Mlade muške rukometne reprezentacije

Moderator/ica: Pasha

DamirT
Kontakt:

Re: Mlade muške rukometne reprezentacije

Post Postao/la DamirT » 24 feb 2026, 16:54

Nije cak ni losa grupa, ako gledamo renome ekipa. Svedska prva vjerovatno, ovi ostali u pet deka.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 02 maj 2026, 05:49

U okviru priprema na nastup na Evropskom prvenstvu u Rumuniji predstojećeg ljeta, mlada rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U20) obavit će mini-pripreme od 10. do 17. maja. Pripreme će se obaviti u Sarajevu, a selektor Alen Hadžić odredio je spisak igrača za ovo okupljanje.

Na spisku se nalaze: Mihajlo Vujadinović (Trimo Trebnje; Slovenija), Dino Oštraković (Slovan Ljubljana; Slovenija), Milan Dedić (Izviđač), Emil Popaja (HK Aranas; Švedska), Emir Delić (Maglaj), Ante Toni Cvitanović (Metković Mehanika; Hrvatska), Bakir Hamurović (Krivaja), Alen Hadžimuhamedović (SG Bietigheim), Alem Hadžić (Eurofarm Pelister; Sjeverna Makedonija), Aden Lugavić (Konjuh), Roko Raguž (Zrinjski), Vahid Halilović (Metković Mehanika; Hrvatska), Kristian Katić (Izviđač), Ajdin Klis (Krivaja), Karlo Perić (Nexe Našice; Hrvatska), Adin Husanović (Krivaja), Kenan Salkičević (Skovde; Švedska), Tin Filipović (Metković Mehanika; Hrvatska).

Osim selektora Hadžića u stručnom štabu su i treneri Adam Savić i Andrej Bošnjak, te fizioterapeut Fikret Andelić.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 maj 2026, 09:18

Je li ovo najbolje što imamo Edinjo?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 02 maj 2026, 21:01

Iskren da budem, premalo sam ih pratio...ima ovdje materijala, dali se je mogao naci jos neko da valja, jeste, ali ima dobrih i solidnih igraca i ovdje.

steta sto fali avdic zbog povrede.

od boljih su tu hadzimuhamedovic i hadzic, medju boljima su tu i halilovic, vujadinovic,... od novih su tu popaja, dedic i salkicevic...kakav je popaja neznam, ali su dedic u salkicevic s' pravom na spisku i upgrade su dobar. filipovic dobija minute u metkovicu, dok napr. peric ih nedobija u rk nexe...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 maj 2026, 09:11

EdinjoBos je napisao/la:
02 maj 2026, 21:01
Iskren da budem, premalo sam ih pratio...ima ovdje materijala, dali se je mogao naci jos neko da valja, jeste, ali ima dobrih i solidnih igraca i ovdje.

steta sto fali avdic zbog povrede.

od boljih su tu hadzimuhamedovic i hadzic, medju boljima su tu i halilovic, vujadinovic,... od novih su tu popaja, dedic i salkicevic...kakav je popaja neznam, ali su dedic u salkicevic s' pravom na spisku i upgrade su dobar. filipovic dobija minute u metkovicu, dok napr. peric ih nedobija u rk nexe...
:thumbup:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 12 maj 2026, 22:52

Mislim da ce nam glavne uzdanice biti:

Elmas Avdic (ako se aBd na vrijeme oporavi)

Alen Hadžimuhamedović (SG Bietigheim)

Alem Hadžić (Eurofarm Pelister)

Milan Dedić (Izviđač)

Karlo Perić (Nexe Našice)

Vahid Halilović (Metković Mehanika)

Kenan Salkičević (Skovde)

Mihajlo Vujadinović (Trimo Trebnje)

Dino Oštraković (Slovan Ljubljana)

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 03 jun 2026, 14:59

Adnan Beganović iz Čelik Juniora je bio na testnim treninzima u Barceloni prošle sedmice, be znam da li je još uvijek tamo. Dobio sam informaciju da bi trebao i sljedeću sezonu odigrati u Čelik Junioru pa spjedeće sezone da pređe u B tim Barcelone. Sada ne može igrati jer je maloljetan a nema papire EU, 2008. godište.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jun 2026, 00:41

Kako je potvrđeno za Oslobođenje, novca za mlade rukometaše nema, a vrijeme je isteklo, pa će igrači koji su na terenu izborili Euro, ostati bez nastupa na istom

Mlada rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U20) vrlo vjerovatno će ostati bez nastupa na Evropskom prvenstvu u Rumuniji narednog mjeseca, potvrđeno je za Oslobođenje.

Predsjednik krovne kuće bh. rukometa Dario Pušić za naš list ističe da je istekao rok za uplatu sredstava za učešće na EP-u, a da je pokušaj održavanja sjednice Upravnog odbora jučer propao. Ali i da je sjednica održana s kvorumom teško bi se nešto promijenilo.

Sjednici su prisustvovali Branko Vukojević, Kornelija Leko, Faruk Halilbegović i ja, a online su se uključili Darko Savić, Vladimir Branković i Mateo Rodin. Nisu prisustvovali Kenan Magoda, Nedim Musić, Emir Dautović, Stevan Bekan i Nedeljko Perišić. Dakle, nismo imali kvorum za održavanje sjednice i sve je propalo. Mi smo zakazali novu sjednicu za sedam dana, ali sad je nažalost već kasno za naše mlade rukometaše, koji su na terenu izborili plasman na Euro. Dakle, oni su svojim radom i igrama zaslužili da budu među europskom elitom, ali neće nastupiti, kaže nam Pušić.

Osim toga, izvjesno je da ni ženska rukometna reprezentacija BiH neće biti prijavljena za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, jer rokovi ističu, a Upravni odbor ne može donijeti odluke bez kvoruma.
... :puke:
Jedan korak naprijed, pa 15 koraka unazad.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 10 jun 2026, 01:19

DamirT je napisao/la:
10 jun 2026, 00:41
Kako je potvrđeno za Oslobođenje, novca za mlade rukometaše nema, a vrijeme je isteklo, pa će igrači koji su na terenu izborili Euro, ostati bez nastupa na istom

Mlada rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U20) vrlo vjerovatno će ostati bez nastupa na Evropskom prvenstvu u Rumuniji narednog mjeseca, potvrđeno je za Oslobođenje.

Predsjednik krovne kuće bh. rukometa Dario Pušić za naš list ističe da je istekao rok za uplatu sredstava za učešće na EP-u, a da je pokušaj održavanja sjednice Upravnog odbora jučer propao. Ali i da je sjednica održana s kvorumom teško bi se nešto promijenilo.

Sjednici su prisustvovali Branko Vukojević, Kornelija Leko, Faruk Halilbegović i ja, a online su se uključili Darko Savić, Vladimir Branković i Mateo Rodin. Nisu prisustvovali Kenan Magoda, Nedim Musić, Emir Dautović, Stevan Bekan i Nedeljko Perišić. Dakle, nismo imali kvorum za održavanje sjednice i sve je propalo. Mi smo zakazali novu sjednicu za sedam dana, ali sad je nažalost već kasno za naše mlade rukometaše, koji su na terenu izborili plasman na Euro. Dakle, oni su svojim radom i igrama zaslužili da budu među europskom elitom, ali neće nastupiti, kaže nam Pušić.

Osim toga, izvjesno je da ni ženska rukometna reprezentacija BiH neće biti prijavljena za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, jer rokovi ističu, a Upravni odbor ne može donijeti odluke bez kvoruma.
... :puke:
Jedan korak naprijed, pa 15 koraka unazad.
Krajem januara sam rekao da će se ovako desiti i opet mislio da su ljudi došli pameti ali sam se ipak prevario.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 10 jun 2026, 06:36

Emir Dautovic iz Cazina. Od domara u gradskoj sportskoj dvorani uz pomoc ASDA stranke,danasnjeg NESA, kupljene osnovne,srednje skole,pa i visokog zvanja do predsjednika gradskog sportskog saveza, kantonalnog sportskog saveza, izvrsni odbor rukometnog saveza, trener zenskog rukometnog kluba,predsjednik konjickog kluba Cazin, federalni parlamentarac... Sve ove funckije istovremeno obnasa. Hahahha

Jesam sta zaboravio?

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 10 jun 2026, 09:24

Za ove hostaplere su Vico i NFSBIH institucija.
Ugasiti savez i krenuti od 0 s novim brojem i racunom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jun 2026, 09:40

Meni samo nije jasno sta su kojeg djavola cekali do zadnjeg dana. To se odmah trebalo krenuti sa molbama prema svim vlastima, firmama i slicno kad smo se plasirali. Nisam vidio nakaradniji savez u drzavi. Citav zivot samo kukaju kako nemaju para, a qrcem ne mrdaju da namaknu koju marku.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 10 jun 2026, 09:46

SRAMOTA, da Bog da im zafalilo za germe! FUJ!

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 10 jun 2026, 11:09

Mocvara1991 je napisao/la:
10 jun 2026, 06:36
Emir Dautovic iz Cazina. Od domara u gradskoj sportskoj dvorani uz pomoc ASDA stranke,danasnjeg NESA, kupljene osnovne,srednje skole,pa i visokog zvanja do predsjednika gradskog sportskog saveza, kantonalnog sportskog saveza, izvrsni odbor rukometnog saveza, trener zenskog rukometnog kluba,predsjednik konjickog kluba Cazin, federalni parlamentarac... Sve ove funckije istovremeno obnasa. Hahahha

Jesam sta zaboravio?
Ima tu još stvari ali nije da se piše ovako

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []