12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

We are 26

Rezultat utakmice Kanada - BiH?

Pobjeda BiH
126
66%
Nerijeseno
53
28%
Pobjeda Kanade
13
7%

Ukupno glasova: 192

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 13 jun 2026, 12:20

delko je napisao/la:
13 jun 2026, 12:16
Madal je napisao/la:
13 jun 2026, 12:14
Pasharoni je napisao/la:
13 jun 2026, 12:13
Nikakav hejt, čisto informativno. Odakle nam ideja da prolazimo ako pobijedimo Katar?
Prolaze 8 od 12 treceplasiranih, sa 4 boda skoro sigurno da ides dalje jer je to rezultat priblizan drugom mjestu. S 3 boda je isto realna sansa da ides dalje ako ti je fina gol razlika
Da sa 4 boda bismo def. trebali biti medju ovih 8 najboljih treceplasiranih. U svakom slucaju bi bilo bolje kao drugi jer onda idemo na drugog iz grupe A sto bi mogla biti Juzna Koreja. Bolje oni nego pobjednici msm D i E Grupe.

Moglo bi se na Turke ici kao treceplasirani?

Ja bih prije Tursku neto Koreju

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 13 jun 2026, 12:23

ugl svica danas mora nakantati katar...worst case za nas je da katar iznenadi i dobije tekmu

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jun 2026, 12:23

GrbavicaHrammm je napisao/la:
13 jun 2026, 12:20

Moglo bi se na Turke ici kao treceplasirani?

Ja bih prije Tursku neto Koreju
Ma i Turci su ****. Kako se sjecam, ne da mi se opet traziti, u bilo kojoj opciji zaobilazimo favorite prvenstva u sesnaestini finala, cak u vecini opcija i u osmini finala. E sad USA, Turska, Koreja, jbg zavrsnica je SP moras igrati s nekim kvalitetnim jer su svi tu kvalitetni.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 13 jun 2026, 12:24

Treba uzeti neku zlatnu sredinu, nit je odron nit je idealno. Jednostavno Barbarez je takav selektor ima neku svoju forku gdje je vecinom na neki naboj, borbu, disciplinu i to je to. Mozda je to najbolji nacin da dodjemo do rezultata, treba biti realan i reci da nemamo toliki kvalitet da uzmemo loptu Austriji, Velsu, Kanadi i da se nadigravamo. Vjerovatno bi ispusili par razlike. Zato se i igra ovako nazad cvrsto, svi iza lopte, gore na tranziciju preko Memica, prekidi i bunarenje na dva visoka napadaca ako nam rezultat ne odgovara. Nama su veznjaci Benjo, Sunjic, Basic, Amir, Gigovic i novajlija Mahmic. Jbg raja nije to kvalitet ni profil da ti uzmes loptu i vezes po terenu.

Barbareza i ekipu treba podrzati da nam nakupe ove omladine po svijetu jer to odlicno rade, vrhunski, rezultati su tu i nemamo sta kenjati. Pa mozda za par godina ako dovedemo jos nekoliko igraca poput Kerima, Tarika, Esmira posebno u veznom redu onda mozda gledati boljeg selektora. Ovako dzaba da ti dodje Klopp kad ti imas tanke igrace u veznom redu i s trkom i s tehnikom i s fizikalijama onda nece biti bolje.

Mislim iskreno da je ovo nas trenutni maksimum i da trebamo biti zadovoljni, posebno jer ovi gore mladici skupljaju iskustvo pa vec na sljedecem velikom takmicenju, nadam se konacno tom Euru, ce biti dosta bolji, a ako se prikljuci jos mladica poput Pejcinovica, Catovica, Busuladzica ili nekih drugih, a isplivat ce nova imena svakako, bit cemo dosta bolji nego sad.

Mi smo tu na svjetskom prvenstvu, tek drugi put u historiji i hajmo uzivati pa sta bude bude. :bih:

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 13 jun 2026, 12:33

ovo je faul i zuti karton, krenuo kera prema golu. naravno sudija tu nije vidio faula

slika

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jun 2026, 12:36

dena24 je napisao/la:
13 jun 2026, 12:33
ovo je faul i zuti karton, krenuo kera prema golu. naravno sudija tu nije vidio faula

slika
Ma realno pola faula su nigdje veze. Puhne vjetar, padne neki crnac, a ovaj odmah faul svira. Sa druge strane, duplo agresivniji nad nama oni, lik zmiri na 90% situacija.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2026, 12:42

Ne znam koliko je pametno u sred SP mijenjati formaciju, ali mozda je vrijeme i za to.
Izbaciti jednog napadaca, pojacati sredinu (bar tri veznjaka) da mogu malo duze drzati loptu, ostaviti dva krila i centarfora devetku. Moze i Memic umjesto Bajraktarevica tamo desno, ali sredina se mora pojacati.
Sinoc je Kanada imala dominaciju na sredinu i prolaz prema nasem golu, jer ona dva nasa dizelasa im ne mogu im nikako parirati.
Kod gola, ode onaj garo sa loptom, a Gigovic pored njega trckara a tek usao...jbm li ti sunce nesposobno, sporo, tromo.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 jun 2026, 12:45, ukupno mijenjano 2 puta.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 13 jun 2026, 12:43

Ocekivao sam vise, barem koju sansu vise da imamo.Previse je za nas bez Sunjica,Dzeke i Harisa, bez zadnje dvojice smo k.ita, jer ovi ostali ne znaju sami nista iskreirati. Od Esmira sam ocekivao vise, zadnjih utakmica mi se cini mi se sve tromijim, i treba ga,staviti u sredinu. Kanađani su u drugom poluvremenu fizicki zgledali prejako.Katar je za nas finale prvenstva i tu treba sa povredom ili ne igrati najbolji sastav.

Radnicki1921
Kontakt:

Post Postao/la Radnicki1921 » 13 jun 2026, 12:49

Eh nakon prospavane noci, kad su se utisci slegli volio bi da dam neko svoje misljenje
Što se sastava tiče, po meni solidan. Osporavani Lukić žačepio usta hejterima i drago mi je zbog tebe. Demirović standardno borben i to se osporiti ne može međutim momak jednostavno ne može gola dati tako da ostavljati ga u onim opcijama ko jedini napadač nikako a nadam se da iducu neće igrati i da će Lukić opet startati sa Gigom/Mahmićem iza. Tahirović takođe nije toliko loš koliko se ovdje predstavlja. Nije imao grešaka velikih ali ni nekih dobrih poteza (status quo). Sa Šunjićem je to kasnije malo bolje izgledalo u sredini. Odbrana odlična ali eto jedna je morala ući nakon što smo se povukli toliko protiv Kanade koja je nakon našeg gola i povlačenja u defanzivu tek krenula nešto ozbiljnije naprijed. Do tada sporadični napadi i proboji po krilima te centaršutevi koje smo mi zbog visine lako "čistili".
Sve u svemu solidna predstava naših mladih momaka. Ne možemo očekivati da mi igramo ko Englezi ljudi moji. Treba tu iskustva još a Boga mi i srede jer sve je tu rečeno već. Velika je čast, ponos i sreća biti dio Mundijala. Nadam se da će iduću tekmu to biti puno bolje sa Džekom. Ništa nije gotovo ljudiii. Idemo jaaakooooo BIH :bih: :bih: :bih:

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 13 jun 2026, 12:57

DamirT je napisao/la:
13 jun 2026, 12:36
dena24 je napisao/la:
13 jun 2026, 12:33

slika
Ma realno pola faula su nigdje veze. Puhne vjetar, padne neki crnac, a ovaj odmah faul svira. Sa druge strane, duplo agresivniji nad nama oni, lik zmiri na 90% situacija.
ma i ova dva zuta za lukica i demirovica nigdje veze

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 13 jun 2026, 12:57

Falio nam je Džeko, sa Džekom mi smo druga ekipa...

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 13 jun 2026, 13:01

Ljudi samo uzivajte u ovome svemu...prije 3 godine na luksemburg derao u zenici a lihtenstajnom se mucili....
Na Sp smo i igramo imamo buducnost svako bi od nas sinoc uzeo bod a tek cemo u narednim godinama nadam se postati redovan ucesnik prvenstava....
A nije ni lako sama cinjenica da je domacin samo jednom izgubio prvu utakmicu nije lako,mladi momci prvi put na sp po onoj vrucini protiv ekipe koja ae za ovo sprema 3 godine i uz njihovu publiku,nasih je bilo 30 000 van stadiona al na stadionu 10k maks .....na to sve bod kao kuca
Idemo dalje :bih: :bih:

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 13 jun 2026, 13:06

Nek smo se mi odmah predali pred Švicu. Ako nismo u stanju odigrat ne egal, ali makar dobru utakmicu i izvući bod i ne trebamo ići dalje.

Memić mora od prve startati svaku.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 13 jun 2026, 13:08

Radnicki1921 je napisao/la:
13 jun 2026, 12:49
Eh nakon prospavane noci, kad su se utisci slegli volio bi da dam neko svoje misljenje
Što se sastava tiče, po meni solidan. Osporavani Lukić žačepio usta hejterima i drago mi je zbog tebe. Demirović standardno borben i to se osporiti ne može međutim momak jednostavno ne može gola dati tako da ostavljati ga u onim opcijama ko jedini napadač nikako a nadam se da iducu neće igrati i da će Lukić opet startati sa Gigom/Mahmićem iza. Tahirović takođe nije toliko loš koliko se ovdje predstavlja. Nije imao grešaka velikih ali ni nekih dobrih poteza (status quo). Sa Šunjićem je to kasnije malo bolje izgledalo u sredini. Odbrana odlična ali eto jedna je morala ući nakon što smo se povukli toliko protiv Kanade koja je nakon našeg gola i povlačenja u defanzivu tek krenula nešto ozbiljnije naprijed. Do tada sporadični napadi i proboji po krilima te centaršutevi koje smo mi zbog visine lako "čistili".
Sve u svemu solidna predstava naših mladih momaka. Ne možemo očekivati da mi igramo ko Englezi ljudi moji. Treba tu iskustva još a Boga mi i srede jer sve je tu rečeno već. Velika je čast, ponos i sreća biti dio Mundijala. Nadam se da će iduću tekmu to biti puno bolje sa Džekom. Ništa nije gotovo ljudiii. Idemo jaaakooooo BIH :bih: :bih: :bih:
Kakva odbrana odlicna a ljudi ti se u 16 dodavali kako su htjeli,2x si loptu spasavao sa linije, imali pored toga jos 2-3x mrtva suta sa 10ak metara.
Evo zamisli da je obrnuto. Da smo mi imali onoliko prilika kao oni a tekma zavrsila 1-1. Ti bi prvi pisao kako smo ih poderali,razvalili da ne znaju gdje su.
Citaj sta pisu neutralni a oni svi kazu da smo sramotno odigrali.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 13 jun 2026, 13:10

JohannWolfgang je napisao/la:
13 jun 2026, 12:24
Treba uzeti neku zlatnu sredinu, nit je odron nit je idealno. Jednostavno Barbarez je takav selektor ima neku svoju forku gdje je vecinom na neki naboj, borbu, disciplinu i to je to. Mozda je to najbolji nacin da dodjemo do rezultata, treba biti realan i reci da nemamo toliki kvalitet da uzmemo loptu Austriji, Velsu, Kanadi i da se nadigravamo. Vjerovatno bi ispusili par razlike. Zato se i igra ovako nazad cvrsto, svi iza lopte, gore na tranziciju preko Memica, prekidi i bunarenje na dva visoka napadaca ako nam rezultat ne odgovara. Nama su veznjaci Benjo, Sunjic, Basic, Amir, Gigovic i novajlija Mahmic. Jbg raja nije to kvalitet ni profil da ti uzmes loptu i vezes po terenu.

Barbareza i ekipu treba podrzati da nam nakupe ove omladine po svijetu jer to odlicno rade, vrhunski, rezultati su tu i nemamo sta kenjati. Pa mozda za par godina ako dovedemo jos nekoliko igraca poput Kerima, Tarika, Esmira posebno u veznom redu onda mozda gledati boljeg selektora. Ovako dzaba da ti dodje Klopp kad ti imas tanke igrace u veznom redu i s trkom i s tehnikom i s fizikalijama onda nece biti bolje.

Mislim iskreno da je ovo nas trenutni maksimum i da trebamo biti zadovoljni, posebno jer ovi gore mladici skupljaju iskustvo pa vec na sljedecem velikom takmicenju, nadam se konacno tom Euru, ce biti dosta bolji, a ako se prikljuci jos mladica poput Pejcinovica, Catovica, Busuladzica ili nekih drugih, a isplivat ce nova imena svakako, bit cemo dosta bolji nego sad.

Mi smo tu na svjetskom prvenstvu, tek drugi put u historiji i hajmo uzivati pa sta bude bude. :bih:
Turska ima yebenu trojku naprijed bojim se da bi nastradali po krilima.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

skank
Kontakt:

Post Postao/la skank » 13 jun 2026, 13:11

dena24 je napisao/la:
13 jun 2026, 12:23
ugl svica danas mora nakantati katar...worst case za nas je da katar iznenadi i dobije tekmu
Bolje da Katar dobije, ili da bude remi, jer onda pobjedom nad svicom povecavamo sanse za prvo mjesto u grupi. Sto ste u startu upisali poraz od svice i borbu sa katarom za 3. mjesto. **** vas taj luzerski mentalitet, zbog njeg nikad i nemamo uspjeha.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 13 jun 2026, 13:12

napapijri1987 je napisao/la:
13 jun 2026, 13:08
Radnicki1921 je napisao/la:
13 jun 2026, 12:49
Kakva odbrana odlicna a ljudi ti se u 16 dodavali kako su htjeli,2x si loptu spasavao sa linije, imali pored toga jos 2-3x mrtva suta sa 10ak metara.
Evo zamisli da je obrnuto. Da smo mi imali onoliko prilika kao oni a tekma zavrsila 1-1. Ti bi prvi pisao kako smo ih poderali,razvalili da ne znaju gdje su.
Citaj sta pisu neutralni a oni svi kazu da smo sramotno odigrali.
tako oni igraju protiv svakoga, pogledaj malo njihovu igru. imaju 10-15 suteva po gol u prosjeku i to glatko. kakva sramota

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 13 jun 2026, 13:14

Sad kad sam pogledo reprizu u miru puno vise sam vidio nego sinoc u drustvu.
Momci su svi odreda odigrali blizu svojih limita.
Demirovic mora skiniti proklestvo i makar neku frljoku ubaciti cim prije.
Tek jutros na reprizi vidim kontinuiranu borbu i zalaganje tokom cijelog meca, ali sam vidio i da smo osim postignutog gola imali dvije 100% sanse i barem jos dvije opasne situacije koje smo mogli pretvoriti u gol.
Prezadovoljan otvaranjem prvenstva protiv favoriziranog domacina.
U svakom slucaju reprezentacija nam je puno puno bolja od drzave i naroda koju predstavlja.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 13 jun 2026, 13:15

15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 13 jun 2026, 13:15

skank je napisao/la:
13 jun 2026, 13:11
dena24 je napisao/la:
13 jun 2026, 12:23
Bolje da Katar dobije, ili da bude remi, jer onda pobjedom nad svicom povecavamo sanse za prvo mjesto u grupi. Sto ste u startu upisali poraz od svice i borbu sa katarom za 3. mjesto. **** vas taj luzerski mentalitet, zbog njeg nikad i nemamo uspjeha.
katar ako dobije igramo protiv nabrijane svice, koja mora dobiti u drugoj tekmi. koji ti qurac. uostalom trebamo otvoriti mogucnost da moza i budemo treci s 3 poena, ovako je sve u egalu ako oni dobiju

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, maho_sa, unavita, Wilshere10 i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []