IDE MAKII
Dušan Makitan karijeru nastavlja na Ohio University, gdje će braniti boje Ohio Bobcats u NCAA.
Nakon odlične sezone u KK Borac Banjaluka, supertalentovani krilni centar (PF, 2005) započinje novo poglavlje.
Sretno Maki od SR
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Neka mu je sretno, nadam se da je dobra odluka i da ce za koju godinu u NBA zaigrati.
Sada jos vise dobija na vaznosti sto je zaigrao protiv Svicarske.
Sad kad ode u Ameriku, ne bi svakako mogao zaigrati za BiH reprezentaciju, a onda ako bi kroz 2-3 godine dosao na nivo NBA tu bi vec bilo za ocekivano da bi ga iz Srbije vrbovali da igra za njih.
Sad kad ode u Ameriku, ne bi svakako mogao zaigrati za BiH reprezentaciju, a onda ako bi kroz 2-3 godine dosao na nivo NBA tu bi vec bilo za ocekivano da bi ga iz Srbije vrbovali da igra za njih.
Kakav Makitan i nbahujdur007 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 19:20Neka mu je sretno, nadam se da je dobra odluka i da ce za koju godinu u NBA zaigrati.
Pa ne mora on nikad zaigrati u nba, ali nije nemoguce da bude draftovan, i kao takav bi sigurno bio zanimljiv i za reprezentaciju Srbije. Moja poenta je bila da je selektor Gjerga odradio odlicnu stvar sto mu je dao sansu da zaigra par minuta, jer u naredne 2-3 godine vjerovatno nece biti prilike nijednom da zaigra za reprezentaciju BiH, a nakon toga bi vec mogao biti dovoljno dobar i za Srbiju.Jarodwest je napisao/la: ↑15 apr 2026, 22:05Kakav Makitan i nbahujdur007 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 19:20Neka mu je sretno, nadam se da je dobra odluka i da ce za koju godinu u NBA zaigrati.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Tarik Hrelja prešao u Megu.
Ekstra
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Odlicno pod uslovom da nakon jedne sezone ne ode u Ncaa s 21g,jer ih Misko masovno salje tamo... 
-
denialalner
- Kontakt:
on je bio na pripremama u20 Srbijehujdur007 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 19:20Neka mu je sretno, nadam se da je dobra odluka i da ce za koju godinu u NBA zaigrati.
Nije usao u 12...
za prvenstvo
Najbolja moguca odluka za Hrelju. U Megi ce mu konkurencija biti vrsnjaci i ne sumnjam da ce se izboriti za minute, dok bi se u Igokei morao dokazivati pored veterana poput Milosavljevica i Jeremica ili Amerikanaca koji moraju igrati. Takodjer se nadam da dogodine nece u ncaa, jer bi to bilo svojevrsno gasenje karijere, mada mnogi nisu svjesni toga jer to gledaju kroz nekakvu relativno nebitnu diplomu i pare koje se tamo sad nude. Recimo, Dzafic i Acimovic su vec zaboravili sta znaci igrati kosarku, a kao od njih se ocekivalo da ce biti minimalno nivo aba lige...
Jos jedan malac iz Zvornika Ognjen Nikolic potpisao za Megu,a nije igrao za Srbiju dosada...
Izgleda da ce ipak biti u20 ove godine s Trbicem,jer Gjerga zahjtjeva od Saveza ozbiljan rad u pronazalenju novih igraca.
Izgleda da ce ipak biti u20 ove godine s Trbicem,jer Gjerga zahjtjeva od Saveza ozbiljan rad u pronazalenju novih igraca.
Imaš pravo, npr Džafić nema šuteva iz igre, imao nekoliko slobodnih bacanja (par poena ukupno), nema asistencija ni skokova, nema ga u većini utakmica ili dobije 1-2 minuta. Aćimović ni toliko, znači nije imao zvanične ni jedne minute u utakmicama u svojoj prvoj sezoniGhuraba je napisao/la: ↑24 apr 2026, 16:12Najbolja moguca odluka za Hrelju. U Megi ce mu konkurencija biti vrsnjaci i ne sumnjam da ce se izboriti za minute, dok bi se u Igokei morao dokazivati pored veterana poput Milosavljevica i Jeremica ili Amerikanaca koji moraju igrati. Takodjer se nadam da dogodine nece u ncaa, jer bi to bilo svojevrsno gasenje karijere, mada mnogi nisu svjesni toga jer to gledaju kroz nekakvu relativno nebitnu diplomu i pare koje se tamo sad nude. Recimo, Dzafic i Acimovic su vec zaboravili sta znaci igrati kosarku, a kao od njih se ocekivalo da ce biti minimalno nivo aba lige...
Miško ga je i ostavio u Igokei zbog razvoja, nije tajna da Igokea i Mega (Mega Basket) imaju dogovorenu saradnju i razmjenu mladih igrača. Iz ABA 2 u ABA je veliki korak u njegovoj karijeri, sretno Tarik
Adidas Eurocamp 2026 u Trevisu okuplja neke od najtalentovanijih mladih košarkaša iz Evrope i svijeta.
Kamp se smatra jednim od najvažnijih mjesta za dokazivanje pred NBA i evropskim skautima, a ove godine među učesnicima je i bh. reprezentativac Tarik Hrelja. Nastup u ovakvoj konkurenciji predstavlja veliko priznanje, ali i priliku da se odmjeri sa najboljim igračima svoje generacije.

I Ognjen Nikolic je iz Zvornika,dosada uopste nije nastupio za omladinske Srbije vjerovatno tek ce sad za u20,Stefan Ilic u Kanadi itd.Koliko su samo nas Dzevdo i Bekir ujebali u posljednih 5,6 godina 
-
Zabogamiloga
- Kontakt:
Ma mi smo već izgubili jednu generacuju. Sigurno da ima dosta mladih igrača koji nisu imali BiH pasoš do 16-e godine. A tek ćemo da gubimo igrače ukoliko se ne ugledamo na fudbalsku reprezentaciju. Da se da prilika nekim bivšim reprezentativcima da skautiraju za mlade selekcije. Međutim naša posla, poberi iz KK Bosne sve i šta bude biće.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Pa dzevdo to treba raditi. Lik je ex igrac repke i to jako zapazen.Zabogamiloga je napisao/la: ↑08 jun 2026, 13:26Ma mi smo već izgubili jednu generacuju. Sigurno da ima dosta mladih igrača koji nisu imali BiH pasoš do 16-e godine. A tek ćemo da gubimo igrače ukoliko se ne ugledamo na fudbalsku reprezentaciju. Da se da prilika nekim bivšim reprezentativcima da skautiraju za mlade selekcije. Međutim naša posla, poberi iz KK Bosne sve i šta bude biće.
Drugo je sto dzevdu boli **** ko i mirzu prije
Solidna predstava Hrelje na ovom kampu. Za moj ukus je bio previse fin. Igrao je pravu timsku kosarku, sto nije radilo 95% ostalih. Radije bih da je bio bar malo bezobrazniji. Recimo onaj Backo iz Mege je na kraju zavrsio u prvoj petorci, a frajer je uzimao 20 suteva po mecu i kao eto s 12 poena i 4 skoka u prosjeku treba pricati da je razvalio. On i onaj iz Makabija su doslovno kad god dobiju loptu uzimali sut.
Hrelja je igrao nekih 18 minuta u prosjeku i po mecevima zabijao 8, 7 i 3 poena (u te prve dvije utakmice je zabio sve ili gotovo sve sto je sutirao). Imao je i nekih 4-5 skokova i 2 asistencije u prosjeku. Bilo je tu finih elemenata kosarke. Igrao je vecinom trojku i nije puno drzao loptu u rukama, ali je u par navrata odlicno odigrao pik s centrom i dao perfektan pas o parket. Fino je i par puta ulazio iz kretnji u neki mid-range domet i na pas visokog igraca lijepo zavrsavao floaterom ili iz nekog nadskoka (posebno je lijepo vidjeti kad to uradi lijevom rukom). Mislim da treba nabiti koji kilogram misicne mase i dobiti na cvrstini, da se ne odbija od protivnickih igraca kad se krece kroz blokove - pogotovo ako bude igrao trojku (mada bih vise volio da se isprofilise na poziciji 2).
Hrelja je igrao nekih 18 minuta u prosjeku i po mecevima zabijao 8, 7 i 3 poena (u te prve dvije utakmice je zabio sve ili gotovo sve sto je sutirao). Imao je i nekih 4-5 skokova i 2 asistencije u prosjeku. Bilo je tu finih elemenata kosarke. Igrao je vecinom trojku i nije puno drzao loptu u rukama, ali je u par navrata odlicno odigrao pik s centrom i dao perfektan pas o parket. Fino je i par puta ulazio iz kretnji u neki mid-range domet i na pas visokog igraca lijepo zavrsavao floaterom ili iz nekog nadskoka (posebno je lijepo vidjeti kad to uradi lijevom rukom). Mislim da treba nabiti koji kilogram misicne mase i dobiti na cvrstini, da se ne odbija od protivnickih igraca kad se krece kroz blokove - pogotovo ako bude igrao trojku (mada bih vise volio da se isprofilise na poziciji 2).
- BenjooJutub
- Kontakt:
-
Helemnejse
- Kontakt:
Podsjeca me lucica stilom igreGhuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 15:10Solidna predstava Hrelje na ovom kampu. Za moj ukus je bio previse fin. Igrao je pravu timsku kosarku, sto nije radilo 95% ostalih. Radije bih da je bio bar malo bezobrazniji. Recimo onaj Backo iz Mege je na kraju zavrsio u prvoj petorci, a frajer je uzimao 20 suteva po mecu i kao eto s 12 poena i 4 skoka u prosjeku treba pricati da je razvalio. On i onaj iz Makabija su doslovno kad god dobiju loptu uzimali sut.
-
Pametnomdosta
Potpisujem sve što si napisao, samo gledajuči ove utakmice stekao sam dojam da je 95% igrača shvatilo ovo kao veliku pijacu, ( neko im je rekao da se tako ponašaju) i u toj želji da se pokažu, sebi su napravili kontra efekat, bilo je raznoraznih, nerezonskih, da tako kažem, gluposti.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jun 2026, 15:10Solidna predstava Hrelje na ovom kampu. Za moj ukus je bio previse fin. Igrao je pravu timsku kosarku, sto nije radilo 95% ostalih. Radije bih da je bio bar malo bezobrazniji. Recimo onaj Backo iz Mege je na kraju zavrsio u prvoj petorci, a frajer je uzimao 20 suteva po mecu i kao eto s 12 poena i 4 skoka u prosjeku treba pricati da je razvalio. On i onaj iz Makabija su doslovno kad god dobiju loptu uzimali sut.
Košarkaški, Hrelja je pokazao kako treba igrati za ekipu i sistem, rezonski, nije silovao i podredio se ekipi. Ovi ostali su jurišali za medalju, otuda manjak lopti koje su realno trebale završavati extra pasom na pozicije 2 i 3 ali tako je to valjda tamo, surovo i ne prolazi "finjak" ubij sve i vrati se sam .
Raditi na tijelu, biti malo sportski bezobrazniji i bit će to ok.Bitno je da je otvorio u svijetu košarke svoj fail i da mu je učešće u Trevisu od strane košarkaških stručnjaka jako pozitivno ocjenjeno. I ja bih ga volio vidjeti na 2 jer može odgovoriti jako dobro toj poziciji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.