bravo momak, rođen u Švedskoj a priča bosanski bolje od dosta rođenih bosanaca. Ok, razumijem šale napraviti neke ali ne mogu da vjerujem da ga novinar ovo pita, jel bitniji clickbait naslov ili kvalitetno sportsko pitanje.
Benjamin Tahirović
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Benjamin Tahirović
Joj debilnog pitanja jbt 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Vidi se na njemu da je dojadila ta prica oko imena, svaki igrac dodze u repku sa punim ljubav prema zemlji i narodu, a nas narod uradi sve moguce da unisti taj ljubav zbog glupost sto je samo bitno onima koji nemaju sta drugo da se opterece u zivotu.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Glupi ljudi se bave glupim stvarima. Dodaj na to besparicu i nezaposlenost i dobiješ ovo što mi imamo u narodu.
Igraj Bendzi boli te tuki.
Sutra dobra partija i sve ti halal na svim svjetovima.
Sutra dobra partija i sve ti halal na svim svjetovima.
Barba halali sto smo sumnjali.
Kako se bratu promjeni pristup i stav nakon tog pitanja, odmah iznerviran i pun sebe do kraja videa, a do tad normala skroz. Dojadilo i njemu to oko imena, k'o i nama kako igra za repku.
Hajde BeNJamine, sine bosanski, prodaj se u Liverpool ovo Svjetsko i sve nas demantuj!
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ma i prije toga se vidjelo po njemu da nije bas najveseliji. 100% kritike navijaca utjecu na njegovo ponasanje.insimadop je napisao/la: ↑11 jun 2026, 19:16Kako se bratu promjeni pristup i stav nakon tog pitanja, odmah iznerviran i pun sebe do kraja videa, a do tad normala skroz. Dojadilo i njemu to oko imena, k'o i nama kako igra za repku.
Hajde BeNJamine, sine bosanski, prodaj se u Liverpool ovo Svjetsko i sve nas demantuj!![]()
Meni su nagora imena tipa Abdurahman, Abdullah I slycno, jednostavno nam ne stoji.dedo26 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 16:12Ne znam, za mene je vise dokazivanje da si drugaciji kad dijetu das ime Erol, Denis i slicno, nego li kad das Muhamed u drustvu gdje je 90% tih arapskih imena, time se bar ne trudis da se istices. Prosjecni SDA bosnjo nije u tom fazonu, jer nam je 90% imena takvih i bukvalno nikad niko time niej htio isticat se u nasem drustvu jer je normala takva imena.Diadora je napisao/la: ↑11 jun 2026, 16:07Pa to I jest poenta. Zasto bi mi kao bosnjaci I slaveni koristili arapske izraze. Prosjecan SDA bosnjo te izraze koristi misleci da ga to cini vecim muslimanom.231983 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 15:48
Pa i Arapi pravoslavci (kopti npr.) koriste izraz estagfirullah kada traže oprost od Boga. I naši pravoslavci doslovno to kažu: "Bože me oprosti".
Što se imena tiče, stvarno ne znam šta je problem s njima, barem s tim koje si naveo. Imamo hadis o nadijevanju lijepog imena, sa lijepim značenjem i ne vidim razlog kad nadijevamo imena poput Salih (dobar), Rahman (milostiv) itd. Konacno, ako ti se to ne sviđa, daj mu ime Miroljub, Miroslav, nije ni to problem. Samo...
E sad, kako smo mi na temi Tahirović Bendžamina došli do ovoga, pojma nemam.
Za hadise Nisam siguran koliko su vjerodostojni tako da necu ulazit u tu temu. Sta fali imenina koja imaju lijepo znacenje na bosanskom jeziku? Vedran, Zlatan, sanjin?
Ova nova imena koja pretpostavljam da su arapska Eman Dzan su mozda vise to sto ti govoris, isticanje neko i za mene totalno gluposti.
A sto se tice slavenskih imena to krivi nase pretke koji su bili nepismeni. Ali to je ostalo ukorijenjeno u nase drustvo i ne mogu zamislit da mi se dijete zove Zoran, Miroljub i slicna imena. Imam otpor prema tim imenima haos.
Eman je izvodnica od Emanuel, dzan bi bila nasa verzija ceskig/svapskog imena Jan.
Amar, Tarik , Faruk nisu vjerska imena I nemaju nikakvu vezu sa Islamom. Arapska imena koje nose arapi svih vjera I sekti. Ali nasi ljudi to nekontaju pogotovo ovi iz SDA sekte
Vjerska imena su Ibrahim, jusuf,Isak,ismael,Isa itd
-
Edincapitano
- Kontakt:
Pa kad su ljudi dosadni, uvijek Tahirovic najgori, kako god bilo uvijek svi na momka.Sindikat12 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 21:19Ma i prije toga se vidjelo po njemu da nije bas najveseliji. 100% kritike navijaca utjecu na njegovo ponasanje.insimadop je napisao/la: ↑11 jun 2026, 19:16Kako se bratu promjeni pristup i stav nakon tog pitanja, odmah iznerviran i pun sebe do kraja videa, a do tad normala skroz. Dojadilo i njemu to oko imena, k'o i nama kako igra za repku.
Hajde BeNJamine, sine bosanski, prodaj se u Liverpool ovo Svjetsko i sve nas demantuj!![]()
Samo pogledaj kad je uzeo loptu i prvi pucao penal protiv Donnarumme umjesto Dzeke kad se povredio, super siguran penal i niko rijec nije rekao o tome a kad je uzeo zuti sto je izgubio loptu na sredinu terena odma napadaju ga kao da je dao sam sebi gol.
Sigurno najbolji nas veznjak, ima svoji mana naravno, ali Amir koje pas ne zna naprijed uraditi ili Basic koji poklonio loptu Keanu da nas posalje kuci sigurno nisu bolji. Sunjic samo zna trcati, inace pet metra loptu ne zna gurnuti.
Demirovic preko godine nije gola dao a slabo se o njemu nesto, Tahirovic je bas postao meta i uvijek navalili na njega.
Majstore idemo veceras, utisaj hejtere
Kako neznas za Emre Cana kojem su roditelji uvjek zeljeli da bude Ceh.
Pa mu dali ime Emre (Can) Jan.
Kad se oprosti ko Visca bice ajjj vrati seEdincapitano je napisao/la: ↑11 jun 2026, 23:53Pa kad su ljudi dosadni, uvijek Tahirovic najgori, kako god bilo uvijek svi na momka.Sindikat12 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 21:19Ma i prije toga se vidjelo po njemu da nije bas najveseliji. 100% kritike navijaca utjecu na njegovo ponasanje.insimadop je napisao/la: ↑11 jun 2026, 19:16
Kako se bratu promjeni pristup i stav nakon tog pitanja, odmah iznerviran i pun sebe do kraja videa, a do tad normala skroz. Dojadilo i njemu to oko imena, k'o i nama kako igra za repku.
Samo pogledaj kad je uzeo loptu i prvi pucao penal protiv Donnarumme umjesto Dzeke kad se povredio, super siguran penal i niko rijec nije rekao o tome a kad je uzeo zuti sto je izgubio loptu na sredinu terena odma napadaju ga kao da je dao sam sebi gol.![]()
Sigurno najbolji nas veznjak, ima svoji mana naravno, ali Amir koje pas ne zna naprijed uraditi ili Basic koji poklonio loptu Keanu da nas posalje kuci sigurno nisu bolji. Sunjic samo zna trcati, inace pet metra loptu ne zna gurnuti.
Demirovic preko godine nije gola dao a slabo se o njemu nesto, Tahirovic je bas postao meta i uvijek navalili na njega.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Da, isto je bilo i za hadziahmeta, neki su bili uvjereni da ce preporodit vezni red i da barbarez pravi ogromnu gresku sto ga ne zove, na kraju se ispostavilo da je sve u 5 deka. Takvi smo mi yebigaStevieG8 je napisao/la: ↑12 jun 2026, 15:52Kad se oprosti ko Visca bice ajjj vrati seEdincapitano je napisao/la: ↑11 jun 2026, 23:53Pa kad su ljudi dosadni, uvijek Tahirovic najgori, kako god bilo uvijek svi na momka.Sindikat12 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 21:19
Ma i prije toga se vidjelo po njemu da nije bas najveseliji. 100% kritike navijaca utjecu na njegovo ponasanje.
Samo pogledaj kad je uzeo loptu i prvi pucao penal protiv Donnarumme umjesto Dzeke kad se povredio, super siguran penal i niko rijec nije rekao o tome a kad je uzeo zuti sto je izgubio loptu na sredinu terena odma napadaju ga kao da je dao sam sebi gol.![]()
naprijed rejal
Onda pređi u Celtic, budi im okosnica 2-3 sezone i pravac Arsenal.
Utišaj nas dječače naš i obraduj ovu naciju. Vjerujem da možeš.
(Ne pronalazim se u hejter, samo želim svim našima da se prodaju u Lige 5 nakon ovog Svjetskog, ili negdje blizu toga)
I nek posalje Ricea na klupu
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Juventinisimo
- Kontakt:
Kod nas UVIJEK sve ide po planu...useremo sve sto se usrati moze..
Iskreno, nisam vjerovao da mozemo i sa imenima...ali evo...vazno je kako ko SVOJE ime izgovara i iz kojih razloga...
Nesto mi govori da ce Tahirovic Benjamin ili ti BenDJamin ili ti BenDZamin ili ti ko zna sta...biti zrtveno janje na ovom mundijalu...
Cekamo gresku da ga ukopamo...

Iskreno, nisam vjerovao da mozemo i sa imenima...ali evo...vazno je kako ko SVOJE ime izgovara i iz kojih razloga...
Nesto mi govori da ce Tahirovic Benjamin ili ti BenDJamin ili ti BenDZamin ili ti ko zna sta...biti zrtveno janje na ovom mundijalu...
Cekamo gresku da ga ukopamo...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Poljem se siri miris LJILJANA!!!
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Poljem se siri miris LJILJANA!!!
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
On se nikad nije ni otkopao, može penal opucati, večeras s njim u vezi nek nam se svevišnji smilujeJuventinisimo je napisao/la: ↑12 jun 2026, 17:17Kod nas UVIJEK sve ide po planu...useremo sve sto se usrati moze..
Iskreno, nisam vjerovao da mozemo i sa imenima...ali evo...vazno je kako ko SVOJE ime izgovara i iz kojih razloga...![]()
![]()
![]()
Nesto mi govori da ce Tahirovic Benjamin ili ti BenDJamin ili ti BenDZamin ili ti ko zna sta...biti zrtveno janje na ovom mundijalu...![]()
Cekamo gresku da ga ukopamo...![]()
![]()
-
DjaniTarik
- Kontakt:
lisander je napisao/la: ↑12 jun 2026, 18:52On se nikad nije ni otkopao, može penal opucati, večeras s njim u vezi nek nam se svevišnji smilujeJuventinisimo je napisao/la: ↑12 jun 2026, 17:17Kod nas UVIJEK sve ide po planu...useremo sve sto se usrati moze..
Iskreno, nisam vjerovao da mozemo i sa imenima...ali evo...vazno je kako ko SVOJE ime izgovara i iz kojih razloga...![]()
![]()
![]()
Nesto mi govori da ce Tahirovic Benjamin ili ti BenDJamin ili ti BenDZamin ili ti ko zna sta...biti zrtveno janje na ovom mundijalu...![]()
Cekamo gresku da ga ukopamo...![]()
![]()
Joj Boze da hoce danas tahir odigrat zivotnu utakmicu da vas usuti
Trenutno korisnika/ca: AlenHalilovic, bordobijeli, Drum, Google [Bot], Halix131, rishovski, Scholl, Sport90, visarionovich i 81 gost.