Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Virtu4l
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2026, 00:01

bhsport je napisao/la:
12 jun 2026, 23:55
Preslikana utakmica kao protiv Austrije i nazalost nista nauceno nije.

Nema se tu, nažalost, šta naučiti. Ovo ćeš gledati narednih 5-7 godina i nemam ništa protiv. Naš vezni red jednostavno ne može držati loptu osim ako se ne poklopi milion stvari i situacija. Možeš imati neki bljesak, ali dugoročno ništa ne možeš.

Mi nemamo vezni red, sav fokus je sad na krilima, a nekad je bilo obrnuto - držali smo loptu jer smo imali igrače za to, Misimović, Pjanić, itd. Tada nismo imali krila.

Demirović i Tahirović su pretplaćeni na pravu postavu, Sergej su nešto vidi što mi ne vidimo i to će nam se kad-tad obiti o glavu.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 13 jun 2026, 00:04

Nadam se da će nakon prvenstva kad se Džeko oprostit raskrstit s 442. Napokon imamo krila i bekove kakve moderni fudbal traži i nema poente da se patimo s ovim stilom fudbala. Mora naći neki modalitet da Kerim od samog starta bude na terenu svake utakmice jer mi nemamo taj luksuz da nam ofanzivno najbolji individualac grije klupu. Jbg nije isto ni protivniku kad zna da mora biti oprezan koliko ide naprijed po toj strani.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 13 jun 2026, 00:11

Virtu4l je napisao/la:
13 jun 2026, 00:01
bhsport je napisao/la:
12 jun 2026, 23:55
Preslikana utakmica kao protiv Austrije i nazalost nista nauceno nije.

Nema se tu, nažalost, šta naučiti. Ovo ćeš gledati narednih 5-7 godina i nemam ništa protiv. Naš vezni red jednostavno ne može držati loptu osim ako se ne poklopi milion stvari i situacija. Možeš imati neki bljesak, ali dugoročno ništa ne možeš.

Mi nemamo vezni red, sav fokus je sad na krilima, a nekad je bilo obrnuto - držali smo loptu jer smo imali igrače za to, Misimović, Pjanić, itd. Tada nismo imali krila.

Demirović i Tahirović su pretplaćeni na pravu postavu, Sergej su nešto vidi što mi ne vidimo i to će nam se kad-tad obiti o glavu.
A kada će nam se obiti o glavu? Drugo mjesto u grupi, izbacili Vels, izbacili Italiju, plasirali se na SP. Odigrali nerješeno protiv favorizovanog domaćina, ostajemo potpuno u igri i vi mudraci kontemplirate da će nam se "obiti o glavu" :roll: . Naravbno da hoće, i realu se obije o glavu.

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 13 jun 2026, 00:12

Marokanci58 je napisao/la:
12 jun 2026, 23:47
Slobodanpad1945 je napisao/la:
12 jun 2026, 23:44
Ma ovdje se najjasnije može izmjeriti koeficijent inteligencije kod pojedinih forumaša. U skladu sa mogućnostima nemoguće je ne zaključiti da stručni štab ne izvlače najviše od naših momaka.

Usput možemo spomenuti i da je naš selektor Sergej Barbarez postigao najduži niz bez poraza naše reprezentacije(devet urakmica), izjednačivši rekord Safeta Sušića iz 2013 godine
Ima i najduži niz bez pobjede koja je ovo u nizu?
7-8 zadnjih nikoga pobjedili nismo.

Gdje čes pobjediti igraš svaku utakmicu sa dva kockareva igraća manje, Tahirović i Demirović debeli.
Uživaj čovječe, bodri momke i našeg selektora.
Mnogo veće i uređenije države ostale su bez Svjetskog prvenstva.
Dobili smo četverostrukog svjetskog prvaka i onemogućili mu odlazak na Svjetsko prvenstvo.
Bod ko kuća, jedna pobjeda otvara nam vrata nokaut faze.

Bravo @hurem na analizi prije same utakmice

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 13 jun 2026, 00:15

Komentari nakon ove utakmice, su još jedna potvrda da je ovaj forum esencija najgoreg što postoji u našem (i svakom drugom) narodu.
I naravno, kao i u prirodi, postoje crvi, glodari, lešinari...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 jun 2026, 00:22

Puna podrska selektoru!
Na velikim takmicenjima se igra na rezultat i bod na otvorenju je odlican :clap:
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 jun 2026, 00:30

Barba molim te probaj 4-3-3 ili 4-5-1, zasto guramo formacije gdje cinimo nas vezni red jos gorim nego sto jest.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 jun 2026, 00:33

BIHfan je napisao/la:
13 jun 2026, 00:30
Barba molim te probaj 4-3-3 ili 4-5-1, zasto guramo formacije gdje cinimo nas vezni red jos gorim nego sto jest.
Ma da ih stavimo 6 u vezi mi ne bi bili bolji, pojačao je vezu sa gigovicem gdje smo imali 3 umjesto 2 i primili smo gol.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 13 jun 2026, 00:41

Dream Big dream BIH Jel yebo te debeli Demirović i krezavi Tahirović usta egoistična. Trust on proces ahhahahaha
BRATSTVO GRAČANiCA

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 00:42

Doktorska disertacija veceras. Protiv Kanade se i igra ovako - daj im posjed jer su tako manje opasni. Ja ih nesto nisam podcijenio ali su me opet iznenadili kako su brzi i okomoti na najmanje prostora koji im se pruzi.

Najvise sto mi se svidja veceras je da nismo forsirali nedovoljno oporavljene Dzeku i Sunjica i nismo dobili puno kartona. Bod je odlican u ovoj utakmici bio, naravno ostaje zal jer smo tako dugo vodili. Mada kako god gledam za prolazak grupe ne igra nam veliku razliku prvo, drugo ili eventualno trece mjesto.

A s ovim bodom smo u opticaju za sve pozicije u grupi jos uvijek.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 jun 2026, 01:06

GG3 je napisao/la:
13 jun 2026, 00:33
BIHfan je napisao/la:
Ma da ih stavimo 6 u vezi mi ne bi bili bolji, pojačao je vezu sa gigovicem gdje smo imali 3 umjesto 2 i primili smo gol.
Jest i onda smo napokon uvezali par paseva, al u istoj situaciji stavio napadaca da glumi krilo i onda tu formacija a i 3 vezna padaju u vodu. Po meni mora probat neku varijantu gdje ce i Alajbegovic i Bajraktarevic i Memic igrat skupa. Gurnut Alajbegovica na 10tku jer moze igrat sa obje noge. Moramo imat vise igraca koji se ne boje pritiska sa loptom, tj manje alibi igraca. Kolko puta je bila situacija gdje su i basic i tahirovic mogli da povuku loptu malo naprijed jer ih bukvalno niko ne pritisce, ali ne oni odmah gledaju da bace pas.

Po meni dosad najbolje u ovoj 4-4-2 su funkcionisali basic i sunjic zajedno, zato se igralo i dobro protiv Italije. Tahirovic je promasaj u svakom smislu.
Zadnja izmjena: BIHfan, dana/u 13 jun 2026, 01:07, ukupno mijenjano 1 put.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 jun 2026, 01:07

GG3 je napisao/la:
13 jun 2026, 00:33
BIHfan je napisao/la:
Primili smo ga jer se Muharemovic zaletio ko sivonja bez potrebe i jer Tahirovic ne zna dje goni ko muha bez glave, eto pogledajte njegovu kretnju kod gola Kanade, ja ne mogu da vjerujem koliko je taj lik los, nerealno je da ga je nekad Mourinho igrao.

Nisam dosao da kenjam po Barbarezu, ali ako niko od preostalih veznjaka koje imamo nije bolji od Tahirovica, onda traziti svih novih 5 od jeseni jer ovo nema smisla nikakvog.

Mozda su izmjene malo kasnile, zao mi je jer su se u pojedinim momentima ovi nudili i mogli smo ih dobiti da smo malo hrabrije odigrali naprijed, ali ne moze, ovi koji su igrali nisu ponudili prema naprijed nista.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 jun 2026, 01:14

Madal je napisao/la:
13 jun 2026, 00:42
Doktorska disertacija veceras. Protiv Kanade se i igra ovako - daj im posjed jer su tako manje opasni. Ja ih nesto nisam podcijenio ali su me opet iznenadili kako su brzi i okomoti na najmanje prostora koji im se pruzi.

Najvise sto mi se svidja veceras je da nismo forsirali nedovoljno oporavljene Dzeku i Sunjica i nismo dobili puno kartona. Bod je odlican u ovoj utakmici bio, naravno ostaje zal jer smo tako dugo vodili. Mada kako god gledam za prolazak grupe ne igra nam veliku razliku prvo, drugo ili eventualno trece mjesto.

A s ovim bodom smo u opticaju za sve pozicije u grupi jos uvijek.
Konacno neko ko ima normalan nacin razmišljanja.

Hajd ova raja koja nije gledala nijednu utakmicu do finala baraža, oni nemaju ni pojma na šta smo mi ličili protiv Kipra i San Marina, ali nikad ne kontam ove s foruma što misle da ćemo ko PSG na terenu sa veznim redom kakvim imamo protiv ekipe čija je najjača snaga presing i brzina. A znaju dobro naše limitacije.

Odličan bod, svaka utakmica malo po malo, ekipa se gradi i uči. Nismo ni svjesni da igramo na najvećem svjetskom sportskom takmičenju i da smo protiv favoriziranog domaćina igrali.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 13 jun 2026, 01:16

Žal ostaje za što Demirović nije šutnuo, i što smo se previše zatvorili. Tahirović standardno loš, ali i Bajraktarević večeras je bio nepostojeći. Tešku smo utakmicu sebi napravili, ali odličan rezultat. Protiv Švice bod, i top smo

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2026, 01:27

Reko sam dosta puta necu da kritikujem, covjek tu dje jeste i ide ga..ali eto mislim da bi sa jos jednim u sredini puno bolje izgledali

Ustvari kritikovacu jednu stvae...ja stvarno ne shavtam
tahirovica da drzi svaku...nije sto je los nego realno covjek je mrtav igrac..sve ok mlad je mozda se vrati ali do tad ljudino sjedi malo, odmori

Par prilika za kotnru...pogresan pas
Par puta pokuso prodor tj povuc loptu..izgubio ko amater
U odbrani..bilo je i dobrih reakcija al lok je los u svemu
=\_1921_/=

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 13 jun 2026, 01:39

Diadora je napisao/la:
12 jun 2026, 23:56
MiranGlasnic je napisao/la:
12 jun 2026, 23:14
Diadora je napisao/la:
12 jun 2026, 23:11
Guranje tahirovica prerasta u bolest ..bazdar na krilu?! Strasno.. sta smo mi igrali zadnjih 20 minuta da mi je znati...

Trebali smo izgubiti 3 razlike hladno..Kao I protiv velsa
Papčino. Nismo izgubili.
Zato sto su nas vile pronosale da ne primimo 3 komada. Jesil ti uopste gledao utakmicu vanbracni sine svog amidze?
Ret.ardu. Nismo izgubili.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 13 jun 2026, 01:42

LeCoq je napisao/la:
13 jun 2026, 00:15
Komentari nakon ove utakmice, su još jedna potvrda da je ovaj forum esencija najgoreg što postoji u našem (i svakom drugom) narodu.
+1

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 13 jun 2026, 01:43

HariTz je napisao/la:
13 jun 2026, 01:42
LeCoq je napisao/la:
13 jun 2026, 00:15
+1
+1

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 jun 2026, 01:44

invincible1921 je napisao/la:
13 jun 2026, 01:27
Reko sam dosta puta necu da kritikujem, covjek tu dje jeste i ide ga..ali eto mislim da bi sa jos jednim u sredini puno bolje izgledali

tahirovica da drzi svaku...nije sto je los nego realno covjek je mrtav igrac..sve ok mlad je mozda se vrati ali do tad ljudino sjedi malo, odmori

Hajmo ovako gledati, moras imati bas klasne veznjake da mozes igrati samo s dvojicom na sredini u danasnjem fudbalu, ja ne znam evo svaka bolja ekipa igra s 3 veznjaka ako gledamo i klubove i repke.. Malo ko uopste igra s dva napadaca ko mi. Eh tu mi nailazimo na problem zvani jel stvarno treba svaku da igramo 442 ili se jednostavno treba saltati na 4321/4231 jer pod:

1. nasi veznjaci nisu nikakve klase da mogu iznijeti u paru utakmicu a da pri tome pokazu neku kvalitetu prema naprijed, toliko vremena oni provedu ganjajuci i vracajuci se nazad da cak i ono malo sto mozda i umiju ne mogu zbog same postavke da pokazu..

2. ne vidim potrebu da se tvrdoglavo igra 442 ako nam igrac vise u sredini moze donijeti neku drugu dimenziju mozda, nesto sto mozda nismo do sad ni vidjeli od ove ekipe jer 90% vremena igramo s dva napadaca, a mislim da vecini veznjaka profila koje mi imamo pase da imaju osigurac iza sebe (citaj Sunjic), onda bi MOZDA veliko mozda pokazali neke svoje kvalitete koje u ovoj 442 ne mozemo vidjeti..

3. limitiranost nasih veznjaka je svima poznata, problem je sto ne mogu da pomognu krilima prema naprijed niti da im pridju i odigraju nesto jer ne umiju, niti da im gurnu loptu u prostor jer su prespori s reakcijama i tu ta sekunda na najvecem nivou pravi razliku..

Protiv Svicarske ne ocekujem puno promjena, Barbarez nije sklon tome, mada bih ja licno dao Mahmicu sansu u formaciji 4231, sa Sunjicem i Hadziahmetovicem iza i Demirovicem u spicu ako ostali nisu spremni..

Jasno mi je da od toga nema nista, vjerovatno nama treba i vremena da naucimo igrati drugu formaciju jer ono s 2 napadaca igramo zadnjih x godina a realno je da nam se sva igra svodi na nabijanje lopte i kreiranje sansi iz prekida sto je legitimno ali na duze staze ne pije vode.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2026, 01:47

QUARTERBACK je napisao/la:
13 jun 2026, 01:44
invincible1921 je napisao/la:
13 jun 2026, 01:27

Hajmo ovako gledati, moras imati bas klasne veznjake da mozes igrati samo s dvojicom na sredini u danasnjem fudbalu, ja ne znam evo svaka bolja ekipa igra s 3 veznjaka ako gledamo i klubove i repke.. Malo ko uopste igra s dva napadaca ko mi. Eh tu mi nailazimo na problem zvani jel stvarno treba svaku da igramo 442 ili se jednostavno treba saltati na 4321/4231 jer pod:

1. nasi veznjaci nisu nikakve klase da mogu iznijeti u paru utakmicu a da pri tome pokazu neku kvalitetu prema naprijed, toliko vremena oni provedu ganjajuci i vracajuci se nazad da cak i ono malo sto mozda i umiju ne mogu zbog same postavke da pokazu..

2. ne vidim potrebu da se tvrdoglavo igra 442 ako nam igrac vise u sredini moze donijeti neku drugu dimenziju mozda, nesto sto mozda nismo do sad ni vidjeli od ove ekipe jer 90% vremena igramo s dva napadaca, a mislim da vecini veznjaka profila koje mi imamo pase da imaju osigurac iza sebe (citaj Sunjic), onda bi MOZDA veliko mozda pokazali neke svoje kvalitete koje u ovoj 442 ne mozemo vidjeti..

3. limitiranost nasih veznjaka je svima poznata, problem je sto ne mogu da pomognu krilima prema naprijed niti da im pridju i odigraju nesto jer ne umiju, niti da im gurnu loptu u prostor jer su prespori s reakcijama i tu ta sekunda na najvecem nivou pravi razliku..

Protiv Svicarske ne ocekujem puno promjena, Barbarez nije sklon tome, mada bih ja licno dao Mahmicu sansu u formaciji 4231, sa Sunjicem i Hadziahmetovicem iza i Demirovicem u spicu ako ostali nisu spremni..

Jasno mi je da od toga nema nista, vjerovatno nama treba i vremena da naucimo igrati drugu formaciju jer ono s 2 napadaca igramo zadnjih x godina a realno je da nam se sva igra svodi na nabijanje lopte i kreiranje sansi iz prekida sto je legitimno ali na duze staze ne pije vode.
Sve se slazem...tolko je ocigledno da opcenito fali jos jedan u veznoj a kamol jos ako je jedan sto igra tahirovic...ajd ako ganjamo rezultat uvedi sve ali realno dva spica nepotrebna totalno

Medjutim ponavljam covjek je na pragu plasmana u drugi krug..ide ga, sta cu mu ja sad pametovat :D
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []