Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Budimo realni, samo ovaj plasman na SP je za nas VELIKI uspjeh, pogledajte kakve ekipe i reprezentacije su ostali kod kuce. Euforija poslije italije je bila toliko ogromna da smo mi od ovi igraca napravili velike zvijezde, toliko smo letili da su nam inter i roma postali premali za nase igrace, zamisli... sa pobjedom protiv katara idemo u knockout fazu, i to nam je neki realni cilj, za nesto vise ce nam trebati puno srece jer te tamo cekaju ekipe koje su dosta jace od one kanade koja nas je sinoc nadigrala.
-
spolacentra
- Kontakt:
Siguran sam da niko od nas nije zlonamjeran. Ima nas temperamentnih pa bude nekad malo ostrijih komentara sto ne podrzavam ali je sinoc nas nekoliko miliona isti cilj imalo, podrzati svoju domovinu i izvuci maksimum iz utakmice. Razlika je samo sto svako od nas to na svoj nacin dozivljava. Ja sinoc da mi je bio blizu zapalio bi ga. Ono sto smo sinoc gledali je sramota za fudbal. Nasa reprezentacija nakon naseg gola nije uspjela zadrzati loptu u svom posjedu ni 30 sekundi, a nismo se nadrzali ni u prvih 20 minuta. Pogledaj utakmicu ponovo, i ako nadjes situaciju da smo povezali 5,6 sigurnih dodavanja ili da je lopta u nasim nogama bila barem 30 sekundi ja cu ti qrac popusiti. Vezni red nije postojao. Nije ga bilo. Mater mi sinoc govori, mi ljudi manje igraca imamo. Meni iskreno nije jasno otkud nama 39 posto posjeda lopte, mislim da se neko dobro zajebao sa statistikom. Da napomenem, igrali smo protiv Kanade. Reprezentacije koja je prvi put osvojila bod na SP. I nije problem da su oni i pobijedili, nije to kanta ekipa, ali onakvu dominaciju imati sa vecinom igracima iz MLS-a, gledati ekipu kako se pati prvo poluvrijeme i nista ne mijenjati je potez neznalice. Nemas igraca, mijenjaj formaciju. Nista. Poslije toga uvoditi Bazdara i Gigovica koji i u kvalifikacijama jedva da su igrali je potez da se zapitas je li normalan. Ne razumijem koji problem ima sa Alajbegovicem, decko je nase najubojitije oruzje i jedini koji uz Esmira moze kod sebe drzati loptu. Jednog uvodi, drugog vadi.Pusti djecu da igraju, kakvi Gigovici, kakvi Burnici, Tahirovici... Yamal je sa 16 najbolji na svijetu bio. Kod Barbareza bi i danas sjedio na klupi. Daj bola, tebi druze Perisic mora sugerisati neke stvari i pritom se gospodin jos naljuti i otprati istog sa instagrama. Nas selektor ima malo jaci ego, smatra sve oko sebe nedostojno svoje karijere dok normalni, prizemni ljudi svaki savjet i kritiku uzimaju u obzir jer svako ljudsko bice na planeti svaki dan uci. Ne mozes sve znati. Nije se rodio taj. Nekad i onaj sa doktorskim zvanjem moze nesto nauciti od nepismenog seljaka. Nasa reprezentacija je i u kvalifikacijama igrala bez ikakve ideje, tako da ne kontam stvarno odakle optimizam nakon sinocnje utakmice koja se moze i bez selektora onako odigrati. I jos nakon svega izjaviti da je zadovoljan, osjetim i dozu bezobrazluka ali hajde necu dalje. Uglavnom, rak za oci otkako je dosao, to je moj Mostarac i ja bih volio da bas on bude taj koji ce napraviti iskorak ali treba biti realan ljudi. Odradi SP i ostavi se fudbala, svaka cast na karijeri i lojalnosti nasoj reprezentaciji ali nije ovo za tebe. Doveden je na kraju krajeva samo da smiri situaciju oko Vice, samo on to ne konta a ocito i mnogi ovdje. Selektor se mora masno platiti i to je realnost, ovakvi eksperimenti ne vode nikuda. Potratit cemo jos jednu dobru generaciju igraca ako se ne promijeni strucni stab.signalidunapark je napisao/la: ↑13 jun 2026, 08:49Čitajući komentare stiče se utisak da je većina onih koji ovdje pišu zlonamjerna, fudbalski nepismena i bolje bi bilo da ta većina gleda pikado do kraja života, umjesto fudbala.spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 08:40Citajuci komentare stice se utisak da smo protiv Francuza igrali.
- feniksptica
- Kontakt:
Iste greske ko protiv Austrije, rano povlacenje i pogr3san napadac zamijenjen.
Imamo srece, samo da nas ne napusti.
Treba probat s Kerimom i Memicem po lijevoj.
Imamo srece, samo da nas ne napusti.
Treba probat s Kerimom i Memicem po lijevoj.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Al protracit cemo generaciju a ista generacija je vec overachivala ovim SP. Evo jos jednog bisera 
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- Principatus
- Kontakt:
Mozemo biti zadovoljni sa bodom, sa time da jos jedan bod protiv Svicarske plus pobjeda protiv Katara, ili cak ni bod protiv Svicarske, a pobjeda protiv Katara nas vodi u sljedecu etapu. Odigrali smo prvu utakmica protiv domacina SPa, pod jakim pritiskom, mogli cak uzeti 3 boda. Sa ovom mladom, jos uvjek ne 100% uigranom ekipom, svaka utakmica nas nenormalno jaca.
No moraju se neke stvari ipak mijenjati, ne smijemo padati ovako poslije vodstva. Ponovila se Austrija. Do gola smo izgledali dosta dobro. Demirovic mora na klupu, 1 gol u svakih 10 utakmica nije dovoljno za napadaca. Mahmic mora igrati, fale nam ti pasovi i da neko stane na loptu u centru. On bi mogao izuzetno dobro da poveze Alajbegovica i Bajraktarevica. Alajbegovic mora igrati, dakle jednostavno mora igrati, nismo mi Spanija, da nam igrac od €20M-30M sjedi na klupi. To je ludo. Igra se mora prilagoditi da budemo u stanju da Alajbegovic igra. Sad ce neko reci da mu fali defanzivni kapacitet, njegov defanzivni kapacitet je ta igra naprijed i pritisak na protivnika, pritisak koji je jucer falio, pa nismo 60-70 minuta mogli disati od Kanadaca.
Da das Liechtensteinu 70 minuta napada, iz tih 10-15 kornera, kad tad ce nesto uci, a ne Kanadi ili Svicarskoj. Napad je jos uvjek najbolja odbrana, a to smo jucer pokazali do gola, pa stali. Ovjde mora biti vise hrabrosti, a pokazali smo u 2. poluvremenu protiv Walesa i u ukupnoj utakmici protiv Italije da mozemo.
Barbarezu svaka cast, znam da smo i ovu utakmicu odigrali sa uzimanjem u ozbir sire situacije i to da nas i ovaj bod priblizava prolazku u knockout fazu turnira.
No moraju se neke stvari ipak mijenjati, ne smijemo padati ovako poslije vodstva. Ponovila se Austrija. Do gola smo izgledali dosta dobro. Demirovic mora na klupu, 1 gol u svakih 10 utakmica nije dovoljno za napadaca. Mahmic mora igrati, fale nam ti pasovi i da neko stane na loptu u centru. On bi mogao izuzetno dobro da poveze Alajbegovica i Bajraktarevica. Alajbegovic mora igrati, dakle jednostavno mora igrati, nismo mi Spanija, da nam igrac od €20M-30M sjedi na klupi. To je ludo. Igra se mora prilagoditi da budemo u stanju da Alajbegovic igra. Sad ce neko reci da mu fali defanzivni kapacitet, njegov defanzivni kapacitet je ta igra naprijed i pritisak na protivnika, pritisak koji je jucer falio, pa nismo 60-70 minuta mogli disati od Kanadaca.
Da das Liechtensteinu 70 minuta napada, iz tih 10-15 kornera, kad tad ce nesto uci, a ne Kanadi ili Svicarskoj. Napad je jos uvjek najbolja odbrana, a to smo jucer pokazali do gola, pa stali. Ovjde mora biti vise hrabrosti, a pokazali smo u 2. poluvremenu protiv Walesa i u ukupnoj utakmici protiv Italije da mozemo.
Barbarezu svaka cast, znam da smo i ovu utakmicu odigrali sa uzimanjem u ozbir sire situacije i to da nas i ovaj bod priblizava prolazku u knockout fazu turnira.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Meni samo ova izmjena bazdar gigovic odron
Nema ova formacija sa dva napada bez Dzeke nikakvog smisla jer jedino Dzeko moze smiriti dugu loptu, da nasi malo izadju, da odmori odbrana i zna je poslati dalje gdje ima smisla jer razumije igru, kvalitet jednostavno i gdje bi mogli biti malo vise opasniji ka protivnickom golu. Onda bi i oni drugacije gledali na nas kad im 7,8 puta dodjes do gola tako.
Ne mogu se složiti Virto. Nema ulazenja u krilo golmanu, izadji u srednji blok i radi presing, ganjaj tranziciju.Virtu4l je napisao/la: ↑13 jun 2026, 00:01
Nema se tu, nažalost, šta naučiti. Ovo ćeš gledati narednih 5-7 godina i nemam ništa protiv. Naš vezni red jednostavno ne može držati loptu osim ako se ne poklopi milion stvari i situacija. Možeš imati neki bljesak, ali dugoročno ništa ne možeš.
