Stoper BiH otpao za Svjetsko prvenstvo, Barbarez napravio novu promjenu u kadru
Izbornik Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez odlučio se na promjenu u kadru, svega 25 sati prije prve utakmice na Svjetskom prvenstvu. Barbarez je odlučio uvrstiti Arjana Malića u roster umjesto ozlijeđenog Nidala Čelika.
Stoper Lensa je jučerašnji trening završio prijevremeno, a nakon istog se na njegovom koljenu vidio zaštitni zavoj. S obzirom na to da je propustio današnji trening, ozljeda je očigledno teže prirode i Čelik neće nastupiti na SP-u.
Umjesto njega pozvan je Arjan Malić, 20-godišnji desni bek austrijskog Sturma. Podsjetimo, Malić je bio 27. igrač reprezentacije BiH nakon što se Haris Tabaković uspio oporaviti na vrijeme za turnir, ali ozljedom Čelika ipak će biti u zapisniku.
Malić je u mlađim uzrastima predstavljao Sloveniju i BiH, a za seniorsku vrstu debitirao je 2025. godine te je dosad upisao osam nastupa.
Priliku za prvi nastup na SP-u imat će protiv Kanade, u petak od 21 sat po hrvatskom vremenu.
12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Jbg, ni Čelik baš nema sreće, a Maliću se pravo otvorilo. Haj bar imamo rezervnog desnog beka, pa kakav god da je 
Ne brini se, okrenuti ce on novi list.
- Goalgetter
- Kontakt:
Dzeko je odradio tek jedan ili dva cijela treninga, nazalost nista sutra od nastupa.
Bez njega i Tabakovica ce bas biti tesko, otpadaju ti prakticno 2 jedina prava strijelca koja si do sad imao.
Bez njega i Tabakovica ce bas biti tesko, otpadaju ti prakticno 2 jedina prava strijelca koja si do sad imao.
Pa realno vise je Malic zasluzio da igra od ČelikaCoolpanda24 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 21:47Jbg, ni Čelik baš nema sreće, a Maliću se pravo otvorilo. Haj bar imamo rezervnog desnog beka, pa kakav god da je![]()
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- Principatus
- Kontakt:
Kanadjani samo o Dzeki, hoceli igrati, koliko je igrao, koliko je trenirao, da li je uopste spreman jer ima samo 25 minuta od Italije. Itd.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
mislis da sjedi na klupifukara87 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 21:59Pa realno vise je Malic zasluzio da igra od ČelikaCoolpanda24 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 21:47Jbg, ni Čelik baš nema sreće, a Maliću se pravo otvorilo. Haj bar imamo rezervnog desnog beka, pa kakav god da je![]()
- ArtVandelay
- Kontakt:
Ima li nervoze
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Žešće tarabe obojica.fukara87 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 21:59Pa realno vise je Malic zasluzio da igra od ČelikaCoolpanda24 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 21:47Jbg, ni Čelik baš nema sreće, a Maliću se pravo otvorilo. Haj bar imamo rezervnog desnog beka, pa kakav god da je![]()
potrebniji nam je dzekson protiv svice i katara nego protiv kanade, kod god igra sutra samo trka 90 minuta
- bavariapivo
- Kontakt:
2:0 ili 3:1 sutra za nas 
Ja ne znam otkud ljudima ideja da pocinjemo bez Dzeke, pa Barbarez bi ga u kolicima izguro na teren da pocne tekmu. Mi smo bez njega najmladja ekipa na svjetskom. Toliko znaci nama navijacima, a samo zamislite sta on znaci ovoj djeci na terenu pa za njega bi se na bombu bacili.
Probijati ih preko krila, Alajbegovic i Bajraktarevic ako budu na top nivou, uz dopunu sa Dedicem - sigurno moze biti opasnih situacija u njihovih 16metara.
Valjda i Demirovica krene, pa zabije kakvu odbijenu loptu. Meni je samo diskutabilno hocemo li krenuti sa dva napadaca (Demirovic i Lukic), ili ce Lukic biti na klupi, a umjesto njega Gigovic kao AMF.
Valjda i Demirovica krene, pa zabije kakvu odbijenu loptu. Meni je samo diskutabilno hocemo li krenuti sa dva napadaca (Demirovic i Lukic), ili ce Lukic biti na klupi, a umjesto njega Gigovic kao AMF.
Daj da pobjedimo pa makar ga i Mujakic uvalio
-
19vendetta87
- Kontakt:
Pa nece ga šepavog na silu gurati na teren. Ako nije spreman, nece igrati sigurno, tek prvo kolo se igra.Brix je napisao/la: ↑11 jun 2026, 22:06Ja ne znam otkud ljudima ideja da pocinjemo bez Dzeke, pa Barbarez bi ga u kolicima izguro na teren da pocne tekmu. Mi smo bez njega najmladja ekipa na svjetskom. Toliko znaci nama navijacima, a samo zamislite sta on znaci ovoj djeci na terenu pa za njega bi se na bombu bacili.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
Edincapitano
- Kontakt:
Dobro ste naivni ako mislite da Dzeko nece sutra od prve minute krenuti, covjek ima dva puna treninga sada jos je SP. Ako treba igrace pod inekcijama.
I ako ja mislim da pokeras ovo krije i igra neke mentalne igre s Kanadom.
I ako ja mislim da pokeras ovo krije i igra neke mentalne igre s Kanadom.
Poceti nece sigurno, jedino da onu bobu iz Dragon balla pojede. Nema on jos konidicije taman da je i saniro povredu. Ja sam zadovoljan ako ga u 60oj vidim da se zagrijava pored terena.
Pa spreman je, Barbarez je rekao da ga cuva u prijateljskim da bi bio na raspolaganju za Kanadu. Rovit Dzeko u 41-oj godini je prime Pele za Lukica, uz duzno postovanje momku19vendetta87 je napisao/la: ↑11 jun 2026, 22:09Pa nece ga šepavog na silu gurati na teren. Ako nije spreman, nece igrati sigurno, tek prvo kolo se igra.Brix je napisao/la: ↑11 jun 2026, 22:06Ja ne znam otkud ljudima ideja da pocinjemo bez Dzeke, pa Barbarez bi ga u kolicima izguro na teren da pocne tekmu. Mi smo bez njega najmladja ekipa na svjetskom. Toliko znaci nama navijacima, a samo zamislite sta on znaci ovoj djeci na terenu pa za njega bi se na bombu bacili.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], MiranGlasnic, Proximic, SanaBosna i 14 gostiju.