Lagano
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
MoRe on svakako trcat kao konj
Nemas sta cekati. Eto ih veceras odmah ako izgubimo.
Glupani ne znaju za šta služe prijateljske utakmice.
Znaju oni za šta služe prijateljeke, nego navijaju protiv reprezentacije i tu nema dileme. Radi sitnih klupskih i lokalpatriotrskih interesaMiranGlasnic je napisao/la: ↑06 jun 2026, 13:06Glupani ne znaju za šta služe prijateljske utakmice.
Svakako da fale njegovi golovi, ali posao koji on radi za ekipu nijedan nas napadac ne moze to odradit ni blizu…. taj se segment preko tv:a malo vidi…
Demirovic je u tih 40 utakmica pretrcao vise nego komplet tim sarajeva za citavu sezonu.
Nemoj tako, ipak on trči. Nema veze što je napadač, a ne veznjak.
Ti ako ne vidis koliko njegov presing I trka pomazu veznom redu I defanzivi onda stvarno ne znam kako da ti otvorim oci. Ocigledno nikad nisi igrao fudbala na nekom timu. Druze kad nemas loptu, napad je prva linija odbrane. Kad protivnik gradi napad, gradi ga od pozada. Znas li ti koliki je pritisak fizicki I psihicki na odbrambenog igraca kad mu je neko za vratom bukvalno svo vrijeme. Jedan od razloga zasto ne primamo puno golova je taj sto njegova trka I presing olaksavaju veznom redu I odbrani posao za bar 30 posto.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 jun 2026, 18:22Da neko ne bi shvatio pogresno mora se uvijek naglasiti da ne "hejtam" Demirovica, zelim mu sve najbolje. Momak se prati od njegovog igranja u Spaniji, Francuskoj pa do Svicarske i tandema sa Ittenom.
Stvarno mu zelim sve najbolje ali u reprezentaciji se vise od njega ocekivalo bas zato sto znamo da je dobar u klubu i to da je momak bas veliki profesionalac.
On sjajno radi presing i ima velika pluca i puno trci, ali reklo bi se da je to tek treca najbitnija stvar za napadaca.
Svaka cast na trci, ali da ga ne prate ostali igraci njegov presing ne bi imao smisla. Znaci trce svi (manje ili vise nego on ali tu negdje), ali njegov primarni zadatak je postizanje golova. Da je veznjak bio bi sjajan vjerovatno i jedan od najkorisnijih.
Da banaliziramo totalno ne igramo ganje nego fudbala. Mora neko dati gol, a davanje golova je njegov prvi i najvazniji zadatak.
Dobro je oftamolog, odmori malo.Diadora je napisao/la: ↑06 jun 2026, 18:35Ti ako ne vidis koliko njegov presing I trka pomazu veznom redu I defanzivi onda stvarno ne znam kako da ti otvorim oci.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 jun 2026, 18:22Da neko ne bi shvatio pogresno mora se uvijek naglasiti da ne "hejtam" Demirovica, zelim mu sve najbolje. Momak se prati od njegovog igranja u Spaniji, Francuskoj pa do Svicarske i tandema sa Ittenom.
Stvarno mu zelim sve najbolje ali u reprezentaciji se vise od njega ocekivalo bas zato sto znamo da je dobar u klubu i to da je momak bas veliki profesionalac.
On sjajno radi presing i ima velika pluca i puno trci, ali reklo bi se da je to tek treca najbitnija stvar za napadaca.
Svaka cast na trci, ali da ga ne prate ostali igraci njegov presing ne bi imao smisla. Znaci trce svi (manje ili vise nego on ali tu negdje), ali njegov primarni zadatak je postizanje golova. Da je veznjak bio bi sjajan vjerovatno i jedan od najkorisnijih.
Da banaliziramo totalno ne igramo ganje nego fudbala. Mora neko dati gol, a davanje golova je njegov prvi i najvazniji zadatak.
Ovdje se ne bi slozio. U nasoj repki njegov glavni zadatak je biti super aktivan na prvoj liniji odbrane u fazi odbrane, u napadu napadati prazan prostor razvlaciti i umarati odbranu a od golova sta da. Pojednostavljujete stvari oko njega i trazi mu se svaka mana.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 jun 2026, 18:44Dobro je oftamolog, odmori malo.Diadora je napisao/la: ↑06 jun 2026, 18:35Ti ako ne vidis koliko njegov presing I trka pomazu veznom redu I defanzivi onda stvarno ne znam kako da ti otvorim oci.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 jun 2026, 18:22Da neko ne bi shvatio pogresno mora se uvijek naglasiti da ne "hejtam" Demirovica, zelim mu sve najbolje. Momak se prati od njegovog igranja u Spaniji, Francuskoj pa do Svicarske i tandema sa Ittenom.
Da banaliziramo totalno ne igramo ganje nego fudbala. Mora neko dati gol, a davanje golova je njegov prvi i najvazniji zadatak.![]()
Ja sam upravo u mom posto i naglasio da covjek to sjajno radi, bukvalno pohvalio ga. I to jeste bitno, niko nije ni rekao da nije bitno. Sta se palis odmah na dobronamjernu kritiku?! Je li to rodjo?![]()
Samo, bas kao sto sam i napisao, on je napadac. I njegov glavni cilj je postizanje golova. Bar malo cesce nego sto to sada radi.
I opet da naglasim da je Demirovic super igrac, niko ovdje ne pise da ce zavrsiti u PL BiH za par sezona. Momak je top, ali ne ide ga u reprezentaciji.
Opet nepopularno misljenje ali za istu stvar se strasno pljuje Bazdar (nedostatak zavrsnice) iako se momak cesto nadje u prilici.
Moram nagasavati stvari bas radi takvih kao ti, ne branim Bazdara niti ih uporedjujem po doprinosima na utakmici (gdje je Demirovic puno korisniji, zato i igra jel) ali u istoj stvari su podjednako losi.
Eto, nemoj sta zamjerit.![]()
Puna podrska Demirovicu svakako, je li to mislis da ga ja ne podrzavam?MostarNeretva je napisao/la: ↑06 jun 2026, 19:12Ovdje se ne bi slozio. U nasoj repki njegov glavni zadatak je biti super aktivan na prvoj liniji odbrane u fazi odbrane, u napadu napadati prazan prostor razvlaciti i umarati odbranu a od golova sta da. Pojednostavljujete stvari oko njega i trazi mu se svaka mana.
Ubacujecse preko medija momku bubicu u glavu i stvarate nervozu. Hajka slicna kao sto je bila sa Vedom isti sablon. Zna se ko profitira cijelo vrijeme i prije od Vede i sada od Demira. I to je ok to je nasa taktika da Dzeko “odmara” to je nasa taktika najproduktivnija.
Puna podrska ratniku Demiru
Istina. On je augsburgu igrao cak i poziciju "desetke" iza napadaca, naravno sa drugim obavezama. Nije puno ucestvovao u igri s loptom ali je tad i odigrao onu sjajnu sezonu koja ga prodala u stuttgarth1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 jun 2026, 19:41Puna podrska Demirovicu svakako, je li to mislis da ga ja ne podrzavam?MostarNeretva je napisao/la: ↑06 jun 2026, 19:12Ovdje se ne bi slozio. U nasoj repki njegov glavni zadatak je biti super aktivan na prvoj liniji odbrane u fazi odbrane, u napadu napadati prazan prostor razvlaciti i umarati odbranu a od golova sta da. Pojednostavljujete stvari oko njega i trazi mu se svaka mana.
Ubacujecse preko medija momku bubicu u glavu i stvarate nervozu. Hajka slicna kao sto je bila sa Vedom isti sablon. Zna se ko profitira cijelo vrijeme i prije od Vede i sada od Demira. I to je ok to je nasa taktika da Dzeko “odmara” to je nasa taktika najproduktivnija.
Puna podrska ratniku Demiru![]()
Hoces da kazes da se Demirovic podredio stilu igre reprezentacije?
Ja bih prije rekao da smo se mi podredili njemu, on da je takav tip napadaca koji sve to radi i zabija golove Dzeko bi odavno pocinjao sa klupe.
Zasto to kazem? Zato sto ko je pratio karijeru Demirovica zna da je on najcece igrao sa jos jednim napadacem i da je nekada davno diskusija bila, jos dok je on bio mlad, da li ce ikada bicu dobar u napadu ako bude igrao sam.
On je u Augsburgu cini mi se povremeno znao odigrati na raznim pozicijama. Pa cak je, ako se dobro sjecam, i on sam izjavio skoro da najbolje funkcionise sa jos jednim napadacem.
Opet, momak sjajno igra presing ali presing nije samo jedan igrac. Da ga ostali ne prate on bi se samo dzaba umarao.
To da mu je glavni zadatak da bude "super" aktivan u prvoj liniji odbrane ne znam bas sta mislis pod tim? Pa svaki napadac mora igrati presing i znati se kretati kada se branis (usmjeravati protivnika). Glavni cilj napadaca je uvijek davanje golova, tako najvise koristi ekipi. Mislim da je to bar aksiom.
Sveti je napisao/la: ↑06 jun 2026, 20:06Istina. On je augsburgu igrao cak i poziciju "desetke" iza napadaca, naravno sa drugim obavezama. Nije puno ucestvovao u igri s loptom ali je tad i odigrao onu sjajnu sezonu koja ga prodala u stuttgarth1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 jun 2026, 19:41Puna podrska Demirovicu svakako, je li to mislis da ga ja ne podrzavam?MostarNeretva je napisao/la: ↑06 jun 2026, 19:12Ovdje se ne bi slozio. U nasoj repki njegov glavni zadatak je biti super aktivan na prvoj liniji odbrane u fazi odbrane, u napadu napadati prazan prostor razvlaciti i umarati odbranu a od golova sta da. Pojednostavljujete stvari oko njega i trazi mu se svaka mana.
Puna podrska ratniku Demiru![]()
Hoces da kazes da se Demirovic podredio stilu igre reprezentacije?
Ja bih prije rekao da smo se mi podredili njemu, on da je takav tip napadaca koji sve to radi i zabija golove Dzeko bi odavno pocinjao sa klupe.
Zasto to kazem? Zato sto ko je pratio karijeru Demirovica zna da je on najcece igrao sa jos jednim napadacem i da je nekada davno diskusija bila, jos dok je on bio mlad, da li ce ikada bicu dobar u napadu ako bude igrao sam.
On je u Augsburgu cini mi se povremeno znao odigrati na raznim pozicijama. Pa cak je, ako se dobro sjecam, i on sam izjavio skoro da najbolje funkcionise sa jos jednim napadacem.
Opet, momak sjajno igra presing ali presing nije samo jedan igrac. Da ga ostali ne prate on bi se samo dzaba umarao.
To da mu je glavni zadatak da bude "super" aktivan u prvoj liniji odbrane ne znam bas sta mislis pod tim? Pa svaki napadac mora igrati presing i znati se kretati kada se branis (usmjeravati protivnika). Glavni cilj napadaca je uvijek davanje golova, tako najvise koristi ekipi. Mislim da je to bar aksiom.
Trenutno korisnika/ca: Bosnjo22, Brix, dena24, ebi46, Edincapitano, Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz, invincible1921, ledesma, Sensei, Wolffire i 79 gostiju.