FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
77
18%
2. Borbu za Evropu
182
42%
3. Sredinu tabele
78
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 436

12tiigrac21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 12tiigrac21 » 11 jun 2026, 12:03

Znate šta meni nikako nije jasno. Mi smo se toliko dugo pripremali za investitora, osnovana radna grupa za pronalazak investitora, advokati i na kraju se ispostavi mi totalno nespremno dočekamo tog investitora. Valjda si morao razraditi model, Statut pripremiti i hajmo raditi. Trenutno stanje ne bih da komentarišem, jer kod nas uglavnom svako gura neki svoj interes, pa nikome ne možeš vjerovati. Sačekajmo da vidimo kuda sve ovo ide. Treba vrijeme, neprihvatanje Statuta je sve poremetilo.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 11 jun 2026, 12:10

A evo jedno pitanje sto Sanjin poslanik vise nije strateski investitor nego predsjednik UO po starom modelu . Sta njega to cini dobrom osobom za tu poziciju . O Fudbalu ne zna nista i vodjenju sportskih kolektiva. Veze u Bosni nema. Sta on zna sta je ljubav prema klubu niti zna sta znaci kisnuti 90 minuta na grbavici da vidis kako tvoj klub prima u 90 minuti gol za poraz niti zna nasa slavlja poslije pobjede i kod kuce i u gostima. Dok ovi stari predsjednici su zivjeli u Bosni i u Sarajevu pa su malo i strahovali ako uniste klub da ce ih neko proganjat ovaj i ne mora jer ne zivi tu nego na drugom kraju svijeta. Brat je od vlasnika nasih dusmana . On je doveo Nijaza pa mu je dao otkaz i doveo uzasno lose igrace u Galchevu , Nasticu , Huskovicu , Prokopu , Pejicu sa ogromnim platama . Doveo si trenera koji je sam dao otkaz 3 kola prije kraja . Slato je nesposoban da bude direktor pekare a ne Fudbalskog Kluba. Sad ovo idu price za dizanje kredita. Ma on ce nas unistit iz temelja .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 11 jun 2026, 12:14

Pact1921 je napisao/la:
11 jun 2026, 12:10
A evo jedno pitanje sto Sanjin poslanik vise nije strateski investitor nego predsjednik UO po starom modelu . Sta njega to cini dobrom osobom za tu poziciju . O Fudbalu ne zna nista i vodjenju sportskih kolektiva. Veze u Bosni nema. Sta on zna sta je ljubav prema klubu niti zna sta znaci kisnuti 90 minuta na grbavici da vidis kako tvoj klub prima u 90 minuti gol za poraz niti zna nasa slavlja poslije pobjede i kod kuce i u gostima. Dok ovi stari predsjednici su zivjeli u Bosni i u Sarajevu pa su malo i strahovali ako uniste klub da ce ih neko proganjat ovaj i ne mora jer ne zivi tu nego na drugom kraju svijeta. Brat je od vlasnika nasih dusmana . On je doveo Nijaza pa mu je dao otkaz i doveo uzasno lose igrace u Galchevu , Nasticu , Huskovicu , Prokopu , Pejicu sa ogromnim platama . Doveo si trenera koji je sam dao otkaz 3 kola prije kraja . Slato je nesposoban da bude direktor pekare a ne Fudbalskog Kluba. Sad ovo idu price za dizanje kredita. Ma on ce nas unistit iz temelja .
Pa neće ni obavljati tu funkciju, to je samo formalno da se ispoštuje zakon. Naravno da će biti investitor. Barem se svi tako nadamo. Još uvijek vjerujem u projekt, iako, popit većine nas, polako gubim strpljenje i nervira me ova tišina oko trenera.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 jun 2026, 12:36

Šta vam je ljudi nije Sanin sam došao i puškom sve rastjerao... Mi smo ga zvali. Nemojte to zaboraviti.

Uostalom, ako je to sve tako crno ima Skupština pa nek reaguje. Pored Skupštine tu je i NO i UO u kojem sjede i ljudi koji su godinama u klubu pored Sanina.

NADZORNI ODBOR

Marko Dmitrović
Vedad Sokolović
Adnan Hajdarević

UPRAVNI ODBOR

Sanin Mirvić – Predsjednik
Feđa Morankić
Selma Riđanović – Kenović
Emir Delić
Bakir Sadović
Oro Ibrišimović
Damir Smajić

Dižete paniku bez potrebe. Plate kasne i u drugim klubovima, i do sada su se dizali krediti. Ne zaboravite da je pitanje statuta još neriješeno.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 11 jun 2026, 12:44

Pa u suštini najveći problem je što se daje volan kluba u ruke čovjeku koji realno veze sa ovim nema, plus što se još očekuju čuda i plus na sve to što to neko sve koči

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 11 jun 2026, 12:48

Pact1921 je napisao/la:
11 jun 2026, 12:10
Sve to na stranu što si napisao ali on ne zna osnovno, a to su naši balijski marifetluci, ne zna kakve hijene vrebaju, sjebali bi sve živo radi marke vlastitog interesa. Ja se nadam da on ima viziju i da će pogurati parama kada zapne.

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 11 jun 2026, 12:51

Levin je napisao/la:
11 jun 2026, 12:36
Šta vam je ljudi nije Sanin sam došao i puškom sve rastjerao... Mi smo ga zvali. Nemojte to zaboraviti.

Uostalom, ako je to sve tako crno ima Skupština pa nek reaguje. Pored Skupštine tu je i NO i UO u kojem sjede i ljudi koji su godinama u klubu pored Sanina.

NADZORNI ODBOR

Marko Dmitrović
Vedad Sokolović
Adnan Hajdarević

UPRAVNI ODBOR

Feđa Morankić
Emir Delić
Bakir Sadović
Oro Ibrišimović
Damir Smajić

Dižete paniku bez potrebe. Plate kasne i u drugim klubovima, i do sada su se dizali krediti. Ne zaboravite da je pitanje statuta još neriješeno.
Bravo. Jedno ima mi se ne svidja samo u UO, obvaj politički uhljeb, on je već bio tu, pa smo ga najurili ali valjda mora biti neko i iz politike ne znam kako to hoda.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 11 jun 2026, 13:14

Levin je napisao/la:
Ne zaboravite da je pitanje statuta još neriješeno.
Ostace nerijeseno.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 11 jun 2026, 13:35

I opet situacija da nemamo za kifle, pa mi smo fenomeni, mi bi kamen sjebali.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 11 jun 2026, 13:40

Dajte ljudi hajde da vidimo sljedecu sedmicu sta ce biti, zasto uvijek neko crnilo.

Mozda da smo dali dionice onda bi bilo sve ok :puke:

Puno mi dusmana imamo u “nasim” redovima

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 jun 2026, 13:46

12tiigrac21 je napisao/la:
11 jun 2026, 12:51
Levin je napisao/la:

NADZORNI ODBOR

Marko Dmitrović
Vedad Sokolović
Adnan Hajdarević

UPRAVNI ODBOR

Feđa Morankić
Emir Delić
Bakir Sadović
Oro Ibrišimović
Damir Smajić

Bravo. Jedno ima mi se ne svidja samo u UO, obvaj politički uhljeb, on je već bio tu, pa smo ga najurili ali valjda mora biti neko i iz politike ne znam kako to hoda.
Ma vidi, samo dokaz koliko je neko zainteresovan da bide u Upravi kluba. Bojim se da smo izgubili veliki broj ljudi.
sanjinusto je napisao/la:
11 jun 2026, 13:14
Levin je napisao/la:
Ostace nerijeseno.
Naravno da će ostati neriješeno. Jedini naćin je da pomoću pozajmica ubacuje novac u klub i da eventualnu dobit izvlaći ktoz kamate i ugovore.

Sanin je već, po mojoj procjeni, ubacio skoro milion KM. Na žalost morat će još najmanje milion ukoliko uopšte želimo preživjeti ovu godinu. I to pod uslovom da se riješimo bar još 10 igrača a što neće biti nimalo lako.

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 11 jun 2026, 13:51

Znači ipak Mirvić došao da nas ugasi a na našu stranu stao ministar. Da vidim koji to Željin ratnik može hoće i želi dati pare i da kaže ma uredu je ne morate vraćat. Pa jel nas babuka tužio za svoje pare koje mu Klub duguje? Jesu li nas legende sto puta tužile preko Sindikata tražeći svoje pare? U čemu je problem ako ja u nekoj firmi ne dobijem poštneo zarađene plate i odlučim tužit firmu? Nije adžem sam radio na ugovorima bio je tu i neko u upravi, tuna i ekipa, koji su davali kojekakve ugovore na štetu Kluba. Puna podrška Mirviću. Hoćete moje pare za milione dugovanja koje je napravila “najbolja uprava” od postojanja. Aha kako da ne!

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 11 jun 2026, 14:22

Levin je napisao/la:
Ostace nerijeseno.
Zbog cega?

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 11 jun 2026, 14:40

Levin je napisao/la:

NADZORNI ODBOR

Marko Dmitrović
Vedad Sokolović
Adnan Hajdarević

UPRAVNI ODBOR

Feđa Morankić
Emir Delić
Bakir Sadović
Oro Ibrišimović
Damir Smajić

Ma ima punu podršku skupštine, i dosta ozbiljnih Željovaca koji nemaju zvaničnu funkciju, ne treba se obazirat na gluposti

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 11 jun 2026, 14:45

Ramirez je napisao/la:
11 jun 2026, 14:22
Levin je napisao/la:
Ostace nerijeseno.
Zbog cega?
Zbog cega ministar sebe ilegalno uvaljuje u komisije gdje uzima ogromne naknade? Zbog cega stima poslove firmama bliskim HDZ-u? Zbog cega je odbijao verzije statuta koje je on sam izdiktirao i pravna sluzba njegovog ministarstva odobrila? Zbog cega je trazio da ima covjeka u UO kluba? Najkraci odgovor na sva ta pitanja je: moze mu se.
Najnoviji izvještaj o finansijskoj reviziji Federalnog ministarstva pravde ogolio je izostanak transparentnosti, milionske ugovore i praksu u kojoj prvi čovjek ovog ministarstva potpisuje rješenja sam za sebe.

Revizori su utvrdili da je aktuelni ministar pravde FBiH Vedran Škobić (HDZ) prekršio finansijske propise i principe razdvajanja dužnosti tako što je lično potpisao rješenja kojima je imenovan u čak četiri različita tijela, za čiji se rad isplaćuju pozamašne naknade iz budžeta, odnosno od direktnih uplata kandidata.

Uvidom u dokumentaciju, revizori su otkrili da je ministar sam sebe imenovao za člana Komisije za polaganje pravosudnog ispita, zatim za predsjednika Komisije za polaganje stručnog upravnog ispita, kao i za predsjednika Komisije za utvrđivanje liste stalnih sudskih tumača.

Na sve to, ministar se rješenjem iz aprila prošle godine svrstao i među članove Komisije za polaganje stručnog ispita za zemljišnoknjižnog referenta.

Finansijski izvještaji pokazuju da ukupni bruto izdaci za rad svih komisija iznose više od 380 hiljada konvertibilnih maraka.
Revizori su eksplicitno naglasili da Ministarstvo nije internim aktom utvrdilo proceduru odabira i imenovanja, niti je osiguralo obavezno razdvajanje dužnosti. Na ove propuste ukazivano je i tokom revizija u ranijim godinama, ali Ministarstvo je nastavilo ignorisati opomene i ponovo nije provodilo javne pozive.

Zbog toga se ne može potvrditi da je izbor članova vršen na transparentan način, što je u direktnoj suprotnosti sa Zakonom o budžetima u FBiH.

Osim ministrovih višestrukih angažmana, pod lupom se našao i izbor ostalih članova. Za Komisiju za polaganje pravosudnog ispita uopće nije prezentovana dokumentacija, poput prijava ili dokaza o stručnoj spremi i visokom ugledu, kojom se potvrđuje da ispitivači ispunjavaju zakonske uvjete.

Da stvar bude gora, ova komisija ministru nije podnijela ni zakonski obavezni godišnji izvještaj o radu.

Slična situacija je i sa Stručnom komisijom za utvrđivanje liste vještaka, koja je formirala čak 19 podkomisija s privremenim članovima iz reda takozvanih vodećih stručnjaka.

Međutim, Ministarstvo revizorima nije moglo prezentovati nikakve liste niti kriterije na osnovu kojih je utvrđeno da su ti ljudi zaista vodeći stručnjaci u svojim oblastima.

Potpuna netransparentnost utvrđena je i kod Komisije za uvjetni otpust, koja je inkasirala skoro 48 hiljada maraka, a u čijim rješenjima uopće nije navedeno koji član pokriva zakonom propisanu oblast krivičnog prava, psihologije ili socijalne zaštite.

Pored naknada za komisije, izvještaj donosi i druge velike izdatke. Blizu 1,1 milion maraka potrošeno je za unajmljivanje imovine i opreme, što se najvećim dijelom odnosi na usluge najma softvera i opreme za elektronski nadzor.

Ovaj posao se realizuje kroz trogodišnji okvirni sporazum s firmom OPUS d.o.o. Mostar, ukupne vrijednosti veće od 3,3 miliona KM, uz definisanu jediničnu cijenu od 22,23 KM po danu s uključenim PDV-om.

Također, više od 353 hiljade maraka isplaćeno je na ime ostalih nespomenutih usluga, što u stvarnosti predstavlja vansudske nagodbe s građanima koji su neosnovano proveli vrijeme u pritvoru.

Prema važećoj uredbi, država svoju grešku i neosnovano hapšenje plaća 60 KM po danu provedenom u pritvoru, odnosno 20 KM po danu za kućni pritvor pod elektronskim nadzorom.

Tokom prošle godine podneseno je 35 ovakvih zahtjeva, a u naredni period prenesen je čak 21 neriješen slučaj koji će ponovo pasti na teret budžeta.

Revizori navode i bizaran tehnički propust prema kojem porezi i doprinosi na naknade članovima komisija uopće nisu pravilno obračunati i uplaćeni.

Opravdanje Ministarstva pravde i Federalnog ministarstva finansija bilo je to što postojeća aplikacija za obračun plaća u Trezoru FBiH ima tehnička ograničenja, zbog čega nisu osigurani preduvjeti za provođenje zakona o porezima i doprinosima.

Ured za reviziju izdao je preporuku Federalnom ministarstvu pravde da hitno donese interni akt kojim će propisati jasne procedure i dokumentaciju za imenovanje članova komisija, te konačno uvesti javne pozive u skladu sa Zakonom o budžetima u FBiH.
Na stranu sto botovi lupaju da on nas od necega brani, frajer je korumpiran do kosti i maksimalno zloupotrebljava polozaj, a mi mozemo samo mahati usima. Ne znam da li bi preregistracija na kanton pomogla, mozda to vrijedi probati, ali svakako treba traziti nacin da klub funkcionise i finansira se, a Mirvic ima podrsku.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 11 jun 2026, 14:56

Ako je istina da u OP nema plata 5 mjeseci onda se jos danas treba zahvaliti ovom kamataru iz amerike i staviti tacku na tu pricu

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 jun 2026, 14:58

Arma00 je napisao/la:
11 jun 2026, 14:40
Levin je napisao/la:

NADZORNI ODBOR

Marko Dmitrović
Vedad Sokolović
Adnan Hajdarević

UPRAVNI ODBOR

Feđa Morankić
Emir Delić
Bakir Sadović
Oro Ibrišimović
Damir Smajić

Ma ima punu podršku skupštine, i dosta ozbiljnih Željovaca koji nemaju zvaničnu funkciju, ne treba se obazirat na gluposti
Baš tako. Dva puta je Skupština dala skoro jednoglasnu podršku Saninu. Prvi put kod ulaska u klub a drugi put kod izbora za Predsjednika.

Samo mi nije jasno odakle dolaze ovi novi napadi i šta i je za cilj?!

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 11 jun 2026, 14:59

perodeformero je napisao/la:
11 jun 2026, 14:56
Ako je istina da u OP nema plata 5 mjeseci onda se jos danas treba zahvaliti ovom kamataru iz amerike i staviti tacku na tu pricu
Da li bi ti radio u firmi da nisi primio platu 5 mjeseci?
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 11 jun 2026, 15:02

Uniited je napisao/la:
11 jun 2026, 14:59
Ja nikad ne bih niti sam ikada radio za platu, ali upoznao sam svakakvih ljudi

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 jun 2026, 15:05

11 jun 2026, 15:02
Uniited je napisao/la:
11 jun 2026, 14:59
Ja nikad ne bih niti sam ikada radio za platu, ali upoznao sam svakakvih ljudi
Čuj 5 mjeseci?! Jedna verzija kaže od februara, druga kaže tri mjeseca a evo sad i 5 mjeseci. Do polovine sljedeće sedmice će biti i 8 mjeseci.

Btw, kažu i da Adžem i Slaviša nisu primili platu 3 mjeseca tako da je sve moguće.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []