12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
-
rossonero85
- Kontakt:
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Čim ih se malo jače stisne, ne znaju kud udaraju. Imamo mi itekako šansi ako neutraliziramo ovaj presing koji su demonstrirali u prvom poluvremenu i ne dozvolimo da se razlete po terenu.
Zadnja izmjena: rossonero85, dana/u 06 jun 2026, 03:07, ukupno mijenjano 1 put.
Čim Irci prismrde njihovom 16ercu, vođa u ušima.
ali su im navijaci za qrac
-
rossonero85
- Kontakt:
Ja ovo Kanadu vidim ko slabiju verziju Velsa.
Irska mi je tanka bas, slabiji su od nas, Katar nisu mogli nabit koji je limitirana bas ekipa i ja tu vidim 3 boda da uzimamo bez problema.
Irska mi je tanka bas, slabiji su od nas, Katar nisu mogli nabit koji je limitirana bas ekipa i ja tu vidim 3 boda da uzimamo bez problema.
-
rossonero85
- Kontakt:
Ako su me impresionirali u prvom poluvremenu, drugo poluvrijeme ništa posebno, čim su se Irci malo izvukli naprijed. Dobri su, ali nisu nikakav bauk.
Čitam im reddit komentare i nisu impresionirani. Još da im Irci uvale jedan da se začini atmosfera..
Odmah sam rekao da su u odbrani losi, ali su zato u napadu bas nezgodni i atipicni. Mislim da je ovo roster koji ce nastupiti i protiv nas, tj. ovih 15-ak igraca koji su danas igrali + eventualno jos jedan ili dvojica. Igraju slicnu formaciju kao mi, s dva klasicna veznjaka (Kone i Eustaquio + Saliba s klupe), s dva krila (Millar i Buchanan + Oluwaseyi s klupe) i s dva centarfora (David - stilski slican Demirovicu i Larin/P. David - slicni Dzeki/Tabakovicu). Da ne pametujem previse sad na sabahu, slozio bih se da je najbitnije izdrzati prvih 30-ak minuta. Ja bih mozda cak krenuo s Kerimom i Esmirom po krilima, da im razvuku odbranu jer imaju i igru 1v1, i sut i centarsut, buduci da su defanzivno bas rastelovani. Mada, svjestan sam i da bi to bio rizik, jer nam Memic treba zbog defanzive. Nimalo naivna reprezentacija, ali sigurno da i mi tu imamo sta za reci.
Sta mislite da probamo ovako
4-2-3-1 Vasilj-Deda-Katic-Tarik-Memic-Sunjic-Basic-Esmir-Kerim-Babuka
Da ih probamo sa trojicom nadjacat na sredini, a sa Mahmicem na sredini bi postedio babuku da se spusta na sredinu po loptu, fakticki Mahmic bi bio njegov novi Miske.
Memic na beku da radi u oba pravca, defanzivno da ide na Buchanana, ofanzivno da kombinuje sa Kerimom, ko Deda desno sa Esmirom.
Bojim se Seju stavit na beka, jer je onaj brzi od njega.
4-2-3-1 Vasilj-Deda-Katic-Tarik-Memic-Sunjic-Basic-Esmir-Kerim-Babuka
Da ih probamo sa trojicom nadjacat na sredini, a sa Mahmicem na sredini bi postedio babuku da se spusta na sredinu po loptu, fakticki Mahmic bi bio njegov novi Miske.
Memic na beku da radi u oba pravca, defanzivno da ide na Buchanana, ofanzivno da kombinuje sa Kerimom, ko Deda desno sa Esmirom.
Bojim se Seju stavit na beka, jer je onaj brzi od njega.
Opcenito mi je dojam ako sa njima igras napadacki da imas sansu, ako se povuces ulazis u njihovu komfor zonu, gdje ce ti dat neki bagavi gol.
mislio sam da mogu ovo 90 minuta, ali izgleda padaju u drugom poluvremenu. prvo poluvreme agresivno u duelima i maksimalno koncentrisani. a onda drugo poluvreme mozemo dobiti. samo ne smijemo grijesiti bezze
50-50 meč po svemu.
20 šuteva ... 1 gol. I tu su slabi
-
rossonero85
- Kontakt:
Kako god okreneš, ako ovi ipak ne mogu da lete po terenu 90 minuta i padaju u drugom poluvremenu, onda je to idealno za period igre poznat kao Kerim Alajbegović Time.
Nije ni losa koliko je cesto nekoncentrisana odbrana. Pa ovi ce se sas-rat kad Ermedin "Grizator" "Negredo" Demirovic pocne sprintati prema njima ko budala 50x po 1 tekmi 
Na trenutke bas mocna i moderna reprezentacija, a onda vidis propuh na sve strane. I mene malo podsjetili na Vels.
Imamo kvalitet da ih iskaznjavamo, to je sigurno.
Imamo kvalitet da ih iskaznjavamo, to je sigurno.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
I Uzbekistan i Irska su im stvorili zicere zbog velikih gresaka Canade. U glavnom na kontre. Imam osjecaj da ce Demirovic dobit nekoliko velikih prilika, pitanje je hoce li ovaj put zabit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Naslov brutalan na ovoj stranici kako je Kanada otkrila sve svoje mane. Ja pomislio ubili ih neki protivnici 3-0 kad ono vidim Kanada imala 20 šuteva, 67% posjeda i 427 uspješnih pasova protiv Irske koja je imala 5 šuteva, 33% posjed i 169 pasova.
Ljudi vjerovatno izdominirali samo im nije sve uslo.
Nama ko šuta 20 puta obično ubaci barem nekoliko.
Ljudi vjerovatno izdominirali samo im nije sve uslo.
Nama ko šuta 20 puta obično ubaci barem nekoliko.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Nisam gledao,ali po ovom opisu slično je bilo i u Beču sa Austrijom. Vjerovatno zato i igraju presing jer im odbrana škripi kad ih se napadne.rossonero85 je napisao/la: ↑06 jun 2026, 03:06Čim ih se malo jače stisne, ne znaju kud udaraju. Imamo mi itekako šansi ako neutraliziramo ovaj presing koji su demonstrirali u prvom poluvremenu i ne dozvolimo da se razlete po terenu.
Trenutno korisnika/ca: alacious, InatSilniBosanski, stokastoka23, TETRAPAK i 41 gost.