Hvala sto si to podijelio sa nama. Ne mogu zamisliti kako je vama koji ste ga poznavali i druzili se s njim kad za njim tugujemo i mi koji smo ga znali samo preko ekrana.Cwirek je napisao/la: ↑06 jun 2026, 11:50Imam ja anegdotu. Proganja me 25 godina za jednu malu nepravdu prema njemu. To je malo sa ove tacke gledišta kad si odrastao čovjek ali u tom periodu to je nama djeci bilo ogromno.Alen Škoro je napisao/la: ↑06 jun 2026, 11:32Ako nekad skupis snage, napisi koju anegdotu, sigurno ce ljudima biti drago procitati i s osmijehom na licu sjetiti se Edina AvdicaDirkNowitzki je napisao/la: ↑05 jun 2026, 22:32Pokusavam vec par dana da napisem jedan duzi post na temu Bosne, ali od Avdijine smrti nemam snage jednostavno. U nedjelju smo pricali sat ipo kada je krenuo za Beograd, zadnji put se culi u utorak.
Ne zamjerite mi, prazan sam totalno. Od najvece radosti nakon 18 godina i titule, do tragedije u srijedu.
Hvala svima koji salju privatne poruke podrske.
Išli smo u Drugu gimnaziju. Edin je igrao za Bosnu a ja za Cenex.
Druga gimnazija je imala takmicenje u košarci gdje su se takmičili razredi izmedju sebe. Edin je bio 3 a ja drugi razred. Moj razred je u polufinalu izgubio od 4 razreda gdje je igrao Bajrovic, tadašnji košarkaš prvog tima Bosne. I u finalu su se sastali taj 4 razred i 3 razred u kom je igrao Edin. Ja sam sudio tu utakmicu. Edin je imao šut za pobjedu. Ona njegova ljevica ubitačna. Fulio je Edin šut i svi su se izderalali faul faul. Ja nisam vidio situaciju jer sam jedini sudio i nije moguće bilo vidjeti. Svi iz Edinovog razreda tužni a meni Edin prilazi i kaže bio je faul ali kaže nema veze, prije si u nekoj situaciji dao nama loptu a nije bila naša. Tako da je 1:1 u greškama a i takva je košarka. Sto je i tada, iako još kao dijete bio veličina od čovjeka. Bili smo djeca, talenti.. proganjalo me to poslije. Djecije jbg. Rekao sam mu to par puta.
Izgubili smo dobrog čovjeka, najboljeg komentatora i poznavaoca košarke. Izgubili smo, mahhh da ne nabrajam šta sve.
Hvala ti prijatelju, saborcu, školski i u osnovnoj i srednjoj za sve.
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Koliko god sam zahvalan Dubravku na svemu što je uradio za klub, što ga je doslovno podigao iz pepela, ipak jedva čekam da ista persona napusti Bosnu.
Nevjerovatno koliko je taj čovjek egoista, čak je eto morao dati direktivu da se postavi jednu sedam storija u kojima će se on slaviti, eto pisalo se ovdje i o tom njegovom odnosu sa Edinom, prosto misli da je on najpametniji, da nema boljeg od njega. Čudi me iskreno da se održao zdravim taj odnos Pašalić - Dubravko.
Ipak hajde, to što Barbarić ima komplekse, valjda od visine je i najmanji problem. Ne mogu da shvatim ove njegove izjave, druže ako je tako uzmi tih svojih 500 hiljada maraka i ostavi klub nekome ko nije kukavica. Zamisli ti njegovog rezona, odigraš vrhunsku sezonu, uzmeš nacionalnu titulu, igraš ABA ligu, ali gospodin bi da preusmjeri pare na modernizaciju Skenderije i da se ne takmiči u regionalnoj ligi
Nije problem imati lošu ekipu, nije problem ni boriti se za opstanak, ako mora - mora, ali odustajanje, stalne ucjene i ponižavanje onog što je zapravo ovaj klub itekako jeste. Pašalić i ekipa su pokazali da se ne predaju, da ne odustaju više puta ove sezone. Nadam se da ćelavi patuljak i dalje samo blefira, te da neće dozvoliti da njegov ego stane na put daljem razvoju košarke u Sarajevu.
Nevjerovatno koliko je taj čovjek egoista, čak je eto morao dati direktivu da se postavi jednu sedam storija u kojima će se on slaviti, eto pisalo se ovdje i o tom njegovom odnosu sa Edinom, prosto misli da je on najpametniji, da nema boljeg od njega. Čudi me iskreno da se održao zdravim taj odnos Pašalić - Dubravko.
Ipak hajde, to što Barbarić ima komplekse, valjda od visine je i najmanji problem. Ne mogu da shvatim ove njegove izjave, druže ako je tako uzmi tih svojih 500 hiljada maraka i ostavi klub nekome ko nije kukavica. Zamisli ti njegovog rezona, odigraš vrhunsku sezonu, uzmeš nacionalnu titulu, igraš ABA ligu, ali gospodin bi da preusmjeri pare na modernizaciju Skenderije i da se ne takmiči u regionalnoj ligi
Nije problem imati lošu ekipu, nije problem ni boriti se za opstanak, ako mora - mora, ali odustajanje, stalne ucjene i ponižavanje onog što je zapravo ovaj klub itekako jeste. Pašalić i ekipa su pokazali da se ne predaju, da ne odustaju više puta ove sezone. Nadam se da ćelavi patuljak i dalje samo blefira, te da neće dozvoliti da njegov ego stane na put daljem razvoju košarke u Sarajevu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
-
Helemnejse
- Kontakt:
Naravno bradic bi to puno bolje vodio 
Jer je skontao da ne mozes drugacije dobit pare nego kuknjavom i medijskim pritiscima.Vidis da im i ovako ne isplate sve obecanoSurreal je napisao/la: ↑06 jun 2026, 16:15Koliko god sam zahvalan Dubravku na svemu što je uradio za klub, što ga je doslovno podigao iz pepela, ipak jedva čekam da ista persona napusti Bosnu.
Očekivati ozbiljno renoviranje Skenderije u skorijem periodu nažalost djeluje prilično nerealno. Posljednji plan modernizacije predstavljen je prije gotovo godinu dana a od tada nije napravljen gotovo nikakav konkretan pomak. Po mom mišljenju, ključni problem nije nedostatak finansijskih sredstava, već hronična neefikasnost i nezainteresovanost javnog sektora. Naravno, uz puno poštovanje prema pojedincima koji svoj posao obavljaju profesionalno i odgovorno, stiče se utisak da većina uključenih institucija (pogotovo KJP Skenderija, Vlada KS) funkcioniše po principu izvršavanja minimuma obaveza, bez potrebne inicijative i želje da se uradi nešto što bi donijelo stvarnu korist društvenoj zajednici. Kada se pojavi ozbiljniji problem, umjesto preuzimanja odgovornosti i traženja rješenja, često se energija usmjerava na pronalaženje krivca u drugima. Skenderija bi vjerovatno mogla kroz određene grantove i manje investicije dobiti poneko kozmetičko osvježenje, ali za ozbiljnu rekonstrukciju i modernizaciju, bojim se da ćemo morati još dugo čekati. Ako već od ozbiljnijeg uređenja Skenderije u ovom trenutku nema ništa, onda bi fokus trebalo preusmjeriti na Zetru i pokušati unaprijediti postojeće uslove za sljedeću sezonu. Prije svega, potrebno je razmotriti drugačiju organizaciju i raspored tribina kako bi ambijent bio funkcionalniji i pogodniji za košarkaške utakmice. Također, nabavka jedne montažne tribine sa kvalitetnim standardnim sjedištima djeluje kao znatno realnija i ostvarivija opcija već za narednu sezonu. Karte definitivno trebaju biti jeftinije.
S druge strane, ne slažem se sa prijedlogom Dubravka koji kao rješenje spominje istupanje KK Bosna iz takmičenja dok se ne riješi pitanje sportske infrastrukture. Takav pristup po mom mišljenju ne bi donio nikakvu korist. U tom slučaju Bosna ne bi igrala tamo gdje pripada, dok bi oni koji godinama nisu uspjeli pokrenuti ozbiljnu rekonstrukciju Skenderije i dalje ostali bez stvarnog pritiska da nešto promijene. Na kraju bismo izgubili samo ono što trenutno imamo, a ne bismo dobili ništa zauzvrat.
S druge strane, ne slažem se sa prijedlogom Dubravka koji kao rješenje spominje istupanje KK Bosna iz takmičenja dok se ne riješi pitanje sportske infrastrukture. Takav pristup po mom mišljenju ne bi donio nikakvu korist. U tom slučaju Bosna ne bi igrala tamo gdje pripada, dok bi oni koji godinama nisu uspjeli pokrenuti ozbiljnu rekonstrukciju Skenderije i dalje ostali bez stvarnog pritiska da nešto promijene. Na kraju bismo izgubili samo ono što trenutno imamo, a ne bismo dobili ništa zauzvrat.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Ko ce renovirati skenderiju, to je nemoguće. Pa evo kontrolni centar saobraćaja trebo tu biti, zidovi nemaju nosivost ljudi pobjegli u gras remizu.
Ono samo treba srušiti i tjt
Ono samo treba srušiti i tjt
Ode Manojlović na koledž, jbg.
Zna li se išta, ko ostaje?
Zna li se išta, ko ostaje?
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Nikad cuo za ovaj Manojlovicev koledz,ali i bolje manja sredina nego kraj klupe poput Acimovica i Dzafica.
- svrakino1921
- Kontakt:
Jedan od najboljih mladih igrača Bosne i Hercegovine, Novak Manojlović, karijeru nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama.
Kako saznaje SportSport, 18-godišnji centar Bosne grad Sarajevo će zamijeniti New Yorkom. On postaje član univerziteta Manhattan.
Manojlović će potpisati ugovor vrijedan 600.000 dolara, imat će priliku da studira na ovom univerzitetu, te da igra košarku na visokom nivou. Krenuo je putem brojnih drugih igrača koji su odlučili prihvatiti ponude s prestižnih koledža u Sjedinjenim Američkim Državama.
Sjajni mladi košarkaš je u oktobru prošle godine potpisao višegodišnji ugovor s KK Bosna. Nije međutim imao previše prilike za igru, pa je odlučio iskoristiti priliku i pored košarke steći i diplomu.
Košarkaški put Novak je započeo u rodnoj Bijeljini. Počeo je u ekipi Budućnosti, a član Bosne je postao 2024. godine.
Standardan je član omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine, a prošlog ljeta je dominirao na Evropskom prvenstvu B divizije s prosjekom od 17.6 poena i 13.3 skokova i postao je najkorisniji igrač.
Definitivno se radi o košarkašu pred kojim je svijetla budućnost. Sad ima priliku i da se posveti obrazovanju, što je svakako dvostruki dobitak.
@Dirk - Jel ima šta k.k.Bosna odštete od ovog transfera
Kako saznaje SportSport, 18-godišnji centar Bosne grad Sarajevo će zamijeniti New Yorkom. On postaje član univerziteta Manhattan.
Manojlović će potpisati ugovor vrijedan 600.000 dolara, imat će priliku da studira na ovom univerzitetu, te da igra košarku na visokom nivou. Krenuo je putem brojnih drugih igrača koji su odlučili prihvatiti ponude s prestižnih koledža u Sjedinjenim Američkim Državama.
Sjajni mladi košarkaš je u oktobru prošle godine potpisao višegodišnji ugovor s KK Bosna. Nije međutim imao previše prilike za igru, pa je odlučio iskoristiti priliku i pored košarke steći i diplomu.
Košarkaški put Novak je započeo u rodnoj Bijeljini. Počeo je u ekipi Budućnosti, a član Bosne je postao 2024. godine.
Standardan je član omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine, a prošlog ljeta je dominirao na Evropskom prvenstvu B divizije s prosjekom od 17.6 poena i 13.3 skokova i postao je najkorisniji igrač.
Definitivno se radi o košarkašu pred kojim je svijetla budućnost. Sad ima priliku i da se posveti obrazovanju, što je svakako dvostruki dobitak.
@Dirk - Jel ima šta k.k.Bosna odštete od ovog transfera
mozel ko Salicu srediti da ide na koledz
-
Helemnejse
- Kontakt:
Cetnik sa sokoca prvi centar nek se zovu kk sokolac ako ostane
-
Tatatatira12
- Kontakt:
Ova situacija sa Novakom pokazuje koliko je trenutno besmisleno ulagati u mlađe igrače, ne mislim to samo na Bosnu, već na cijelu Europu.
Kaže Dubravko treba ulagati i razvijati mlade igračeTatatatira12 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:06Ova situacija sa Novakom pokazuje koliko je trenutno besmisleno ulagati u mlađe igrače, ne mislim to samo na Bosnu, već na cijelu Europu.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Uvijek je i biloTatatatira12 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:06Ova situacija sa Novakom pokazuje koliko je trenutno besmisleno ulagati u mlađe igrače, ne mislim to samo na Bosnu, već na cijelu Europu.
U fudbalu mozes top pare zaradit u kosarci bas i ne
Ako su dobri odose na draft ili dalje u evropu ako ne nemas ni ti od njih nista
Jedino da razvijas mlade za repku a to moze tim bez imperativa rezultata kao sto smo mi imali sparse ili nega kod srba
-
Helemnejse
- Kontakt:
Ma novak skonto da ce grijati brđaninu opet klupu i otišao pametanMElloo je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:14Uvijek je i biloTatatatira12 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:06Ova situacija sa Novakom pokazuje koliko je trenutno besmisleno ulagati u mlađe igrače, ne mislim to samo na Bosnu, već na cijelu Europu.
U fudbalu mozes top pare zaradit u kosarci bas i ne
Ako su dobri odose na draft ili dalje u evropu ako ne nemas ni ti od njih nista
Jedino da razvijas mlade za repku a to moze tim bez imperativa rezultata kao sto smo mi imali sparse ili nega kod srba
Dubravko skonto da kod nas možeš dobit nešto tek kad tražiš sve. Taktika Dode i Čove od pamtivjeka. Njima pali svaki put pa nek i njemu koji put dok ne digne ruke od svega.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Tuzno je ovo sve moj Avdija, pretuzno. Da dragi Bog moze dati da ustanes i da ovo sve vidis sta se desava, bio bi ponosan. Tvoje srce bi bilo presretno, osmijeh ti ne bi nikada silazio s lica. Kako je tvoja tragicna smrt odjeknula regijom, kako si povezivao i okupljao ljude. Tvoja aura i karizma je znacila vise od bilo cega, za tebe je bilo samo da li si dobar covjek ili los.
Koliko smo samo godina potrosili u pricanju da Bosna mora igrati ABA ligu, da se mora kosarka dignuti u Sarajevu. Da se mora pa makar i nazor napraviti ekipa da udje u ABA ligu. Sve si istrpio, kada te Konakovic odstranio s F8 turnira i nisi dobio novinarsku akreditaciju, a vecinu stvari koje si tad pisao bila je istina.
Pod granatama kada si isao na treninge Bosne, sanjajuci da igras kosarku. Kada si shvatio da neces postati kosarkas, okrenuo si se ovom poslu. Znao si da ces biti komentator, to je bila tvoja droga. ‘97 na prvenstvo u Spaniji gdje si bio 12 dana, pregledao sve utakmice, od tada nijedno veliko takmicenje nisi fulio.
Kada si pod granatama isao da kupis casopis “Slam” kod Sahinpasica, jer tamo je dolazila medjunarodna stampa ili kada si isao na Trecu internu i sa raznim pacijentima se druzio da tada kao 16-godisnjak gledas Europsko iz Grcke, jer nije to bilo moguce uraditi u Sarajevu.
Kada si usetao u Sivi dom i na kraju poceo raditi prenose. Nagovorio da se otkupi F4 NCAA lige, ostalo je historija. Kada si otisao u Beograd 2004. taksijem da prvi put uzivo gledas Dream team protiv Srbije i Crne Gore.
Koliko si puta svim ljudima iz Sarajeva ucinio nesto kada si bio u Beogradu, stotine ulaznica, utakmica. Kako su te samo u Beogradu postovali, kad se bilo s tobom u drustvu, preopustena je prica bila. Koliko si samo volio sport, mimo kosarke, fudbal, rukomet, Olimpijske igre, sve redom.
Volio si Zelju, ali isao da gledas i Sarajevo stalno, koliki si bio zaludjenik u sport gledao si omladinske kategorije. Osman rahmetli otac je preselio njemu na rukama u 55. godini od srcanog udara takodjer. Bio si njegov dostojan nasljednik.
Volio si sport vise od icega, a Anju i Isaka vise od zivota. Garantujemo ti i obecavamo da im NIKADA nece nista nedostajati dok smo zivi. Zasluzio si sve moguce pohvale, priznanja i nagrade. Sutra dolaze svi. Dolazi tvoj Zeljko Obradovic, dolazi Dejan Bodiroga i brat mu.
Na komemoraciji ce pricati tvoj Mirza Teletovic, Adis Hadzic s kojim si poceo raditi NBA, plemeniti Adnan Haskovic, Samir Avdic i tvoj kum Persa. Vodit ce to Ogi Blagojevic.
Cekat cemo da se pojavis. Da s neke od strana se javis i pitas pa buraz, oca mi gdje ste dosad, zasto Vas nema?!
Malo bi bilo pet knjiga da se napisu sta si ko si ti bio.
Volimo te Avdija.
Koliko smo samo godina potrosili u pricanju da Bosna mora igrati ABA ligu, da se mora kosarka dignuti u Sarajevu. Da se mora pa makar i nazor napraviti ekipa da udje u ABA ligu. Sve si istrpio, kada te Konakovic odstranio s F8 turnira i nisi dobio novinarsku akreditaciju, a vecinu stvari koje si tad pisao bila je istina.
Pod granatama kada si isao na treninge Bosne, sanjajuci da igras kosarku. Kada si shvatio da neces postati kosarkas, okrenuo si se ovom poslu. Znao si da ces biti komentator, to je bila tvoja droga. ‘97 na prvenstvo u Spaniji gdje si bio 12 dana, pregledao sve utakmice, od tada nijedno veliko takmicenje nisi fulio.
Kada si pod granatama isao da kupis casopis “Slam” kod Sahinpasica, jer tamo je dolazila medjunarodna stampa ili kada si isao na Trecu internu i sa raznim pacijentima se druzio da tada kao 16-godisnjak gledas Europsko iz Grcke, jer nije to bilo moguce uraditi u Sarajevu.
Kada si usetao u Sivi dom i na kraju poceo raditi prenose. Nagovorio da se otkupi F4 NCAA lige, ostalo je historija. Kada si otisao u Beograd 2004. taksijem da prvi put uzivo gledas Dream team protiv Srbije i Crne Gore.
Koliko si puta svim ljudima iz Sarajeva ucinio nesto kada si bio u Beogradu, stotine ulaznica, utakmica. Kako su te samo u Beogradu postovali, kad se bilo s tobom u drustvu, preopustena je prica bila. Koliko si samo volio sport, mimo kosarke, fudbal, rukomet, Olimpijske igre, sve redom.
Volio si Zelju, ali isao da gledas i Sarajevo stalno, koliki si bio zaludjenik u sport gledao si omladinske kategorije. Osman rahmetli otac je preselio njemu na rukama u 55. godini od srcanog udara takodjer. Bio si njegov dostojan nasljednik.
Volio si sport vise od icega, a Anju i Isaka vise od zivota. Garantujemo ti i obecavamo da im NIKADA nece nista nedostajati dok smo zivi. Zasluzio si sve moguce pohvale, priznanja i nagrade. Sutra dolaze svi. Dolazi tvoj Zeljko Obradovic, dolazi Dejan Bodiroga i brat mu.
Na komemoraciji ce pricati tvoj Mirza Teletovic, Adis Hadzic s kojim si poceo raditi NBA, plemeniti Adnan Haskovic, Samir Avdic i tvoj kum Persa. Vodit ce to Ogi Blagojevic.
Cekat cemo da se pojavis. Da s neke od strana se javis i pitas pa buraz, oca mi gdje ste dosad, zasto Vas nema?!
Malo bi bilo pet knjiga da se napisu sta si ko si ti bio.
Volimo te Avdija.
- svrakino1921
- Kontakt:
Dubravko Barbarić: KK Bosna se ne vraća u Zetru. Bez Skenderije neće igrati međunarodna i regionalna takmičenja!
-
Zabogamiloga
- Kontakt:
Opet kuka i prijeti. Lik je onaj čoban iz bajke o ovcama i vuku.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.