DamirT je napisao/la: ↑06 jun 2026, 12:32
Edincapitano je napisao/la: ↑06 jun 2026, 12:12
DamirT je napisao/la: ↑06 jun 2026, 12:05
Ne krije se od lopte kao Tahirovic. Ovaj moli Boga da mu neko ne doda loptu. Mada je i Basic nekako usporen kada ima loptu. Tacno vidis kome ce uputiti pas jer se dosta dugo namjesta.
Jednom se desilo protiv Rumunije kad je Katic ga trazio i sad pisete kao da je uvijek tako..
Kao da Basic non stop trazi loptu i igra kao Modric, gluposti. Samo ste navalili na Benju kao da su svi drugi u veznom redu vrhunski igraci a Benjo neki amater iz druge lige BiH.
Kakve Rumunije jedino? Je li ti gledas uopste meceve? Nadji meceve kad Tahirovic igra u veznom redu, pa ces vidjeti ovo sto pisem. Sad ces spomenut Italiju kao relevantan mec, a Talijani se 90 minuta branili. U tom omjeru snaga da stavis bilo kojeg veznjaka, vrlo vjerovatno bi imao loptu u posjedu.
Bio sam ti ja na vise gostovanja nego sto si ti gledao na TV-u.
Ne kazem ja da je Tahirovic novi Busquets, ali to sto stavljas kao argument da se krije i da zbog toga ne treba igrati, znaci da pravis od Basica, Amira, Gigovica itd. kao da su oni neke zvijezde koje uvijek hoce loptu, grade napad, uzimaju odgovornost itd.
Basica su ljudi krenuli gurati zato sto ima fin stil igre, zna povuci loptu i fino se krece, a Tahirovic je visok pa izgleda vise smotan. Ali Basic isto non stop pravi greske i neke glupe poteze. Onaj pas sto je dao Keanuu, da je ono Tahirovic uradio, ovdje bi se pisalo kakva je kanta i slicno, a o Basicu? Nista.
Vise se pisalo o onom zutom kartonu sto je Benjo dobio protiv Italije na sredini terena kada je izgubio loptu, nego kad je Basic bukvalno poklonio loptu Keanuu da rijesi utakmicu.
Za sada, sto se tice igre s loptom, dubokih pasova, promjene strane i takvih stvari, mi nemamo boljeg od Tahirovica. Sunjic ne zna pas od pet metara da ne ode negdje u PM, ali dobro, njegova uloga je sasvim drugacija i to radi super.
Basicu bi bolje stajalo da igra kao malo ofanzivniji veznjak ako bismo igrali sa trojicom u sredini. Benjo je vise sestica i igra slicnu poziciju kao sto je Miralem igrao, znaci povuceni veznjak. To su totalno razliciti igraci.