo da dodju ljudi koji su radili u Dinamu godinama, tako da to nije bezveze.

Sto se Cosica tice, jako bi volio da si ti u pravu. Eto neka ga probaju, ali vidjecemo ko ce ga i koliko tripiti. Ja ti garantujem da ces za par kola imati situaciju da se momak tjera, da mu se psuje, da gubimo bodove, da prima golove kroz usi jer je jednostavno nespreman za seniorski fudbal na ovom nivou, barem za sad.
Zbog ovakvih misljenja da nasi juniori nisu spremni za seniorski fudbal cemo i dalje tavoriti u bari.
Nek smo mi Muftica spremnog imali ili Ibru Šehica, pa kakve je taj kikseve pravio ali se istrpio.
Primao je i Muftic kroz uši pa uvijek branio, sta god da se desi. Nama treba konkurencija i borba za mjesto u ekipi i da igra bolji a ne onaj sa stelom ili koga trener gotivi.
Nama je tom logikom bolje Sulju drzati dok moze hodati jer je 'spreman' za fudbal. To je suplja, ili jesi ili nisi taj.
Gore ti je @mavi ostavio post. Ako iz toga sto je on napisao ne mozes zakljuciti zasto trenutno nije za PLBiH onda jbg. Donosite zakljucke na osnovu pripremne gdje je bilo par suteva na njegov go. Nema svako kvalitet u tim godinama da brani na tom nivou, rijetki imaju. Zato kazem pogledajte nekad trening. Sta treba da ga stavis na go i da ga buse? Ja cu biti presretan ako me Cosic demantuje odmah iduce sezone i ako ga prodamo sutra za 5 miliona, ali ne ide to bas tako. Po meni, posudba i neka se kali negdje.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 04 jun 2026, 19:04

Nema tu mnogo vremena za čekanje sa Ćosićem. Ili jeste ili nije... Naravno da će igrač od 19 godina praviti greške. Pravili su ih i Šehić i Muftić i Karić i Jurkas.

Ćosić je završio sa juniorima i ima ugovor do ljeta 2027. On ako ne može biti bar druga opcija na golu sljedeće sezone treba momka pustiti da ide. Već je bilo ponuda za njega ako se ne varam.

Ima Keno pa nek procijeni.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 jun 2026, 19:08

04 jun 2026, 18:53
bhsport je napisao/la:

Nekim "trenerima" u nasem OP-u nikakvo skolovanje ne moze pomoci, a naravno da treba to rijesiti nekome ko je trenerski potencijal i proizvoditi vlastite kadrove. U OP bi trebalo da dodju ljudi koji su radili u Dinamu godinama, tako da to nije bezveze.

Sto se Cosica tice, jako bi volio da si ti u pravu. Eto neka ga probaju, ali vidjecemo ko ce ga i koliko tripiti. Ja ti garantujem da ces za par kola imati situaciju da se momak tjera, da mu se psuje, da gubimo bodove, da prima golove kroz usi jer je jednostavno nespreman za seniorski fudbal na ovom nivou, barem za sad.
Zbog ovakvih misljenja da nasi juniori nisu spremni za seniorski fudbal cemo i dalje tavoriti u bari.
Nek smo mi Muftica spremnog imali ili Ibru Šehica, pa kakve je taj kikseve pravio ali se istrpio.
Primao je i Muftic kroz uši pa uvijek branio, sta god da se desi. Nama treba konkurencija i borba za mjesto u ekipi i da igra bolji a ne onaj sa stelom ili koga trener gotivi.
Nama je tom logikom bolje Sulju drzati dok moze hodati jer je 'spreman' za fudbal. To je suplja, ili jesi ili nisi taj.
Gore ti je @mavi ostavio post. Ako iz toga sto je on napisao ne mozes zakljuciti zasto trenutno nije za PLBiH onda jbg. Donosite zakljucke na osnovu pripremne gdje je bilo par suteva na njegov go. Nema svako kvalitet u tim godinama da brani na tom nivou, rijetki imaju. Zato kazem pogledajte nekad trening. Sta treba da ga stavis na go i da ga buse? Ja cu biti presretan ako me Cosic demantuje odmah iduce sezone i ako ga prodamo sutra za 5 miliona, ali ne ide to bas tako. Po meni, posudba i neka se kali negdje.
Druze imam dovoljno iskustva zivotnog i fudbalakog da znam ili jesi ili nisi, daj mu pripreme, kup, prijateljsku i vidi jeste li ili nije.
Mavi ili nemavi nema sta ostavljati, godinama se djeca pljuju i ponizavaju a Drlje i slicni igraju.
Vidjeli smo Dragovica i Rascica, lagano ih doziras pa uvodis da igraju i vidis da su u rangu ovih nedodirljivih.
Daj ko je bolji na treningu da igra, ko se vise zalaze a ne ko Savo uvijek jedne te iste, orilo gorilo, pa nije 1998.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 04 jun 2026, 19:13

04 jun 2026, 18:53
bhsport je napisao/la:

Uzmi ovako izmedju golmana iz Rudara koji je primio najvise golova ove sezone i mladog golmana iz naseg OP svaki put bi birao drugu opciju . Pa nek stekne iskustvo polahko fino ionako niko ne ocekuje borbu za 1 mjesto sledece sezone . A nikad se ne zna mozda pred publikom na Grbavici bude bolje branio na nekog utice pozitivno a na nekog negativno publika. A pazi sad ja nemam tu statistiku na kraju sezone ali na polusezoni je neko izvadio koliko je koji golman imao suteva na svoj gol a pri vrhu je Muftic to jest najvise suteva je islo na njegov gol jos je on na polusezoni imao najvise clean Shetova. A druga polusezona nam je jos gora bila odbrana . I to uzimam za poredjenje jer koliko god se ovdje pljuvao Muftic ovaj iz Rudara ce za 10 utakmica biti takav da cemo Muftica pravit od blata. Pa je po meni bolje dajte priliku mladom igracu.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 04 jun 2026, 19:16

Ovo jesi ili nisi je vjerovatno najgluplja floskula koja se provlaci u svijetu sporta. Nedostatak volje da se istrpi par omladinaca u trenutku kada se neces boriti za nikakav trofej je porazavajuce. Ne mozes govoriti nije dobar i nadati se da ce samo treningom uspjeti nadoci za godinu-dvije. Mladom igracu je potrebno BAREM 1500 minuta godisnje na ovom nivou kako bi kroz godinu-dvije dosao na nivo odraslih osoba.

Da vam ostavim samo i jos jednu sliku ispod.

slika

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 04 jun 2026, 19:23

Da je bilo koja druga pozicija u pitanju ja bi se sa vama slozio, ali golmanske se greske jako skupo placaju. Samo mi i dalje nije jasno na osnovu cega se Cosic konkretno priziva. Ako to kaze neko ko ga je gledao u juniorima, pratio treninge, onda ok, ali meni se cini da je to sve na osnovu one pripremne u Antaliji gdje je skinuo par suteva.

Trebao ga je Savo probati u par utakmica, ali se on odlucivao za Abdulahovica od 27 godina kojem istice ugovor i Muftica za kojeg smo svi znali da hvata voz da uzme pare vani. Da je to uradio onda bi ova diskusija imala vise smisla.

Za tog iz Rudara je svakako suplja.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 04 jun 2026, 19:47

04 jun 2026, 19:23
Da je bilo koja druga pozicija u pitanju ja bi se sa vama slozio, ali golmanske se greske jako skupo placaju. Samo mi i dalje nije jasno na osnovu cega se Cosic konkretno priziva. Ako to kaze neko ko ga je gledao u juniorima, pratio treninge, onda ok, ali meni se cini da je to sve na osnovu one pripremne u Antaliji gdje je skinuo par suteva.

Trebao ga je Savo probati u par utakmica, ali se on odlucivao za Abdulahovica od 27 godina kojem istice ugovor i Muftica za kojeg smo svi znali da hvata voz da uzme pare vani. Da je to uradio onda bi ova diskusija imala vise smisla.

Za tog iz Rudara je svakako suplja.
U biti nije bitno je li Cosic ili neko drugi, bitno je da se djeci daju minute i postepeno ih uvodis u seniorski ritam, a sto se tice gresaka pravi ih i Milosevic a ima 30 godina i nista vise nije pokazo od Dragovica koji ima 10x manje minuta od njega, samo kazem.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 04 jun 2026, 20:32

Ćosića se treba priblizavati prvoj ekipi, to je neupitno, sad je samo pitanje je li za prvog golmana ili nije. Ono što sam gledao od njegavu zadnje vrijeme i nije nešto obecavajuce.
Nema tu ili jeste ili nije, golmanska pozicija je najosjetljivija, greška se skupo plaćaju.
Ukratko, za početak rezervni golman da, prvi ne, barem dok se još malo ne izbirika.
Moje neko subjektivno mišljenje, nadam se da nisam u pravu...

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 04 jun 2026, 20:46

Zanimljivo da niko ne spominje Igora Rončevića kao opciju. 22 godine a iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Travniku. Pod ugovorom je sa nama još par sedmica ako se ne varam uz +1 opciju.

Za Travnik ove sezone 25 utakmica, 25 primljenih golova i 8 puta sačuvao mrežu. Inače u seniorskoj karijeri već odigrao oko 75 utakmica sa 22 godine.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 04 jun 2026, 21:08

Puno fudbalskih strucnjaka na temi, čudo ne radite ko treneri golmana. Kod nas ode pogleda utakmicu odmah zna kakav je.

carukisupakpohaluh
Kontakt:

Post Postao/la carukisupakpohaluh » 04 jun 2026, 21:18

MukiBek je napisao/la:
04 jun 2026, 21:08
Puno fudbalskih strucnjaka na temi, čudo ne radite ko treneri golmana. Kod nas ode pogleda utakmicu odmah zna kakav je.
Mrs u sto picki materina, degencino.
hulahopkapusikurac

SamLake
Kontakt:

Post Postao/la SamLake » 04 jun 2026, 21:20

MukiBek je napisao/la:
04 jun 2026, 21:08
Yebem li ti mamu hulahopkice

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 04 jun 2026, 21:48

Napišite Saninu na FB da poprati ima acc koji su Riole al ih nije niko preporučio. Cak bolji mozda od Endija Bare, Sanine pozovi ih.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 04 jun 2026, 21:56

MukiBek je napisao/la:
04 jun 2026, 21:48
Napišite Saninu na FB da poprati ima acc koji su Riole al ih nije niko preporučio. Cak bolji mozda od Endija Bare, Sanine pozovi ih.
Napisali smo ti mami imena kome da se javi kad njoj zatreba malo paznje…Muda svoja jedes sto smo konacno dobili investitora, molis boga da propadne sve. Idi na Kosevo eto vam Zekica opet, hoce li opet dati ostavku kad se napije pa onda ujutru moliti da se vrati?

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 04 jun 2026, 21:57

Ko mi je ove bloko cccc
slika

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 04 jun 2026, 22:02

Gledaj ti retarda, hoce da pokaze da je otkrio blok, ali ostavi post gdje mu frajer yebe mater i sav ponosan :urnebes: Valjda za uspomenu.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 04 jun 2026, 22:10

Bumbaclat je napisao/la:
04 jun 2026, 22:02
Gledaj ti retarda, hoce da pokaze da je otkrio blok, ali ostavi post gdje mu frajer yebe mater i sav ponosan :urnebes: Valjda za uspomenu.
Ko mu J**+ mamu debilnu, vidis da je pacenik. Njemu je ovaj forum citav zivot, J*** mu majku na svakom profilu sto ima.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 04 jun 2026, 22:10

Nisam ja nikoga blokiro neko mi ulazi na acc ja ne znam kako se to radi, valjda si skonto sad

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 04 jun 2026, 22:37

Da vam olaksam ato se tice golmana,vraca se Ibrahim Sehic

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 jun 2026, 22:40

Muki pitaru pusi ga
Ramirez je napisao/la:
04 jun 2026, 22:37
Da vam olaksam ato se tice golmana,vraca se Ibrahim Sehic
:bih:
slika
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []