18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 18.06.2026: Švicarska - Bosna i Hercegovina
Imam dobar osjećaj za ovu utakmicu, baš zato što se i ne očekuje nešto previše i većini navijača je fokus na tu zadnju sa Katarom. Protiv Kanade je pritisak bio ogroman, prva utakmica, domaćin, izuzetno nezgodna ekipa, a svi očekuju dobar rezultat zbog nedostatka renomea koji Kanada tek stvara. Ova će utakmica biti drugačija posto smo svi složni da ne bi bilo katastrofa izgubiti od ove ekipe. Švicarska je bolja ekipa, nema šta, plus imaju više iskustva sa velikih turnira, definitivno smo autsajderi i baš zato mislim da bi mogli iznenaditi. Naši igrači se vole "dokazivati", vole ovakve utakmice gdje se nema puno za izgubiti, a može se puno dobiti. Vidjet ćemo večeras Švicarce kako će izgledati na terenu, pa ćemo biti pametniji. Uglavnom, mene ne bi iznenadilo da mi to uzmemo. Naša reprezentacija je u fazi izgradnje i skroz nepredvidiva ekipa. U isto vrijeme se može patiti protiv San Marina i nadigrati velikana poput Italije. Nikad ne znaš šta će se desiti.
Eto danas vidjeti Svicu protiv Katra jer ce ganjati pobjedu,sta rade kako rade,gdje rade.Zna li neko kad nasi putuju u Los Angeles?
- Goalgetter
- Kontakt:
Da im nije to malo kasno?Mislim nisam niko i nista al ono,u Toronto si isao 4 dana prije utakmice
Ako pitaš za tribine sigurno puno više nego jučer... a što se ulice tiče neam pojma
i može li se prebaciti **** tema na World Cup pdf, zašto za svaku utakmicu po 2 teme se otvaraju
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
Pa nece im nesto bas toplo biti u cetvrtak, pise 22 stepena taj dan. Kako se kukalo ja sam mislio bice svaka tekma 40 stepeni
I opet nema Dzeksona ni na jednoj slici s treninga... ccc al nam peru mozak kakvu to povredu vuče 100 godina
Prilika da se popravi dojam iz prve utakmice definitivno.
Od selektora i staffa pa do igraca na terenu očekujem napredak a za koliko ce to biti dovoljno cemo vidjeti.
Očekujem da se ne branimo zivotom 70,80 minuta nego da izadjemo i pokusamo nesto i odigrati a u momentima odbrane da probamo razvući koju kontru.
Ja bih ovu utakmicu poceo sa 4-5-1
Odbrana ista, sredina Sunjic i Tahirovic, ispeed njih Mahmic ili Gigovic
Desno Memic, lijevo Kerim i spic Jovo.
Esmir i Demir definitivno na klupu da malo ohlade i razmisle o svom doprinosu na terenu, posebno Ermedin.
U zavisnosti od rezultata odmoriti Seju pa lijevo krpiti sa Burnicem ili prebaciti Dedica ali o tome ce selektor i stručni stab. Iz ove utakmice smo, bar velika vecina upisala poraz pa bi nam svaki rezultat bio bonus.
Od selektora i staffa pa do igraca na terenu očekujem napredak a za koliko ce to biti dovoljno cemo vidjeti.
Očekujem da se ne branimo zivotom 70,80 minuta nego da izadjemo i pokusamo nesto i odigrati a u momentima odbrane da probamo razvući koju kontru.
Esmir i Demir definitivno na klupu da malo ohlade i razmisle o svom doprinosu na terenu, posebno Ermedin.
U zavisnosti od rezultata odmoriti Seju pa lijevo krpiti sa Burnicem ili prebaciti Dedica ali o tome ce selektor i stručni stab. Iz ove utakmice smo, bar velika vecina upisala poraz pa bi nam svaki rezultat bio bonus.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Uf nedo nam Bog početi sa Burnicem ako je zdrav Sejo,ja se ne bih usudio nema tih para.bhsport je napisao/la: ↑13 jun 2026, 17:13Prilika da se popravi dojam iz prve utakmice definitivno.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Ima na Instagramu trenira sa ostalima
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
Matterhorn22
- Kontakt:
dzeko prvo poluvrijeme, tabak drugo
Coolpanda24 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 17:31https://www.nfsbih.ba/vijesti/nogomet-m ... ni-izazov/
Tu je, u kopačkama je![]()
Nema potrebe da se preforsiramo sa svicarskom. Nama je Katar kljucna utakmica. Tu bi Dzeko (uz Demirovica) morao igrati ...
Protiv svice bih igrao sa Jovom u spicu, i uveo Tabakovica zadnjih pola sata. Takodjer bih ovu utakmicu zapoceo sa Mahmicem na poziciji prednjeg veznog...mada ni on nema sa kim razmjeniti pas. Dedic se mora aklimatzirati.
Medju pet-sest igraca koje bih otpisao poslije ovog svjetskog, definitivno ide casper Gigovic, igrac koji nema nikakvog uticaja na igru, niti u jednom smjeru. Prevelik je luksuz igrati sa igracem manje zbog evenualne sanse da ga zabije iz drugog plana sto mu je jedini kvalitet koji ima.
Domet nase reprezentacije zavisi od odluka i razvoja par potencijalnih igraca koji konkurisu na dvije najslabije tacke nase reprezenatcije, poziciju 8 6. Mislim na naredno Europsko...pa mozda i Svjetsko ako se plasiramo
Protiv svice bih igrao sa Jovom u spicu, i uveo Tabakovica zadnjih pola sata. Takodjer bih ovu utakmicu zapoceo sa Mahmicem na poziciji prednjeg veznog...mada ni on nema sa kim razmjeniti pas. Dedic se mora aklimatzirati.
Medju pet-sest igraca koje bih otpisao poslije ovog svjetskog, definitivno ide casper Gigovic, igrac koji nema nikakvog uticaja na igru, niti u jednom smjeru. Prevelik je luksuz igrati sa igracem manje zbog evenualne sanse da ga zabije iz drugog plana sto mu je jedini kvalitet koji ima.
Domet nase reprezentacije zavisi od odluka i razvoja par potencijalnih igraca koji konkurisu na dvije najslabije tacke nase reprezenatcije, poziciju 8 6. Mislim na naredno Europsko...pa mozda i Svjetsko ako se plasiramo
Protiv svicarske ce nam biti lakse, jer su sporiji od Kanade. Prognoziram 1-1 uz isti sastav kao protiv Kanade, osim mozda Sunjic-Tahirovic izmjene. Bolje da Tabakovic preskoci Svicarsku.
Mislio sam u drugom poluvremenu.RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 17:14Uf nedo nam Bog početi sa Burnicem ako je zdrav Sejo,ja se ne bih usudio nema tih para.bhsport je napisao/la: ↑13 jun 2026, 17:13Prilika da se popravi dojam iz prve utakmice definitivno.
Vece je sranje da Mujakic udje.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
- PasodelMar
- Kontakt:
Volio bih nas vidjeti u formaciji 4-2-3-1. Alajbegovic mora igrati u prvih 11, nema smisla taktizirati sa najboljim ofanzivnim igračem kojeg imamo i kasnije trčati za negativnim rezultatom, a taj će se desiti sigurno protiv Švicarske. Mislim da bi tok utakmice bio skroz drugačiji da Alajbegovic igra od početka. Jednostavno više ofanzivnih mogućnosti, stim igraš više na polovini protivnika i držiš ga dalje od svog gola. Alajbegovic jednostavno mora biti starter.
Bašić je ako ništa manje štetan od Tahirovica po našu odbranu, a 4-4-2 forsirati sa povrijeđenim i rovitim napadačima (Dzeko, Tabakovic) i smotanim Demirovicem nema apsolutno nikakvog smisla. Smisao 4-4-2 je dobar ako imaš dva kvalitetna napadača i sredinu terena koja drži posjed i kreira prilike napadačima. Posjed lopte u našu korist sa Tahirovicem, Sunjicem i Esmirom protiv Švicarske se neće desiti sigurno i ako izađemo ponovo u 4-4-2, gubimo definitivno. 4-4-2 je formacija jedino logična za Katar a nikako za Švicarsku.
Memic je u boljoj formi od Esmira, tako da bi po nekoj obicnoj logici trebao biti trenutno ispred Esmira u prvih 11. Esmir se muci već od utakmice sa Makedonijom. Zapravo je Esmir igrač kojeg bi Barbarez sada trebao tempirati u drugom poluvremenu, kada se protivnik umori, a ne Kerim.
Kad bi Dzeko bio spreman, krenuo bi sa njim. Ako ne, onda se Demirovicem, možda proradi u 4-2-3-1, kada igra bliže golu uz manje zadataka u vezi. Kad se Tabakovic oporavi, Demirovic postaje napadač broj 3.

Bašić je ako ništa manje štetan od Tahirovica po našu odbranu, a 4-4-2 forsirati sa povrijeđenim i rovitim napadačima (Dzeko, Tabakovic) i smotanim Demirovicem nema apsolutno nikakvog smisla. Smisao 4-4-2 je dobar ako imaš dva kvalitetna napadača i sredinu terena koja drži posjed i kreira prilike napadačima. Posjed lopte u našu korist sa Tahirovicem, Sunjicem i Esmirom protiv Švicarske se neće desiti sigurno i ako izađemo ponovo u 4-4-2, gubimo definitivno. 4-4-2 je formacija jedino logična za Katar a nikako za Švicarsku.
Memic je u boljoj formi od Esmira, tako da bi po nekoj obicnoj logici trebao biti trenutno ispred Esmira u prvih 11. Esmir se muci već od utakmice sa Makedonijom. Zapravo je Esmir igrač kojeg bi Barbarez sada trebao tempirati u drugom poluvremenu, kada se protivnik umori, a ne Kerim.
Kad bi Dzeko bio spreman, krenuo bi sa njim. Ako ne, onda se Demirovicem, možda proradi u 4-2-3-1, kada igra bliže golu uz manje zadataka u vezi. Kad se Tabakovic oporavi, Demirovic postaje napadač broj 3.

Zadnja izmjena: PasodelMar, dana/u 13 jun 2026, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Ma Klix preuzme samo ono što savez objavi na ig-u, na stranici uvijek podijele više slika. Koliko vidim na slikama, svi su tu sem Demirovića. Možda je dobio slobodno danas da dođe sebi.Elddar je napisao/la: ↑13 jun 2026, 17:48Coolpanda24 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 17:31https://www.nfsbih.ba/vijesti/nogomet-m ... ni-izazov/
Tu je, u kopačkama je![]()
dobro je, klix nije objavio sve slike
Trenutno korisnika/ca: Beduin, eaglebvb09, FerdinandF, Google [Bot], Marokanci58, Matterhorn22, nerkolfc, RaZuti, Shevko, Sveti i 66 gostiju.