Mi nemamo vezni red, sav fokus je sad na krilima, a nekad je bilo obrnuto - držali smo loptu jer smo imali igrače za to, Misimović, Pjanić, itd. Tada nismo imali krila.
Demirović i Tahirović su pretplaćeni na pravu postavu, Sergej su nešto vidi što mi ne vidimo i to će nam se kad-tad obiti o glavu.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 13 jun 2026, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ja bi volio stvarno da probamo i sigurno i protiv Katara je moguce tako da izadjemo i da Mahmic igra.Sheyi je napisao/la: ↑13 jun 2026, 09:57Nema ova formacija sa dva napada bez Dzeke nikakvog smisla jer jedino Dzeko moze smiriti dugu loptu, da nasi malo izadju, da odmori odbrana i zna je poslati dalje gdje ima smisla jer razumije igru, kvalitet jednostavno i gdje bi mogli biti malo vise opasniji ka protivnickom golu. Onda bi i oni drugacije gledali na nas kad im 7,8 puta dodjes do gola tako.
Ali evo iskreno da li smatras da bi dodatnim veznim igracem mi poboljsali protok lopte i u dosta vise situacija uspjeli uvezati 3-4 pasa naprijed? U svemu tome bez da grijesimo brutalno kako nas Kanada ne bi kaznila na prazan prostor protiv nase trome odbrane sto upravo i zele zato jer su oni tako najjaci a mi tu najslabiji?
Ja uopste ne mislim da bi dodatnim igracem u veznom redu dobili posjed s kojim bi nesto pametno uradili bez da nazad ostavimo propuh.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
spolacentra
- Kontakt:
Prebacili realan domet i ocekivanjaspolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:02Hoces li mi molim te objasniti sta znaci overachivati ?
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ali “eksperiment ne vodi nigdje” - odveo nas na SP uz najveći uspjeh u istoriji reprezentacije
Potraćit’ ćemo generaciju koja već igra SP
Kolega, sve ok, ali nemoj, brukaš se.
Potraćit’ ćemo generaciju koja već igra SP
Kolega, sve ok, ali nemoj, brukaš se.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Ovo si dobro napisao. Nekad je napad najbolja odbrana. Ko zna shvatit ce sta mislimo.Principatus je napisao/la: ↑13 jun 2026, 09:51Igra se mora prilagoditi da budemo u stanju da Alajbegovic igra. Sad ce neko reci da mu fali defanzivni kapacitet, njegov defanzivni kapacitet je ta igra naprijed i pritisak na protivnika, pritisak koji je jucer falio, pa nismo 60-70 minuta mogli disati od Kanadaca.
-
spolacentra
- Kontakt:
Misljenje je ko guzica, svi ga imaju.Madal je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:03Prebacili realan domet i ocekivanjaspolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:02Hoces li mi molim te objasniti sta znaci overachivati ?
- signalidunapark
- Kontakt:
Cak i oni koji ne znaju izguglati rijec koju ne poznajuspolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:18Misljenje je ko guzica, svi ga imaju.Madal je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:03Prebacili realan domet i ocekivanjaspolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:02
Hoces li mi molim te objasniti sta znaci overachivati ?
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
Marokanci58
- Kontakt:
Kockar koji će izvesti sve isto i protiv Švicarske, dva napadača, bez veznog reda, Demirović debeli, Tahirović krezavi i 80-20 posjed lopte i 400 prilika za Švicarsku. Samo sto su oni Real Madrid za hokejaše pa slijedi petica u mreži. Zaslužili smo da nas neko obruka. Kosmička pravda. Ne možeš svaku utakmicu imati toliko sreće. Napusti te kad tada kockaru, znas ti to sa pokeraškog stola veoma dobro.
BRATSTVO GRAČANiCA
Leđendo de pročitaj svoje postove mene je strah na ulici naletit na takvogMarokanci58 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:32Kockar koji će izvesti sve isto i protiv Švicarske, dva napadača, bez veznog reda, Demirović debeli, Tahirović krezavi i 80-20 posjed lopte i 400 prilika za Švicarsku. Samo sto su oni Real Madrid za hokejaše pa slijedi petica u mreži. Zaslužili smo da nas neko obruka. Kosmička pravda. Ne možeš svaku utakmicu imati toliko sreće. Napusti te kad tada kockaru, znas ti to sa pokeraškog stola veoma dobro.
Svaka cast ko nadje logiku u bilo cemu sta je ovaj covjek jucer radio.
Trenutno korisnika/ca: 1993Sajo1993, 19vendetta87, Balorda, CHR, DeeWa, dzemil, edin139, Frankie, GG3, Goalgetter, Google [Bot], Google Adsense [Bot], hurem, KockarVicin007, kontra, Muumii, nastrojeni21, nerkolfc, SanaBosna, Sheyi, Slobodanpad1945, Sveti, unavita, Venom i 160 gostiju.