IN MEMORIAM: Edin Avdić
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna
Re: IN MEMORIAM: Edin Avdić
Zadnjih dana se uzasno najezim kad vidim onaj video sa parkinga. Ne mogu da shvatim da tog covjeka vise nema... 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne znam da mi je teže pala smrt neke javne ličnosti, a koju sam jednom vidio u životu.
Otići iz Sa u Bg, pričati bosanski i biti broj 1 komentator, broj 1 podcaster i broj 1 košarkaški analitičar u zemlji gdje je košarka sport broj 1, je izuzetno izuzetno teško.
Uz to je sve vrijeme ponosno pričao u svom gradu, navijao za kk bosna, za reprezentaciju apsolutno ne gubeći ni djelić svog identiteta.
Jedno vrijeme sam razmišljao da on jeste naša najveća košarkaška zvijezda u ovom vremenu ili barem rame uz rame s Musom i Jukom.
Falit će sedmična doza Edina i žao mi je što će njegov sin iz priča drugih saznavat kakva je stari bio legenda, a ne svojim čulima.
Kako god nama svima podsjetnik: danas te ima sutra te nema, ovaj svijet prolazi razmišljajmo i pripremajmo se za onaj vječni.
Otići iz Sa u Bg, pričati bosanski i biti broj 1 komentator, broj 1 podcaster i broj 1 košarkaški analitičar u zemlji gdje je košarka sport broj 1, je izuzetno izuzetno teško.
Uz to je sve vrijeme ponosno pričao u svom gradu, navijao za kk bosna, za reprezentaciju apsolutno ne gubeći ni djelić svog identiteta.
Jedno vrijeme sam razmišljao da on jeste naša najveća košarkaška zvijezda u ovom vremenu ili barem rame uz rame s Musom i Jukom.
Falit će sedmična doza Edina i žao mi je što će njegov sin iz priča drugih saznavat kakva je stari bio legenda, a ne svojim čulima.
Kako god nama svima podsjetnik: danas te ima sutra te nema, ovaj svijet prolazi razmišljajmo i pripremajmo se za onaj vječni.
Samo naprijed Saraj'vo!
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Allah mu podario najljepse mjesto u DzennetuTele33 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 00:17Ne znam da mi je teže pala smrt neke javne ličnosti, a koju sam jednom vidio u životu.
Falit ce nam mnogo
Edin je primjer svima a najvise mladjima da ako nesto volis, znas, ulazes sebe u to 100% I ostanes dosljedan sebi mozes napraviti bilo sta na svijetu. Nazalost malo je ljudi kao Edin I zato je I reakcija javnosti ovakva. Svi su svjesni da nas je napustio Neko poseban, Neko vrijedan... Rahmet mu dusi
.. jer Stari je volio Sarajevo...
Ne znam da li postoji mogućnost da se ovo snimi i postavi na yt s obzirom da su postojeći snimci lošeg kvaliteta.U povodu smrti sportskog novinara i komentatora Edina Avdića (1979. - 2026.), večeras u 20 sati i 25 minuta Federalna televizija emitirat će snimak nezaboravne utakmice Eurobasketa 2013. godine između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Litvanije.
Ova utakmica je ostala u posebnom sjećanju svim ljubiteljima košarke i uopće sporta po preemotivnom komentarisanju nedavno preminulog Edina Avdića koji je na njemu prepoznatljiv način proslavljao svaki poen bh. reprezentacije, a posebno "Trojku s parkinga", reprezantativca BiH Mirze Teletovića.
RTVFBiH se zahvaljuje FIBA-i na ustupanju prava za reemitiranje košarkaške utakmice BiH - Litvanija, Eurobasket 2013., kao i Košarkaškom savezu BiH i našem legendarnom treneru Bogdanu Boši Tanjeviću na asisteniciji za dobivanje prava od FIBA-e.
federalna.ba
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Edin je kultna ličnost ovog grada i zaslužio je puno više od reprize jedne utakmice. Jedan od rijetkih koji je kultni status stekao upotpunosti nakon rata.
Kao velikom ljubitelju lika i dijela Edina Avdica jako mi sveta što neznalice svode njegovih 20 godina fenomenalne karijere na par utakmica kao što je ta protiv Litvanije ili ono finale ABA lige. Mi koji istinski volimo Edina i koji smo pratili njegov rad zadnjih 20 godina znamo da je njegovo djelo daleko veće i značajnije. Ja sam ga lično zavolio kroz njegove prenose Španske košarke ali čitav njegov put od KK Bosna, FTV, OBN, Arena Sport, Reprezentacija, Udvajanje itd... je put jedne istinske legende.
Kao velikom ljubitelju lika i dijela Edina Avdica jako mi sveta što neznalice svode njegovih 20 godina fenomenalne karijere na par utakmica kao što je ta protiv Litvanije ili ono finale ABA lige. Mi koji istinski volimo Edina i koji smo pratili njegov rad zadnjih 20 godina znamo da je njegovo djelo daleko veće i značajnije. Ja sam ga lično zavolio kroz njegove prenose Španske košarke ali čitav njegov put od KK Bosna, FTV, OBN, Arena Sport, Reprezentacija, Udvajanje itd... je put jedne istinske legende.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Neka ti je vjecni rahmet dobri covjece
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Arena je jedina koja bi mogla napraviti takav jedan in memoriam video s obzirom da vjerovatno jedini imaju te snimke i prava da to objave na svoj youtube kanalDRHAUSE je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:22Edin je kultna ličnost ovog grada i zaslužio je puno više od reprize jedne utakmice. Jedan od rijetkih koji je kultni status stekao upotpunosti nakon rata.
Don't believe the hype.
To je minimum minimuma koji mogu uraditi na prvu! Zadužio ih je da urade dokumentarcinu!! Ali bojim se da ti lezihljeebovici nemaju ni znanja ni volje da to urade..DRHAUSE je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:22Edin je kultna ličnost ovog grada i zaslužio je puno više od reprize jedne utakmice. Jedan od rijetkih koji je kultni status stekao upotpunosti nakon rata.
Max Allegri
- Shategabri
- Kontakt:
Ne moze bez defetizma ni ova tema.
Pustice ljudi snimak utakmice u njegovu cast i to treba pozdraviti. I tu stati.
A ne treba ovo, treba ono, nije dobro, nista nije dobro. Daj ba.
Hvala Bogu, rahmetli Edin je bio susta suprotonost tome.
Pustice ljudi snimak utakmice u njegovu cast i to treba pozdraviti. I tu stati.
A ne treba ovo, treba ono, nije dobro, nista nije dobro. Daj ba.
Hvala Bogu, rahmetli Edin je bio susta suprotonost tome.
Koševo Zapad
Ne bih mogao pogledati tu utakmicu ni da mi neko debelo plati. Em je jedna od najstresnijih i najtuznijih koju sam dozivio, em bi to bilo jos jedno podsjecanje da takvu komentatorsku legendu vise nikad necu cuti (pogotovo u nekoj utakmici reprezentacije). Neka, hvala...
- akisarajevo92
- Kontakt:
Ko god bude gledao veceras taj mec pamtit ce ga prije svega kroz veo ove tragedije, mozda je bolje da to preskocite
Don't believe the hype.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Kad bi pogledao veceras utakmicu bolovanje bi do komisije dogurao, a vjerovatno i preko.akisarajevo92 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 16:13Ko god bude gledao veceras taj mec pamtit ce ga prije svega kroz veo ove tragedije, mozda je bolje da to preskocite
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Sto ti je reci zivot, ko bi rekao da ce ga ova utakmica pratiti kroz cijelu karijeru i evo nakon toliko godina biti i nekakav zavrsni list i oprostaj.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
Zabogamiloga
- Kontakt:
Pogledati do one promasene trojke Teletovica. Ne mogu slušati razočarenje ono.
I ja istoGhuraba je napisao/la: ↑07 jun 2026, 16:01Ne bih mogao pogledati tu utakmicu ni da mi neko debelo plati. Em je jedna od najstresnijih i najtuznijih koju sam dozivio, em bi to bilo jos jedno podsjecanje da takvu komentatorsku legendu vise nikad necu cuti (pogotovo u nekoj utakmici reprezentacije). Neka, hvala...
nema potpisa
-
Zabogamiloga
- Kontakt:
37 minuta Mirza, 38 Đedović, koliko nam je bio bitan!
- akisarajevo92
- Kontakt:
Evo ja gledam ipak, nerviram se kao da se sad igraZabogamiloga je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:13Pogledati do one promasene trojke Teletovica. Ne mogu slušati razočarenje ono.
Muse naravno nema nigdje kad je bitan mec
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.