12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

We are 26

Rezultat utakmice Kanada - BiH?

Pobjeda BiH
92
68%
Nerijeseno
33
24%
Pobjeda Kanade
11
8%

Ukupno glasova: 136

Benko123
Kontakt:

Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Benko123 » 10 jun 2026, 22:27

Kenozoik je napisao/la:
10 jun 2026, 22:05
Elddar je napisao/la:
10 jun 2026, 21:28
Može li neko iskreno reći jel realno da nas bude 30000 na stadionu, kapacitet 45000, mislim tako evo piše klix. Kolko je to realno jer Kanada je ipak domaćin cijelog prvenstva
30000 je pretjerano, ali ja očekujem minimalno 10 pa sve do nekih 15-20 hiljada naših. Najvažnija utakmica, najveći spektakl, i najbliža opcija skoro svim većim centrima naše dijaspore (Midwest, Northeast, pa i sama Kanada). Ne razumijem ove druge što misle da će biti veće brojke u Los Angelesu i Seattle-u; karte možda jesu jeftinije, ali nema baš toliko našeg svijeta na zapadnoj obali. Ne vjerujem da ćemo činiti 2/3 gledalaca, ali mislim da je nekih 25-35% sasvim moguće.
Istina da nema toliko naseg svijeta tamo ali ovoj USA dijaspori to i nije toliko problem, dosta su pristupacnije cijene bile nego za ovu tekmu sa Kanadom. Druga stvar, EU dijaspora i nasi ljudi iz BIH su uglavnom gadjali 2u i 3u tekmu, dosta nasih ljudi iz BiH se nije htjelo **** sa Kanadskom vizom a dosta njih je i odbijeno iz nekog razloga.

Moje procjene

Kanada - 10k
Svica - 25k
Katar - 35k

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 10 jun 2026, 22:30

i meni je nerealno 30.000 nasih a stadion 45.000 sjedecih mjesta?

Ocekujem 10.000 do 15.000

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 10 jun 2026, 22:54

Ja vas pitam za savjete za let jer prvi put letim mnogi su mi se javili a niko da kaže da oduzimaju tablete ako nemas propisan recept. Sva sreća pa me pustiše da popijem i oduzeše xanax. Prvi sat vremena u avionu mi je bilo gore nego u rovu. Tek sam olakšanje osjetio sa velikim avionom Istanbul Toronto. Ima nas iz Bosne sveukupno oko 2000. Kažu da će nas biti oko 16-17 000 sveukupno na stadionu. Nemojte očekivati nikakvu podršku jer niko nije grupisan na stadionu plus ovo što vidim naša dijaspora sa ove strane oceana nema dodirnih tačaka sa nama sa ove strane. Kao da su druga kultura. To će biti sve porodice sa djecom. Grupa fanatikosa će biti oko 400 ali to je ništa na 45000 ljudi. Vidim veliku šansu našu u podcjenjivanju. Bukvalno svaki covjek ovdje nas smatra nefudbalskom državom i niko ne misli da će biti manje od 4:0..Njima smo mi kao nesto kada nama spoemenes Madagaskar. Oni ne znaju ko je Dzeko. Mislim da će ih šok na terenu iznenaditi i da neće znati šta ih je snašlo i da igraju protiv igrača iz najjacih evropskih liga.
BRATSTVO GRAČANiCA

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 10 jun 2026, 23:01

Benko123 je napisao/la:
10 jun 2026, 22:27
Kenozoik je napisao/la:
10 jun 2026, 22:05
Elddar je napisao/la:
10 jun 2026, 21:28
Može li neko iskreno reći jel realno da nas bude 30000 na stadionu, kapacitet 45000, mislim tako evo piše klix. Kolko je to realno jer Kanada je ipak domaćin cijelog prvenstva
30000 je pretjerano, ali ja očekujem minimalno 10 pa sve do nekih 15-20 hiljada naših. Najvažnija utakmica, najveći spektakl, i najbliža opcija skoro svim većim centrima naše dijaspore (Midwest, Northeast, pa i sama Kanada). Ne razumijem ove druge što misle da će biti veće brojke u Los Angelesu i Seattle-u; karte možda jesu jeftinije, ali nema baš toliko našeg svijeta na zapadnoj obali. Ne vjerujem da ćemo činiti 2/3 gledalaca, ali mislim da je nekih 25-35% sasvim moguće.
Istina da nema toliko naseg svijeta tamo ali ovoj USA dijaspori to i nije toliko problem, dosta su pristupacnije cijene bile nego za ovu tekmu sa Kanadom. Druga stvar, EU dijaspora i nasi ljudi iz BIH su uglavnom gadjali 2u i 3u tekmu, dosta nasih ljudi iz BiH se nije htjelo **** sa Kanadskom vizom a dosta njih je i odbijeno iz nekog razloga.

Moje procjene

Kanada - 10k
Svica - 25k
Katar - 35k
Protiv kanade ce nasih biti oko 20 do 25000. Unutar 5-6 sati voznje od Toronta zivi 100 do 150 000 nasih I mnogima je ok da daju par milja za kartu.

Toronto je melting pot metropola, vise je stranaca nego domacih. Kanadski patriotizam I nacionalni naboj tu nije veliki, puno bi zesce bilo u montrealu

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 jun 2026, 23:10

aqarius je napisao/la:
10 jun 2026, 16:40
Glasao sam za našu pobjedu navijački i nerezonski.Realno ako izvučemo bod udarati se nogom u ghujcu....Kanađani su kao osice..dobri su ..Nama realno bez Džeke i Tabaka nema ko gola dati,ma kakav gola nema kolu loptu samo da primi i umiri,da duel dobije protiv njihovog stopera.. najviše se bojim veznog reda..i ako nas budu vozali nema šanse da u 90 minuta bar jednom ne ispušimo...opet naši su ,volimo ih..pa nas možda i iznenade..ovo je situacije gdje srce preteže pamet i logiku..
Treba Barbarezu javiti da ne izlaze bezveze na teren, nek casno predaju :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 jun 2026, 23:13

Hvala svima na informacijama iz prve ruke u vezi utakmice u Torontu. Mislim da ce nas Kanadjani podcjeniti.. a podrska navijaca BiH ce sigurno bito velika, pa cemo vidjeti na kraju sta ce biti..

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 10 jun 2026, 23:25

Dovoljno 5k al da su glasni nego 20k u STL kao da je neko ugasio ton.

Pitanje . Imal neko da je nervozan ;) ?

Meni je Sergej otvorio perspektivu sa onom starom izjavom ima dan i poslije tekme. I drugom izjavom izadjite i uzivajte. Cista filozofija

Ljudi pazite se i uzivajte .

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 10 jun 2026, 23:29

MostarNeretva je napisao/la:
10 jun 2026, 23:25

Meni je Sergej otvorio perspektivu sa onom starom izjavom ima dan i poslije tekme. I drugom izjavom izadjite i uzivajte. Cista filozofija

Apsolutno se ne stresiram, uživam u ovom poklonu od Sergeja pa kako god da prođemo :bih:

Querty
Kontakt:

Post Postao/la Querty » 10 jun 2026, 23:34

Iceplayer je napisao/la:
10 jun 2026, 23:29
MostarNeretva je napisao/la:
10 jun 2026, 23:25

Apsolutno se ne stresiram, uživam u ovom poklonu od Sergeja pa kako god da prođemo :bih:
Tako je care.

Ovako bi svi trebali razmišljati, ali ogromna većina ljudi ne zna uživati...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 jun 2026, 23:38

Marokanci58 je napisao/la:
10 jun 2026, 22:54
Ja vas pitam za savjete za let jer prvi put letim mnogi su mi se javili a niko da kaže da oduzimaju tablete ako nemas propisan recept. Sva sreća pa me pustiše da popijem i oduzeše xanax. Prvi sat vremena u avionu mi je bilo gore nego u rovu. Tek sam olakšanje osjetio sa velikim avionom Istanbul Toronto. Ima nas iz Bosne sveukupno oko 2000. Kažu da će nas biti oko 16-17 000 sveukupno na stadionu. Nemojte očekivati nikakvu podršku jer niko nije grupisan na stadionu plus ovo što vidim naša dijaspora sa ove strane oceana nema dodirnih tačaka sa nama sa ove strane. Kao da su druga kultura. To će biti sve porodice sa djecom. Grupa fanatikosa će biti oko 400 ali to je ništa na 45000 ljudi. Vidim veliku šansu našu u podcjenjivanju. Bukvalno svaki covjek ovdje nas smatra nefudbalskom državom i niko ne misli da će biti manje od 4:0..Njima smo mi kao nesto kada nama spoemenes Madagaskar. Oni ne znaju ko je Dzeko. Mislim da će ih šok na terenu iznenaditi i da neće znati šta ih je snašlo i da igraju protiv igrača iz najjacih evropskih liga.
Uzivaj, koliko god nas bilo potrosite grla za domovinu

Sretan put nazad, let nikad nije 100% opusteno ali probio si led :bih:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 10 jun 2026, 23:42

Veznjak Ismaël Koné nije se pojavio na treningu reprezentacije održanom u srijedu, što je izazvalo zabrinutost među navijačima "Javorovih listova".

Ipak, prema informacijama koje je objavio novinar OneSoccera Kristian Jack, ne radi se o ozbiljnijem problemu.

Jack navodi da je 23-godišnji nogometaš napustio trening kamp neposredno prije početka treninga te se automobilom vratio u timski hotel. Razlog njegovog izostanka je povišena temperatura, odnosno blaže zdravstvene tegobe zbog kojih mu je preporučen odmor.

Dobra vijest za selektora Jesseja Marscha jeste da se očekuje kako će Koné biti spreman za duel protiv Bosne i Hercegovine, koji je na rasporedu u petak u Torontu. Iz Kanadskog nogometnog saveza nisu se službeno oglašavali povodom ove situacije.
Može on biti spreman, ali tijeli sigurno neće biti na 100% dan ili dva nakon temperature, tako da je ovo još jedna dobra stvar za nas. Kone im je glavni igrač u veznom redu.

Kenozoik
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik » 10 jun 2026, 23:53

Jedino što mogu reći “sa lica mjesta” je da je meni lično nevjerovatno koliko ljudi iz mojih užih krugova idu na tu utakmicu u Torontu. Dakle ja sa ocem, moja dva prva rođaka sa njihovim porodicama, ženina dva prva rođaka zajedno sa njihovim ocem (i možda još porodicama), zet sa svojim sinom, oba naša dva bosanska prijatelja koji žive ovdje blizu (jedan sa sinom, drugi sa puncem), i još jedan kolega Bosanac koji će ići zajedno sa bratom. Znači kad saberem svu užu rodbinu i prijatelje/kolege s kojima se redovno čujem, haman svaki muškarac (i ne mali broj žena i djece) će biti na tom stadionu, što je minimalno 20 ljudi. Na prstima jedne ruke mogu nabrojati muške koji spadaju u te kategorije a neće biti tu—i svi oni će biti u Los Angelesu protiv Švice.

To je nešto neviđeno. Bio sam na utakmici protiv Meksika prije 15 godina u Chicagu kad nas je bilo 15-20 hiljada tamo i od svih ovih nabrojanih bila su još samo dvojica. Ok, ova utakmica je bila daleko skuplja, i možda svi mi spadamo u kategoriju ljudi koja je to mogla priuštiti… ali opet ni ne živimo u gradu sa nekom velikom našom zajednicom. Ako je iole slična euforija u mjestima sa puno više naših—Chicago, St. Louis, Michigan, Iowa, Utica i NYC, New England, sva ta mjesta gdje je let do Toronta tek 2-3 sata, pa sami Toronto i ostali taj koridor od Windsora do Montreala—onda mislim da ćemo u petak vidjeti nešto što još nismo. Zato opet kažem: 15±5 hiljada naših. To je moja neka procjena.
Zadnja izmjena: Kenozoik, dana/u 11 jun 2026, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 10 jun 2026, 23:53

Marokanac stigao, snima za raju s foruma :bih:
slika

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 10 jun 2026, 23:57

Marokanci58 je napisao/la:
10 jun 2026, 22:54
Hehehh, kraljine :)

Hvala ti na informacijama, vjeruj da si u ovo par recenica vise rekao nego onaj sto ga je Fahro poslao da nam prenosi informacije za nekoliko dana.
Ako ti nije mrsko, napisi nam jos poneko zapažanje i pikanteriju kad stignes! Uzivaj, zavidimo ti :)

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 10 jun 2026, 23:57

Za vas koji dolazite u Toronto sa strane, gledajte da sto prije krenete na utakmicu u jutro. Koristite metro ili ako mozete pjehe do stadiona jos bolje. Taxi, ubber I slicno iako niste daleko od stadiona trebat ce vam sat dva najmanje jer je stadion u Samom centru grada. Voznja u Torontu je nocna mora pogotovo petkom u zoru.

Vi koji cete voziti iz Syracuse, Rochester's, Detroita u grad morate uci prije 6 u jutro. Ako nemate hotel, parking platite za cijeli dan blizu metro ili vozne stanice. U petak ujutro lutati po Torontu I traziti parking, pogotovo ako ste sa familijom ce vam uzeti 5 godina zivota a postoji sansa da cete promasiti utakmicu

emir_

Post Postao/la emir_ » 11 jun 2026, 00:23

Trebali bi upratiti korteo BHF-a. Ako ima programa već sutra, pišite ovdje
4-IN-A-ROW

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 11 jun 2026, 00:31

Objavio je BHF danas plan za Toronto, pa organizujte se. Helem nejse, sretno našoj braći koja ide to gledati uživo, to je ogromna stvar nešto što se pamti cijeli život, nešto što se prepričava svojoj djeci, unucima... zavidim vam Boga mi, ono pozitivno zavidim :mrgreen:
Navijajte, ko ne bude promukao odmah na startu džaba je iš'o trošit pare :) Imamo čast da budemo tamo, fakin WORLD CUP, nešto što će 30-40 miliona Poljaka gledati onako uz tv, laganica... 60 miliona Italijana, 40 miliona Ukrajinaca, 10 miliona Mađara itd itd...

Jbt najradije bih prespavao negdje tamo do petka do 6h... kud sam na godišnjem, više bih volio da nisam ni uzimao godišnji, valjda bi prije vrijeme prošlo... glava puca od ovih displeja već danima, šta sam pregledao klipova, intervjua qraca palaca...

Još 44 sata... :bih:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 jun 2026, 00:35

Za manje od 48 sati ce se ovdje slaviti prve 3 bobe.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 11 jun 2026, 00:36

DamirT je napisao/la:
11 jun 2026, 00:35
Za manje od 48 sati ce se ovdje slaviti prve 3 bobe.
I bod je mjera :mrgreen:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 11 jun 2026, 00:39

Kenozoik je napisao/la:
10 jun 2026, 23:53
Jedino što mogu reći “sa lica mjesta” je da je meni lično nevjerovatno koliko ljudi iz mojih užih krugova idu na tu utakmicu u Torontu. Dakle ja sa ocem, moja dva prva rođaka sa njihovim porodicama, ženina dva prva rođaka zajedno sa njihovim ocem (i možda još porodicama), zet sa svojim sinom, oba naša dva bosanska prijatelja koji žive ovdje blizu (jedan sa sinom, drugi sa puncem), i još jedan kolega Bosanac koji će ići zajedno sa bratom. Znači kad saberem svu užu rodbinu i prijatelje/kolege s kojima se redovno čujem, haman svaki muškarac (i ne mali broj žena i djece) će biti na tom stadionu, što je minimalno 20 ljudi. Na prstima jedne ruke mogu nabrojati muške koji spadaju u te kategorije a neće biti tu—i svi oni će biti u Los Angelesu protiv Švice.

To je nešto neviđeno. Bio sam na utakmici protiv Meksika prije 15 godina u Chicagu kad nas je bilo 15-20 hiljada tamo i od svih ovih nabrojanih bila su još samo dvojica. Ok, ova utakmica je bila daleko skuplja, i možda svi mi spadamo u kategoriju ljudi koja je to mogla priuštiti… ali opet ni ne živimo u gradu sa nekom velikom našom zajednicom. Ako je iole slična euforija u mjestima sa puno više naših—Chicago, St. Louis, Michigan, Iowa, Utica i NYC, New England, sva ta mjesta gdje je let do Toronta tek 2-3 sata, pa sami Toronto i ostali taj koridor od Windsora do Montreala—onda mislim da ćemo u petak vidjeti nešto što još nismo. Zato opet kažem: 15±5 hiljada naših. To je moja neka procjena.
Prelijepo za citati. Najezio sam se kad sam vidio nase na nadvoznjaku sa zastavama dok je autobus sa igracima prolazio. Svugdje nas ima. Uzivajte :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: darker10, Principatus, Sensei i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []