06.06.2026. Panama - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

FerdinandF
Kontakt:

Re: 06.06.2026. Panama - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la FerdinandF » 07 jun 2026, 01:37

Evo pogledah i drugo poluvrijene. Dobro je to sve.
Bice jos bolje. Ako budemo imali, a jerujem da hocemo, oristup kao iz baraza, proci cemo grupu

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jun 2026, 01:42

FerdinandF je napisao/la:
07 jun 2026, 01:37
Bice jos bolje. Ako budemo imali, a jerujem da hocemo, oristup kao iz baraza, proci cemo grupu
Slažem se.

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 07 jun 2026, 01:46

Meni danas nije smetala loša utakmica koliko atmosfera (barem preko tv-a.).Brojka odlična al atmosfera jako loša.Niko ne zna navijat.Bojim se da bi i na SP moglo biti ovako

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 07 jun 2026, 01:47

Elddar je napisao/la:
07 jun 2026, 01:22
07 jun 2026, 00:40
Gdje je Radeljić?
Ako pitas gdje je generalno bio :mrgreen: vidio sam ga sa Dzeksonom sjedi na klupi. Ako pitas sto nije ulazio u igru, nisam kompetentan :mrgreen:
Telalovic je napisao/la:
07 jun 2026, 00:59

Ucini na svima uslugu i makni ljiljane sa avatara. Nije to za svakoga.
De druze mani me se, idi kupi sebi zivot.
Stavi bilo sta samo ne sramoti ljiljane.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 07 jun 2026, 01:48

NebeskaSila96 je napisao/la:
07 jun 2026, 01:46
Meni danas nije smetala loša utakmica koliko atmosfera (barem preko tv-a.).Brojka odlična al atmosfera jako loša.Niko ne zna navijat.Bojim se da bi i na SP moglo biti ovako
Utakmica uopste nije bila loša.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jun 2026, 01:57

07 jun 2026, 01:37
Dodaću još jednu stvar na to što kažeš, ja ne znam jel raja svjesna koliko je strašno teško i opasno ić sa maksimalnim zalaganjem u utakmicu na 30°C i skoro 70% vlage u zraku. Bilo je toliko jasno koliko se većina njih štedila na ovoj utakmici, nisu ni smjeli ni htjeli bacat se i trošit energiju, riskirat još povreda. Za to će bit vremena 12.06. Tu očekujem maksimalno zalaganje.

I opet nije ovo izgledalo tako blijedo ko što neki u ovoj histeriji na forumu ovo opisuju, svakako meni daleko bolje nego ono protiv Makedonije (što je bio većinom proizvod eksperimentisanja sa sastavom). Ako je neko mislio da će Sergej rec momcima da se 100% bacaju na svaku loptu, taj je lud.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 07 jun 2026, 02:07

Ja recimo ovakve stvari uopste ne razumijem. Koga ba briga za atmosferu. Samo se mi, kompleksasi, na te stvari palimo. Kakvo je navijanje, kakva je atmosfera, kakav je korteo.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 07 jun 2026, 02:20

07 jun 2026, 00:25
Odgledah prvo poluvrijeme u miru.
Sasvim pristojno za jednu prijateljsku utakmicu kao zadnju provjeru pred početak mundijala.
Ono sto me kod nas uvijek brine je boljka stara vec godinama, a to je čest pad koncentracije, sto rezultira nonsalancijom, posebno u zadnjim minutama poluvremena, ili utakmice, kada najcesce i primamo golove.
Stoposto, mi bi ovo dobili da nismo postali nonsalantni pred kraj prvog poluvremena pa poceli pustati sanse. U jednom trenutku smo izgledali ko duplo bolja ekipa od njih

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 07 jun 2026, 02:35

zeljovac21 je napisao/la:
07 jun 2026, 02:20
Sasvim pristojno za jednu prijateljsku utakmicu kao zadnju provjeru pred početak mundijala.
Ono sto me kod nas uvijek brine je boljka stara vec godinama, a to je čest pad koncentracije, sto rezultira nonsalancijom, posebno u zadnjim minutama poluvremena, ili utakmice, kada najcesce i primamo golove.
Stoposto, mi bi ovo dobili da nismo postali nonsalantni pred kraj prvog poluvremena pa poceli pustati sanse. U jednom trenutku smo izgledali ko duplo bolja ekipa od njih
Isto sam doživio, stvar je jednostavno nekih faktora koje su uticale na ovaj rezultat:

1. Igranje sa pod ručnom ili sa rezervom, nama je najjace oružje borbenost, ovdje nismo bili borbeni.
Odgovor: Shvatljivo, plan je da sačuvamo igrače, da izbjegnemo povrede do početka SP-a, i to je sasvim ok.
2. Doziranje tempa i igra niže dinamike.
Odgovor: Jasno, da igrači i SŠ ih ne pritiska da se preforsiraju prije SP-a, jer ih čekaju 3 utakmice u grupnoj fazi jakog tempa, te nakon grupne faze izuzetno zahtjevni tempo u knock out-u (naravno pod uslovom da prođemo i damo sve od sebe prve 3 utakmice).
3. Vremenski uslovi. Promjena vremenske zone, pormjena klimatske zone.
Odgovor: sve to je uticalo. Utakmica se igrala u 15h po vremenu tamo, klima je bliža u junu u st. louisu klimi u Panami, iako su različite i tu klime, ali mnogo je lakše bilo igračima Paname da se adaptiraju.

Ono što je bitno jeste da se naši što prije adapitraju u ovih 6 dana, i kad krene utakmica prva SP-a ide se sto posto, i svim srcem. Ja vjerujem da je SŠ vidio utakmicu, vidio je situacije u kojima smo loše reagovali, vidio je taj pad koncentracije i fokusa, a možda su i očekivali to. Ovu utakmicu Muharemović isto nije bio u fokusu, imao je par vrlo opasnih situacija u koje se doveo zbog lošeg pozicioniranja i kasnog izlaska na igrače. Tako da će do utakmice raditi na tome. Jedino što bih volio jeste da se sugeriše malo nekim igračima da se ubrzaju i više fokusiraju. Bajraktarević je u nekoliko navrata stvarno bio izvan fokusa, presporo je prepoznavao situacije, spore odluke pravio, i to je bilo dovoljno da odigra lijevi bek Paname flaster na njemu i da dosta lopsti izgubi. Isto par situacija kad mora u šprintu utrčati Dediću on ležerno trčkara, ili stoji u mjestu dok ga igrač pokriva. Još jedna stvar jeste što bih volio da vidim jeste da se napravi plan B kad se pokriju i Alajbegović i Bajraktarević. Tada možda pozvati Kerima da uđe u sredinu i bude više AMF, a Demiroviću ili Džeki reći da odu malo ljevlje da prime loptu, druga opcija bi bila jedan napadač. Još jedna stvar jeste Panama je prepoznala u nekoliko situacija da imamo 2 igrača u sredini, i znala je nekad sa 4 pa i sa 6 igrača da nam napravi tu problem, ne bi bila nekad loša opcija da se ima u planu u takmvim situacijama koristit Mahmić na AMF ili CM (box to box) što bi ojačalo naš vezni red ili pozvat Demirovića da to pokrije kad se desi ta navala.

Sve u svemu, idemo uživati u SP-u, pa šta bude neka bude. :D

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 07 jun 2026, 03:01

KarlMarx je napisao/la:
07 jun 2026, 02:35
zeljovac21 je napisao/la:
07 jun 2026, 02:20
Isto sam doživio, stvar je jednostavno nekih faktora koje su uticale na ovaj rezultat:

1. Igranje sa pod ručnom ili sa rezervom, nama je najjace oružje borbenost, ovdje nismo bili borbeni.
Odgovor: Shvatljivo, plan je da sačuvamo igrače, da izbjegnemo povrede do početka SP-a, i to je sasvim ok.
2. Doziranje tempa i igra niže dinamike.
Odgovor: Jasno, da igrači i SŠ ih ne pritiska da se preforsiraju prije SP-a, jer ih čekaju 3 utakmice u grupnoj fazi jakog tempa, te nakon grupne faze izuzetno zahtjevni tempo u knock out-u (naravno pod uslovom da prođemo i damo sve od sebe prve 3 utakmice).
3. Vremenski uslovi. Promjena vremenske zone, pormjena klimatske zone.
Odgovor: sve to je uticalo. Utakmica se igrala u 15h po vremenu tamo, klima je bliža u junu u st. louisu klimi u Panami, iako su različite i tu klime, ali mnogo je lakše bilo igračima Paname da se adaptiraju.

Ono što je bitno jeste da se naši što prije adapitraju u ovih 6 dana, i kad krene utakmica prva SP-a ide se sto posto, i svim srcem. Ja vjerujem da je SŠ vidio utakmicu, vidio je situacije u kojima smo loše reagovali, vidio je taj pad koncentracije i fokusa, a možda su i očekivali to. Ovu utakmicu Muharemović isto nije bio u fokusu, imao je par vrlo opasnih situacija u koje se doveo zbog lošeg pozicioniranja i kasnog izlaska na igrače. Tako da će do utakmice raditi na tome. Jedino što bih volio jeste da se sugeriše malo nekim igračima da se ubrzaju i više fokusiraju. Bajraktarević je u nekoliko navrata stvarno bio izvan fokusa, presporo je prepoznavao situacije, spore odluke pravio, i to je bilo dovoljno da odigra lijevi bek Paname flaster na njemu i da dosta lopsti izgubi. Isto par situacija kad mora u šprintu utrčati Dediću on ležerno trčkara, ili stoji u mjestu dok ga igrač pokriva. Još jedna stvar jeste što bih volio da vidim jeste da se napravi plan B kad se pokriju i Alajbegović i Bajraktarević. Tada možda pozvati Kerima da uđe u sredinu i bude više AMF, a Demiroviću ili Džeki reći da odu malo ljevlje da prime loptu, druga opcija bi bila jedan napadač. Još jedna stvar jeste Panama je prepoznala u nekoliko situacija da imamo 2 igrača u sredini, i znala je nekad sa 4 pa i sa 6 igrača da nam napravi tu problem, ne bi bila nekad loša opcija da se ima u planu u takmvim situacijama koristit Mahmić na AMF ili CM (box to box) što bi ojačalo naš vezni red ili pozvat Demirovića da to pokrije kad se desi ta navala.

Sve u svemu, idemo uživati u SP-u, pa šta bude neka bude. :D
Apsolutno je nebitno jesmo li pobijedili ili ne. Ispada po ovome što ste ispisali da bi sve bilo odlično da nam nije tobože pala koncentracija, da nismo primili gol i da smo na kraju dobili utakmicu s tih 1:0. Puno je veći problem sama igra ili ne-igra. Lako je to otpisati tako što ćeš reći da je ovo samo prijateljska, da su se igrači čuvali itd., međutim ovakve utakmice pokazuju stepen suhe kvalitete kojom raspolažeš ili ne raspolažeš. Nadalje, u ovoj fazi priprema one pokazuju šta se radilo na samim pripremama. Ovo kako smo odigrali večeras smo mogli odigrati i da su se igrači okupili juče i zaigrali zajedno prvi put u život. Naravno da ne očekujem rapsodiju, ali očekujem da vidim neke automatizme na kojim se insistira i na kojim se radilo u ove tri sedmice.

Ne možeš igrati sa dva špica na Svjetskom prvenstvu. To je ravno samoubistvu. Naša dva krila su valjda odlukom selektora i njegovog stručnog štaba zacementirana za aut linije i nikada ne sužavaju teren ulazeći u sredinu osim ako je posljednja trećina terena i ne idu šut. Stoga, kad igraš sa dva špica i dvojicom krila na linijama, ti imaš dva vezna igrača koja moraju pokrivati kompletnu sredinu terena. To je nemoguće. Igrati sa dva DM i dva špica može jedino djelimično funkcionisati ako krila konstantno ulaze u sredinu i de facto zauzimaju ulogu veznih u polju. U suprotnom, izgledaš ovako kako mi izgledamo. Pri tom, ta naša dva DM su izrazito limitirani - nemaju dubinsku loptu, pretežno se ni ne okreću prema protivničkom golu i tako dobijaš ovo što si dobio - dva štopera koja se po pola sata dodaju. Zatim se spusti Bašić po loptu, a ako je protivnički igrač iole blizu on iz prve igra loptu ponovo štoperu i onda eventualno idu degažmani. Ko god zna išta o fudbalu je jasno mogao vidjeti šta su problemi u našoj igri. Ti problemi su prisutni sve vrijeme. To što smo prošli onako kako smo prošli na SP ništa ne mijenja.

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 07 jun 2026, 03:09

07 jun 2026, 01:48
Utakmica uopste nije bila loša.
Igrali smo protiv Paname!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 07 jun 2026, 03:47

Upravo. Igrala je reprezentacija BiH protiv Paname, a ne jedan od favorita za osvajanje i(li) ekipe nivo ispod toga tipa Hrvatska, Maroko pa da se ovakvi protivnici moraju rutinirati.
Smijesni su ovakvi postovi kao i guranje igraca u nebesa cim se malo popravi atmosfera. Kerim i Tarik trenutno najbolji primjeri toga. Ili ona kako su manjevise zagarantovani da budu WC igraci ko da se radi o Cubarsiu i Yamalu licno.
Unico amore sei!
❤️🖤

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 07 jun 2026, 04:06

meni samo nije jasno kako jedna, u fudbalsko historijiskom smislu, pisljiva kanada moze da razradi koncept, bez obzira ko igra, pa ubise igracki one irce juce, barem vecim dijelom utakmice. vidi se tu neki pomak iz godine u godinu. Trener im neki balvan koji nije uspio van salzburga ali se tu opet vidi profesionalni rad i ideja. a mi to u 30 godina ne umijemo. Iako imamo veci kvalitet. To najvise boli. Ali kad pogledam intervju nekih nasih trenera bude mi sve jasno.
Bas kako je gore napisano, da su se juce sastali prvi put ovako bi igrali.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 07 jun 2026, 04:38

Valjda je bitnije kako igramo, navijanje ako i utiče, to je jedno 5-10% boosta, ali ne moze ti pomoci ako si los.
Ja sam vozio 4,5h u jednom pravcu na tekmu i sad bih trebao na 32 stepena da protiv Paname pravim akrobacije na tribinama.
"Ko ne skace mrzi Bosnu" mi ledi krv u zilama kad cujem, kao i "Bosna je sampion ooo".
Ljudi su fino navijali danas, bas u skladu sa utakmicom.

A sto se tice iste, sve u redu, klasične teze o umoru, aklimatizaciji, čuvanju, ali neki nedostaci koji su i ranije jasno uoceni su tu i ne vidim kako ce se popraviti do Kanade, tačnije ne mogu kad nemaš uopće igrače na odredjenim pozicijama.
Nadati se u posljednje atome snage kod Edina, spremnog Tabakovica jer bez njih necemo iz grupe. To, i naravno da bar zategnemo odbranu jer danas ovo nije bilo dobro nazad.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 07 jun 2026, 04:45, ukupno mijenjano 2 puta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 07 jun 2026, 04:40

Nemam bas neki komentar nakon utakmice ali nadam se da cemo ovako izaci protiv kanade, ali nadam se nakon SP da nadjemo rijesenje za Tahirovica, Basica, Mujakica i Bazdara.

Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
Memic Mahmic Sunjic Alajbegovic
Demirovic Dzeko

Evo i neka moja prognoza za naredne utakmice

BiH 1-1 CAN
BiH 1-1 SWI
BiH 2-0 QAT

R32
BiH 1-0 S.Koreja

R16???

ajaca
Kontakt:

Post Postao/la ajaca » 07 jun 2026, 07:08

Ne znam da li je iko primjetio da smo mi ranije stigli u USA radi aklimatizacije igrača u odnosu na druge reprezentacije iz Evrope npr. Mislim da je to dobar potez i čudim se kako i ostale učesnice nisu računale na potencijalno teže uslove za igru.

Trinity74
Kontakt:

Post Postao/la Trinity74 » 07 jun 2026, 07:11

Glavni i jedini posao selektora za narednih 5 dana je da sousti na zemlju "mlade zvijezde". Mladi su, neiskusni, ponjela ih pogromna euforija, novinari, tekstovi, raja, reklame itd. Sa druge strane ovo sa Makedonijom i Panamom nije nikakvo mjerilo. Sjetimo se 2014. Otišli smo na SP kao prvi u grupi sa ne sjećam se ,koliko datih a koliko primljenih golova. Na pripremnniđ utakmicama u USA dobili smo Meksiko i Obalu slonovače i šta bi? Leden tuš!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 jun 2026, 07:49

Konzerva je napisao/la:
07 jun 2026, 00:42
ono sto me iritira odavno nasa igra vracanja lopte konstatno nazad pa cak i golmanu, ono tipa ne znamo izvesti napad pa daj da se mi dobacivamo pozadi....tako smo primili gol protiv italijana.
Sto je najtužnije, Kolasinac najvise vracao nazad.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 07 jun 2026, 07:53

slika

slika

slika

slika

slika

Kakav plavi dres
Gosp Stamboliću plavi brate - HVALA TI

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 07 jun 2026, 07:56

svrakino1921 je napisao/la:
07 jun 2026, 07:53
slika

slika

slika

slika

slika

Kakav plavi dres
Gosp Stamboliću plavi brate - HVALA TI
I bijeli je top kad budu igrali na terenu, jedva cekam da vidim ocel se oglasavat levati i kriticari.
#CarsijaOdjebi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Brix, HariTz, Hazre, Iceplayer, LeCoq, Proximic, soccerfan i 60 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []