Prvo mora doći na probu da ga pogledaju braca s foruma da vide imal jos talenta
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
sanjinusto
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Nije to bas sigurno. Ima klauzulu automatskog produzenja koju mu klub nije aktivirao jos koliko znam, ali moze je aktivirati.
Kakav si ti jad od osobe 50 ljudi te napusava i psuje ti od do danima ti opet pises ovdje. Degenu poremeceni, pitarski.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Mora doci na probu isto ko sto ti je mama dolazila na probu, debilcino bolesna.
Aktivirao je klub vec al ce mu izac u susret najvjerovatnije i pustit ga sa cistim papirima da predje kod nas.sanjinusto je napisao/la: ↑04 jun 2026, 22:57Nije to bas sigurno. Ima klauzulu automatskog produzenja koju mu klub nije aktivirao jos koliko znam, ali moze je aktivirati.
Brko iz druge galaksije!
Zašto Ćosić? U21 ti je tako riješen. Mi smo klub koji godinama u21 ima na stoperu, špicu ili zadnjem veznom. Nekako najlogičnije ili najbezbolnije je da to budu golman ili krilo.
-
carukisupakpohaluh
- Kontakt:
Yebem ti sve mrtvo i zivo pa ces vidjet post kad me neko citira
hulahopkapusikurac
Mislim da se za pocetak posvecujemo iskusnijim igracima da bi imali koliko toliko dobar rezultat,a postepeno ce se ekipa podmladivati,bice zanimljivo
-
MisterBlue
- Kontakt:
Možda i nije loše da vidimo Dudića kako bi vodio Klub sad kad imamo love. Meni je samo želja da igramo visok presing, napadački fudbal i da dovedemo 4 brza ofanzivna(krilna) igrača jer mi je muka od Šabića, Rakića, Jaganjaca, i ostalih mega - giga talenata koji sa 20-21 godinu još nisu naučili osnove kretanja i čitanja igre i koji neće nikada biti fudbaleri. Završit će u 1. Federalnoj ligi ili će otići u Kirgistan.
UPIŠITE FAKULTET DOK MOŽETE!!!!
UPIŠITE FAKULTET DOK MOŽETE!!!!
-
sanjinusto
- Kontakt:
Dudic ne moze jer bi glavom zaklonio pogled sa zapadne tribine.
-
Helemnejse
- Kontakt:
E cuj sehica vracati pored 18 godišnjeg Ćosića
Sehic je u top 10 igraca sa najvise nastupa u historiji repke
Dobar golman za nase uslove, Zeljina krv i mozda buduci uposlenik kluba trener golmana ili na nekoj drugoj funkciji
Dzeku, Viscu, Sehica i takve igrace treba vracati da zavrse karijeru u Zelji, a takodjer treba dovoditi mlade reprezetativce i neke druge povremene reprezetativce poput Gojaka, Bajica, Hajradinovica…
Od takvih igraca se pravi kostur, npr Bicakcic je odlican mentor za Zeljinu djecu koja igraju odbranu
Nas OP i buduca akademija trebaju da imaju takve igrace
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Samo da kolegu citiramcarukisupakpohaluh je napisao/la: ↑04 jun 2026, 23:07Yebem ti sve mrtvo i zivo pa ces vidjet post kad me neko citira![]()
Mislim da vas je obojicu blokirao.ELDIABLO20 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 06:47Samo da kolegu citiramcarukisupakpohaluh je napisao/la: ↑04 jun 2026, 23:07Yebem ti sve mrtvo i zivo pa ces vidjet post kad me neko citira![]()
![]()
![]()
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Gledao sam Nedu i on je pričao za njega, da mu se aktiviralo produženje jer je imao da ako odigra 25 tekmi automatski se produžuje, tako da on otpada.sanjinusto je napisao/la: ↑04 jun 2026, 22:57Nije to bas sigurno. Ima klauzulu automatskog produzenja koju mu klub nije aktivirao jos koliko znam, ali moze je aktivirati.
Kakav si ti jad od osobe 50 ljudi te napusava i psuje ti od do danima ti opet pises ovdje. Degenu poremeceni, pitarski.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
A proslavio se i on baš protiv juniora sarajeva neki dan
Što se Šehe tiče, nisam za to. 38 banki, vječni problemi s leđima i koljenima, i sad treba da mu neki krezubi drogoši u njegovom klubu i gradu psuju. Al ko me pita
Pošteno, pa kako bude.
-
ZeljoBezSuplje
- Kontakt:
Da vam odgovorim. Šehić neće doći. Milion je tu razloga, ali onako meni najlogičnijinje je taj da bi takvog golmana vratio, on će doći u ekipu koja ima ambiciju titule, ali mi to nemamo trenutno. Ljutili se, ne ljutili se, tako je.
Druga stvar, igrom slučaja sam pogledao utakmicu finala U19 Kup-a i svašta sam vidio. Prateći dugo Prvi tim i omladinski pogon, mogu reći da neke periode poslijeratne mogu i uporediti.
Gledao sam do rezultata 4:2 za F.K. Sarajevo, zatim sam napustio i radi rezultata i kiše, jer mi ni kišobran nije pomogao da ne pokisnem.
Moglo se primjetiti da je Željo možda za nijansu bogatiji individualnim kvalitetom, ali odnos prema utakmici, saigraču, treneru je sramotan. Tako da smo mogli vidjeti svadju izmedju Freeman-a i Korore(zamalo tuču, jer su krenuli jedan na drugog nakon jedne akcije), presebičnu i na momente bezobraznu igru Gojaka, toliko anemične defanzivne reakcije Raščića kada se lopta izgubi. Dragović neprimjetan. Željo se bukvalno branio svaki napad sa šest igrača, jer Freeman, Korora, Dragović, Gojak ostanu gore nakon svakog mašeg napada, a tu dodajem i Raščića koji ako ispadne na svojoj strani, ostane ili se vrati nakon što se kontra Sarajeva završi šutem na gol ili naš ostatak odbrane to otkloni.
Posebno zanimljiva je situacija iz prvog poluvremena gdje trener Derviši zove Freeman-a na razdaljini od 15 m od klupe i ovaj se ne okreće i nakon 10ak sekundi se okrene i odmahuje rukom.
Ovo sam vam sve napisao iz jednog razloga. Željo je uvijek pravio igrače, ali prije svega igrače koji su poštovali autoritet trenera, svog saigrača i činjenicu za koji klub to igraju. Mislio sam da se to izgubilo, ali nakon ove utakmice sada znam da se izgubilo. Igrač se pravi i kada ga kazniš i kada ga pohvališ. Ja poznajem trenere kod kojih bi Freeman već u 20oj minuti utakmice bio sa mnom na tribinama nakon onakvog ponašanja. Ljudi nemojte zaboraviti da je pet prvotimaca igralo tu utakmicu. Sa normalnim pristupom utakmici oni bi morali napraviti ogromnu razliku na juniorskoj utakmici. Ne samo da nisu napravili razliku, nego su obrukali klub. I kada pitate zašto nema naše djece, evo vam odgovora.
F.K. Željezničar - F.K. Sarajevo 2:5
Ako je neko gledao sa foruma ovu utakmicu i ako je realan, potvrdit’ će sve ovo što sam napisao.
Druga stvar, igrom slučaja sam pogledao utakmicu finala U19 Kup-a i svašta sam vidio. Prateći dugo Prvi tim i omladinski pogon, mogu reći da neke periode poslijeratne mogu i uporediti.
Gledao sam do rezultata 4:2 za F.K. Sarajevo, zatim sam napustio i radi rezultata i kiše, jer mi ni kišobran nije pomogao da ne pokisnem.
Moglo se primjetiti da je Željo možda za nijansu bogatiji individualnim kvalitetom, ali odnos prema utakmici, saigraču, treneru je sramotan. Tako da smo mogli vidjeti svadju izmedju Freeman-a i Korore(zamalo tuču, jer su krenuli jedan na drugog nakon jedne akcije), presebičnu i na momente bezobraznu igru Gojaka, toliko anemične defanzivne reakcije Raščića kada se lopta izgubi. Dragović neprimjetan. Željo se bukvalno branio svaki napad sa šest igrača, jer Freeman, Korora, Dragović, Gojak ostanu gore nakon svakog mašeg napada, a tu dodajem i Raščića koji ako ispadne na svojoj strani, ostane ili se vrati nakon što se kontra Sarajeva završi šutem na gol ili naš ostatak odbrane to otkloni.
Posebno zanimljiva je situacija iz prvog poluvremena gdje trener Derviši zove Freeman-a na razdaljini od 15 m od klupe i ovaj se ne okreće i nakon 10ak sekundi se okrene i odmahuje rukom.
Ovo sam vam sve napisao iz jednog razloga. Željo je uvijek pravio igrače, ali prije svega igrače koji su poštovali autoritet trenera, svog saigrača i činjenicu za koji klub to igraju. Mislio sam da se to izgubilo, ali nakon ove utakmice sada znam da se izgubilo. Igrač se pravi i kada ga kazniš i kada ga pohvališ. Ja poznajem trenere kod kojih bi Freeman već u 20oj minuti utakmice bio sa mnom na tribinama nakon onakvog ponašanja. Ljudi nemojte zaboraviti da je pet prvotimaca igralo tu utakmicu. Sa normalnim pristupom utakmici oni bi morali napraviti ogromnu razliku na juniorskoj utakmici. Ne samo da nisu napravili razliku, nego su obrukali klub. I kada pitate zašto nema naše djece, evo vam odgovora.
F.K. Željezničar - F.K. Sarajevo 2:5
Ako je neko gledao sa foruma ovu utakmicu i ako je realan, potvrdit’ će sve ovo što sam napisao.
Nedo je tata. Veliki manager i stručnjak. Zamoliti Nedu da nam nadje igrace nema druge.
Ima ih jos sto su gledali, al kod njih je sve kontra sto si ti napisao. Odlično igrali do 75min a primili 5 golova.
Ima ih jos sto su gledali, al kod njih je sve kontra sto si ti napisao. Odlično igrali do 75min a primili 5 golova.
Zadnja izmjena: MukiBek, dana/u 05 jun 2026, 10:03, ukupno mijenjano 1 put.
Pa i Muftić je brzo proguran u prvih 11 nakon katastrofalne forme Bendera, što ne bi mogao i Ćosić tako, pogotovo jer je naš i u21
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)