Kerim?
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
Edincapitano
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Kerim ili Kolašinac na klupu.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Dobro je to sto mozemo vise opcija ponuditi. Dobro je to sto smo imali i povrijedjenih igraca kroz kvalifikacije/baraz pa smo igrali u razlicitim sistemima. Mi smo bas teska ekipa za pripremit ekipu protiv nas. Mozemo ti izaci sa 2 balvana u napadu i nabijati lopte u 16 tako da ti sva gradnja napada od stopera pada u vodu jer isti ce biti zaokupljeni ovim balvanima. Mozemo ti gurnuti ova dva klinca na krila i pustiti na tebe Ermedina da ti ganja ekipu 90min i uz njega staviti Dzeku koji je svjetska klasa.
S bokova te mozemo napasti takodje sa bekovima i to sa dva Amara a jednog mozemo koristiti i naprijed na krilu.
Ono sto vecina ne zna je to da mozemo i Mahmica koristiti u sredini( ne vjerujem da protivnicki tabor aktivno prati igraca iz Ceske lige koji jos nije igrao za repku).
Plus smo imali te lude tekme gdje smo igrali sa 5 napadaca pa ne znas da li cemo tako krenuti i u grupi nakon sto budemo gubili ili cemo igrati normalne formacije.
Tacno da ti glavu napunimo informacijama i ti dodjes na tekmu mi krenuli sa nekom trecom formacijom.
S bokova te mozemo napasti takodje sa bekovima i to sa dva Amara a jednog mozemo koristiti i naprijed na krilu.
Ono sto vecina ne zna je to da mozemo i Mahmica koristiti u sredini( ne vjerujem da protivnicki tabor aktivno prati igraca iz Ceske lige koji jos nije igrao za repku).
Plus smo imali te lude tekme gdje smo igrali sa 5 napadaca pa ne znas da li cemo tako krenuti i u grupi nakon sto budemo gubili ili cemo igrati normalne formacije.
Tacno da ti glavu napunimo informacijama i ti dodjes na tekmu mi krenuli sa nekom trecom formacijom.
Ne mozemo mi igrati sa dva napadaca ako jedan od ta dva napadaca nije Dzeko , ni Bazdar ni Lukic se ne znaju izvlaciti i ostavljati loptu , igrali smo protiv San marina Bazdar Demirovic nikad gora utakmica , protiv Austrije u gostima nikad gora napadacki utakmica nista nismo napravili , sad isto protiv Paname Lukic se ne sastavlja sa loptom , ne mozes igrati sa dva napadaca koja ne ucestvuju u igri i kad ne budemo stvorili sansu opet ce po obicaju samo Tahirovic biti kriv , Dzeko izvlaci tu formaciju sa dva napadaca jer niko na svijetu nije jaci od njega u tome da se izvuce zagradi proslijedi loptu na stranu on u toj formaciji igra i 10 i 11 ovako ako ne bude on igrao samo Mahmic moze biti iza Demirovica .
-
Edincapitano
- Kontakt:
Nece Seo sigurno.
Mozda Esmir ode na klupu? Ili ce mozda Barbarez cak staviti Memica na klupu?
Protiv Paname je krenuo Kerim i Esmir i ostala ekipa koja ce biti u prvih 11 osim Lukica ako Dzeko bude spreman
Tako i ja mislim, u drugom poluvremenu ulazi Kerim, Memić se vraća na beka. Tako se osigurava i intezitet napada i sigurnost u odbrani. Ne vjerujem da će se nešto eksperimentisati kad je ovo isprobani recept.Edincapitano je napisao/la: ↑09 jun 2026, 20:08Nece Seo sigurno.
Mozda Esmir ode na klupu? Ili ce mozda Barbarez cak staviti Memica na klupu?
Protiv Paname je krenuo Kerim i Esmir i ostala ekipa koja ce biti u prvih 11 osim Lukica ako Dzeko bude spreman![]()
Zbog momčiluka nam je Memić logičnija opcija, Seo klasičnog beka više ne može igrati, to je davno prošlo vrijeme.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Jesu li i ostali vidjeli trenerove nove tetovaze? Da vidimo da li nas algoritam gotivi.
Osjećam se ko retardirani Komodus u Gladijatoru kad kaže kako ga glava boli od previše ideja. Toliko je kombinacija, ne daj Bože da sam ja kakav trener, kakav bi ja paprikaš poslao na teren u petak.
Meni danima ne izlazi iz glave utakmica, samo o tom mislim jbt. Mogu misliti kako je njima tamo.
Sa ženom se maloprije posvađah. Nešto mi govori, ja nešto bubnem niđe veze, kad ona poznata: slusas li ti mene...
Idi zeno pusti me, ne znam kud udaram, 442, 4231, 352... to su moje brige, mani me plocica i stora
Ja ako pustim još jedan podcast neki ili intervju u vezi sa SP, spavat' ću u parku.231983 je napisao/la: ↑09 jun 2026, 22:48Meni danima ne izlazi iz glave utakmica, samo o tom mislim jbt. Mogu misliti kako je njima tamo.
Sa ženom se maloprije posvađah. Nešto mi govori, ja nešto bubnem niđe veze, kad ona poznata: slusas li ti mene...
Idi zeno pusti me, ne znam kud udaram, 442, 4231, 352... to su moje brige, mani me plocica i stora
Barbarez je toliko sviju zbunio da ni mi istinski bolesnici za ovu reprezentaciju ne znamo ko ce igrati i u kojem sastavu, a kamoli Kanada. On mi izgleda kao tip koji je namjerno krio sve moguce u ove dvije pripremne utakmice da zbuni protivnike. Ne bi me iznenadio ni Mahmic u prvih 11 kao povuceni napadac ili Dzeko kao starter. Svasta je moguce za ocekivati.
HariTz je napisao/la: ↑09 jun 2026, 23:11Ja ako pustim još jedan podcast neki ili intervju u vezi sa SP, spavat' ću u parku.231983 je napisao/la: ↑09 jun 2026, 22:48Meni danima ne izlazi iz glave utakmica, samo o tom mislim jbt. Mogu misliti kako je njima tamo.
Još ako prođemo grupu, to i bi
Pa jel pokeras il nijemercurial je napisao/la: ↑09 jun 2026, 23:12Barbarez je toliko sviju zbunio da ni mi istinski bolesnici za ovu reprezentaciju ne znamo ko ce igrati i u kojem sastavu, a kamoli Kanada. On mi izgleda kao tip koji je namjerno krio sve moguce u ove dvije pripremne utakmice da zbuni protivnike. Ne bi me iznenadio ni Mahmic u prvih 11 kao povuceni napadac ili Dzeko kao starter. Svasta je moguce za ocekivati.
Slično i kod nas ostalih, pregledo sam sve Kanadske medije, emisije i podcaste, highlightse, samo da hoće svanut petak.231983 je napisao/la: ↑09 jun 2026, 22:48Meni danima ne izlazi iz glave utakmica, samo o tom mislim jbt. Mogu misliti kako je njima tamo.
Pogledao sam skoro onu izjavu od Sergeja Jakirovića, gdje je pohvalio Barbareza i cijeli SŠ.
Ali poseban je onaj dio gdje je rekao 'Sergej je odličan u man managementu', ciljajući da je za reprezentativni fudbal ovo jednako, ako ne i važnije, nego imati prekaljenog stratega koji ne zna raditi s ekipom.
Ali poseban je onaj dio gdje je rekao 'Sergej je odličan u man managementu', ciljajući da je za reprezentativni fudbal ovo jednako, ako ne i važnije, nego imati prekaljenog stratega koji ne zna raditi s ekipom.
-
Edincapitano
- Kontakt:
231983 je napisao/la: ↑09 jun 2026, 22:48Meni danima ne izlazi iz glave utakmica, samo o tom mislim jbt. Mogu misliti kako je njima tamo.
Meni je najjače na početku prijateljske sa Panamom s početka utakmice kad Bašić izvodi kornere, pored Kerima i EsmiraArvid je napisao/la: ↑09 jun 2026, 23:21Pa jel pokeras il nijemercurial je napisao/la: ↑09 jun 2026, 23:12Barbarez je toliko sviju zbunio da ni mi istinski bolesnici za ovu reprezentaciju ne znamo ko ce igrati i u kojem sastavu, a kamoli Kanada. On mi izgleda kao tip koji je namjerno krio sve moguce u ove dvije pripremne utakmice da zbuni protivnike. Ne bi me iznenadio ni Mahmic u prvih 11 kao povuceni napadac ili Dzeko kao starter. Svasta je moguce za ocekivati.![]()
- signalidunapark
- Kontakt:
Mi smo definicija fudbalske anarhije.mercurial je napisao/la: ↑09 jun 2026, 23:12Barbarez je toliko sviju zbunio da ni mi istinski bolesnici za ovu reprezentaciju ne znamo ko ce igrati i u kojem sastavu, a kamoli Kanada. On mi izgleda kao tip koji je namjerno krio sve moguce u ove dvije pripremne utakmice da zbuni protivnike. Ne bi me iznenadio ni Mahmic u prvih 11 kao povuceni napadac ili Dzeko kao starter. Svasta je moguce za ocekivati.
Pozicije igrača-relativne
Formacija-fluidna
Vezni red-ne povezuje
Krila-Nekad su oba na jednoj strani, a nekad zamijene mjesta a povremeno uđu u sredinu.
Sva 4 napadača zadnjih 20 minuta utakmice su u prvoj postavi, a "desetku" igra Nikola Katić.
Kanađani nemaju pojma šta će ih snać...a nemamo ni mi.
-
Tekstilac1970
- Kontakt:
Sumnjam da ce Barba poslati Kolasinca na klupu. Upkros tome sto jedan od najbrzih igraca Kanadskog tima igra upravo na nasoj lijevoj strani. Ako Dzeko ne pocne mi bi trebali igrati 1-4-5-1 formaciju. Alajbegovic iza Demirovica. Imao bi prostor za dribling, sut i pas. Kanadski stoperi su spori. Dakle:
Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
Bajraktarevic Tahirovic Sunjic (Basic) Memic
Alajbegovic
Demirovic
Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
Bajraktarevic Tahirovic Sunjic (Basic) Memic
Alajbegovic
Demirovic
Trenutno korisnika/ca: adicrnac, bh22, bvsic, FerdinandF, Garfield, Google Adsense [Bot], Iniesta12, komax, Matterhorn22, Mocvara1991, PeppermintSA, Shevko, tuzlanskinacin i 129 gostiju.