Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Bgm javni prijevoz u KS se ozbiljno refreshuje.
Svaka čast na svakom novom busu.
Svaka čast na svakom novom busu.
A smooth sea never made a skilled sailor.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Nek idu i oni i EU. Svakako je ova lopovska administracija navikla na ucjene, prisile. Nagrađuju se zločinci 30 godina poslije završetka rata, nama se prijeti, ucjenjuje nas se. Ako ovo nije dokaz da ikoga boli qrac za nama, ne znam šta je.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- bavariapivo
- Kontakt:
- Wilshere10
- Kontakt:
Koga briga za Sjedinjene izraelske države, svakako se treba okrenuti Kini i Rusiji. Davno konstatovano. 
Foe lista iz dzeneta izaslaBosniaBoston je napisao/la: ↑05 jun 2026, 01:39Čim vidim rosonera na temi odmah znam da je priča prešla na sabine, kifle, nikšiće…
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Wilshere10 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:04Koga briga za Sjedinjene izraelske države, svakako se treba okrenuti Kini i Rusiji. Davno konstatovano.![]()
Kao država smo blokirani zbog raznoraznih peripetija.
Ali, primjer Kinezi su Federaciji već u top 3 trgovinskih partnera glede uvoza. Nisu to male brojke, 200 miliona KM mjesečno.
Sa Rusima teško možemo nešto napraviti, jer je očito da se svaki narod u BiH ponaosob mora izboriti. Ne njegujemo neku pozitivnu prošlost.
Plus eto ti primjer srpsko-ruskih odnosa. Rusija im nije u top 5 po pitanju vanjske trgovine, a možeš uveliko čuti Marića i ostale ražimske polutane kako nemaju pozitivno mišljenje o njima.
Ne bi se Rusiji okrenuo taman umro od gladi. Od dva zla biram ono koje nije ucestvovalo u agresiji sa okolnih brda for starter.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Trebamo se mi okrenuti sebi. Nikome drugome. Očigledno je da će ova lopovska administracija nametnuti onog italijanskog četnika za visokog predstavnika. A EU je toliko ljigava, ogavna, oni potpuni beskičmenjaci. Sve manje želim da uopšte uđemo u EU, to je jedna organizacija u raspadu.
I am not yet born; O hear me.
- Wilshere10
- Kontakt:
Mislio sam više figurativno a ne da prostremo crveni tepih Putinu u Sarajevu.Asteriks je napisao/la: ↑05 jun 2026, 13:10Wilshere10 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:04Koga briga za Sjedinjene izraelske države, svakako se treba okrenuti Kini i Rusiji. Davno konstatovano.![]()
Ali, primjer Kinezi su Federaciji već u top 3 trgovinskih partnera glede uvoza. Nisu to male brojke, 200 miliona KM mjesečno.
Sa Rusima teško možemo nešto napraviti, jer je očito da se svaki narod u BiH ponaosob mora izboriti. Ne njegujemo neku pozitivnu prošlost.
Plus eto ti primjer srpsko-ruskih odnosa. Rusija im nije u top 5 po pitanju vanjske trgovine, a možeš uveliko čuti Marića i ostale ražimske polutane kako nemaju pozitivno mišljenje o njima.
Da prestanemo živjeti u bajci da nam Ameri i EU žele dobro. Njihova uloga u ratu, embargo, genocid za koji su znali da ce se desiti a nista nisu poduzeli nego cak predali ljude krvolocima....mogu nabrajati do sutra. Poslije rata su nam navukli luđačku košulju, sklepali institucije koje ovu državu mrcvare 30 godina i sad nas guraju niz vodu jer su napravili deal sa Dodikom po kojem mora doći ovaj italijanski poČetnik kao VP.
Mi moramo udariti kontru i sada tražiti gašenje OHRa. Ne znam čega se bojimo? Valjda smo spremni i valjda znamo šta nam žele naši katolicki i pravoslavni sunarodnjaci. Mora se jednom presjeći!
- VivaLaStella
- Kontakt:
Dva zla, su dva zla. Ne biram nijedno u tom smislu, ali više poštujem iskrenog neprijatelja od lažnog prijatelja
fīat iūstitia ruat cælum
Naravno, Ameri nam sigurno ne žele dobro. Pa ne žele komšijama Kanađanima, koji su im vitalni trgovinski partner.Wilshere10 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 14:14Mislio sam više figurativno a ne da prostremo crveni tepih Putinu u Sarajevu.Asteriks je napisao/la: ↑05 jun 2026, 13:10Wilshere10 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:04Koga briga za Sjedinjene izraelske države, svakako se treba okrenuti Kini i Rusiji. Davno konstatovano.![]()
Da prestanemo živjeti u bajci da nam Ameri i EU žele dobro. Njihova uloga u ratu, embargo, genocid za koji su znali da ce se desiti a nista nisu poduzeli nego cak predali ljude krvolocima....mogu nabrajati do sutra. Poslije rata su nam navukli luđačku košulju, sklepali institucije koje ovu državu mrcvare 30 godina i sad nas guraju niz vodu jer su napravili deal sa Dodikom po kojem mora doći ovaj italijanski poČetnik kao VP.
Mi moramo udariti kontru i sada tražiti gašenje OHRa. Ne znam čega se bojimo? Valjda smo spremni i valjda znamo šta nam žele naši katolicki i pravoslavni sunarodnjaci. Mora se jednom presjeći!![]()
Za njih smo mrlja, oko koje su iscrtali energetsku infrasktrukturu.
To ti je princip makijavelizma, pa ga možemo preslikati i na Kinu. Ali, razlika sto Kinezi svoje poslove ne obavljaju silom, već metodično.
Što se komšija tiče, najjači je onaj dio naivnih Bošnjaka, koji iz nekog razloga gledaju na Hrvate kao tutore za premostivanje prepreka u euroatlanskim integracijama.
Njihova temeljna politika je nepromijenjena decenijama, samo malo kamuflirana. I dan danas nas smatraju odskočnom daskom terorista za evropsko područje.
Jedno su muda po forumu. U praksi se iz prazne ne puca. Ova drzava pociva na principima zapada, kakvi god da su, oni stoje na putu da se drzava podijeli. I bez toga, bez protekcije i prijetnje sankcijama, ona bi se podijelila. Ma sta pricali turbo patrioti. U praksi je tako.
Usput, to sto su Bosnjaci iritirani zapadom je ubjedjen sam vise posljedica geopolitike nego ove lokalne politike, dok se istovremeno favoriziraju direktni sponzori separatizma u samoj drzavi, sto dovoljno govori o nacionalnoj osvijestenosti ovog naroda.
O Trumpu nemam sta pozitivno reci niti o njegovoj Americi. Govoreci opcenito, iste budale sto su iritirane Trumpom su navijali za njega zbog Palestine, te govorili kako smo mi nebitni i kako se nista nece promijeniti. A ono zaratili sa Europom zbog nas. Bitni smo.
Mimo njega, niko ovdje ne treba reci bilo sta kontra americke politike i podrske nakon rata. Prvo da se podje od toga da nam niko nista nije duzan, kamoli da usprica milijarde svojih budzetskih para i 96 istovari desetine hiljada svojih vojnika da cuvaju mir, uopste ne pricajuci da je na americkim reformama ova drzava i dobile neke obrise drzave. Bosnjacka poniznost s druge strane ide do mjere da je malo sve osim da navy sealsi udju u Banja Luku i uhapse Dodika. Facts.
Usput, to sto su Bosnjaci iritirani zapadom je ubjedjen sam vise posljedica geopolitike nego ove lokalne politike, dok se istovremeno favoriziraju direktni sponzori separatizma u samoj drzavi, sto dovoljno govori o nacionalnoj osvijestenosti ovog naroda.
O Trumpu nemam sta pozitivno reci niti o njegovoj Americi. Govoreci opcenito, iste budale sto su iritirane Trumpom su navijali za njega zbog Palestine, te govorili kako smo mi nebitni i kako se nista nece promijeniti. A ono zaratili sa Europom zbog nas. Bitni smo.
Mimo njega, niko ovdje ne treba reci bilo sta kontra americke politike i podrske nakon rata. Prvo da se podje od toga da nam niko nista nije duzan, kamoli da usprica milijarde svojih budzetskih para i 96 istovari desetine hiljada svojih vojnika da cuvaju mir, uopste ne pricajuci da je na americkim reformama ova drzava i dobile neke obrise drzave. Bosnjacka poniznost s druge strane ide do mjere da je malo sve osim da navy sealsi udju u Banja Luku i uhapse Dodika. Facts.
Stvar je u poželjnoj promjeni percepcije naroda i vlasti da se ne možemo približiti SAD-u, kroz neke projekte ili lobiranje. Dobit ćemo J.Interkonekciju jer Ameri ionako vladaju energetskim sektorom Evrope.
Dobili smo tarife zbog kojih je opao izvoz namjenske industrije.
Važni smo im iz razloga jer se na Balkanu dijele američko-ruski interesi.
Zapad jeste garant ovakve BiH, ali takva nikada neće moći samostalno fukncionisati.
Ovdje je riječ o ekonomskom zbližavanju sa Istokom. Recimo potpisan je unosni ugovor Igmana sa Irakom. Na takve primjere ciljam.
Dobili smo tarife zbog kojih je opao izvoz namjenske industrije.
Važni smo im iz razloga jer se na Balkanu dijele američko-ruski interesi.
Zapad jeste garant ovakve BiH, ali takva nikada neće moći samostalno fukncionisati.
Ovdje je riječ o ekonomskom zbližavanju sa Istokom. Recimo potpisan je unosni ugovor Igmana sa Irakom. Na takve primjere ciljam.
- akisarajevo92
- Kontakt:
i Sabina i Darijana izgledaju kao da ih je neko opalio vrelom tavom po faci, cak bih rekao da je Cvijanovicka laksa za oko
kao da ih je ovaj pravio
kao da ih je ovaj pravio
Don't believe the hype.
U ovom svijetu samo sebe treba gledati i svoje najblize. Familja i prijatelji, ostalo sve druga stvar. Vecina ljudi bolji briga za ostaloBundesliga je napisao/la: ↑05 jun 2026, 14:01Trebamo se mi okrenuti sebi. Nikome drugome. Očigledno je da će ova lopovska administracija nametnuti onog italijanskog četnika za visokog predstavnika. A EU je toliko ljigava, ogavna, oni potpuni beskičmenjaci. Sve manje želim da uopšte uđemo u EU, to je jedna organizacija u raspadu.
Problem oko politickih desavanja je nerazumijevanje procesa.
Od Dejtona do danas se moglo orga. sve bez kockastih, tj. patrioti kao Miletic i ostali smo mogli preko kluba H voditi sve. Zapitajte se sto to nije tako i ne budite naivne da padate na ove glupave fore koje vam prodaju 31 godinu.
Najveci supljak kojeg je vidjela Bosna i najjaci igrac kockastih je komsic. Prvi izbori u Mostaru, formirane lice, dodje hezovka s listom evo ga, potpisao predsjednik Zeljko, tada je trebalo bit 16-14 za B u HNK na kraju kao 15-15 gdje je doticna Ana sve za H glasala tako da je u realnosti bilo 16-14.
Bas isti lik dolazi u Mostar i likovi skacu sa Starog u njegovu cast, toliko o tome koliko ovaj narod razumije procese, ali hej, sve ce komentarisati, ne znaju ustav drzave ili kantona ali znaju ko je dobar a ko los.
Od Dejtona do danas se moglo orga. sve bez kockastih, tj. patrioti kao Miletic i ostali smo mogli preko kluba H voditi sve. Zapitajte se sto to nije tako i ne budite naivne da padate na ove glupave fore koje vam prodaju 31 godinu.
Najveci supljak kojeg je vidjela Bosna i najjaci igrac kockastih je komsic. Prvi izbori u Mostaru, formirane lice, dodje hezovka s listom evo ga, potpisao predsjednik Zeljko, tada je trebalo bit 16-14 za B u HNK na kraju kao 15-15 gdje je doticna Ana sve za H glasala tako da je u realnosti bilo 16-14.
Bas isti lik dolazi u Mostar i likovi skacu sa Starog u njegovu cast, toliko o tome koliko ovaj narod razumije procese, ali hej, sve ce komentarisati, ne znaju ustav drzave ili kantona ali znaju ko je dobar a ko los.
- invincible1921
- Kontakt:
Sve bi bilo bolje da je Covic samo tu i da bude dozivotni predjsednik...ako nam to ne bi pomoglo ne znam sta drugo moze...Neutral je napisao/la: ↑05 jun 2026, 17:29Problem oko politickih desavanja je nerazumijevanje procesa.
How yes no
=\_1921_/=