12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
-
napapijri1987
- Kontakt:
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Protiv Kanade je najbitnije izdrzati prvih 20-ak minuta meca i ne primiti gol te im je dopustiti da U tom periodu imaju 2-3 mrtve sanse. Ako se to desi uzimaju nas. Sve ostalo sto bi se moglo desiti ide nama u prilog - tj mrtva tekma sa ispitivanjem snaga bez prilika,ili ako bismo nekim slucajem zabili odmah.
Kanadjani sto duze ne zabiju gola i ne naprave 3-4 mrtve sanse ce da budu nervozniji a u nervozi ne radis stvari kako treba da ih radis.
Ja mislim da cemo mi njih iznenaditi i prvih 5-8 minuta izaci visoko i napasti njihovu zadnju liniju a onda se spustiti u niski blok i dati im loptu. Za tu igru su kljucna 2 igraca te borba za 2. loptu ( u prvih 40 min protiv Italije smo osvojli oko 90% tih drugih lopti,tako da vjerujem da cemo nastavit gdje smo stali). A to su Edin Dzeko te Amar Memic. Edin ce se morati "hrvati" sa njihovim stoperima te ustopati nekoliko lopti na sredini da bi nam omogucio tranziciju. Osim toga konstantno ce vuci jednog njihovog centralnog branica tako da bi Memic imao prostora na protrcavanje izmedju beka i stopera tj u prostor koji ce stoper napraviti prateci Edina na skok.
Amar je protiv Italije dokazao da zna to raditi,da zna povuci po strani i probiti beka/stopera na brzinu.
Nasu sansu bih vidio i na prekidima- otkako je Barbarez tu dali smo nekoliko golova iz prekida a neki od njih su bili i uigrani.
Kanadjani sto duze ne zabiju gola i ne naprave 3-4 mrtve sanse ce da budu nervozniji a u nervozi ne radis stvari kako treba da ih radis.
Ja mislim da cemo mi njih iznenaditi i prvih 5-8 minuta izaci visoko i napasti njihovu zadnju liniju a onda se spustiti u niski blok i dati im loptu. Za tu igru su kljucna 2 igraca te borba za 2. loptu ( u prvih 40 min protiv Italije smo osvojli oko 90% tih drugih lopti,tako da vjerujem da cemo nastavit gdje smo stali). A to su Edin Dzeko te Amar Memic. Edin ce se morati "hrvati" sa njihovim stoperima te ustopati nekoliko lopti na sredini da bi nam omogucio tranziciju. Osim toga konstantno ce vuci jednog njihovog centralnog branica tako da bi Memic imao prostora na protrcavanje izmedju beka i stopera tj u prostor koji ce stoper napraviti prateci Edina na skok.
Amar je protiv Italije dokazao da zna to raditi,da zna povuci po strani i probiti beka/stopera na brzinu.
Nasu sansu bih vidio i na prekidima- otkako je Barbarez tu dali smo nekoliko golova iz prekida a neki od njih su bili i uigrani.
- Goalgetter
- Kontakt:
Jos tacno 7 dana do utakmice. 
- svrakino1921
- Kontakt:
Najvažnija utakmica cijelog prvenstva, ovdje se mnogo toga rješava, ako ovo dobijemo i Katar imamo siguran prolaz. Njima je možda i veći pritisak jer igraju otvaranje na domaćem terenu pred svojom publikom. Fizički jako moćna reprezentacija sa mnogo trke ali i mnogo grešaka u pas igri. Što se tiče duel igre tu nisu nadmoćniji jer i naši vole tući, samo je bitno da izbjegnemo nadtrčavanje sa njima, treba se spustiti u niski blok i čekat priliku preko kontri. Ovo je utakmica gdje je najbitnije sačuvati svoj gol (nama i remi savršeno odgovara), a čekati svoju priliku da preko krila napravimo nešto (ovdje će jako bitni biti Memić, Demirović i Bajraktarević). Očekujem da bi se mogli izaći u istoj postavi kao protiv Italije (Šunjić i Bašić u sredini) a da bi mogli igrati isto kao protiv Velsa prvo poluvrijeme (smireno i disciplinovano). Možda bi najbolje bilo izaći ovu utakmicu u formaciji 4-2-3-1 sa veznim redom Bašić - Šunjić a ispred Demirović i Memić kao krila i Mahmić ko AMF i Džeko u napadu ali to je teško očekivat zbog neuigranosti te ekipe.
Kanada je protiv Uzbekistana zadnju utakmicu pokazala koliko je sklona nekim pogreškama u razvoju igre gdje im je protivnik napravio 4-5 mrtvih zicera iz kontri.
Mislim da su šanse 55-45% na našoj strani.
Kanada je protiv Uzbekistana zadnju utakmicu pokazala koliko je sklona nekim pogreškama u razvoju igre gdje im je protivnik napravio 4-5 mrtvih zicera iz kontri.
Mislim da su šanse 55-45% na našoj strani.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Kakvu postavu očekujemo? Mislim da će Memić početi ispred Bajraktarevića. Za veznjake je isto upitno, vjerovatno je Tahirović siguran, a drugi može biti bilo ko od: Bašić, Šunjić, Gigović.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
Mislim da je Šunjić siguran ako bude zdrav, ne znam da je ijednu utakmicu preskočio pod Barbom ako izuzmemo kartone/povrede. Samo je pitanje vjeruje li Barba trenutno više Tahiroviću ili Bašiću. Ostalo što si napisao je OK.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:55Kakvu postavu očekujemo? Mislim da će Memić početi ispred Bajraktarevića. Za veznjake je isto upitno, vjerovatno je Tahirović siguran, a drugi može biti bilo ko od: Bašić, Šunjić, Gigović.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Sunjic je jedini siguran u veznom, za drugog veznog su u igri Tahirovic ili Basic, prvi je u maloj prednosti. Ma da mislim da ce obojica dobiti najmanje 45 min i ko se bolje pokaze startat ce protiv Kanade.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:55Kakvu postavu očekujemo? Mislim da će Memić početi ispred Bajraktarevića. Za veznjake je isto upitno, vjerovatno je Tahirović siguran, a drugi može biti bilo ko od: Bašić, Šunjić, Gigović.
![]()
-
Coolpanda24
- Kontakt:
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ovaj prvi golman kod Kanade 180cm visok, to treba iskoristit.
tu bih dodao još Konea, Tarikovog suigrača iz Sassuola. On uvijek nekako ostane zapostavljen u analizama, a igra odličnu sezonu. I on će preći u neki veći klub.Coolpanda24 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 10:00Kraća analiza Kanade: https://presing.ba/grupna-faza-iz-ugla- ... ne-kanada/
Nešta kontam, Vasilj bi možda trebao da izbacuje lopte u aut kao što su Safonov i PSG radili protiv Bayerna, a ne da rizikujemo s nekim pogrešnim pasovima u izgradnji da gubimo lopte u našoj polovini, jer Kanađani upravo to i čekaju. Jedini u koga nemam nikakve sumnje je Muharemović. Kod svakog drugog našeg igrača imam osjećaj da smo sekundu do toga da odigramo neki glup pas i poklonimo protivniku loptu.
Kanada će vjerovatno htjeti da mi vodimo igru i pritiskaće nas agresivno, ali možemo i mi njih natjerati da oni vode igru koristeći ovu PSG-ovu fintu. I oni dosta griješe kad imaju loptu u nogama. Svi ti njihovi vertikalni pasovi se često presijecaju, a posebno zato što stoje jako visoko, nekad i sa 8-9 igrača na protivničkoj polovini, znači da je svaki njihov gubitak lopte automatski opasna šansa za kontru. Zato mi je ova PSG-ova finta baš zanimljiva opcija.
Kanada će vjerovatno htjeti da mi vodimo igru i pritiskaće nas agresivno, ali možemo i mi njih natjerati da oni vode igru koristeći ovu PSG-ovu fintu. I oni dosta griješe kad imaju loptu u nogama. Svi ti njihovi vertikalni pasovi se često presijecaju, a posebno zato što stoje jako visoko, nekad i sa 8-9 igrača na protivničkoj polovini, znači da je svaki njihov gubitak lopte automatski opasna šansa za kontru. Zato mi je ova PSG-ova finta baš zanimljiva opcija.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Pariz to radi jer imaju najbolji presing na svijetu. Mi to ne možemo raditi sa Džekom u vrhu napada.dena24 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:53Nešta kontam, Vasilj bi možda trebao da izbacuje lopte u aut kao što su Safonov i PSG radili protiv Bayerna, a ne da rizikujemo s nekim pogrešnim pasovima u izgradnji da gubimo lopte u našoj polovini, jer Kanađani upravo to i čekaju. Jedini u koga nemam nikakve sumnje je Muharemović. Kod svakog drugog našeg igrača imam osjećaj da smo sekundu do toga da odigramo neki glup pas i poklonimo protivniku loptu.
Pariz je to radio zato što je Bayern opasno ranjiv na kontre. PSG-ov presing nije ništa uradio Bayernu, lagano su se izigravali i onda bi dolazili u 1v1 situacije s Diazom ili Oliseom. U drugom poluvremenu je PSG u jednom trenutku jednostavno počeo da ispucava loptu u aut. tad su poceli da ih razbiju na kontre.ArtemisFowl je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:56Pariz to radi jer imaju najbolji presing na svijetu. Mi to ne možemo raditi sa Džekom u vrhu napada.dena24 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 11:53Nešta kontam, Vasilj bi možda trebao da izbacuje lopte u aut kao što su Safonov i PSG radili protiv Bayerna, a ne da rizikujemo s nekim pogrešnim pasovima u izgradnji da gubimo lopte u našoj polovini, jer Kanađani upravo to i čekaju. Jedini u koga nemam nikakve sumnje je Muharemović. Kod svakog drugog našeg igrača imam osjećaj da smo sekundu do toga da odigramo neki glup pas i poklonimo protivniku loptu.
Safonov je to radio zbog Olisea, da nema puno prostora za primanje lopte, jer su svi onda na toj strani terena.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
da i to, ali nesta se sjecam da pariz vecinom uopste nije igrao visok pressing protiv bayerna na startu drugog poluvremena, cak dembele ih sacekao na sredini terena
Ne izgleda loše ovaj novitet za ceremoniju prije tekme

R.I.P. Edin Avdić (1979. - ∞)
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Taman sam čitao, znači svi igrači na centru kad je himna. Zanimljivo
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Iskreno ne vjerujem da će skloniti Bajraktarevića. Ista postava ko protiv Walesa, Italije sto se tice wingera a sredina može bit Šunjić, Tahirović ili Šunjić i Bašić.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:55Kakvu postavu očekujemo? Mislim da će Memić početi ispred Bajraktarevića. Za veznjake je isto upitno, vjerovatno je Tahirović siguran, a drugi može biti bilo ko od: Bašić, Šunjić, Gigović.
![]()
Demirović Džeko
Memić Šunjić Tahirović Bajraktarević
Kolašinac Muharemović Katić Dedić
Vasilj
Coolpanda24 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 10:00Kraća analiza Kanade: https://presing.ba/grupna-faza-iz-ugla- ... ne-kanada/
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Pa, nije isključeno, ali mislim da više nema smisla držati Alajbegovića na klupi. Jasno je već da momak odskače kvalitetom i da apsolutno pravi razliku na terenu. Bajraktarević može biti taj džoker sa klupe, uz Tabakovića kad se oporavi.random11 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 13:34Iskreno ne vjerujem da će skloniti Bajraktarevića. Ista postava ko protiv Walesa, Italije sto se tice wingera a sredina može bit Šunjić, Tahirović ili Šunjić i Bašić.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:55Kakvu postavu očekujemo? Mislim da će Memić početi ispred Bajraktarevića. Za veznjake je isto upitno, vjerovatno je Tahirović siguran, a drugi može biti bilo ko od: Bašić, Šunjić, Gigović.
![]()
Demirović Džeko
Memić Šunjić Tahirović Bajraktarević
Kolašinac Muharemović Katić Dedić
Vasilj
Mada, moguće je da će svaki od njih trojice dobiti po dva starta u grupi. Protiv Katara krenut sa Bajraktarevićem i Alajbegovićem, a u prva dva meča Memić + jedan od njih dvojice.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Konzerva, MiranGlasnic, onajlikk i 16 gostiju.