12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
-
napapijri1987
- Kontakt:
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Pa dobro taj domaci teren i otvaranje SP je zapravo mac sa dvije ostrice. Moze se desiti da te atmosfera ponese i da te sve krene a isto tako se moze desiti da upravo zbog toga izadjes na teren i budes nervozan i pravis greske koje normalno ne bi pravio.
Bitno je izdrzati prvih 20-ak minuta bez nekih ogromnih prilika pred nasim golom i onda ce utakmica malo da stane. Cak sam misljenja ra ce se prvih 10ak minuta meca odviti na njihovoj polovici i da cemo im izaci visoko i stvoriti 2-3 prilike ( mozda i zabiti nakon nekog kornera) te im onda prepustiti loptu i igrati ono nase; marisana, u kost, puno kontakta, jednostavno ruznu tekmu.
Kako se utakmica bude odvijala tako ce publika i njihova ekipa biti nervoznija a to ide nama u prilog.
Iskren da budem imao sam los osjecaj nakon onih prijateljskih ali od jutros sam kao na iglama. Plus ova zafrkancija sto smo im prodali kao trening je u to vrijeme pa ga pomjerili te dopustanje da se postave samo 2 pitanja mi je bas fora. Dosta su nas drugi uzimali na te glupe fore, vrijeme je da i mi to radimo.
Kako je Sergej tu ponasamo se ( sto se tice tih pre mid games) bas na ozbiljnom nivou.
Neka nam je sa srecom i grupu zavrsavamo sa 7 bodova.
Bitno je izdrzati prvih 20-ak minuta bez nekih ogromnih prilika pred nasim golom i onda ce utakmica malo da stane. Cak sam misljenja ra ce se prvih 10ak minuta meca odviti na njihovoj polovici i da cemo im izaci visoko i stvoriti 2-3 prilike ( mozda i zabiti nakon nekog kornera) te im onda prepustiti loptu i igrati ono nase; marisana, u kost, puno kontakta, jednostavno ruznu tekmu.
Kako se utakmica bude odvijala tako ce publika i njihova ekipa biti nervoznija a to ide nama u prilog.
Iskren da budem imao sam los osjecaj nakon onih prijateljskih ali od jutros sam kao na iglama. Plus ova zafrkancija sto smo im prodali kao trening je u to vrijeme pa ga pomjerili te dopustanje da se postave samo 2 pitanja mi je bas fora. Dosta su nas drugi uzimali na te glupe fore, vrijeme je da i mi to radimo.
Kako je Sergej tu ponasamo se ( sto se tice tih pre mid games) bas na ozbiljnom nivou.
Nikome ne želim povrede i bilo šta loše, ali zaista bi nam Malić puno više koristio od Čelika na turniru. Hipotetički da se Dedić povrijedi i Memić pokupi suspenziju, mi nemamo koga staviti na desnog beka. Malić bi se mogao tretirati kao 5. štoper i kao opcija na beku za scenarij koji sam naveo.
Svi znamo da je Čelik (opravdano) zadnja opcija na štoperu. Gotovo sam siguran da neće minute upisati na prvenstvo. Svakako je mlad momak i da bi se trebao definisati u makar rotacijskog igrača u godinama koje slijede. Naravno ovo pišem ako je Čelik fasovao težu povredu.
Svi znamo da je Čelik (opravdano) zadnja opcija na štoperu. Gotovo sam siguran da neće minute upisati na prvenstvo. Svakako je mlad momak i da bi se trebao definisati u makar rotacijskog igrača u godinama koje slijede. Naravno ovo pišem ako je Čelik fasovao težu povredu.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
48h do otvaranja, sporo ovo vrijeme ide
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
24 brate valjda, al do nase utakmice 48.
Izbacili ga vani, rekli mu "gospodine, ne mozete monopol pare trositi u stvarnom zivotu"
- Goalgetter
- Kontakt:
Ovo mi ipak malo pretjerano zvuci, 30.000 na ovaj kapacitet od 45.000, bilo bi ludilo. Mozda u L.A. bude toliko, ali Toronto sumnjam.Očekuje se invazija navijača BiH, iz ambasade najavljuju i 30.000 gledalaca protiv domaćina Kanade
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra prvu utakmicu Svjetskog prvenstva.
Naš protivnik bit će Kanada, a susret se igra u 21 sat na stadionu BMO Field.
Inače, iz Ambasade BiH u Kanadi su reporterima portala Klix, koji se nalaze u Torontu, najavili i 30.000 naših navijača na susretu protiv domaćina.
Kapacitet stadiona BMO Field iznosi nešto više od 45 hiljada mjesta, a ako bude kako navode iz naše Ambasade u Torontu, to znači da ćemo susret igrati kao na domaćem terenu.
Ima li neko druge informacije?
Ovo za 30k navijaca je tolika glupost. Mogao bih povjerovati da stadion ima 150 hiljada.
Ocekujem do 10 hiljada u najboljoj varijanti sto je opet odlicna brojka
Ocekujem do 10 hiljada u najboljoj varijanti sto je opet odlicna brojka
-
napapijri1987
- Kontakt:
Dobro mozda su se pogresno izrazili te se misli da ce nas u gradu, na stadionu i oko stadiona biti 30.000.Goalgetter je napisao/la: ↑10 jun 2026, 21:11Ovo mi ipak malo pretjerano zvuci, 30.000 na ovaj kapacitet od 45.000, bilo bi ludilo. Mozda u L.A. bude toliko, ali Toronto sumnjam.Očekuje se invazija navijača BiH, iz ambasade najavljuju i 30.000 gledalaca protiv domaćina Kanade
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra prvu utakmicu Svjetskog prvenstva.
Naš protivnik bit će Kanada, a susret se igra u 21 sat na stadionu BMO Field.
Inače, iz Ambasade BiH u Kanadi su reporterima portala Klix, koji se nalaze u Torontu, najavili i 30.000 naših navijača na susretu protiv domaćina.
Kapacitet stadiona BMO Field iznosi nešto više od 45 hiljada mjesta, a ako bude kako navode iz naše Ambasade u Torontu, to znači da ćemo susret igrati kao na domaćem terenu.
Ima li neko druge informacije?
-
signalidunapark
- Kontakt:
Slažem se.napapijri1987 je napisao/la: ↑10 jun 2026, 20:36Pa dobro taj domaci teren i otvaranje SP je zapravo mac sa dvije ostrice. Moze se desiti da te atmosfera ponese i da te sve krene a isto tako se moze desiti da upravo zbog toga izadjes na teren i budes nervozan i pravis greske koje normalno ne bi pravio.
Prednost domaćinstva ogleda se kod jakih, iskusnih ekipe... dok je kod ekipa našeg i ranga Kanade baš mač s dvije oštrice.
Po FIFA-inoj rang-listi naša grupa je najslabija na Svjetskom prvenstvu. Prema tom poretku, Švicarska je najbolje plasirana reprezentacija u našoj grupi, ali je ujedno i najslabije plasirana među svim prvoplasiranim reprezentacijama u ostalim grupama. Kanada je, kao drugoplasirana reprezentacija naše grupe prema FIFA-inoj rang-listi, najslabije rangirana među svim drugoplasiranim ekipama iz preostalih grupa.
Sve ovo ne mora mnogo značiti, ali nema razloga ni da ih se posebno plašimo. Kada bismo samo uspjeli skinuti uvijek prisutni pritisak s naših igrača, izgledali bismo barem 40% bolje. Prva utakmica uvijek nosi određeni teret, ali i Kanađani će imati svojevrsan pritisak. Sigurno žele osvojiti prvo mjesto u grupi jer samo tako nastavljaju svoj put na Svjetskom prvenstvu igrajući u svojoj državi; u suprotnom sele u SAD.
Mi smo posljednjih nekoliko godina imali dosta loših rezultata. Ovi novi momci ulijevaju nadu da nisu opterećeni, da imaju karakter, a jedino tako mogu zadobiti i respekt protivnika. Već i ono što su do sada uradili zaslužuje svako poštovanje.
Hajmo, momci, hrabro od prve utakmice i uživajte!
Sve ovo ne mora mnogo značiti, ali nema razloga ni da ih se posebno plašimo. Kada bismo samo uspjeli skinuti uvijek prisutni pritisak s naših igrača, izgledali bismo barem 40% bolje. Prva utakmica uvijek nosi određeni teret, ali i Kanađani će imati svojevrsan pritisak. Sigurno žele osvojiti prvo mjesto u grupi jer samo tako nastavljaju svoj put na Svjetskom prvenstvu igrajući u svojoj državi; u suprotnom sele u SAD.
Mi smo posljednjih nekoliko godina imali dosta loših rezultata. Ovi novi momci ulijevaju nadu da nisu opterećeni, da imaju karakter, a jedino tako mogu zadobiti i respekt protivnika. Već i ono što su do sada uradili zaslužuje svako poštovanje.
Hajmo, momci, hrabro od prve utakmice i uživajte!
Može li neko iskreno reći jel realno da nas bude 30000 na stadionu, kapacitet 45000, mislim tako evo piše klix. Kolko je to realno jer Kanada je ipak domaćin cijelog prvenstva
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ne vjerujem da ce nas biti 30 000, realno je nekih 10 000 do 15 000. Protiv Svice i Katara ocekujem 25 000 +
Nešto kontam da bi Memić mogao startovati s klupe, kao što je bilo protiv Paname. Da li je iko gledao Kanadu i kako kreće njihov presing?
Valjda su skautirali kod nas ko je najslabiji što se tiče otvaranja igre u zadnjoj četvorci ... ili Seo ili Katić.
Mislim da je to Seo, pogotovo ako se uzme u obzir pozicija uz aut-liniju. Vjerovatno će probati da njega otvore i, čim dobije loptu, krenuti s presingom. Mislim da je bolje da je okružen igračima s dobrom tehnikom. Memara je odličan, ali Kera bolje zadržava loptu od njega. al nemam pojma
Valjda su skautirali kod nas ko je najslabiji što se tiče otvaranja igre u zadnjoj četvorci ... ili Seo ili Katić.
Mislim da je to Seo, pogotovo ako se uzme u obzir pozicija uz aut-liniju. Vjerovatno će probati da njega otvore i, čim dobije loptu, krenuti s presingom. Mislim da je bolje da je okružen igračima s dobrom tehnikom. Memara je odličan, ali Kera bolje zadržava loptu od njega. al nemam pojma
-
Sindikat12
- Kontakt:
Memic je sigurno prvi pik na krilu bez ikakve dileme.dena24 je napisao/la: ↑10 jun 2026, 21:40Nešto kontam da bi Memić mogao startovati s klupe, kao što je bilo protiv Paname. Da li je iko gledao Kanadu i kako kreće njihov presing?
30000 je pretjerano, ali ja očekujem minimalno 10 pa sve do nekih 15-20 hiljada naših. Najvažnija utakmica, najveći spektakl, i najbliža opcija skoro svim većim centrima naše dijaspore (Midwest, Northeast, pa i sama Kanada). Ne razumijem ove druge što misle da će biti veće brojke u Los Angelesu i Seattle-u; karte možda jesu jeftinije, ali nema baš toliko našeg svijeta na zapadnoj obali. Ne vjerujem da ćemo činiti 2/3 gledalaca, ali mislim da je nekih 25-35% sasvim moguće.
Pa nije ni lose da ulazi 2. Pv kad im opada intenzitet da ih rastura brzinomSindikat12 je napisao/la: ↑10 jun 2026, 21:44Memic je sigurno prvi pik na krilu bez ikakve dileme.dena24 je napisao/la: ↑10 jun 2026, 21:40Nešto kontam da bi Memić mogao startovati s klupe, kao što je bilo protiv Paname. Da li je iko gledao Kanadu i kako kreće njihov presing?
Hvala na odg momci, u suštini naših 15k ko njihovih 30k, realno
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
Ima li neko ko je na licu mjesta ali i na forumu ovde sa nama ? Da nam moze dat taj info koliko ce biti nasih navijaca na utakmici otprilike ?
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Hashanaga, komax, Konzerva, Matterhorn22, rukometubih23, Scholl, Tihi, Trapatoni, vedinjo98 i 64 gosta.