Ermin Mahmić

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Kaunas
Kontakt:

Re: Ermin Mahmić

Post Postao/la Kaunas » 10 jun 2026, 12:17

Beduin je napisao/la:
10 jun 2026, 11:07
Kaunas je napisao/la:
10 jun 2026, 11:01
Beduin je napisao/la:
09 jun 2026, 23:18

A ko to ide dalje iz Besiktasa? Valjda imas neka saznanja bolja od nas, da nas ohrabris.

Ja cu ti reci da u zadnjih desetak godina jedva ponesto prodaju, obicnu kupuju igrace i bacaju pare.
Najveci transfer u hostoriji kluba im Tosun za nekih 22mil eura, a 2. i 3. mjesto drze od ove godine Abraham i Fernandes po oko 20mil.
A zamisli 4. mjesto po izlaznim transferim im drzi Yilmaz, otisao za nekih 4mil.
Fener i Galata su druga prica, daleko bolje ubodu sa mladim igracima i prodaju ih.

Mahmica bih rado vidio u RB Salzburg ili RB Leipzig. Pa cak i u Holandiji zasto da ne, jer ima dobru tehniku i sut, sa vise slobode u igri i boljim saigracima bi ua godinu-dvije vrijedio suho zlato.
U Feneru a pogotovo Galatasarayu ne bi terena vidio. Trebamo malo bit realni. I ja bih najvise volio da ga trazi Bayern al u ovom trenutku Besiktas je vise nego solidan klub.
Fener i Galati sam spomenuo u kontekstu prodaje igraca.

Ti si naveo Besiktas kako je dobra destinacija za dovodjenje igraca koji se prodaju dalje, opet te pitam odakle ti to ili si onako lupio?
A ja ti dao primjere da nisi u pravu.
Hocu da kazem bolje i Besiktas ako ce igrat nego Leipzig ako ce sjedit na klupi. Ako si kvalitet isplivat ces iz bilo kojeg kluba. Bolje slabiji al da igra nego neki gigant pa da bude zakucan na klupu. Kvalitet uvijek ispliva.

Kod nas su turci na blacklisti jer se nisu probili Kulasin, Varesanovic, Mujakic i takvi.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 10 jun 2026, 12:31

Ma Turci su zaostala liga. Taktički se pismeniji fudbal igra u preko 50% evropskih liga. Sve dok ne dođeš na nivo naše lige, fudbal je pismeniji svuda nego u Turskoj. Recimo, HNL ima puno jači nivo u tom smislu od turske lige. Dole sve frca od neodgovornosti i slobode u igri, a s druge strane vape za rezultatom. Razvoj mladog igrača ne postoji, plan ne postoji, strpljenje ne postoji, tempiranje ne postoji. Možeš biti mega talenat, kad šef odluči dovesti neku starudiju za koju misli da mora biti prvo ime tima, sklonit će te. Nije to samo ocjena na osnovu par naših igrača, nego je zapravo apsolutna nemogućnost da se iz turske probiješ dalje.

Varešanović je bio fantastičan materijal. Kretnje, osjećaj za igru, vrhunski. Trebalo ga je samo dotjerati. Oni nisu znali.
Buljubašić je bio mega talenat, ko god je gledao. Otišao na vakat, s dovoljno iskustva. Uguše ga.
Pa i prije, imao si Bajića koji fantastičan bio, fizika odlična, čak ga prodaju u Udineze i onda se vidi da je to nivo ispod.
Hadžiahmetovića su uništile povrede, ali isto čovjek koji, da je prvobitno otišao u Young Boys, a ne Konyu, na kraju bi imao stotine nastupa u ligama petice.

A i bez naših igrača, transferi iz te lige su nikakvi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 jun 2026, 12:38

Pecate se na tamo neki lijevi clanak i polemisete o tome stranicama, a uopste nicega konkretnog nema izmedju Mahmica i Besiktasa.
Mozda postoji interes, ali daleko od realizacije, cekace se poslije SP-a za transfer.
Vidjeli smo ga zasad samo 45 min + ono nesto malo protiv Paname, nadam se ako dobije svoje minute na SP da ce ih iskoristiti na najbolji nacin.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 12 jun 2026, 23:18

Ovaj mali mora dobiti neku vazniju ulogu, mi se u veznom redu ne mozemo sastaviti loptom, strasno

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 jun 2026, 23:26

Vezni red nam je los, mislim da je Mahmic za sve njih dr fudbala. Nadam se da ce dobiti sansu da pokaze sta zna vec protiv Svicarske.
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 13 jun 2026, 00:13, ukupno mijenjano 1 put.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 12 jun 2026, 23:39

Šteta što nije ušao u onom trenutku kada je ulazio gigović. Ako je već prešao na 451 formaciju morao je mahmic igrati.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 12 jun 2026, 23:39

Čuva ga Barba za Qatar, kada ih budemo morali otključat

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 12 jun 2026, 23:43

Ma polako i sa Mahmicem, mi smo strucnjaci za uzdizanje igraca i onda pljuvanje
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

ZgemboNr1
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboNr1 » 12 jun 2026, 23:44

Previše pritiska je to za momka. On još nije igrao zvaničnu utakmicu za nas, a i mlad je. Zato ne igra ni Kerim od početka. Igraće protiv Švice.

bh22
Kontakt:

Post Postao/la bh22 » 13 jun 2026, 00:36

ZgemboNr1 je napisao/la:
12 jun 2026, 23:44
Previše pritiska je to za momka. On još nije igrao zvaničnu utakmicu za nas, a i mlad je. Zato ne igra ni Kerim od početka. Igraće protiv Švice.
pa mozda je trebao dobiti visu minutazu protiv Paname, da vidimo gdje je? Ovako izgleda da nece nikako igrati na SP, al mozda nam je jedini igrac koji moze ista pomoci da se nepatimo u veznom redu vise.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 01:03

bh22 je napisao/la:
13 jun 2026, 00:36
ZgemboNr1 je napisao/la:
pa mozda je trebao dobiti visu minutazu protiv Paname, da vidimo gdje je? Ovako izgleda da nece nikako igrati na SP, al mozda nam je jedini igrac koji moze ista pomoci da se nepatimo u veznom redu vise.
Igra ofanzivnog veznog. Mi igramo bez ofanzivnog veznog formaciju. Kao i Hajradinovic protiv Kipra, biti ce od itekakve koristi protiv Katara.
Naucite fudbal.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 13 jun 2026, 01:04

Nece Izet Nanic nazalost ni minuta dobiti na SP,nikako se ne uklapa formacijski...

bh22
Kontakt:

Post Postao/la bh22 » 13 jun 2026, 01:09

Madal je napisao/la:
13 jun 2026, 01:03
bh22 je napisao/la:
ZgemboNr1 je napisao/la:
Igra ofanzivnog veznog. Mi igramo bez ofanzivnog veznog formaciju. Kao i Hajradinovic protiv Kipra, biti ce od itekakve koristi protiv Katara.
Naucite fudbal.
vidi ovoga, jesi li to naucio novu rijec? upravu si 100%, nije moguce promjeniti formacije, ta 442 ce tu biti za naredni 10 godina. cekaj, probali smo formaciju sa 3 stopera protiv Sj. Makedonije, kako to onda nismo mogli neku sa ofanzivnog veznog protiv Paname? Mozda moras nauciti fudbal, pa mi odgovori.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 13 jun 2026, 01:11

guillermo je napisao/la:
13 jun 2026, 01:04
Nece Izet Nanic nazalost ni minuta dobiti na SP,nikako se ne uklapa formacijski...
De umij se.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 07:41

bh22 je napisao/la:
13 jun 2026, 01:09
Madal je napisao/la:
bh22 je napisao/la:

Naucite fudbal.
vidi ovoga, jesi li to naucio novu rijec? upravu si 100%, nije moguce promjeniti formacije, ta 442 ce tu biti za naredni 10 godina. cekaj, probali smo formaciju sa 3 stopera protiv Sj. Makedonije, kako to onda nismo mogli neku sa ofanzivnog veznog protiv Paname? Mozda moras nauciti fudbal, pa mi odgovori.
I da igramo na posjed protiv Kanade koja zeli da mi igramo tako. Zanimljivo. A vasa logika da nasem raspalom veznom redu dodate jos jednog i odjednom taj vezni funkcionise je genijalna. Samo nazalost niste upravu s tom logikom.
-Beogradski sindikat

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 jun 2026, 10:41

Madal je napisao/la:
13 jun 2026, 07:41
bh22 je napisao/la:
Madal je napisao/la:

Naucite fudbal.
I da igramo na posjed protiv Kanade koja zeli da mi igramo tako. Zanimljivo. A vasa logika da nasem raspalom veznom redu dodate jos jednog i odjednom taj vezni funkcionise je genijalna. Samo nazalost niste upravu s tom logikom.
Dzaba druze, pricas sa imbecilima nedokaznim, ko da teletu objasnjavas fiziku. Samo pukni na foe listu i ne moras citat postove budala nepotrebno.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 jun 2026, 12:28

Madal je napisao/la:
13 jun 2026, 07:41
bh22 je napisao/la:
Madal je napisao/la:

Naucite fudbal.
Fakat nemos likovima objasnit da mi s ovim igracima ne mozemo igrat smisleno na sredini osim da im dodas neku svjetsku klasu, koju mi nemamo.
naprijed rejal

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 12:29

Sveti je napisao/la:
13 jun 2026, 12:28
Fakat nemos likovima objasnit da mi s ovim igracima ne mozemo igrat smisleno na sredini osim da im dodas neku svjetsku klasu, koju mi nemamo.
Ma dzaba, ponese me da ubijem jutro. Malo zaboravio kakvi su maloumnici ovdje. Poslije tekme malo gorcina ali opet prezadovoljan, ulazim na internet atmosfera je kao da smo 5-0 ispusili.
-Beogradski sindikat

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 13 jun 2026, 13:36

Mahmic je sinoc mogao i morao uci.

OK, igramo mi 4-4-2 ali bi sigurno bio korisniji igrac od Bazdara na terenu, koji ni sam ne zna sta je igaro. U onim momentima kada nismo mogli prici kako treba golu veznjak koji ima dobar sut, kontrolu lopte i vidjeli smo da zna izbaciti igraca u sansu itekako ima smisla.

Dodatno, sam Barbarez je dao izjavu i rekao da on njega vidi kao drugog/povucenijeg napadaca. Mislim da je to bilo protiv Makedonije izjava. Tako da...

Cuj on je ofanzivni vezni, a mi igrmao bez ofanzivnog veznog haha. Pa sto ga je poveo na SP? :urnebes:
Barba halali sto smo sumnjali.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 jun 2026, 13:52

Bazdar na terenu je trosenje mjesta za korisnijeg igraca.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], kenanktkt, klasik i 25 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []