Pisao sam da nam tu treba barem jedan igrač i kvalitetom i brojčano. Još jedan ranga Čataković je dovoljan. Opet i sa Carballom i sa Omeragićem nisi siguran, ali moglo bi se i sa njima ući u sezonu, pa onda imaju i opcije Živković na špicu, Menalo ili iz akademije gurnuti Velića, Mendy mi ruku na srce nije pokazao taj potencijal, ali ko zna.
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑07 jun 2026, 19:00
Nemam neko povjerenje u Ristovskog nikako, jednostavno iz greške u grešku.
Ostatak zadnje linije ok, s time da ne znam koliko Đurić ima kredita kod Zekića jer je već jednom poslat na posudbu iz određenih stvar.
Bekovi se slažem, možda je Hujber potencijalno ugrožen, mimo toga ne treba nam ništa. Senga ne znam kako igra u Igmanu? Vidim da ima dobru minutažu, što je svakako pozitivna stvar, ali nažalost teško od koga se mogu dobiti prave informacije povodom njega izuzev da zamolimo Ćosića za mišljenje.
Gelson skoro nikakva minutaža u Orijentu, ja bi radije vidio neko kvalitetnije krilo umjesto njega.
Što se tiče Ristovskog. Dok je igrao desnog stopera u 3 nazad, bio je odličan, vrati te se na početak, energija, borba, i same predstave vrlo dobre, prema naprijed odličan tajming kada ući u prostor, kako da pomogne u izgradnji napada, defanzivno to je bilo uglavnom na borbu i želju, imao ispade, ali npr imao i odlične reakcije, protiv Craiove u prvoj utakmici je spasio dva zicera, jednu kontru skoro sam išprintao i spasio gol gotovo. I on na toj poziciji jedino može igrati. Za stopera u 4 nazad nema kvalitet defanzivno, a prema naprijed rizik jer povuče ga pa ostavi rupu iza sebe, nije ni za beka jednostavno fizički nije to to. On je trenutno najviše koristan u tom sistemu sa 3 stopera gdje će on igrati tog desnog krajnjeg stopera, sve ostalo je promašaj. Zbog toga je i pušten iz Dinama, Dinamo sa Marijom Kovačevićem je prešao na sistem 433, a on tu ne može igrati ni stopera, a za desnog beka nema ni brzinu više. Kako je Zekić ostao, vjerujem da će mu dati neku sličnu ulogu kao protiv Craiove ili Radnika u prvoj utakmici i tu ga možemo maksimalno iskoristiti.
Đuriću je i trebala ta pozajmica da se dozove, potencijal kvalitet, mentalno upitno. Do njega je, ima priprema neka se pokaže. Hujber bi trebao imati sličnu ulogu kao Unušić u prvom mandatu Zekića, s tim da je Hujber nešto i iskusniji i kvalitetniji, dakle moći će on odgovoriti i na desnom wing beku i na desnom beku i na desnom stoperu.
Senga je imao finih nastupa u Igmanu, fizički veoma čvrst, šestica, nešto drugačije nego što imaš u ostatku veznog reda, smatram da bi se mogao i uklopiti i nametnuti, vidjet ćemo. Gorim igračima se davala prilika. Za Gelsona sam odmah rekao da je loš izbor kluba, jako loša odluka što je otišao u Orijent, tamo su bila dva zacementirana krila, i još 2-3 na klupi, bez garancije minuta i tada. A prva seniorska sezona Gelsonu. Moralo se ići u neku sigurniju opciju.
Stopera je dovoljno, ima tu par igrača koji igraju na dvije pozicije, npr Mišković ili Meite koji mogu igrati i na zadnjem veznom. Vjerovatno će se opet miksati sistem sa 3 nazad i 433, tako da će morati biti i opcija, a i dovoljno vremena i prostora za sve.
Pa za Ljajića su se u zadnjih 7 dana ponovo angažirali iz Novog Pazara, sada kako će se to odvijati vidjet ćemo.
.png)