FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Ima li savjet za navijace.Da dignemo ruke tj nedolazimo vise jer nit imaš koga gledat nit ima rezultatski imperativ.Jedini razlog je bolest zvana Zeljo ostalo nema bas nikakav razlog.Sve se vrti u krug godinama.Zadnja ozbiljna utakmica sa Njukastlom.
Spin brigade su aktivne.Levin je napisao/la: ↑11 jun 2026, 15:05Čuj 5 mjeseci?! Jedna verzija kaže od februara, druga kaže tri mjeseca a evo sad i 5 mjeseci. Do polovine sljedeće sedmice će biti i 8 mjeseci.perodeformero je napisao/la: ↑11 jun 2026, 15:02Ja nikad ne bih niti sam ikada radio za platu, ali upoznao sam svakakvih ljudi
Btw, kažu i da Adžem i Slaviša nisu primili platu 3 mjeseca tako da je sve moguće.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
- WeekendOffender
- Kontakt:
Adzem dodje klubu 3 plate i navijacima po kutiju apaurina za ove svoje holandjane, a Slavisa je svakako ko na izletu bio
Curva Sud
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Sta nam je uradio sa svojim igracima treba ga izbrisati iz povijesti klubaWeekendOffender je napisao/la: ↑11 jun 2026, 15:24Adzem dodje klubu 3 plate i navijacima po kutiju apaurina za ove svoje holandjane, a Slavisa je svakako ko na izletu bio
Nemamo plata, zato Holanđane ni puškom ne bi otjerao, da se sutra zarati stali bi na liniju, prije nego u avion
Prvo sacekaj da nam objasne kako investitor nije lud da baca svoje pare, inace je naziv investitor samo u nasem slučaju sve suprotno od onoga sto bi trebao biti.
Vidi sto su se digli oko plata, a niste tako se digli kad je hadzija u klub doveo 120 igraca, kad smo zaradjivali od raskida, al su problem Holandjani. Svaku marku nek naplate, niko nije Mirvica tjerao da dodje u klub ha ya
-
carukisupakpohaluh
- Kontakt:
hulahopkapusikurac
Investitor u fudbalu je pojedinac, kompanija ili konzorcij koji ulaže finansijski kapital u klubove, infrastrukturu, akademije ili transfere igrača. Njegov glavni cilj je ostvarivanje finansijskog profita (kroz prodaju igrača, TV prava i marketing) i sportskog uspjeha.
Samo kod nas investitor digne kredit, to je normalno. Kakav cirkus od kluba ovo je Bogu za plakati.
Samo kod nas investitor digne kredit, to je normalno. Kakav cirkus od kluba ovo je Bogu za plakati.
Zadnja izmjena: MukiBek, dana/u 11 jun 2026, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
- MisterBlue
- Kontakt:
Neka ljudi pa vidite da gavran ima viziju. On zna gdje bi investitor trebao ulagati i na koji način. On koji ima milju maraka platu govori čovjeku koji ima desetine miliona dolara kako će ulagati. Evo ja predlažem gavrana za sljedećeg strateškog partnera pošto bi jedino on mogao za 5 mjeseci urediti Klub i poništiti sav nerad i korupciju koja se nakupljala u proteklih 15-20 godina. Bujrum daj nam svoju viziju pa ću te na sljedećoj skupštini predložiti u upravni odbor.
Ja garantujem da tebi mama daje petaka za kafu, mozda gavran ima milju al ti tesko da imas i to.MisterBlue je napisao/la: ↑11 jun 2026, 16:48Neka ljudi pa vidite da gavran ima viziju. On zna gdje bi investitor trebao ulagati i na koji način. On koji ima milju maraka platu govori čovjeku koji ima desetine miliona dolara kako će ulagati. Evo ja predlažem gavrana za sljedećeg strateškog partnera pošto bi jedino on mogao za 5 mjeseci urediti Klub i poništiti sav nerad i korupciju koja se nakupljala u proteklih 15-20 godina. Bujrum daj nam svoju viziju pa ću te na sljedećoj skupštini predložiti u upravni odbor.
I on pise o gavranu nesto koliko ima platu, sunce ti kalajisano. Nasljednik VisceMisterBlue je napisao/la: ↑08 maj 2026, 11:41Šabić ide na ljeto u Tursku, nadam se da će Trabzonspor sa njim proraditi, aBd nasljednik našega Višće.
- MisterBlue
- Kontakt:
MukiBek je napisao/la: ↑11 jun 2026, 16:57MisterBlue je napisao/la: ↑11 jun 2026, 16:48Neka ljudi pa vidite da gavran ima viziju. On zna gdje bi investitor trebao ulagati i na koji način. On koji ima milju maraka platu govori čovjeku koji ima desetine miliona dolara kako će ulagati. Evo ja predlažem gavrana za sljedećeg strateškog partnera pošto bi jedino on mogao za 5 mjeseci urediti Klub i poništiti sav nerad i korupciju koja se nakupljala u proteklih 15-20 godina. Bujrum daj nam svoju viziju pa ću te na sljedećoj skupštini predložiti u upravni odbor.
Ja garantujem da tebi mama daje petaka za kafu, mozda gavran ima milju al ti tesko da imas i to.
Kao prvo jbm ti gavrane familiju pitarsku. Idi na istok pa navijaj sa njanjama.
Znam da si frustriran nije majka dala petaka da ides na kafu, razumijem teMisterBlue je napisao/la: ↑11 jun 2026, 17:18MukiBek je napisao/la: ↑11 jun 2026, 16:57MisterBlue je napisao/la: ↑11 jun 2026, 16:48Neka ljudi pa vidite da gavran ima viziju. On zna gdje bi investitor trebao ulagati i na koji način. On koji ima milju maraka platu govori čovjeku koji ima desetine miliona dolara kako će ulagati. Evo ja predlažem gavrana za sljedećeg strateškog partnera pošto bi jedino on mogao za 5 mjeseci urediti Klub i poništiti sav nerad i korupciju koja se nakupljala u proteklih 15-20 godina. Bujrum daj nam svoju viziju pa ću te na sljedećoj skupštini predložiti u upravni odbor.
Ja garantujem da tebi mama daje petaka za kafu, mozda gavran ima milju al ti tesko da imas i to.
Kao prvo jbm ti gavrane familiju pitarsku. Idi na istok pa navijaj sa njanjama.
Možda da se malo bavimo fudbalom...
Igrači pod ugovorom kojima je istekao/ističe ugovor a o kojima se klub nije oglasio.
Afan Fočo (18) - centralni vezni - 31/05/2026
Arman Džafo (19) - lijevo krilo - 31/05/2026
Aiman Šemdin (20) - štoper - 31/05/2026
Mustafa Šukilović (23) - štoper - 31/05/2026
Tarik Abdulahović (27) - golman - 31/05/2026
Vini Peixoto (24) - lijevo krilo - 31/05/2026 (+1)
Aldin Efendic (20) - lijevo krilo - 30/06/2026
Amar Zahirović (18) - lijevi bek - 30/06/2026 (+1)
Jonathan Freeman (19) - lijevo krilo - 30/06/2026 (+1)
Ermin Bičakčić (36) - štoper - 30/06/2026 (+2)
Hamza Jaganjac (22) - napadač - 30/06/2026
Šta očekujete, ko ostaje?!
Igrači pod ugovorom kojima je istekao/ističe ugovor a o kojima se klub nije oglasio.
Afan Fočo (18) - centralni vezni - 31/05/2026
Arman Džafo (19) - lijevo krilo - 31/05/2026
Aiman Šemdin (20) - štoper - 31/05/2026
Mustafa Šukilović (23) - štoper - 31/05/2026
Tarik Abdulahović (27) - golman - 31/05/2026
Vini Peixoto (24) - lijevo krilo - 31/05/2026 (+1)
Aldin Efendic (20) - lijevo krilo - 30/06/2026
Amar Zahirović (18) - lijevi bek - 30/06/2026 (+1)
Jonathan Freeman (19) - lijevo krilo - 30/06/2026 (+1)
Ermin Bičakčić (36) - štoper - 30/06/2026 (+2)
Hamza Jaganjac (22) - napadač - 30/06/2026
Šta očekujete, ko ostaje?!
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ako govorimo o igračima kojima ugovor ističe ovog ljeta ili je klub još uvijek nije javno riješio njihov status, moje očekivanje bi bilo ovako:
Vjerovatno ostaju
Ermin Bičakčić – i sa 36 godina je lider ekipe, autoritet u svlačionici i još uvijek vrlo koristan na terenu. Ako je zdrav, očekivao bih aktiviranje opcije ili novi jednogodišnji ugovor.
Hamza Jaganjac – mlad napadač, domaći igrač, ima prostora za razvoj. Djeluje kao logičan kandidat za produženje.
Vini Peixoto – ako je pokazao kvalitet tokom sezone, opcija +1 daje klubu kontrolu. Takvi ugovori se često aktiviraju.
Afan Fočo – 18 godina, centralni vezni. Klubovi uglavnom nastoje zadržati najtalentovanije omladince.
50-50
Mustafa Šukilović – zavisi koliko ga stručni štab vidi kao dio rotacije.
Aiman Šemdin – mlad štoper, ali pitanje je da li je dovoljno napredovao za prvi tim.
Amar Zahirović – kod bekova je često važna širina kadra, pa ga ne bih otpisao.
Jonathan Freeman – zavisi od minutaže i procjene potencijala.
Vjerovatniji odlazak
Tarik Abdulahović – ako nije prvi ili ozbiljna konkurencija za jedinicu, teško je opravdati produženje sa 27 godina.
Arman Džafo – konkurencija na krilnim pozicijama je obično velika.
Aldin Efendić – slična situacija kao kod Džafe.
Ako klub planira značajnije promjene u zadnjoj liniji, mogao bi otići i jedan od dvojice mlađih stopera.
Moja prognoza
Ostaju: Bičakčić, Jaganjac, Vini Peixoto, Fočo, Zahirović.
50-50: Šukilović, Šemdin, Freeman.
Odlaze: Abdulahović, Džafo, Efendić.
Vjerovatno ostaju
Ermin Bičakčić – i sa 36 godina je lider ekipe, autoritet u svlačionici i još uvijek vrlo koristan na terenu. Ako je zdrav, očekivao bih aktiviranje opcije ili novi jednogodišnji ugovor.
Hamza Jaganjac – mlad napadač, domaći igrač, ima prostora za razvoj. Djeluje kao logičan kandidat za produženje.
Vini Peixoto – ako je pokazao kvalitet tokom sezone, opcija +1 daje klubu kontrolu. Takvi ugovori se često aktiviraju.
Afan Fočo – 18 godina, centralni vezni. Klubovi uglavnom nastoje zadržati najtalentovanije omladince.
50-50
Aiman Šemdin – mlad štoper, ali pitanje je da li je dovoljno napredovao za prvi tim.
Vjerovatniji odlazak
Tarik Abdulahović – ako nije prvi ili ozbiljna konkurencija za jedinicu, teško je opravdati produženje sa 27 godina.
Ako klub planira značajnije promjene u zadnjoj liniji, mogao bi otići i jedan od dvojice mlađih stopera.
Moja prognoza
-
BosnianLevi
- Kontakt:
Fočo, Zahirović, Bičakčić, Freeman.
Možda Vini i Tarik.
Moje neko mišljeni resto ne znam.
Možda Vini i Tarik.
Moje neko mišljeni resto ne znam.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
MukiBek je napisao/la: ↑11 jun 2026, 17:45Ako govorimo o igračima kojima ugovor ističe ovog ljeta ili je klub još uvijek nije javno riješio njihov status, moje očekivanje bi bilo ovako:
Vjerovatno ostaju
50-50
Vjerovatniji odlazak
Moja prognoza
Kako ces produziti ugovor Hamzi? Lik je igrac Istre i bio na posudbi kod nas.
Jedino ako ga vidis u Sarajevu
Tačno, moja greška. Hamza nije igrač pod ugovorom nego igrač Istre na posudbi. Kad sam pisao analizu vodio sam ga kao potencijalni ostanak u ekipi za narednu sezonu, a ne kao igrača kojem klub produžava ugovor. Hvala na ispravci
-
BosnianLevi
- Kontakt: