Nema smisla drzati ni Esmira ni Kerima, Mema uz duzno postovanje i simpatije pored njih dvojice kvalitetom nema sta raditi. Ali isto tako ako cemo gledati ko moze naoraviti veci uticaj na igru i prodrmati ekipu Kerim il Esmir prije da to uradi Kerim i zato ostaje na klupi i ima ulogu super suba koji moze da promjeni tok utakmice narucito jer je brzi od Esmira i na vec umornu odbranu sa svojom agilnosti sprintwvima i ostalim je daleko ispred Esmira u toj roli super suba.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 14:53Pa, nije isključeno, ali mislim da više nema smisla držati Alajbegovića na klupi. Jasno je već da momak odskače kvalitetom i da apsolutno pravi razliku na terenu. Bajraktarević može biti taj džoker sa klupe, uz Tabakovića kad se oporavi.random11 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 13:34Iskreno ne vjerujem da će skloniti Bajraktarevića. Ista postava ko protiv Walesa, Italije sto se tice wingera a sredina može bit Šunjić, Tahirović ili Šunjić i Bašić.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:55Kakvu postavu očekujemo? Mislim da će Memić početi ispred Bajraktarevića. Za veznjake je isto upitno, vjerovatno je Tahirović siguran, a drugi može biti bilo ko od: Bašić, Šunjić, Gigović.
![]()
Demirović Džeko
Memić Šunjić Tahirović Bajraktarević
Kolašinac Muharemović Katić Dedić
Vasilj
Mada, moguće je da će svaki od njih trojice dobiti po dva starta u grupi. Protiv Katara krenut sa Bajraktarevićem i Alajbegovićem, a u prva dva meča Memić + jedan od njih dvojice.
12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Moja greška, ipak je to stadion Sofi u Los Angelosu, kao najskuplji stadion na svijetu. Izgleda puno bolje od ovoga. Ovaj je navodno koštao 45 mil.$Virtu4l je napisao/la: ↑04 jun 2026, 17:49Kapetan je napisao/la: ↑03 jun 2026, 17:48U Kataru je bio stadion od Brodskih kontejnera, komplet montazni. Tako da je to izgleda postao standard. Samo zivota mi ne znam kako ovaj u Kanadi vrijedi 7.3 milijarde $, da je u Dinarima opet bi puno bilo. Koda su ga sitnom ciglom zidali a bakrenu armaturu betonirali![]()
Odakle ti to da vrijedi 7 milijardi dolara?
Irska igra slicno kao mi. zato su ih izabrali. Kako sam mogao cuti, ova prva tekma im je najvaznija. Bice zanimljivo i za nas da vidimo kako njihov sistem funkcionise protiv ovog naseg stila
Sudeci po zadnjoj izjavi selektora, kako Edin jos uvijek nije spreman, cisto sumnjam da ce krenuti protiv Kanade. Isto tako mislim i za SunjicaPatrice_Evra_3 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:55Kakvu postavu očekujemo? Mislim da će Memić početi ispred Bajraktarevića. Za veznjake je isto upitno, vjerovatno je Tahirović siguran, a drugi može biti bilo ko od: Bašić, Šunjić, Gigović.
![]()
Confiance je napisao/la: ↑05 jun 2026, 20:34Sudeci po zadnjoj izjavi selektora, kako Edin jos uvijek nije spreman, cisto sumnjam da ce krenuti protiv Kanade. Isto tako mislim i za SunjicaPatrice_Evra_3 je napisao/la: ↑05 jun 2026, 08:55Kakvu postavu očekujemo? Mislim da će Memić početi ispred Bajraktarevića. Za veznjake je isto upitno, vjerovatno je Tahirović siguran, a drugi može biti bilo ko od: Bašić, Šunjić, Gigović.
![]()
Edin Džeko neće biti u kadru sutra jer nije još sanirao povredu. Dobio je poštedu danas od trenažnog procesa kako bi bio spreman za Kanadu.
ja se samo nadam da nece uzeti nekom zdravom protiv Kanade, jer nema sanse da budu spremninza suster sa Kanadom gdje nam trebaju 100% spremni igraci
-
rossonero85
- Kontakt:
Dedić - Čelik - Muharemović - Kolašinac
Tahirović - Mahmić
Memić - Bajraktarević - Alajbegović
Džeko
Kad je bal, nek je maskenbal
Protiv Kanade očekujem istu postavu kao protiv Italije.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Kanada igra kuci, sigurno je favorit.
Odbrana im je tanka ali napad Boga mi opasan
Samo da budu raspolozeni nasi mladi momci, Kerim ce eksplodirati ovo prvenstvo, u to sam siguran. Skocit ce duplo vrijednost
- Beduin
- Kontakt:
Ti bas pojma nemas o fudbalu
075 ❤
Ja bih volio da to sutra vidimo od prve minute protiv Paname i to i očekujem ustvari. Mislim da bi se solidno mogli nadopunjavati, Demirović kao neka okretnija zujalica koji vrši pritisak i vraća se više nazad (što i inače radi) a Lukić više kao klasični sidraš.
Ako Džeko bude spreman da počne protiv Kanade, očekujem da će ga gurnut svakako Sergej, bez obzira na malo minuta odigranih u zadnjim mjesecima. Lukić će onda vjerovatno čekat da uđe ako budemo opet išli sa tri napadača i ganjali rezultat.
-
Matterhorn22
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Alucard, Amco46, ANamelessGhoul, aqarius, ArtemisFowl, boki86, Boltsna, bvsic, CHR, CrvenoCrnaArmija, darker10, DjaniTarik, ELDIABLO20, ErosViverosViv, feniksptica, GG3, Goalgetter, Hajdeee, HariTz, HZbec, JohannWolfgang, kouadio, lakilone, Maestro^^, maho_sa, Markinhio, Mocvara1991, MostarNeretva, onajlikk, Romagnoli13, rossonero85, rukometubih23, Scholl, Shategabri, Shevko, Sheyi, signalidunapark, soccerfan, SSj4, StevieG8, Suki46, THEC, Turo, Venom, VolimBiH96, Wilshere10, Zgemboo89, Zhustri i 209 gostiju.