Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

KarlMarx
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la KarlMarx » 10 jun 2026, 00:58

Ja mislim da samo Barbarez, Bajramović, Hrgović znaju u kojem ćemo sastavu igrati. :D

Moja pretpostavka je sljedeća:

Dedić-------Katić--Muharemović------Kolašinac
------Šunjić ------Tahirović-------Bašić

Bajraktarević---------------------------Memić

----------------Džeko/Demirović-----------------

A možda je i bolje što ne znamo, nekako Mahmića nije testirao uopće u prijateljskim koliko smo očekivali, a opet igrali smo cijelo vrijeme 442, osim 352 protiv Makedonije drugo. :D

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 10 jun 2026, 01:03

HariTz je napisao/la:
09 jun 2026, 23:31
Pogledao sam skoro onu izjavu od Sergeja Jakirovića, gdje je pohvalio Barbareza i cijeli SŠ.

Ali poseban je onaj dio gdje je rekao 'Sergej je odličan u man managementu', ciljajući da je za reprezentativni fudbal ovo jednako, ako ne i važnije, nego imati prekaljenog stratega koji ne zna raditi s ekipom.
Ne jednako nego najvažnije u reprezentativnom fudbalu.
To je i Dalić nedavno podvukao u jednom interview a u vezi Barbine izjave da se naš SŠ ugleda na Hrvatsku repku.
Uzgred,na HRT2 ovih dana prikazuju serijal "Put u Ameriku", gdje predstavljaju sve učesnike Mundijala i gotovo sve i jedan igrač, selektor, svake od reprezentacija, podvlače man menagement, borbenost, voljni momenat tj. motiviranost i fizičku spremu kao najvažnije faktore za uspjeh u kvalama i na samom turniru.
Veliki si Sergej Barbarezu. :bih:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 10 jun 2026, 07:55

Ovaj samog sebe tetovira na tijelu :tokralju:

slika

slika
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 10 jun 2026, 08:11

-------------------------Vasilj-----------------------

Dedić-------Katić--Muharemović------Kolašinac

---------------Šunjić ------Tahirović--------------

Bajraktarević-------Mahmic/Gigovic-------Memić

----------------Džeko/Demirović------------------

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 10 jun 2026, 08:27

Vasilj-Dedić, Katić, Muharemović, Kolašinac-Bajraktarević (Memić), Tahirović, Šunjić (Hadžiahmetović), Alajbegović (Memić)-Demirović, Džeko (Lukić)
Glory Glory Man United

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 jun 2026, 08:30

Spahic98 je napisao/la:
10 jun 2026, 07:55

slika

slika
Treb'o je Messia ili Ronalda?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 10 jun 2026, 10:57

Koji sastav Barba će suprostaviti Kanadi neće se znati do same utakmice.
Pošto nam je vezni red slabiji dio ekipe ja bih maksimalno pojačao taj segment ekipe tako što bih počeo utakmicu sa 4-5-1 formacijom u kojoj bi Demirović bio isturen sa obavezom markiranja njihovih početnih akcija. Sa brzim krilima ko god to bio (Esmir/Kerim ili Memić potpomognuti sa Mahmićem vjerovatno bi se dolazilo u izgledne šanse. Kako god bilo prva utakmica je važna, bod ili više bio bi uspjeh nad uspjesima.Složit će to Barbarez kako treba ubijeđen sam u krajnji pozitivan rezultat.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 jun 2026, 11:00

Pa ja kako se sjecam, kad su se prikazivali sastavi prije utakmice, nijednom se nije prikazala realna formacija sa igracima na svojim pozicijama, vec je sve bilo kontra, sad kontam, namazani sergej je to garant namjerno radio :urnebes:
naprijed rejal

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 10 jun 2026, 11:17

Sveti je napisao/la:
10 jun 2026, 11:00
Pa ja kako se sjecam, kad su se prikazivali sastavi prije utakmice, nijednom se nije prikazala realna formacija sa igracima na svojim pozicijama, vec je sve bilo kontra, sad kontam, namazani sergej je to garant namjerno radio :urnebes:
Ja sam se uvijek pitao, jel to samo naši pošalju spisak igrača bez formacije pa oni iz režije samo nabadaju gdje će ko igrat, ili im naši ciljano pošalju pogrešne formacije :rol:

KrajinaKing
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaKing » 10 jun 2026, 11:18

Igramo 442 već preko godinu dana, sigurni starteri su Vasilj,Dedić,Katić,Muharemović,Kolašinac,Demirović.

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 10 jun 2026, 11:26

viKK je napisao/la:
10 jun 2026, 11:17
Sveti je napisao/la:
10 jun 2026, 11:00
Ja sam se uvijek pitao, jel to samo naši pošalju spisak igrača bez formacije pa oni iz režije samo nabadaju gdje će ko igrat, ili im naši ciljano pošalju pogrešne formacije :rol:
Ma mislim da svako ko pogleda par utakmica naše reprezentacije može brzo vidjeti koje su zaista pozicije naših igrača, tako da zbunjivanje protivnika sa pogrešnim grafičnim prikazom prije utakmice teško da može imati ikakav efekat.
Ako Džeko za Kanadu ne bude spreman, za očekivati je neko iznenađenje sa strane Barbareza, nije isključena potupna promjena formacije, a nije isključeno niti da starta sa Lukićem umjesto Džeke.
Kako god, neka im je sretno!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jun 2026, 11:57

Mundijal 2026 - Izboren
slika
Mundijal igrati pametno bez srljanja i bespotrebnih ispadanja. Vjerujem da mozemo pobjediti svakakog! :bih:

Poslije mundijala imamo ligu naciju, jos cak 6 dodatnih utakmica ove godine
slika
Najvaznije da mi ne ispadnemo iz divizije B i da pojacamo tim mladim igracima koji ce biti okosnica kvalfikacija za Euro 2028
A prvo mjesto u Ligi nacija bio bi jos jedan veliki uspjeh pred kvalfikacije koje su nam najvaznije od svega :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 jun 2026, 13:02

Spahic98 je napisao/la:
10 jun 2026, 07:55

slika

slika
Sta su ovi crtezi?
Prvi lici na Sergeja, drugi Mostarska ruza a treci?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 jun 2026, 14:02

imekorisnicko je napisao/la:
09 jun 2026, 08:20
hurem je napisao/la:
09 jun 2026, 01:40
* Veliki upitnici i ispiti pred selektorom i stručnim štabom

- Tabakovic, Dzeko...
Nakon kvalifikacija u kojima smo u svakoj utakmici igrali bez par prvotimaca usljed povreda, napokon smo dočekali baraz kompletni, i gle čuda, kvalifikovali se na SP2026.
Sada opet po starom - povrede (naj)bitnih igrača i veliki upitnici.
Dzeko, čini se već izvjesnim haman, neće biti spreman startati prvu utakmicu na SP protiv domaćina Kanade.
Bilo bi to lahko podnijeti da je Tabakovic zdrav i spreman.
Ovako smo izostankom ovog dvojca itekako hendikepirani.
Igrači koji svaki na svoj način donose potrebni kvalitet i prevagu na terenu.

- Mahmic i promjena formacije - ništa strašno ako govorimo o ovoj promjeni:
4-4-2 ---> 4-5-1
Mahmic nam otvara nove opcije i zato bi mogao biti važna karika, bilo da starta bilo da ulazi s klupe. Momak s ofanzivnim karakteristikama koje nema niti jedan drugi veznjak. Igra u češkoj ligi koja je fizički zahtjevna i s te strane ne bi trebalo biti problema da odgovori zadatku.

Forsirana je 442 kako bismo na minimum sveli naše slabosti - vezni red (zato smo igrali samo s dva klasicna veznjaka u sredini terena) a istakli naše prednosti - napad (2), krila (2), dobra zadnja linija.
Imamo odlične napadače i to je bila razumljiva odluka. Dobra opcija za preskakanje igre, centarsuteve itd.

Drugi razlog je taj sto je postavka 442 ponajbolja za branjenje svog gola.

-Prelazak iz 4-4-2 u 4-5-1 nije toliko dramatičan koliko neki žele predstaviti. U biti svi igraju svoje pozicije kao i ranije, jedino bi Demirovic bio najistureniji - a to mu nije problem niti će se ljutiti sto ne mora trcati i za Dzeku :)

Vasilj
Dedic-Katic-Muharemovic-Kolasinac
Sunjic-Tahirovic
Bajraktarevic-Mahmic-Memic
Demirovic

U ovoj postavci bismo dobili na posjedu, popunili bismo sredinu terena, olakšali Sunjicu i Tahirovicu laksi pas, bolji protok lopte, dobili igraca (Mahmic) koji zna odigrati zadnji pas, ima dobar sut, dosta trci i terena pokriva...
Mahana ove formacije su ispucavanja golmana gdje bismo imali igraca manje u napadu i ne bismo imali potrebnu visinu. Ali svakako bi toga manje bilo. Pored toga bih istakao i centarsuteve sa strane iako to ne mora uvijek značiti jer je nekada teže ispratiti ubacivanja igraca iz drugog plana.
Memic bi ponajviše profitirao od Mahmica i njegovih pasova u prostor.

4-5-1 nam donosi bolji balans na terenu, a u slučaju negativnog rezultata uvijek se možemo vratiti na 4-4-2, a u zadnjim minutama i totalna ofanziva ako treba.

Nije mala stvar da nam protiv Kanade oko 60.minute s klupe ulaze Dzeko i Alajbegovic recimo. Pa Memica na desnog beka a Dedica lijevo. To su promjene koje nama donose kvalitet i prevagu a protivnika dodatno zbunjuju.
Pa kada Dzeko bude spreman protiv Svicarske ili Katara od prve minute a Tabakovic zadnjih 15,20 minuta s klupe, hmmm.

Zavisno od protivnika bi startali nekad Alajbegovic a Memic desno, ili Bajraktarevic a Memic lijevo. Jedino gdje mogu zamisliti da startaju i Kerim i Esmir jeste utakmica protiv Katara.
Sta ako bi se ne daj Bože Dedic povrijedio ili bio suspendovan zbog kartona - igrao bi Memic tu, ali onda gubimo njega u ofanzivnom dijelu, gubimo njegovu disciplinu gdje bi kao krilo pomagao Kolasincu u slučaju prolaska dalje u takmičenju, smanjujemo uveliko opcije kada su rokade u pitanju, izmjene, itd.

Zbog toga i jeste greška nepozivanje desnog beka.
Kolasinca ima ko zamijeniti. Dedica izuzev Memica koji svakako nije planiran tu, nema ko.
Nadamo se da ce Dedic biti zdrav i pametan tokom cijelog turnira.
Ako ga zaobiđu povrede, nema sumnje da on na maksimumu moze odraditi sve utakmice po 90 minuta jer se igraju svakih 6 dana.

352, 361
Vjerujem da ce biti momenata kada ćemo gledati i ovu formaciju tokom turnira. Izvjesnije kada se branimo.
Iza Mahmica Tahirovic i Sunjic (Bašić ako ovaj ne bude spreman za start).
Zadnja linija se zna.
U drugom poluvremenu očekujem ulazak Dzeke i Alajbegovica umjesto veznjaka i Kolasinca gdje će Memic preci na desnog beka a Dedic na lijevog. To su očekivanja u slučaju negativnog ili neriješenog rezultata. U slučaju vodstva izmjene bi išle drugačije.

Nije lahko stručnom štabu. S dr.strane povrede im omogućavaju eksperimentisanje.
Omogućavaju nam da budemo poprilično nepredvidivi za protivničke ekipe.
Ključ uspjeha leži u motivu, dobroj postavci na početku, i bar dvije izmjene s klupe koje zaista mogu donijeti neku promjenu na terenu: Dzeko/Tabakovic, Bajraktarevic/Alajbegovic, Mahmic.
Mislim da su šanse da se ovo dogodi, ipak,male.
Mahmića ne poznajemo,mlad je,a i makar bi na 15 minuta protiv Paname na terenu bila slična postavka da se nešto ozbiljno planira u tom smjeru.
Teško je biti pametan. Jedan dan se razmišlja u jednom smjeru, drugi dan u drugom, i tako u krug. Svaka varijanta ima svoje prednosti i mahane. Pokušavam zamisliti koja opcija ima najmanje mahana.
Mahmic bi mogao jer pričamo o Sergeju.
Mahmic bi mogao jer je vidljivo da ima znanje i može svojim potezom promijeniti utakmicu, uz to dovoljno trci i dosta terena pokriva - kao sto sam gore napisao, ceska liga je jako zahtjevna.
Iako mu fali iskustva, njegova pozicija (ofanzivni vezni) bi mogla to istrpiti.
Moguće da se SS odluci za Gigovica (zbog iskustva) iza Demirovica koji može trčati jednako kvalitetno i praviti presing na zadnju liniju, a dobili bismo dodatnog igrača u veznoj liniji.

Gigovic i Demirović mogu parirati visinom njihovim nekarakteristično niskim stoperima sto bi moglo biti od koristi prilikom ispucavanja lopti.
Stručni stab treba dobro odrediti da li nam je potrebnija dominacija u skoku (Lukic) ili pojačana sredina terena i vise trke protiv protivnika koji mnogo trci.

Lukic ne može trčati kao Demirović. A Demirović sumnjam da ce trčati za Lukica kao sto je trcao za Dzeku. Dzeko je glavni, to Demirović zna. Teško da može prihvatiti ulogu da on nije glavni s Lukicem pored.
Ne znam, može biti da griješim, ali nekako smatram da je potrebnije popuniti sredinu terena i dobiti na trci i brzini, posjedu, presingu, a da su nam Lukic ili Bazdar potrebniji s klupe u drugom poluvremenu ako zatreba.

Igrali smo 442 jer smo imali kvalitet u vrhu napada. Sada ga usljed odsustva Tabakovica (sigurno) i Dzeke (vrlo izvjesno, bar kao startera) nemamo i možda je logičnije popuniti prazninu u sredini terena.
442 u 451 nije neka promjena. U biti 10 od 11 igrača i dalje igraju svoje pozicije na terenu.
Ali eto, moguće da SS ostane vjeran toj 442.
Nama je bitnije sačuvati nas gol. A gore šta bude. A bit ce nešto, sto bi rekao Dzeko.
A ja vjerujem da bismo pokretnijom ofanzivnom linijom (Memic, Demirović, Mahmic/Gigovic, Bajraktarevic) prije došli do prilika, presingom natjerali protivnika na grešku jer im je odbrana svakako sklona tome, bili bismo nepredvidiviji.
Opet kažem, ja nekako očekujem 451, a ako i ostanu vjerni 442 - to je igra na sigurno i niko im ništa ne može spočitavati. Ako krenu s 451 pa ne bude dobro - uslijedit ce salve kritika “zašto su mijenjali uigranu 442 formaciju” :)

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 10 jun 2026, 14:11

NoDi80 je napisao/la:
10 jun 2026, 11:57
slika
Najvaznije da mi ne ispadnemo iz divizije B i da pojacamo tim mladim igracima koji ce biti okosnica kvalfikacija za Euro 2028
A prvo mjesto u Ligi nacija bio bi jos jedan veliki uspjeh pred kvalfikacije koje su nam najvaznije od svega :bih:
Moze se igrati sa svakim, Rumune smo vec dobijali (malo spretno, malo sretno), Poljska nije toliki bauk kao prije, najteze bi trebalo biti sa Šveđanima

Grupa je bukvalno takva da možeš završiti 1. a možeš i 4.

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 10 jun 2026, 14:26

insimadop je napisao/la:
10 jun 2026, 14:11
NoDi80 je napisao/la:
10 jun 2026, 11:57
slika
Moze se igrati sa svakim, Rumune smo vec dobijali (malo spretno, malo sretno), Poljska nije toliki bauk kao prije, najteze bi trebalo biti sa Šveđanima

Grupa je bukvalno takva da možeš završiti 1. a možeš i 4.
Neka nas aBd opet neko nabije 7-0 u ligi nacija al da dobijemo jos novih boljih igraca kompletiramo jednu sajnu generaciju koja ce na narednih evropskim i svjetskim prvenstvima diktirati rezultste.
#CarsijaOdjebi

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 10 jun 2026, 18:18

Ja imam osjećaj, ako ne krenemo sa 2 napadača, da će nam vezu igrati Benjo, Bašić i Sunjić. Sa Benjaminom kao malo isturenijim.

Mislim da Barbarez ne vjeruje toliko Gigoviću da ga gurne od prve a Mahmiceva neka loša utakmica ili neka greška bi mogla pokrenuti neki linc, jer bi sva ova mraka koja ga priziva od prve minute samo okrenula priču.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 10 jun 2026, 18:24

Kapetan je napisao/la:
09 jun 2026, 23:39
Arvid je napisao/la:
09 jun 2026, 23:21
mercurial je napisao/la:
09 jun 2026, 23:12
Barbarez je toliko sviju zbunio da ni mi istinski bolesnici za ovu reprezentaciju ne znamo ko ce igrati i u kojem sastavu, a kamoli Kanada. On mi izgleda kao tip koji je namjerno krio sve moguce u ove dvije pripremne utakmice da zbuni protivnike. Ne bi me iznenadio ni Mahmic u prvih 11 kao povuceni napadac ili Dzeko kao starter. Svasta je moguce za ocekivati.
Pa jel pokeras il nije :mrgreen:
Meni je najjače na početku prijateljske sa Panamom s početka utakmice kad Bašić izvodi kornere, pored Kerima i Esmira :D
I meni. Pogotovo sa lijeve strane napada lijevom nogom Basic pored zivog Kerima koji je na taj nacin asistirao Dzeki u Velsu.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 10 jun 2026, 18:25

Bespredmetno je ko ce istrcati. Provjerena postava ce istrcati.
Vasilj
Dedic - Katic - Muharemovic - Kolasinac
Bajraktarevic - Sunjic - Tahirovic - Memic
Dzeko - Demirovic

Eventualno procjena selektora moze biti Basic umjesto ili Sunjica ili Tahirovica...i to moze biti jedina dilema. Alajbegovic ulazi u drugom poluvremenu od 65min, ne zato sto nema kvalitet, vec zato sto Demirovic i Memic trose odbranu svojim trcanjem i kretnjama, da Alajbegovic treba zbog podizanja nivoa igre i ritma unosenjem energije tih 30tak min. Nije stvar jesmo li provaljeni, vec jel protivnik ima rjesenje na te nalete koji ubija koncentraciju.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 10 jun 2026, 18:36

ja mislim da cemo istrcati s 3 golmana, i nadam se da ce zvati papeta nakon utakmice da nam kaze kako nije gledao utakmicu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []