Hendlao mec
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
zeljovolimte
- Kontakt:
-
spolacentra
- Kontakt:
Kako nije eksperiment dovesti za selektora nekoga ko prije toga nije 20 godina imao veze s fudbalom ? Apsolutno nikakav trenerski CV nema. Taj isti strucnjak nije htio uopce da zove momke koji su mu donijeli ovaj plasman. Nije problem, dobio je podrsku. Nisam bio protiv toga ali ako vec 2 godine nisi u stanju dalje od hrkljusa dogurati, onda ne treba da se zavaravamo i da mislimo da cemo iskorak napraviti sa njim.
Plasman na veliko takmicenje vise nije uspjeh, pogledaj koliko danas igra drzava na tim takmicenjima. Daleko tezi posao su imali Dzeko i klapa prije 10 godina, kada smo igrali fudbal sa Francuskom, Spanijom, Portugalom i to ravnopravno. Argentina, Nigerija, Brazil. Kakav najveci uspjeh, jesi li dobar ? Tebi je uspjeh braniti se ko Zepa protiv reprezentacije koja je bas sinoc osvojila historijski bod ?
Lijepo se slaze kostur ekipe, pojavljuju se mladi i talentovani igraci niotkuda i mi bi tek u sljedecih nekoliko godina trebali imati perspektivnu ekipu ali s ovim nacinom vodjenja ekipe, sve to pada u vodu. Gusi se potencijal ove djece. U tom smislu je tracenje, antifudbal koji igramo te neznanje i Sergejov ego ce jednostavno unistiti ovu generaciju.
Ako ti stvarno treba jos nesto crtati, nemam snage. Nekima je lakse metar u guzicu nego cenat u glavu. Kritike ne da su pozitivna stvar, nego pozeljna. Nas hebe kompleks patuljka i nize vrijednosti, to je najveci problem. Nismo svjesni nasih fizickih predispozicija i dometa. Ugledati se na Hrvate, svako takmicenje pucaju na najvise. Bronca, srebro, bronca. Nikad im nije dosta. Bosnjo utuvio sebi u glavu da je dovoljno da se pojavi negdje. I Curacao ga igra. Zelenoortska ostrva. Vise Sarajevo stanovnika ima.
Pa mislim da dodatnim veznim ne bi automatski postali bolji u posjedu, ali bi bili vise kompaktiniji i imali tu jednu dodatnu opciju u organizaciji igre.Madal je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:01Ja bi volio stvarno da probamo i sigurno i protiv Katara je moguce tako da izadjemo i da Mahmic igra.Sheyi je napisao/la: ↑13 jun 2026, 09:57Nema ova formacija sa dva napada bez Dzeke nikakvog smisla jer jedino Dzeko moze smiriti dugu loptu, da nasi malo izadju, da odmori odbrana i zna je poslati dalje gdje ima smisla jer razumije igru, kvalitet jednostavno i gdje bi mogli biti malo vise opasniji ka protivnickom golu. Onda bi i oni drugacije gledali na nas kad im 7,8 puta dodjes do gola tako.
Ali evo iskreno da li smatras da bi dodatnim veznim igracem mi poboljsali protok lopte i u dosta vise situacija uspjeli uvezati 3-4 pasa naprijed? U svemu tome bez da grijesimo brutalno kako nas Kanada ne bi kaznila na prazan prostor protiv nase trome odbrane sto upravo i zele zato jer su oni tako najjaci a mi tu najslabiji?
Ja uopste ne mislim da bi dodatnim igracem u veznom redu dobili posjed s kojim bi nesto pametno uradili bez da nazad ostavimo propuh.
Ali ne bih ja sada tu puno mijenjao ako ce Dzeko biti spreman za iduce tekme samo bih volio da vidim takvu ekipu kad vec nemamo Dzeke cija je uloga krucijalna i profil gore objasnjen. Pored njega pofil igraca Sunjic nam je isto vazan, a sinog ga nismo imali
Strucni stab je sigurni svjestan limitiranosti svih nasih veznih igraca i ovo sto mi igramo je najbolje sto mozemo igrati. Imamo rezultat i vrlo vjerovatno su izvukli maksimum iz ekipe, za sve ovo cjelokupno im se treba odati veliko priznanje
Je li te stid imalo samoga sebe? Kako li je tvojima živjeti s takvim? Ne mogu ni zamisliti.spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:48Kako nije eksperiment dovesti za selektora nekoga ko prije toga nije 20 godina imao veze s fudbalom ? Apsolutno nikakav trenerski CV nema. Taj isti strucnjak nije htio uopce da zove momke koji su mu donijeli ovaj plasman. Nije problem, dobio je podrsku. Nisam bio protiv toga ali ako vec 2 godine nisi u stanju dalje od hrkljusa dogurati, onda ne treba da se zavaravamo i da mislimo da cemo iskorak napraviti sa njim.
Plasman na veliko takmicenje vise nije uspjeh, pogledaj koliko danas igra drzava na tim takmicenjima. Daleko tezi posao su imali Dzeko i klapa prije 10 godina, kada smo igrali fudbal sa Francuskom, Spanijom, Portugalom i to ravnopravno. Argentina, Nigerija, Brazil. Kakav najveci uspjeh, jesi li dobar ? Tebi je uspjeh braniti se ko Zepa protiv reprezentacije koja je bas sinoc osvojila historijski bod ?
Lijepo se slaze kostur ekipe, pojavljuju se mladi i talentovani igraci niotkuda i mi bi tek u sljedecih nekoliko godina trebali imati perspektivnu ekipu ali s ovim nacinom vodjenja ekipe, sve to pada u vodu. Gusi se potencijal ove djece. U tom smislu je tracenje, antifudbal koji igramo te neznanje i Sergejov ego ce jednostavno unistiti ovu generaciju.
Ako ti stvarno treba jos nesto crtati, nemam snage. Nekima je lakse metar u guzicu nego cenat u glavu. Kritike ne da su pozitivna stvar, nego pozeljna. Nas hebe kompleks patuljka i nize vrijednosti, to je najveci problem. Nismo svjesni nasih fizickih predispozicija i dometa. Ugledati se na Hrvate, svako takmicenje pucaju na najvise. Bronca, srebro, bronca. Nikad im nije dosta. Bosnjo utuvio sebi u glavu da je dovoljno da se pojavi negdje. I Curacao ga igra. Zelenoortska ostrva. Vise Sarajevo stanovnika ima.
-
zeljovolimte
- Kontakt:
"Ovaj Memic" moze napisati neko ko prati fudbal preko portala. Memic ima ucinak na igru nase repke bolji od njih dvojice zajedno. Memic ne igra lijevo krilo, niti je bek pa uskace svako malo jer ga ovaj salta.rossonero85 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 06:12Najveći problem ove reprezentacije je to što nije izbalansirana. Alajbegović i Bajraktarević su odlični u igri naprijed, ali prilično skromni u odbrani, zbog čega ovaj Memić uvijek mora da uskače, popunjava rupe i počinje u startnih 11 umjesto jednog od njih dvojice. U međuvremenu imaš totalno sterilan i nekreativan, da ne kažem nevidljiv srednji vezni red na čelu s ovim Tahirovićem, a istovremeno forsiraš 4-4-2 sa dva špica koji su odsječeni jer ne postoji distribucija lopte iz sredine i jedino što čekaju su centaršutevi, odbijanci, korneri i slobodni udarci. Zbog toga smo primorani na ovu hrkljuš igru iz prošlog vijeka i preskakanje sredine, čime na neki način sputavamo i gušimo naša dva najveća talenta Bajraktarevića, a naročito Alajbegovića, jer Memić mora da pokriva Kolašinca, zbog čega Kerim ne igra u prvih 11, a Tahirović Šunjić i Gigović su operisani od bilo kakve kreativnosti. Zato se stiče dojam kao da uvijek fali jedan igrač ili si nekoga žrtvovao što i jeste najveći problem ove ekipe koja ima napadački potencijal, naročito po krilima, ali je i dalje veoma neizbalansirana, kao da uvijek imamo jednog igrača manje na terenu.
Bajraktarevic izuzev gola Rumunima i neuspjele rabone protiv Italije nista ni s cim. Lijevoo Kerim jer je nas najbolji igrac mora da igra 90+ minuta jer nema problem da je nespreman, sto se ha Bajraktarevica ne bi moglo reci.
Lijevo krilo Kerima Alajbegovic
Desno krilo Amar Memic
"Mali" nek udje ako ganjam rezultat ili na umornu odbranu.
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 13 jun 2026, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.
Šta će ga biti stid kad je glup ko tri qurca.231983 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:51Je li te stid imalo samoga sebe? Kako li je tvojima živjeti s takvim? Ne mogu ni zamisliti.spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:48Kako nije eksperiment dovesti za selektora nekoga ko prije toga nije 20 godina imao veze s fudbalom ? Apsolutno nikakav trenerski CV nema. Taj isti strucnjak nije htio uopce da zove momke koji su mu donijeli ovaj plasman. Nije problem, dobio je podrsku. Nisam bio protiv toga ali ako vec 2 godine nisi u stanju dalje od hrkljusa dogurati, onda ne treba da se zavaravamo i da mislimo da cemo iskorak napraviti sa njim.
-
spolacentra
- Kontakt:
Ta rijec ne postoji u nasem rijecniku, a u obliku kojem koristis ni u engleskom. Pricam tri jezika, izmedju ostalog i engleski. Znam vrlo dobro sta znaci nego mi je zanimljivo da postoje likovi koji pokusavaju te izraze uklopiti u nas jezik, nije mi jasno zasto. Odvratno, da ne budem grub seljakluk teski.
Nazvat profil tacticalmind i onda napisati da ovako isto igra Arsenal šampion Engleske i finalist LP moze samo idiot
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
zeljovolimte je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:52"Ovaj Memic" moze napisati neko ko prati fudbal preko portala. Memic ima ucinak na igru nase repke bolji od njih dvojice zajedno. Memic ne igra lijevo krilo, niti je bek pa uskace svako malo jer ga ovaj salta.rossonero85 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 06:12Najveći problem ove reprezentacije je to što nije izbalansirana. Alajbegović i Bajraktarević su odlični u igri naprijed, ali prilično skromni u odbrani, zbog čega ovaj Memić uvijek mora da uskače, popunjava rupe i počinje u startnih 11 umjesto jednog od njih dvojice. U međuvremenu imaš totalno sterilan i nekreativan, da ne kažem nevidljiv srednji vezni red na čelu s ovim Tahirovićem, a istovremeno forsiraš 4-4-2 sa dva špica koji su odsječeni jer ne postoji distribucija lopte iz sredine i jedino što čekaju su centaršutevi, odbijanci, korneri i slobodni udarci. Zbog toga smo primorani na ovu hrkljuš igru iz prošlog vijeka i preskakanje sredine, čime na neki način sputavamo i gušimo naša dva najveća talenta Bajraktarevića, a naročito Alajbegovića, jer Memić mora da pokriva Kolašinca, zbog čega Kerim ne igra u prvih 11, a Tahirović Šunjić i Gigović su operisani od bilo kakve kreativnosti. Zato se stiče dojam kao da uvijek fali jedan igrač ili si nekoga žrtvovao što i jeste najveći problem ove ekipe koja ima napadački potencijal, naročito po krilima, ali je i dalje veoma neizbalansirana, kao da uvijek imamo jednog igrača manje na terenu.
Bajraktarevic izuzev gola Rumunima i neuspjele rabone protiv Italije nista ni s cim. Lijevoo Kerim jer je nas najbolji igrac mora da igra 90+ minuta jer nema problem da je nespreman, sto se ha Bajraktarevica ne bi moglo reci.
Lijevo krilo Kerima Alajbegovic
Desno krilo Amar Memic
"Mali" nek udje ako ganjam rezultat ili na umornu odbranu.
Al ne smijes to ovdje napisati. Bajraktarevic citave ove pripreme nonsalantan, glumi nekakvu zvijezdu. Kad to kazes, odmah idu postovi bio je najbolji protiv Italije. Pa bio, sad je medju najlosijim. I da, apsolutno nemam nista protiv njega, da ko ne misli da ga zbog toga kritikujem.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nemoj napadati čovjeka, već mu argumentirano napisi šta i gdje je pogrešno napisao. Ako možeš naći nešto pogrešno.231983 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:51Je li te stid imalo samoga sebe? Kako li je tvojima živjeti s takvim? Ne mogu ni zamisliti.spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:48Kako nije eksperiment dovesti za selektora nekoga ko prije toga nije 20 godina imao veze s fudbalom ? Apsolutno nikakav trenerski CV nema. Taj isti strucnjak nije htio uopce da zove momke koji su mu donijeli ovaj plasman. Nije problem, dobio je podrsku. Nisam bio protiv toga ali ako vec 2 godine nisi u stanju dalje od hrkljusa dogurati, onda ne treba da se zavaravamo i da mislimo da cemo iskorak napraviti sa njim.
Tu smo cajnoslu i to se vidi. Ok, to je to. Borbenost je fina osobina.
AMAR OSIM
Jadni jezici koje ti pricas.spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:52Ta rijec ne postoji u nasem rijecniku, a u obliku kojem koristis ni u engleskom. Pricam tri jezika, izmedju ostalog i engleski. Znam vrlo dobro sta znaci nego mi je zanimljivo da postoje likovi koji pokusavaju te izraze uklopiti u nas jezik, nije mi jasno zasto. Odvratno, da ne budem grub seljakluk teski.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
spolacentra
- Kontakt:
Covjek im napise dva romana i obrazlozi sve, oni o kitama pricaju i vrijedjaju. Nepismenost i neznanje je unistilo ovo drustvo. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Hajde momci, nema potrebe dalje. Budite mi pozdravljeni.
- signalidunapark
- Kontakt:
-
antetokounmpo
- Kontakt:
"OVAJ MEMIC" ???? U utakmici brze i spore reprezentacije, TAJ MEMIC je bio najbrzi igrac na terenu iako je igrao za sporiju. Sve potentno u prvom dijelu (izuzev kornera kod gola) napravio je TAJ MEMIC.
Ovaj forum posto je leglo tetkarenja, kao one nane bilvaktile sto za kaficom otracaju pola mahale za cas. Fuj.
Ovaj forum posto je leglo tetkarenja, kao one nane bilvaktile sto za kaficom otracaju pola mahale za cas. Fuj.
spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:56Covjek im napise dva romana i obrazlozi sve, oni o kitama pricaju i vrijedjaju. Nepismenost i neznanje je unistilo ovo drustvo. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Hajde momci, nema potrebe dalje. Budite mi pozdravljeni.
Ja stvarno ne znam sta ti, a i svi ostali koji razmisljaju kao ti ocekujete? Druze, vidis li ti nas vezni red?
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS
Memić je naš najkorisniji igrač.antetokounmpo je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:58"OVAJ MEMIC" ???? U utakmici brze i spore reprezentacije, TAJ MEMIC je bio najbrzi igrac na terenu iako je igrao za sporiju. Sve potentno u prvom dijelu (izuzev kornera kod gola) napravio je TAJ MEMIC.
Ne vide oni prst pred nosom a ne nas vezni red. Svoje jadne zivote protrace u pracenju fudbala a o fudbalu veze o zivotu nemaju.Atlanta je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:59spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:56Covjek im napise dva romana i obrazlozi sve, oni o kitama pricaju i vrijedjaju. Nepismenost i neznanje je unistilo ovo drustvo. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Hajde momci, nema potrebe dalje. Budite mi pozdravljeni.
Ja stvarno ne znam sta ti, a i svi ostali koji razmisljaju kao ti ocekujete? Druze, vidis li ti nas vezni red?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
spolacentra
- Kontakt:
Ocekujem da se poduzme nesto, da barem probamo nesto. Da mijenja formaciju. Vrati Demirovica u vezu, moze ako nista trcati i hrvati se na sredini. Malo zgusni, da imas vise opcija na sredini. Neka Jove samog u spicu, vodimo. Dzeku bi uveo u sredinu isto zadnjih 20 minuta, vidis da su se svi pogubili. Ko ga J**+ sto je napadac, Dzeko je iskusan igrac, lider i neko ko umije stati na loptu te smiriti igru. Prije svega inteligentan igrac, moze igrati gdje zeli. Djeluje idiotski ali sam taj Barbarez je na svim mogucim pozicijama igrao za reprezentaciju i svugdje je bio vrhunski. Ne znam ali najgore je nepoduzimati nista.Atlanta je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:59spolacentra je napisao/la: ↑13 jun 2026, 10:56Covjek im napise dva romana i obrazlozi sve, oni o kitama pricaju i vrijedjaju. Nepismenost i neznanje je unistilo ovo drustvo. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Hajde momci, nema potrebe dalje. Budite mi pozdravljeni.
Trenutno korisnika/ca: darker10, nebeskasila, Soli i 80 gostiju.