Ako se dobro sjecam, on je u Augsburgu dobrom dijelom igrao dosta lijevo, kao krilo ili drugi napadac koji se lijevo izvlaci. Odatle i dosta njegovih asistencija u tom periodu.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 jun 2026, 20:42Sveti je napisao/la: ↑06 jun 2026, 20:06Istina. On je augsburgu igrao cak i poziciju "desetke" iza napadaca, naravno sa drugim obavezama. Nije puno ucestvovao u igri s loptom ali je tad i odigrao onu sjajnu sezonu koja ga prodala u stuttgarth1a2s3o4 je napisao/la: ↑06 jun 2026, 19:41
Puna podrska Demirovicu svakako, je li to mislis da ga ja ne podrzavam?![]()
Hoces da kazes da se Demirovic podredio stilu igre reprezentacije?
Ja bih prije rekao da smo se mi podredili njemu, on da je takav tip napadaca koji sve to radi i zabija golove Dzeko bi odavno pocinjao sa klupe.
Zasto to kazem? Zato sto ko je pratio karijeru Demirovica zna da je on najcece igrao sa jos jednim napadacem i da je nekada davno diskusija bila, jos dok je on bio mlad, da li ce ikada bicu dobar u napadu ako bude igrao sam.
On je u Augsburgu cini mi se povremeno znao odigrati na raznim pozicijama. Pa cak je, ako se dobro sjecam, i on sam izjavio skoro da najbolje funkcionise sa jos jednim napadacem.
Opet, momak sjajno igra presing ali presing nije samo jedan igrac. Da ga ostali ne prate on bi se samo dzaba umarao.
To da mu je glavni zadatak da bude "super" aktivan u prvoj liniji odbrane ne znam bas sta mislis pod tim? Pa svaki napadac mora igrati presing i znati se kretati kada se branis (usmjeravati protivnika). Glavni cilj napadaca je uvijek davanje golova, tako najvise koristi ekipi. Mislim da je to bar aksiom.![]()
Da, bas na to sam mislio. Nadamo se da ce ga konacno krenuti i da ce mu se sve vratiti na SP. Sto bi rekao Fedja Dudic negdje nam se mora vratiti.![]()
On je kasnije popravio realizaciju, jer je u tom pocetnom periodu za Augsburg imao dosta neiskoristenih gol sansi. Isto kao i za repku